Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulu Raporu için engellilerden ücret alınamaz (3 Mayıs 2010 tarihli yazı)

merhaba arkadaslar
bugün sadi konuk hastanesini aradım h sınıfı ehliyet için 112 lira rapor parası ve doktorların istediği tekkikler için ise ayrıyetten ücret oluşabilecegini de söylediler

arkadaşlar mrb lar bende 2 gun önce Özürlü sağlık kurulu raporu aldım.Hiç para almadılar ama 2012 eylül ayında ehlıyet için normal sağlık kurulu raporu almışım onun için 160 tl odemıstım.Halbukı özürlü sağlık raporu ıle hem ehlıyet hem ötv siz araç alınıyomus acemılıgımıze geldı.Ayrı bır konu özürlü aracı ıcın bırcok banka kredı vermıyor veya vermek ıstemıyor turkıye fınans bankası engellıler ve yakınları ıcın taşıt kredısı verıyormus ınternet sıtesınden yazıyo aradım ama konudan bırhaberler

Ben de 1 ay once egitim ve arastirmadan rapor aldim 114 tl ve isitme testi icin 6 tl aldilar. İtiraz ettikten sonra baska hast gonderdiler orda da sadce kbb gorundugum icin 18 tl flln aldilar rapor da %36 cikti bosa gitti yani . İskurun vs sevkiyle ucret alinmiyormus

ben engelli sağlık raporu almak için başvuru yaptım 34 lira aldılar bunu geri alabilir miyiz acaba bilgilendirirseniz sevinirim

iyi günler. Uzman dr olarak calıstığım S . Devlet Hastanesinden özürlü çocuğumun vasi tayini davası için rapor alırken, kendi hastanemin veznesine ücret yatırdım. Emekli sandıgı calısanı olmam ve kendi görev yaptığım hastanede bakmakla yükümlü olduğum cocugumun mahkeme tarafından resmen istenen raporu için cebimden ödeme yaptım. Ancak ödememin resmi makbuzla maliye bakanlığının kasasına gittiğini biliyorum ve bunun için de kimseyi sorumlu tutmadım. Bu nedenle buradan yasadığı magduriyetin sorumlusu olarak sadece rapora karar yazan doktorları sorumlu tutan arkadasların yüreğine su serpsin diye bunu paylasıyorum.

merhaba;bende 2010 yılında almak için gittim girişte herhangi bir ücret almadılar fakat sonradan eczanede ilaç alacağım zaman karışım aborç olarak çıktı,sordum katılım payı dediler kaç dr.a görünmüşsem hepsinide ücretlendirmişler.o tarihteki fiyat 40 tl halen ödemedim eczanedende ilaç almıyorum adıma yazdırıpta...

izmirin hangi devlet hastenesinden

ankaranın hangi hastanesinden aldınız

Ben basvuru yaptım h sınıfı için ve ucret odemedım devlet hastanesınde fakat tıp fakultesı ıstıyor

nurdane;

ben de h sınıfı için başvurdum 34 tl aldılar geri alabilir miyiz acaba bilgilendiriseniz sevinirim

_deniz_;

devlet hastanesinden aldım.h ehliyeti alabilir.özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyo raporda bu durumda ötvden muaf mıyız bilgi verirseniz sevinirim

h sınıfı ehliyet ücreti

Mehabalar.

21 nisanda h sınıfı ehliyet için başvuru yaptım.özellikle ücreti sordum 120 tl rapor ücreti istediler. ben kanunen böyle bir hakları olmadığını söyledim o zaman dediler ki o kanunu bize bulabilirmisin bende engelliler bizdeki yazıyı bu sayfanın en başındaki yazıyı gönderdim okudular sonuç olarak ücretsiz olduğunu kabul ettiler.

raporumu 24-25 nisan tarihlerinde işlemlerimi yaparak ücretsiz aldım.

bilgilerinize.

bu arada engelliler biz ve ekibi özellikle Bülent Bey'e çok teşekkür ediyorum.

b sınıfı sürücü belgesi alabilirmi?diye trafikten hastaneye sevk edildim 111 tl istediler.ne yapmam lazım?

benden aldılar hemde baya bir para ben yeni aldım raporu 111 TL aldılar birde film istediler onun parasını da aldılar yani sağlık sistemi olmuş Önüne geleni soy sistemi

Öğretmenim. Bulunduğu yerde görev yapması sağlığını tehlikeye sokar yazan tayin için kullanmak üzere bir heyet raporu almak istiyorum. Hastaneye gidip sorduğumda bu raporun durum raporu olduğunu 115tl ücret vermem gerektiği söylenildi. Engellilerden herhangi bir rapor için ücret alınıyor mu bunun yasal dayanağı var mı? mevzuatı bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

ben de hemşireyim 4 ay önce tayin istedim sağlık durumumu bildirmek için sağlık kurulu raporu aldım 120 tl ve bir çokta tahlil istediler toplam 185 tl ödedim :))) soygunculuğun kibarcası

başbakanlık engelli kartınız olduğu sürece para alınmıyor şu ana kadarda hiç bir zaman rapor çıkartmak için para ödemedim

başbakanlık engelli kartını sağlık bakanlığı personel kartını kısacası ne kadar kart varsa hepsini gösterdim ama fayda etmedi

Özürlü sağlık kurulu raporu aldım hazıran ayında . bugun muayene ıcın gıttım 202 tl rapor ucretı ıstedıler onu odemeden ıslem yapılmaz deddıler . BU parayı vermek zorunda mıyım ? ne yapmam gerekır ???

sondaki yorumları okudumda,acaba araştırma hastanesinden alıncamı para ödeniyor ? yada bir kaç arkadaşın bahsettiği gibi bir kurum aracılığı sevkli gitmeyincemi alnıyor bu ücret ? konunun en başında verilen kanun 2010 kanunu acaba bugüne dek değişmedimi ?

bendende 150 tl istediler henüz yarın gidicem henüz ödemedim

bana bir yıldır değişti dedi hastane başhekimi

:) 1 ay önce aldım herhangi bir para ödemedim..hastaneden hastaneye değişiyor sanırım

ilk defa muayeneye gidenden alınıyor. Özürlü raporu olup da yeniden rapor alandan alınmıyor.ilk defa muayene olanın engelli olup olmayacağı defa belli değilki memur bunu anlamaz

Hastanelerden alınan ücret

Merhaba ;

Sevgili arkadaşlarım geçen hafta rapor için başvurduğum hastane bende 200 TL ye yakın muayene mr ücretleri gibi ücret aldılar bu ücretleri geri alabilir miyim? bu şekilde ücret alınmıyor diye biliyordum oysa ki sosyal güvencem de olmasına rağmen. Bunun ile ilgili fikirleriniz düşünceleriniz önemli benim için

ben gecen hafta Çapadan rapor aldım benden 210 tl ıstedıler. Bende forumdakı dılekce ve genelgeyı gosterdım benden para alamazsınız dedım hasta hakllarına . oradaki görevli memur bana yaklaşık 1-2 ay once yönetmeliğin değiştigini bireysel basvuru yaptıgım ıcın benden bu parayı odemeye mecbur oldugumu soyledı. Bende bu degısek yonetmelık hususunda bana bır belge gösterin dedim göstermedi. bızde de yok dedı bu nasıl istir ???

Üst Alt