Şöyle bir dilekçe örneği olabilir.Peşini bırakmayın.Aldıkları ücreti iade etmek zorundalar!
..... /..... / 2010
........................................ Hastanesi Başhekimliği’ne;
Sayın Yetkili;
.................................................. .............’dan dolayı,sakatlık oranımın tespiti ve sonucunda elde edilecek Sağlık Kurulu Raporu’na ihtiyacım bulunmakta. ..../..../2010 tarihi itibari ile başvurumu yaptım. Sağlık Bakanlığı tarafından,Bakanlık Müsteşarı Prof Dr. Nihat Tosun imzası ile 81 İl Valiliği ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’na da gönderilen 03.05.2010/22627 tarihli ve sayılı genelgede engelli vatandaşlardan ücret alınamayacağı
“Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmaması gerekmektedir”
şeklinde net bir ifade ile belirtilmiştir.Lakin,engelli olmama rağmen Sağlık Kurulu Raporu ve yapılan tetkik ücretleri şeklinde şahsımdan makbuz karşılığı ......... TL tahsil edilmiştir.
03.05.2010/22627 tarihli ve sayılı genelgeye istinaden alınan ücretin banka hesabıma/tarafıma iade edilmesi konusunda yardımlarınızı rica ederim.
Saygılarımla.
Felanca Fişmanca
İmza
İletişim ve banka bilgileri:
...........
............
.............
Ek 1: Ödendi makbuz.
Ek 2: Sağlık Bakanlığı Genelgesi"
bu dilekçeyi yazdım kayıttan geçirdim müdüre imzalattım elazığ fırat üniversite hastenesi baş hekimliği kayda almadı ve muhattap olmadı baş hekimle görüştürmedi bende Ankarada kontrolüm olduğunu ve30 nisanda bu dilekçeyi dilekçe ile sağlık bakanlığına şahsen başvuruda bulunacağımı söyleyince hemen almak istedi vermedim ancak fotokopisini çektiripöyle verdim bir haftaya kadar cevap verecekler burda cevabı paylaşacağım