Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayaktan engelliyim. Raporda Otomatik vites ibaresi yok..?

emirrr

Araç alımında kullanılacak olan engelli sağlık kurulu raporudur ve oran yazılmış olması şarttır.

Birincisi bu

be6622511569bd5b762a6c277fe3da49.jpg

Buda engelli raporum

6fbc8f3bf014d27e0432f7a7b010775b.jpg

Benim engelim ortopedik, 2016 nın 11. ayında rapor aldım ötv ve mtvden muaftır diye otomatik vites araç kullanır ibaresini eklememişler... araç bayiisine gittim bir kaç model aracın test sürüşünü yaptım. bide rapora bakın sıkıntı varmı diye gösterdim. otomatik vites araç kullanır ibaresi olmadığı için bayi ekletip gelin dedi, vergi dairesine gittim raporumu gösterdim kabul etmediler illa otomatik vites araç kullanır ibaresi eklenecek dendi. oradan raporu veren hastaneye gittim. sağlık kurulu müdürüyle görüştüm şu eksik ibareyi ekliyin dedim olmaz diyor eklenmiyormuş... vs yeniden sağlık kuruluna girmem gerekiyormuş. Baş hekime çıktım onlada görüştüm eksik ibare eklenmiyormuş mıy mıy diye uzattı lafı... neyse geçen hafta yeniden ötv başvurusu yaptım 200 lirada para verdim. sağlık kurulundaki cahil memurların hatasını ben çektim. halen raporum çıkacak diye beklemedeyim. Bu arada araçlarada zam gelmiş. 91900 liralık araç 94700 lira olmuş. sövsek mi dövsek mi. hem paramızdan olduk hem zamanımızdan....

TR123

Hangi sehirdesiniz hocam ? Bazi vergi daireleri duyduguma gore kabul ediyormus engelli saglik raporu + surucu saglik raporu seklinde. Yani engelli saglik raporunda otomatik yazmiyor ama surucu saglik raporunda yaziyor ise iki rapor birbirini tamamliyor

ilker201 raporda özel tertibatlı araç kullanır ibaresi var ancak yetersiz buldular. vergi dairesinin müdürüne de gösterdik kabul etmedi. otomatik vites kullanır ibaresi de eklenecek dedi. Bu hafta yeni rapor elime geçer. artık yapacak bir şey yok. yeni raporla bayii gideceğim.

Merhaba Arkadaşlar bugün 1,5 ay aradan sonra sağlık müdürlüğü nde heyete girdim ve kontrol ettiler kodlamalara bile söylemeden bir hafta sonra raporunu gel al dediler bir hafta yine beklemek zorunda kaldık.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirrr

Hocam nasl bir kontrol sureci var nedir olay anlatablrmsnz bende denizlideyim ve bende girecegim kurula?

Kardeşim kurulda sadece karşıdan bakıp neyin olduğuna soruyorlar sonra 1 hafta sonra gel sonuca al diyorlar başkada bişey söylemiyolar ne kodlara falan bilmiyosun ne yazdıklarını

Ozaman tamamen engelli saglik raporu ve surucu saglik raporuna bakiyorlar. Bi sorun olacagini zannetmiyorum. Mantiklisida bu zaten 10 kere mi kontrol olacagiz. Bende pazartesi gunu pau den noroloji ve ftr muayene olup heyet icin gun alacagim artik. Ama rapora otv tertibat otomatik vites gibi ibareler yazmiyorlarmis artik. Bakalm bizim vergi dairesi kabul edecek mi

İnşallah sıra oraya geliyor bakalım vergi dairesi ne olacak

Benim raporumda oran yazmiyor ve ayni raporla 2 tane sifir arac aldim hic bir sorun yok sadece ozel tertibatli arac kullanabilir ve ehliyet alabilir yazyor okadar...

akın16

Hocam artik ozel tertibatta yazmiyorlar problem bu zaten. Vergi daireleri genelde bu ibareyi istiyor

akın16

Yeni sisteme göremi aldınız araçlara eskiden pek problem yokmuş galiba şimdi sorun üstüne sorun çıkarıyorlar.

Ötv

Arkadaşlar merhaba bugün başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak bilgi almak istiyorum aşa yukarı 10 gün önce bi araç aldım uzman doktor elden tertibatlı araç kullanabilir yazdı sağlık müdürlüğü sol ayağa uyarlanmış gaz fren sistemi kodları verdi ehliyetimi çıkarttım bayiye verdim hepsini bayi vergi dairesine vergi indirimi için başvurduğunda kabul etmemiş elden tertibatlı olacak diye böyle bişey le karşılaşan varmı bilen varsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?

Hiç başından böyle bir durum geçen yok mu arkadaşlar?

