Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulu Raporu için engellilerden ücret alınamaz (3 Mayıs 2010 tarihli yazı)

ben evde bakım için devlet hastahanesine muracaat ettim %89 engelli raporumu gösterdiğim halde benden 200 tl para aldılar sonra bülent bey(oturan boğa ) engellilerden sağlık kurulu raporu için ücret alınamaz yazısını okudum ve hastahaneye giderek ödediğim ücreti tarafıma geri ödenmesi talep ederim diye dilekçe yazdım 14 gün sonra ziraat bankası hesap numarama parayı yatırmışlar burdan tekrar bülent beye yazılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım

heyet raporu parası kımler alabılır?

arkadaslar herkeze merhabalar:)
20 gün hastanede kaldım 70 gündür de evdeyim .hastaneden 90 gün rapor aldım .doktorumla yapmıs olduğum sohbet sırasında subata kadar rapor almam gerekeceğini söyledi.ayrıca yapmıs olduğumuz sohbette rapor parası diye birsey varmış;onu alıp almadığımı sordu.bende öyle bırsyden haberımin olmadığını söyledım.
ben her ne kadar ayaga kalkamayacak konumda da olsam eşimiz dostumuz banka kartıyla benım maasımı cekıp getırdıler.bu rapor parası dediğimiz sey bana gene yatar mı ?bu konuda pek bilgim yok yardımcı olursanız memnun olurum .

Merhaba Arkadaşlar, yakında Şişli Etfal Hastanesi'nden Sağlık Kurulu Raporu alacağım. Yukarıdaki resmi yazıda ücret alınmaz yazıyor, bu hala geçerli mi?

Ayrıca rapor almak isteyen engelli arkadaşlarımızın bilgisi olsun rapor için 4 ay sonraya randevu verdiler. Sanıyorum 2 günde doktor muayeneleri ile geçer.. Tabi heyete ne zaman giriliyor? Sağlık Kurulu Raporu ne zaman elimizde oluyor? uzun zaman oldu rapor almayalı unutmuşum... yakın zamanda rapor almış olan var ise bilgi verebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Kucuk hastanelerden alirsaniz bir iki hafta icinde aliniyor

emir79

Pendik Marmara Üniversitesi hastanesi de bizden 300 TL istedi. Prim gün sayımız yetmediği içinmiş. Doğum borçlanması ile 1800 günü tamamlayıp malulen emeklilik kazanmak istiyoruz annem için.

Akülü sandalye için Rapor çıkarmaya gittiğimde 200 tl.ödeme yaptım bunun kanuni olduğunu belirttiler
Dogru mudur?

Aretias
Hastanenin hani bölümüne vericez bu dilekceyi? Herhangi bir belge gerekiyormu?

Engelli sağlık kurulu raporu almak istiyorum deyin bakalim o zaman para isteyecekler mi

Ne rapor alabildim nede paramı geri alabildim
Şimdi kanun dışı aldıkları o parayi geri almak için uğraşıyorum. Bu konuda tecrübesi olanlar paylassin lütfen

sırdaş

%40 ve üzeri raporunuz varsa ücret alınmaz dediğm gibi raporunuz varsa sizden ücret talep ediyorlarsa başhekime çıkın o size yol gösteriri eğer 40 altında raporunuz varsa ücret alırlar.....

Merhaba, ilk defa başvurdum, çok çıktı oran beklemiyordum 44 yüzde bende korktum iste çalışamam diye iptal ettirdim. Almadım 300 l verdim. Şimdi tekrar almak için başvursam yine 300 istiyorlar.

Hastaneler bendende 300tl ibnisina 500tl atatürk Eğitim Araştırma hastanesi istedi rapora. ücretsiz oldugunu nasıl iletmem gerekir bu hastanelere

200 TL HEYET RAPORU için ücret ödedik.yine ehliyet yenileme saçmalığı için doktor başına 50 tl ödeyeceğiz

Ümraniye eğitim araştırma hastanesine ehliyet değiştirmek için başvurdum 300 TL üçret istediler :mad:

Gerekçe olarak üniversiteye bağlıymışlar bende Harrana bağlıyız dedim aramızda soğuk rüzgar esti :p

Bu nasıl bir soygundur arkadaş :confused:

ötv indirimi için rapor başvurusu yaptığımda veznedeki arkadaşta o kadar indirim alacaksınız 300 tl verseniz ne olacak diyordu.

kardeşim ne 4 ayı git hasekiden veya haydarpaşadan al.1 haftada aldım raporu...ücret vermeyeceksiniz...

ötv indirimi için rapor başvurusu yaptığımda veznedeki arkadaşta o kadar indirim alacaksınız 300 tl verseniz ne olacak diyordu.

veznedeki şahıs gibi şerefsizler yüzünden hepimizi uğraştırıyorlar.ötv yi babasımı kendisimi cebinden veriyormuş....

arkadaşlar bizim başvuru kağıdımızda seçenekler var işte maaş için otobüs kartı için ,ötv için vs.. eğer ötv yi işaretlersek 300 tl talep ediyorlar.(izmir bozyaka hastanesi) biz işaretlemesek ama 90 puan alırsak ötv den faydalanmıyormuyuz?

illa ötv alacaz diye belirtmemizmi lazım ? yoksa puan yettiğinde başka bir işleme gerek kalmaksızın ötv indiriminden faydalanabiliyormuyuz?

konya numune hastanesinde ehliyet ve ötv için itiraz ettim 200 tl aldılar :) yani alıyorlar

Ama zaten ilk sağlık kurulunda verilen kâğıtta ücret kişiye aittir okudum anladım kabul ediyorum diye yazıyor ve imza atın diyorlar hâliyle o formu almak için imza atıyoruz, ben öyle yaptım yani. İmza olduğu halde daha sonra ücret talep edilirse itiraz edebilir miyiz ?

