Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık duaları

meczupbaris

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
Erkeklere dua ederken " maşallah la kuvvete illa billah Allahümme barik fihi ve aleyhi Vela tadurrahu

Kadınlara dua ederken "maşallah la kuvvete illa billah Allahümme barik fihi ve aleyhi Vela tadurrahu anha

Hayvanatada dua ediyorum eşyalara da parayada bereket duası cübbeli ahmet hoca anlattıydı. Kendime yapınca bu duayı rahatlıyorum ferahlıyorum.

Hüyüklü

merhaba ben arapça (yaklaşık ~b1 düzeyinde) biliyorum. Ve dediklerinizi ya tümüyle yada >%95 oranında anladım. sebebini de biliyorum. sadece neden böyle bir başlık açtınız onu yazmamışsınız.

bu arada ben mescidi nebevide sadece arapça dili bilen kuveytli biri ile muhabbet ederken kendisi de bana bu bahsettiğiniz şahıs ile irtibata geçmemi veya da ondan yararlanmamı önerdi ne yazıkki hala böyle bir öneriyi kabul edemeyeceğimi ona söyleyemedim.

neyse yazdıklarınız şunlar sanırım.(kendim sizin türkçe karakterlerle yazdıklarınıza bakarak yazıyorum)

ما شاء الله لا قوة إلّا بلله , اللهم بارك فيه و عليه و لا تضرّه- Erkekler için

meal (anladıklarımı yazıyorum) : Allah ne isterse o olur ve Allahtan başka güç sahibi yoktur. Allahım onu ve onun hakkındakini bereketli kıl ve ona zarar verme (zarardan koru)

ما شاء الله لا قوة إلّا بلله اللهم بارك فيه و عليه و لا تضرها - kadınlar için

(Düzeltme) kaynak belirtilmemiş ancak sanki (bence) kadınlar için olan kısım daki zamirlerin 2 tanesi hatalı gibi yani doğrusu belki şöyle olabilir (kırmızıyla yazdıklarım düzeltmeler)

ما شاء الله لا قوة إلّا بلله اللهم بارك فيها و عليها و لا تضرها

neden: iyelik zamiri dişil zamirlerde

ها iken
erkek zamirlerde ise

ه

olarak eklenir.

ama dediğim gibi kaynağı görmedim, cümlenin anlatımı yani yapısına bağlı olarak bende zayıf da olsa hatalı olabilirim.
bu arada bu duanın bir kısmı kehf suresinden alıntıdır.

Son düzenleme:
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı DUALAR isimli kitabın (Yazarı birçok-Editör:İsmail Karagöz) “”Sağlık ve Afiyet Duası”” kısmında (Sf.238-239) şöyle denilmekte.

….Abdullah İbn Ömer diyor ki: Efendimizin (sav) dualarından biri şu idi:

Allah’ım! Verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lütfettiğin afiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezadan ve senin gazabını üzerime çekecek bir şeyden sana sığınırım. (Müslim)

Efendimiz (sav); sahabeden Enes Bin Malik’e herhangi bir yeri ağrıdığı vakit, şikayet ettiği yerin üzerine elini koyup besmele ile şöyle dua etmesini tavsiye etmiştir:

Allah’ın adı ile, şu çektiğim acının şerrinden Allah’ın gücü ve kudretine sığınırım.
Sonra elini kaldır, sonra bu duayı üç beş defa tekrar et. (Ebu Ya’la)

Kitap güzel ve yararlı bir kitaptır. Tavsiye ederim. Muhtelif konularda edilecek dualar yer almaktadır.

Ben size sadece KABUL OLMAYAN DUALARın neler olduğunu detaya girmeden başlıklar olarak yazayım:

Kâfirlerin duası kabul olunmaz

Gafletle yapılan dualar kabul olunmaz

Allah’a isyan halinde yapılan dualar kabul olunmaz

Kâfirler için yapılan dualar kabul olunmaz (*)

Riya karışan dualar kabul olunmaz

Şirk karışan dualar kabul olunmaz

Günah bir fiil işlemek ve bir farzı terk etmek için yapılan dua kabul olunmaz.

(*) Alimler zahiren kâfir olarak öldüğü aşikar olan birisi için yapılacak af duasının makbul ve muteber olmadığında hem fikirdirler. Ancak halen hayatta olan bir kâfirin doğru yola gelmesi temennisi için ona dua edilmesini uygun görürler.

Yanlış anlama olmasın diye bu kısma ilavede bulundum.

Selametle,

Üst Alt