Anladım Gülsüm yıldırım ; geçmiş olsun. Travma sonrası stres bozukluğu veya majör depresyon mu onu tabi doktorlar ıyı bilir. Psikayristlerde rapor bildiğim kadarıyla ilaçla kısmen düzelenlere veriyor. Genelde de ömür boyu oluyor. Ben de direndim ilk başlarda ilacları da bıraktım sonra yasadıgım atak sonunda doktorların dediğine geldim. Kaldım ki; ilac ile bile kısmen duzelme var normal hayata kanalize olman yıne zor oluyor o yuzden ben psikologa da duzenli gidiyorum hastalığı iyi arastırıp farkındalığımı artırıyorum yıne de ataklar var mı var ama şiddetli değil ve çok sevdiğim mesleğimi de sürdürebiliyorum
Doktorunuza danışın uygun gorurse EMDR deneyın, benim de hem çocukluk travmalarım hem de gençlik travmam oldu 5 yıla yakın bunu üstünde çalışıldı ilki değil ama ikincisi artık eski hissi yok belki de EMDR yöntemi bilmiyorum. Çocukluk travması için ise alanında uzman profesyonel bir destek sart ve bu konuda arastırma yapın gunluk tutun faydası oluyor ilaclar unutturmuyor veya sorunu çözmüyor hissi alıyor
Doktorunuza danışın uygun gorurse EMDR deneyın, benim de hem çocukluk travmalarım hem de gençlik travmam oldu 5 yıla yakın bunu üstünde çalışıldı ilki değil ama ikincisi artık eski hissi yok belki de EMDR yöntemi bilmiyorum. Çocukluk travması için ise alanında uzman profesyonel bir destek sart ve bu konuda arastırma yapın gunluk tutun faydası oluyor ilaclar unutturmuyor veya sorunu çözmüyor hissi alıyor