Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık duaları

meczupbaris

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
Erkeklere dua ederken " maşallah la kuvvete illa billah Allahümme barik fihi ve aleyhi Vela tadurrahu

Kadınlara dua ederken "maşallah la kuvvete illa billah Allahümme barik fihi ve aleyhi Vela tadurrahu anha

Hayvanatada dua ediyorum eşyalara da parayada bereket duası cübbeli ahmet hoca anlattıydı. Kendime yapınca bu duayı rahatlıyorum ferahlıyorum.

Hüyüklü

merhaba ben arapça (yaklaşık ~b1 düzeyinde) biliyorum. Ve dediklerinizi ya tümüyle yada >%95 oranında anladım. sebebini de biliyorum. sadece neden böyle bir başlık açtınız onu yazmamışsınız.

bu arada ben mescidi nebevide sadece arapça dili bilen kuveytli biri ile muhabbet ederken kendisi de bana bu bahsettiğiniz şahıs ile irtibata geçmemi veya da ondan yararlanmamı önerdi ne yazıkki hala böyle bir öneriyi kabul edemeyeceğimi ona söyleyemedim.

neyse yazdıklarınız şunlar sanırım.(kendim sizin türkçe karakterlerle yazdıklarınıza bakarak yazıyorum)

ما شاء الله لا قوة إلّا بلله , اللهم بارك فيه و عليه و لا تضرّه- Erkekler için

meal (anladıklarımı yazıyorum) : Allah ne isterse o olur ve Allahtan başka güç sahibi yoktur. Allahım onu ve onun hakkındakini bereketli kıl ve ona zarar verme (zarardan koru)

ما شاء الله لا قوة إلّا بلله اللهم بارك فيه و عليه و لا تضرها - kadınlar için

(Düzeltme) kaynak belirtilmemiş ancak sanki (bence) kadınlar için olan kısım daki zamirlerin 2 tanesi hatalı gibi yani doğrusu belki şöyle olabilir (kırmızıyla yazdıklarım düzeltmeler)

ما شاء الله لا قوة إلّا بلله اللهم بارك فيها و عليها و لا تضرها

neden: iyelik zamiri dişil zamirlerde

ها iken
erkek zamirlerde ise

ه

olarak eklenir.

ama dediğim gibi kaynağı görmedim, cümlenin anlatımı yani yapısına bağlı olarak bende zayıf da olsa hatalı olabilirim.
bu arada bu duanın bir kısmı kehf suresinden alıntıdır.

Son düzenleme:
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı DUALAR isimli kitabın (Yazarı birçok-Editör:İsmail Karagöz) “”Sağlık ve Afiyet Duası”” kısmında (Sf.238-239) şöyle denilmekte.

….Abdullah İbn Ömer diyor ki: Efendimizin (sav) dualarından biri şu idi:

Allah’ım! Verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lütfettiğin afiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezadan ve senin gazabını üzerime çekecek bir şeyden sana sığınırım. (Müslim)

Efendimiz (sav); sahabeden Enes Bin Malik’e herhangi bir yeri ağrıdığı vakit, şikayet ettiği yerin üzerine elini koyup besmele ile şöyle dua etmesini tavsiye etmiştir:

Allah’ın adı ile, şu çektiğim acının şerrinden Allah’ın gücü ve kudretine sığınırım.
Sonra elini kaldır, sonra bu duayı üç beş defa tekrar et. (Ebu Ya’la)

Kitap güzel ve yararlı bir kitaptır. Tavsiye ederim. Muhtelif konularda edilecek dualar yer almaktadır.

Ben size sadece KABUL OLMAYAN DUALARın neler olduğunu detaya girmeden başlıklar olarak yazayım:

Kâfirlerin duası kabul olunmaz

Gafletle yapılan dualar kabul olunmaz

Allah’a isyan halinde yapılan dualar kabul olunmaz

Kâfirler için yapılan dualar kabul olunmaz (*)

Riya karışan dualar kabul olunmaz

Şirk karışan dualar kabul olunmaz

Günah bir fiil işlemek ve bir farzı terk etmek için yapılan dua kabul olunmaz.

(*) Alimler zahiren kâfir olarak öldüğü aşikar olan birisi için yapılacak af duasının makbul ve muteber olmadığında hem fikirdirler. Ancak halen hayatta olan bir kâfirin doğru yola gelmesi temennisi için ona dua edilmesini uygun görürler.

Yanlış anlama olmasın diye bu kısma ilavede bulundum.

Selametle,

33 senedir psikiyatrik hastalıklarım var ve son 26 yıldır bipolarım.

Mantıksız rahatsız eden düşünce veya vesvese geldiğinde Eüzü besmele , her geldiğinde 1 Eüzü besme.

Üzüldüğümde, çok sevindiğimde veya sinirlendiğimde, yani duygusal sıkıntı yaşadığımda çekebildiğim kadar içimden kelime tevhid.

Dua olarak
Allahım irade hafıza anlama anlatma özgüven öz disiplin dikkat en üst sevide olsun.
Mani depresyon psikotik anksiyeteye karşı ömür boyu beni koru.

