Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece psikiyatri teşhisi ile ilk seferinde "sürekli" engelli raporu alan var mı?

ayDÜNYAvazo

Raporun "SÜREKLİ" veya "SÜRELİ" olmasında rapor alınan şehrin "BÜYÜKŞEHİR" mi yoksa "KÜÇÜKŞEHİR" mi olduğu farkediyor sanırım birkaç kişi yazmıştı "büyükşehir" den alıpta "sürekli" ibareli şeklinde alanlar vardı.

İzmit te Devlet hastanesindemi gireceksiniz heyete.

Genel olarak 1 yâda 2 yıllık süreli rapor verilir ben sizoaffektif hastasıyım 2.defa 2 yıllık aldım dr'a sorduğumda 3.rapor sonrası genellikle süresize döner dedi yani büyükşehir küçüksehir ayrımı yok yönetmelik her yerde ayni

acrl79

Benim başka hastalıklarımda var en son kurulda psikiyatriden puan vermediler tedavi yeni başladığı için puan baltazar sonu 39 da kaldı. Şubatda yeniden kurul için başvuru yapıcam. Psikiyatrı tedavisi başlayalı 7 ay olmuş olucak. Buradan da puan alabilmek için yeterli olur mu. Siz bu konuda tecrübelisiniz sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gülsüm yıldırım

Yani psikyatri en az 1 sene takip eder eğer bi gelişme olmassa o zaman karar verilir size tavsiyem aynı doktora gidin ve her ay randevu alın kendinizi daha açık ve net ifade edin ilaçlarınızı muntazam bir şekilde kullanın tekrar dediğim gibi aynı doktora gidin devamlı

acrl79
Ben bankacıyım özel hastanede devamlı aynı doktora gidiyorum. Temmuzdan beri her gittiğimde ilaç değiştirdi. En son verdikleri fayda etti gibi. Hep aynı doktora gidiyorum. Çalışmakta zorlandığımıda belirttim. Geçen hafta tayinim başka bir şubeye çıktı. Ben alt üst oldum. Herkes için olağan şeyler benim için öyle değil. Doktorada belirttim

Gülsüm yıldırım

Yalniz rapor alabilmeniz için devlet hastanesinde takipli olmanız gerekiyor özel hastane doktorlarını pek kaideye almazlar

acrl79

Benim sgk yok. Banka özel emekli sandığına bağlıyım. Ondan dolayısı devlet hastanesine gitmiyorum. Temmuz ayında kurula girdiğimde hep özel hastane raporları ile gittim. Olayı anlattım. Kabul ettiler

ben orta depresif nöbet ve narkolepsi katalepsi teşhisiyle 3 yıla yakındır tedavi görüyorum.
lustral 100mg
ignis 10mg
duxet 60mg
ozaprin rapid 15mg
modivigil200 mg kullanmaktayım rapor almak istesem olur mu

Ben 6 ay gittim devlet hastahane sine gittim

Şuan halada tedaviye gidiyorum

bzasiruzgar

Bende kurula girdiğimde 7 aydır tedavi görüyor olucam. Bende merak ediyordum. 6-7 ay gibi bir tedavi ile puan verilir mi diye. Ama benim sgk yok banka özel emekli sandiğına bağlıyım. Devlet hastanesine gitmiyorum. Özel hastaneye gidiyorum. Kabul olur sanırım yine. Siz kaç puan aldınız

ayDÜNYAvazo orta depresif nöbet orta dereceden 20 puan veriliyor diye biliyorum hatta geçen gün bi arkadaş yazmıştı burda narkolepsi katalepsi den oran veriliyor mu bilmiyorum

tapasya

Evet engelliler biz de eski yazıyı okudum. 2018 de yazışmışlar kopyalıyorum aşağıya

@yek26119

3. Hipersomniler (Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik
hipersomniler). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır % 35 oran verilir.

Bu oran engelli haklarından yararlanmanız için yeterli olmaz, en az % 40'a tamamlayacak farklı rahatsızlıklarınız varsa bunları ekletebilirsiniz.

Bunun dışında askerlikten muaf olursunuz. Madde 18/D
3. Kronik uyku bozuklukları (narkolepsi, Klein-Levin sendromu, idiopatik santral sinir sistemi hipersomnisi, kronikhipersomnia, kronik insomnia veya parasomnia)

Gülsüm yıldırım
Narkolepsi/ %5 ila %35

Ancak bir takım tetkikler sonrasında,..

Yukarıda cevap verilmiş zaten,görmeden cevaplamış olduk/sağlıcakla...

@Skolyoz23 katılıyorum

2018 yılında Bakırköy Ruh Sinirden sürekli olarak aldım . Üç yıl şehırdışında gerı kalan yedi yılda bakırköyde düzenli tedavı gordum Ayda 1 veya 2 ayda bir psikiyatrist ziyareti+altı ayda bir genel tahliller , kilo ölçümleri ve özellikle son 4 yıldır psikolog desteği . Heyetin düzenli hasta olmam ilgisini çekti

[FONT=sans-serif]%40 bipolar bozukluk[/FONT]

[FONT=sans-serif]Şuan size yeni tedaviye başlamışlar, eskisi gibi çok kolay çıkmıyor heyetten onay bundan 4-5 yıl öncesi hastanelere bir yazı gitmiş denetim fazlalaştı sahtekarlıklar veya yanlış teşhisler olduğu için. Takipli hasta ve kesin teşhisli olduğumdan sanırım beni çok yormadılar sürekli rapor için ; heyet öncesi bazı aşamadan geçtim ikisi testi, ikisi görüşmeydi biri psikologtu diğeri sosyal hizmet uzmanıydı; evden biri ve çevremden birilerinin numarasını aldılar ve aramışlar bazı özel soru sormuşlar. Kısaca benim sürecim böyleydi diğer arkadaşlarla da hiç konuşmadım[/FONT]

[FONT=sans-serif]Size kolay gelsin , geçmiş olsun .[/FONT]

Tomris_Hatunn

Benim küçük yaşta yaşadığım travma sonucu depresyon. Daha önce doktora gittim ama doktorlara biley anlatamadım. Düzenli ilaç kullanamadım. Şimdi Temmuz’dan beri düzenli doktora gidiyorum devamlı ilaçlarımı değiştirdi. Şimdi uyuyama başladım. İlk defa yaşadığım travmayı doktora anlattım. Onuda yazarak anlattım. Çalışmakta zorlanıyırum, hiç uyuyamıyordum. Uyanınca başım çok ağrıyor. Temmuz da kurula girdiğimde tedavi yeni başladığı için puan vernediler. Şubatda yeniden giricem

Üst Alt