Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece psikiyatri teşhisi ile ilk seferinde "sürekli" engelli raporu alan var mı?

Anladım Gülsüm yıldırım ; geçmiş olsun. Travma sonrası stres bozukluğu veya majör depresyon mu onu tabi doktorlar ıyı bilir. Psikayristlerde rapor bildiğim kadarıyla ilaçla kısmen düzelenlere veriyor. Genelde de ömür boyu oluyor. Ben de direndim ilk başlarda ilacları da bıraktım sonra yasadıgım atak sonunda doktorların dediğine geldim. Kaldım ki; ilac ile bile kısmen duzelme var normal hayata kanalize olman yıne zor oluyor o yuzden ben psikologa da duzenli gidiyorum hastalığı iyi arastırıp farkındalığımı artırıyorum yıne de ataklar var mı var ama şiddetli değil ve çok sevdiğim mesleğimi de sürdürebiliyorum :)

Doktorunuza danışın uygun gorurse EMDR deneyın, benim de hem çocukluk travmalarım hem de gençlik travmam oldu 5 yıla yakın bunu üstünde çalışıldı ilki değil ama ikincisi artık eski hissi yok belki de EMDR yöntemi 🤷 bilmiyorum. Çocukluk travması için ise alanında uzman profesyonel bir destek sart ve bu konuda arastırma yapın gunluk tutun faydası oluyor ilaclar unutturmuyor veya sorunu çözmüyor hissi alıyor

@Tomris_Hatunn hanımcım Teşekkürler . siz emekli misiniz. Maşallah bir çok şeyi aşmışsınız sanırım siz. Ben topluma adapte olamıyorum. Çalışmakta zorlanıyorum

Tomris_Hatunn ben 2017 kaza geçirdim parmaklar koptu off çok kötüyüm nie koptu anlamadım 6 ay tedaviye gittim heyet rapor verdi ama cidden parmak kopmasi çok kötü herşeyi bitirdi beni yordu benim derdim bana yetiyor her yerde engelliyor beni parmaksizlik çok zor çok ama çok özlüyorum parmaklarımı ah ah parmaklarım benim durumum açık öyle normal hastalık degil bunu doktorlar anladi zaten 6 ayrı doktora gittim

Yok halen çalışıyorum öğretmenim ve çocuklar bana terapi gibi geliyor onlardan çok şey öğrendim aştığımı söyleyemem çok deneyimledim ,analiz ettim , çok araştırdım ve bunları tek başıma yaptım ailem , sevgilim vs olmadı hiç sıkıntılarım beni hem batırdı hem çıkardı .. iş hayatı ise mükemmel değil tabi ama prensiplerim var onlara uyup gerisiyle ilgilenmemek için kendime telkinler veriyorum. Başkalarının sorununu kendi sorunum gibi görmeyip insanları içselleştirmiyorum iyice tanımadan mesafe koyuyorum. Evet çok zor insanın da ihtiyaçları var guven değer sevilmek ama bunları herkesten beklemekten öte önce kendimize biz vermeye çalışmalıyız şuan ben bunu yapmaya çalışıyorum yol alıyor muyum evet bazen iki ileri bir geri mehter takımı gibi bir hayat ritmim var 😊

Üstün zekalı insanların da çoğu ve yuksek hassasiyeti olan kişilerde topluma adapte olamaz bence topluma uyumsuzluk bir sorun ama hastalık değildir😊 ben de topluma uyumlu değilim bu konuda hasta veya anormal kavramlarını bize etiketlemeleri de doğru değil çünkü her insan bir birey ve her insan özel her şeyiyle. Toplum sana acı veriyorsa stres yapıyorsa iki şey vardır ya savas (zordur) ya kaç(kolaydır) ben ise kendime sınır çiziyorum ve şunu biliyorum dışardaki herkes aslında ben (onlar bizim aynamız ) değişin önce algıda başlar

Allah başka dert vermesim umarın gönlünüze göre olur süreciniz

Raporum bugün e devlette göründü. süresiz %54 ruhsal Ortopedik kronik. ilk aldım süresiz

İstanbul da Hangi hastaneden aldınız %54 engelli raporunuzu?

ben de aldım 2014 ıslak imzalı istanbul bakırköy mazhar osmandan

Merhabalar sizde veya tanıdığınız birinde NARKOLEPSİ-KATAPLEKSİ hastalığı varsa eğer, yardımlaşmak ve bilgiyi paylaşmak adına aşağıdaki verdiğim linke tıklayarak Facebook grubumuza katılabilirsiniz...!