Türkçe Dua kabul olur arapça değil. Arap değiliz arapça bilmiyoruz. Bilmediğin bir dilin duası kabul olmaz.
Bu duaların islamda yeri de yok neden özellikle arapça tercih ediyorsunuz ?

@Polmiks,
bilmeden kem bir sözü söylediğinizi düşünüyorum. Belki niyetiniz halis değildir bilemem.

şöyle ki ben bildireyim önce sonra söylediğiniz şeyin aynısını mı düşünürsünüz ona siz karar veriniz.

Polmiks' Alıntı:
Türkçe Dua kabul olur arapça değil.

Bu doğru değil Çünkü Allah her dili bilir. Ve bir dilde anlatılan bir olayın eşdeğer kabul edilen bir başka dildeki bir ifadesi onun orijinalinin yerini tutmayabilir.

Arap değiliz arapça bilmiyoruz.
öğreniniz.

Bilmediğin bir dilin duası kabul olmaz.

öğrenmek gerekir tabi ama bence bu doğru değil.

Bu duaların islamda yeri de yok

öyle bir şey yok yani bu yanlış bir ifade.

neden özellikle arapça tercih ediyorsunuz ?

kime sordunuz bu soruyu bilmiyorum ama dediğim gibi Arapça dilindeki bazı ifadelerin tercüme edilmiş anlamları orijinalinin yerini tutmaz.
bazen bunlar kelime düzeyinde olur.

örneğin وما خلقت الجن و الإنس إلّا ليعبدون (zariyat suresi ayet no 56) (Ayetin anladığım kadarıyla meali şu: "ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.")

burada geçen ليعبدون fiilinden türetilmiş عبد mastar isim formu örneğin kehf suresi (65 nolu ayette) geçmektedir. Şimdi mesela çoğunlukla bu kelime Türkçeye "kul" olarak tercüme edilmekte ancak "kul" kelimesi عبد kelimesinin yerini tutmaz.

yinede bazı tercümanlar bu zariyat 56 nolu ayeti şu şekilde tercüme ediyorlar: "ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım" ki bence bu eksik veya hatalı bir tercüme olabilir (ki bence öyle, çünkü kul kelimesinin sözlük anlamı köledir. halbuki Allah'ın köleye ihtiyacı yoktur. Yüce Allah insanları ve cinleri ancak ona ibadet edelim diye yarattığını söylüyor ama burada, biz kendimizin böyle bir ibadete ihtiyacımız olduğu için çünkü emir Allah'ın dır ve o böyle emrediyor. )

neyse. demek istediğim şey : orijinalinin yerini tutmayabilir.

Son düzenleme:
@Polmiks, duadan fayda gördüğüne inanmayanların bu başlığa yazmasının anlamı yok. Başlık polemik için değil, birileri huzur bulur mu diye açılmış. İyi hissettiriyorsa isteyen istediğini yapar, türkçesi kürtçesi arapçası olmaz. İsteyen marsça okusun.

@kar&yağmur, " örneğin وما خلقت الجن و لإنس إلّا ليعبدون (zariyat suresi ayet no 56) (Ayetin anladığım kadarıyla meali şu: "ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.")"

Hocam affınıza sığınarak, ma halaktu elcinne ve linsane illa yabudune yazmışsınız. Doğrusu elinsane olur sanıyorum. Meal de insanı ve cini ibadetten başka bir şey için yaratmadım olur gibi.

İlim yalnızca Alemlerin Rabbine aittir.

Cüretimi mazur görün. Yanlışım varsa düzeltirseniz memnun olurum.

@kar&yağmur, hocam lam elifle, elif lamı karıştırmışsınız. Orijinal ayete de baktım, paylaştığınız. Neyse konu o değil 😁

@Hüseyin404,

şurayı (kırmızı renkli yazıyorum o kısmı) mı söylüyorsunuz. öyle ise o benden değil siteden kaynaklanıyor hatalı yazmadım yani.karıştırmadım yani.

وما خلقت الجن و لإنس إلّا ليعبدون

sadece elifi (hemzeli altta üstte olabiliyor bazen sadece hemze) kasteti iseniz buda hatalı olmuyor. bende başlarda böyle bir yazımı farklı bir yazım diye algılamıştım ama suudi arabistanda bazı mescitlerdeki kuranı kerimler böyle yazılmış.

Son düzenleme:
@kar&yağmur, kırmızı yazdığınız illa kısmından bahsetmiyorum. Ondan bir önceki kelime elins kelimesi, lins yazıyorsunuz ve hatalı dedim. Son verdiğiniz cevapta da hatalı yazılmış. Lam harfi ceri değil elif lam takısı alacak hocam.

@Hüseyin404, a evet orayı hatalı yazmışım, çok teşekkür ederim. ve düzelteyim Allah af buyursun amin.

وما خلقت الجن و الإنس إلّا ليعبدون

Dua her türlü her dilde yapılabilir,arapca yapılması zorunludur diye bir şey yok,nasıl hissediyorsan nasıl mutlu oluyorsan öyle davran, istediğin dilde duanı yap 🙂 yaratıcı bütün dilleri biliyor arapca şart değil 🙂

Üst Alt