Dev.Hast.Alınan Rapor Parası Hak.

Arkadaşlar,Bende yatalak olan babam için, 1.Sulh Hukuk Mahkemesine Vasi kararı için başvurdum ve benden resmi yazı ile birlikte bulunduğumuz yerdeki Tam teşekküllü Devlet hastanesinden heyet raporu istendi.Hastanede rapor çıkartma bedeli olarak benden,04.05.2017 Tarihinde (600.01.Ayaktan Hasta Genel Uygulamalar ve Girişim) Bedeli adı altında 200.00tl.ödedim ve makbuzunuda saklıyorum. Rapor çıkınca gerekli yerlere müracat etsem bu parayı geri alabilirmiyiz?

Son düzenleme:
Merhaba

Bu konu hastaneden hastaneye değişiyormu bilmiyorum ama Kartal araştırma hastanesine bugün başvuru yaptım.
İşlemler başlamadan kayır esnasında bir kağıt veriyorlar.Kağıtta eğer herhangi bir engelim çıkmaz ise çıkarılan masrafları ödeyeceğinizi kabul ediyorsunuz.

Ben müraacat kağıdına raporun istenme oranına ÖTV indirim de yazmıştımm özürlülük oranı için yanında.Kayıttaki memur bu ne yahu dedi.Eğer böyle başvuru yaparsanız ücret ödersiniz dedi.Sadece Özürlülük yazın dedi.Dilekçedeki ötv kısmını karalayalım dedim onada izin vermedi bana yeni dilekçe doldurtturdu.Sadece Özür oranı için rapor istenirse ücret almıyorlar yani...

Evet ötv indirimli araç alım raporu istiyorsanız artık ücretli fiyatı 300tl ama sağlıkla ilgili raporlarda ücret almıyorlar.

Bizde haziranın 20 de rapor aldık birde ÖTV indiriminden yararlanmak için 200 TL aldılar bizden

%90 ve üzeri yaşlılar için rapora ihtiyacım var ve hastaneden ücret ödenmiş... Konu hakkında yardımcı olabileicek biri varmı ?

Il sağlık a raporu aldıktan sonra bilgi almaya bi kac sorularimin cvb bulmasi icin gttim ama bi dovmedikleri kaldi yeminle

engelli raporu ücretsiz mi dye sordm arastirdim ücretsizmis vede öyle biliyorum dedim ben para verdim dedim ordaki personel küstah ve ukalaca sen al parani al hastaneyle konus al al aksam eve Gderken bişeyler al donat sofrayi dedi bn saskinla yutkundum ve bn parasinda degilim öyle duydum oyleyms arastirdim da dedim o personel parasindasin parasindasin al sen al dedi git al parani eve elin dolu git sofrayi donat al al parani dedi cok kotu oldum

Şikayet için Müdüriyeti aradim hangi odadadir dye kimse gostermek istemedi cunki. o persolin ynnda calisan başka personel gördü bni onla gorusemezsn bireysel ddi aşağıya gt falancayi bul bsryler doldur filancaya ver ddi bnde aglamakli oldgm için ugrasmak istemedim @OturanBoğa bizi kaziklama derdinde elin adami engelli imis bilmem neyms dinlemiolar

hastanede de öyle bi doktorun psikolojik deyip gonderdigi seyden rahatszlik cikti bnde şikayet için başhekim aradim gorusturtmediler elinden geleni yptilar gorusturtmediler hakkimizi bi şekilde yiyolar bazi insanlar iyi ama malesef az iyiler ..

Ayrica gorevini kotuye kullanacaklar karsisindaki adama yrdmci olmayacaklar küstah ca konusup moral bozacaklar memur olmasin lütfen memur olanlar da isinin kıymetini bilsin

vuralh
ben rapor için sevklı değil randevulu gittim ve ücret ödemedim. acı gerçek
tmm sofrayı donatıyom gel gelde gösterim ebenınkını diyeydin.böyle cinsler memur oluyor ya ne desek boş.ALLAH yardımcın olsun

@-mka

O anda olayin şaşkınlığı ile bisey dyemiyosun ki ayrıca bir bayan olarak onlarin seviyesine düşüp edepsizce kustahca cvb veremem o personel gbi bn kndme yakistiramam en fazla şikayet edebilirdim oda mümkün olmadı gorusturtmediler yetkili ile .. neyse Allah a havale ettim ..

Oyleler oluyor bizler olamıyoruz iste hakettigimiz halde Allah hakkimizda hayırlısini versin ..

Engellilerden alınmıyo diye yazı koyuyo kimisi niye alıyılar ona rağmen

acı gerçek
pardon kusura bakmayın yapılanı okuyunca kızgınlıkla öyle yazdım bayan oldugnuzuda bilmiyordum.malesef işgüzar memurlar var.keşke bimere şikayette bulunsaydınız. FLORA
florya böyle durumda o bilgi belgeyle başhekıme şikayet edeceksın yada bimere başvuracaksın.

Üst Alt