Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece psikiyatri teşhisi ile ilk seferinde "sürekli" engelli raporu alan var mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Sadece psikiyatri teşhisi ile ilk seferinde "sürekli" engelli raporu alan var mı?

Sadece psikiyatriden olupta ilk başvuru sonucu "SÜREKLİ" ibareli engelli raporu alan varmı? Veya hangi hastaneden aldınız?

İstanbul Üniversitesi / Cerrahpaşa tıp fakültesi

perseküsyon

E-rapor şeklindemi aldınız yoksa eski sistemlemi aldınız (2019 yılında çıkan kanundan sonramı aldınız)

ayDÜNYAvazo

2012 yılı son ayinda almıştım surekli ve 2019 da surekli vergi indirimi aldım.

Bildiğimiz üzere önceki psikiyatrik engelli raporları çoğunlukla "SÜREKLİ" ibareliydi.

psikiyatri tedavim temmuzda bsşladı ilk gittiğimde epikrize hafif depresif yazmıştı. İlaçlar hiç fayda etmeyince ilaçları değiştirdi. orta depresif nöbet yazdı epikrize. Aslında şikayetlerim uzun zamandır var ama düzenli tedavi görmedim. Düzenli tedavi temmuzda başladı.
2021 nisan gibi kurula girsem. Tedavi başlıyalı 9 ay oluyor. Psikiyatriden puan verilir mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu psikiyatrik hastalıklardan kısmen veya tamamen düzelen varmı acaba Türkiye'de? Herkesin aklına gelen benim aklımada geliyor NEDEN. Neden psikiyatriden "SÜREKLİ" ibareli engelli raporları kaldırıldı ülkemizde?

2016 Ankara dışkapı hastanesi sürekli rapor ayrıca2016 sürekli vergi indirimi

Gülsüm yıldırım

2019 da çıkan kanunla birlikte psikiyatriden "SÜREKLİ" ibareli engelli raporları adeta tarihe karıştı.

Son düzenleme:
2016 da süresiz aldık tek seferde ama hastane geçmişi ilaç geçmişi olay geçmişi çok etkili diye biliyorum hiç bir geçmişi olmadan direk sen psikayatri hastasısın deyip süresiz rapor vermeleri hatalı olur

çünkü çoğu kişi sonradan doktorun kararı ile iyileşmiş olabiliyor bu da engelli haklarını adamın boşuna kullanacağı anlamına geliyor
en iyisini doktor bilir ve zamanla anlar o nedenle süreli olmasını onaylıyorum (yukarıda yazdığım şartlar varsa süresiz verilmeli o konu ayrı)

Psikiyatriden şimdiki engelli raporları çoğunlukla "süreli" veriliyor dedikde ilk raporum %65'ti. Ve 2 yıllıktı. 8 yıldır düzenli olarak tedavime devam etmekteyim. 12 yıldırda psikiyatriden hastane kayıtlarım ve yatışlarım(Farklı hastanelerde olmak üzere toplam 130 günlük bir yatışım oldu) başladı. 20 yıldırda hemen hemen 2000 yılından beri rahatsızlığım başlamıştı.

26 Nisan 2021 de yeni rapor almak için süreç başlıyor. (Yani son aldığım 2 yıllık raporun süresi)

Asperger Sendromu
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Atipik Psikoz

Kullandığım İlaçlar:
Abizol 30mg
Lustral 100mg
Ozaprin 10mg

Son düzenleme:
Niye versinki sürekli ibareli raporu hastanede yatış olmayan birisine bir yıl ilaç kullanmakla.İcsin bakalım beş on yıl

Sağlık bakanlığına bağlı bir hastanede sağlık kurulunda görev yapıyorum öyle bir şey yok, PSİKİYATRİK hastalıklara sürekli rapor verilmeye devam ediyor halen

@DJ_BORAN

Siz büyük bir şehirde görev yapıyorsunuz sanırım. 2019 yılında çıkan kanundan sonrayı kastediyorum çoğunlukla. Dediğiniz olabilir. Küçük şehirler hakkında bir bilginiz varmı?

@Erdl

8 yıl içmiş zaten ilaçlarını. 12 yıldırda hastane kayıtları ve yatışları başlamış adamın. 20 yıl kadar öncede başına küçük bir kaza gelmiş. 130 gün civarı çeşitli hastanelerde yatışları olmuş.

Arkadaşlar bu konuya bir nokta koyalım mı?
Psikiyatri hastalıklarında süreli olduğu gibi sürekli raporlarda veriliyor.

Psikotik bozukluklar)şizofren tipleri bu hastalıklarda ilk yıl süreli olsada sonrasında sürekliye döner,
Nevrotik bozukluklar,kaygı bozuklukları(anksiyete) tipleri bunlar tedaviyle %80 düzeliyor dolayısı ile bu grupta yer alan hastalara verilen raporlar süreli olur...

Sürekli rapor verilmesi için uzun bir süre tedavi aldığı ve tedaviye rağmen şikayetleri düzelmediği kanati oluşmalı...

DJ_BORAN

Çalıştığınız hastane büyük şehirde mi. Benim psikiyatri tedavim. Temmuzda başladı. 2021 şubat gibi kurula girmek istiyorum. Tedavi 7 aydır devam ediyor olucak. Yeterli olur mu süre

Gülsüm yıldırım raporu neden almak istiyorsun.Muayeneye gidince sor kaç ay sonra heyetten rapor ala bilirim diye.Kan tahlili yapıldimı hiç sana muayeneye gittiğinde

Erdl

Psikiyatri için kan tahlili yapmadı. Psikiyatride neden kan tahlili yapsın ki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gülsüm yıldırım

Sanırım kandaki ilaç değerleri/ilaç kalıntıları diye birşey demiş olabilir kan tahlili demekle. @Erdl

Tam olarak bunu mu demek istedi bilemiyorum?

Paikiyatri hekimleri gerek duyarsa her türlü tahlil ve tetkikleri isteyebilir.
Bu nedenn normal değilmiş gibi geliyor ?

Özellikle hastanede takip edilen hastalardan düzenli kan alınır bakılır...

Üst Alt