(Not: Umarım grup, sayfa yetkilileri bu paylaşıma izin verirler çünkü insan çoğunluğunu ancak bu tarz yerlerde bulabiliyorum.)

https://www.facebook.com/groups/narkolepsikatapleksi/

Tomris_Hatunn

2017 den önceki raporlar ENABIZ da sadece bilgileri kayıtlı. 2019 da aldığım rapor hem EDEVLET te hemde ENABIZ da "PDF" şeklinde görüntülenmektedir.

Narkolepsi ve katelepsi hastasıyım bilgi verir misiniz acaba burdan diğer platformları kullanmıyorum yek26119

2004 yılında Cerrahpaşa dan almıştım Psikoz teşhisi koymuşlardı bana. Hatta doktorum. Çalışmak istiyor musun diye sorduğnda EVET demiştim de öyle %45 almıştım! Yoksa %80 verecekti

Sizin 2017 ise ENABIZ da sadece rapor bilgileri kayıtlı olması lazım. EDEVLET te çıkmaz.

@tapasya

Merhabalar. Genellikle facebook grubumuz dışında diğer platformlarda çok aktif olamıyorum, çünkü katılımlar ve sorular o platform üzerinden oluyor. O yüzden sizin paylaşımınızı yeni gördüm, kusura bakmayın. İmkanınız var ise bir hesap açıp sizde grubumuza katılabilirsiniz. Yeni gelişmelerden, işleyişten, ilaçlardan vs. daha hızlı bilgi edinebilirsiniz. Tam olarak sormak istediğiniz konu nedir aceba hastalık hakkında mı yoksa farklı bir konu mu?

yek26119 çok teşekkür ederim bnm konum aslında biraz farklı maalesef burdan yazabilirim müsait olunca burdan yazarım sizde yazarsanız çok memnun olurum teşekkür ederim nazicane düşünceleriniz için bu arada ve yardımınız için özelden mesaj atıcm size hayırlı geceler 🙏

tapasya Rica ederim. Tabiki buradan veya özelden yazarsanız, müsait olduğum zaman bakabilirim ve yardımcı olmaya çalışırım. Teşekkür ederim. İyi günler.

Bu sene Şubat ayında sürekli engelli raporu aldım. Ama durumum çok ağır zaten. Durup durup tekrar çıkan depresyon durumu yaşadığım onca travmanın sebep olduğu dehşet atakları vs. kahrediyor beni.

Çocukken otomobil altında kaldım, kafama tahta pencere kasası köşesinden düştü vs vs.

4-5 defa tamamen delirdim akla hayale sığmayacak travmalar yaşadım tımarhaneye yatırıldım. Şizofreni teşhisi de verildi bipolar da.

Depresyonla verileceğini zannetmiyorum sürekli raporun çünkü benim gibi çok çok ağır durumlar mevcut.

sleeping beauty

Yaşadığım hayata rağmen benim nasıl bir zekaya ve manevi güce sahip olduğumu ve bu sayede ayakta kaldığımı bilseydiniz şaşkınlıktan küçük dilinizi yutardınız.

Doktorların "kesinlikle intihar edecek, bununla hasta olarak muhatap olmayayım başıma kalacak yoksa" deyip ancak hatırla gönülle bir doktoru ikna ettikleri hala ölmemiş hatta 6-7 senedir delirmemiş halde biriyim.

Ama emin olun zerre de iyilik güzellik beklemiyorum hayattan. Benim yaşadıklarımı yaşayan insanlar olmasını bilmek bile hayattan iğrenmeme hiçbir şey istemememe sadece öleceğim günü bekleyip kalan her şeyi bomboş görmeme yetiyor.

Kendimi zerre kandırmıyorum bu hususta. Schopenhauer'in dediği gibi "Hayat atlatılması gereken bir beladır.". Sonrası da yok oluş hiç olmak ve bunun vereceği sonsuz huzur zaten.

Neyin emeğinin karşılığını almak bu sefil haysiyetsizlerin tıynetsizlerin cibiliyetsizlerin ülkesinde?

Kırk defa donumda sallayacağım adamlar iş yaparken ceplerini dolduruyorken beş kuruşa muhtaç yaşıyorum. 30 yaşına geldim zaten bu saatten sonra karnımı doyurmayı düşünmekten başka ne düşüneceğim iyilik olarak?

Ben iyileşmiyor olduğumu vs. de ispat etmeye çalışmıyorum zaten. Ki insanın aklının başına gelmesi iyileşmesi midir o da ayrı mesele. Hele hele delirdiğinde yaptıklarını yaşadığı travmaları düşündükçe onları hatırlatan bir şeyleri gördüğünde dehşet atakları yaşayıp kahroluyorsa.

Yani ben hiç yürümedim güzellik için eminsiniz? Ne kadar tanıyorsunuz beni yaşadıklarımı. Anca hava civa bomboş laflar eyyamcı umut tacirliği.

Üst Alt