@KÜREKÇİ
Sağlık müdürlüğü sol ayağa uyarlanmış gaz fren kodları verdiler vergi dairesinden sorun çıktı nasıl bi yol izlemem gerekiyor acaba?

[FONT=sans-serif]emirrr [/FONT]Arkadaşım anladığım kadarığla sağ alt ekistirem sakatlığın var.Yeni sürücü belgende sol tarafa uyarlanmış gaz pedal kodlar verilmiş..
Bu durumda raporunuza niye elden tertibatlı araç kullanır denmiş.Sadece tertibatlı deseydi sürücü belgendeki kodlara uyardı.Elden dediği için o kodlara uymuyor.Vergi dairesi bu yüzden kabul etmemiş olabilir.Keşke ret sebebini öğrenip ona göre işlem yapsaydınız.

KÜREKÇİ

Red ediliyormuydu onu bilmiyorum vergi dairesi hastaneye yazı yazdı yeniden heyete gireceksin dediler eski %40 lık raporuma etkisi olurmu acaba

[FONT=sans-serif]emirrr [/FONT]İlginç vergi dairesinin hastaneye yazı yazıp yeniden heyete girilmesi için.Raporu kabul etmezler sende ister çıkarır ister çıkarmazsın.Karışık bir durum. Yeni raporlarda sıkıntı çıkarıyorlar oranlar düşebiliyor.

Hocam bende ehliyet icin rapor aldim raporda oran yazmiyor ama ozel tertibatli arac icin komisyona sevki uygundur yaziyor. Bu rapor yeterli olurmu bana ehlitet için. Bidr ozel tertibat yazmasina ragmen otomatik vitesli arac alamazmiyiz otvden muaf?

Ibtıza[FONT=sans-serif] Sürücü belgesi için oransız rapor müracatı yapmışsın.Hastane seni komisyon için il sağlık kuruluna sevk etmiş.İl sağlık kurulu heyetine girdiğinde nasıl sürücü olabileceğin kodlar verilecek.Eski ehliyetin varsa emniyete müracat edip yenileyeceksin.Yoksa sürücü kursuna müracat edilecek.ÖTV siz araç için bu rapor geçerli olmaz çünkü oranlı rapor değildir.ÖTV siz araç için direk hastaneye yeni bir oranlı rapor müracatı yapman gerekli.[/FONT]

Yani bu oransiz rapor engelli ehliyeti icin sıkıntı olmaz. Hastaneye defalarca arac ve ehliyet icin dememe ragmen sadede ehliyet raporu vermisler simdi tekrardan ona 200tl vericez mecburen. Ehliyet icinde bu ucreti verdik insallah isimiz hallolurda gerisi gozumde degil. Hocam birde sey sormak istiyorum istanbulda il saglik müdürlüğü tek bir kurum degil mi fatihteki henuz gitmedim ama tertibat yazmasina ragmen raporda acaba otomatik vites kodu yazabilirler mi

Öncelikle zaten iki rapor olması gerek sürücü belgesi ve ÖTV siz araç için.İstanbulda İl sağlık kurulu Çemberlitaşta heyet için belirledikleri bir hastanede heyete gireceksin onlar seni telefonla çağıracak.İl sağlık kurulunda mühendis ve doktorlar var.Heyete girdiğinde senin engel durumuna göre nasıl sürücü olur kodları verilecek ve raporuna işlenecek önemli olan bu.Raporda tertibatlı yazması önemli değil.

Hocam benim suan aldigin rapor yanlis mi peki o aldigim surucu raporu beni otvden muaf tutar mi? Arac icinde oldu ki duzgun otvden muaf tertibatli veya otomatik vitesli arac kullanir diye oranli rapor aldim diyelim ondan sonra tekrar il saglik kuruluna girecekmiyim ? Kafa karistirici o kadar karisik bilgi kirliligi var ki islem siraligi karisiyor memurlar bilmiyor kanunlari vs

benimde sağ ayağımda polio sekeli var. Elden gaz frenli tertibat kullanıyorum

Raporda (2005) "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi var

gidengelmez

Yeni mi aldınız yeni kodlarlamı

Hım yeni sisteme göre sol ayağınızda bişey yoksa sol ayağa uyarlanmış gaz fren sistemi kodları veriyorlar bana öyle yazdılar

[FONT=sans-serif]Ibtıza [/FONT]Sürücü belgesi için il sağlık kuruluna girilir.Nasıl araç kullanır kodlar verilir.Sürücü belgene işlenir.Zaten o raporu emniyet alıyor.
ÖTV siz araç için alacağın oranlı raporu devlet hastanesinden alıcan rapor aldığın hastanede heyete girecen.İl sağlık kuruluna gidilmiyecek.

Arac icin alinan raporun sonra ki asamasi nedir peki? Bayiye mi gidilecek direk

Üst Alt