Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulu Raporu için engellilerden ücret alınamaz (3 Mayıs 2010 tarihli yazı)

Selam oturan boğa.En son h sınıfı ehliyet raporu için para almadılar.

​Ücret işi tamamda.Raporlar yönetmeliğinde yazılan ile uygulanan başka şeyler.

Örneğin yönetmelikde derki,sürekli ibaresi yazan raporlardan kurumlarca tekrar rapor istenmez,yada alınmış 2 rapor arasında fark var ise hakem hastane tayin edilir.Peki şimdi bunlar yönemelik te yazan ama uygulamalar nerede.

osman bey bu durumda yapılıcak tek sey baglı oldugun ılın ıl saglık mudurluklerıne ıtıraz edın rapor almadan sureklı raporlar ıcın derdıne anlatırsan ısler yurur yasayı ıyı bılmek gerek bu konuda benım 9 sene once aldıgım bır raporum vardı sureklı oldugu ıcın onaylattım bır mesele ıcın sen gorevlıyı susturmazsan sana dıyorlarkı yenı yonetmelıge gore alıcaksın zaten yonetmelıkde var yanılmıyorsa 17 cı maddede suankı yuksek saglık kurullarının verdıgı net oranları neden dusuruyorlar anlamısda degılım eskıden dırekdı sımdı dusmus olarak verıyor hadı ona gecdım adam vergı ındırımı ıcın yenı yonetmelıkde alıyor raporunu tertımız ama 2006 dan once balthazarsız mıs gıbı hesap edıp hesaplanmıs net oranı tekrar dusuruyorlar devletın buna bır cozum bulması gereklı aslında sacma sapan seyler

Sağlık kuruluna girdim. Rapor parası olarak 11150 TL ödedim!?

Elazığ eğitimvearaştırma devlet hastanesine ağır özürlü raporu almak için müracaat ettim
% 40 parkinson % 45 pikiyatri%10 kalp damar %10 dahiliye sonuç%74.65 itaraz ettim elazığ il sağlık müdürlüğüne
elazığ fırat tıp eğitim araştıma üniversite hastanesine oranın sonucu ise% 40+40 noroloji % 40 psikiyatri% 20kalp damar % 10 dahiliye allahım şu sonuca bak % 79.5 ve 11150tl sağlık kurulu parası ödedim Allah rızası için bir yol gösterin

sağlık kurulu hesap cetveli heyetin elindemi Elazığ devlethastenesinde almış olduğum %40 noroloji%45 pisikiyatri %10 kalp damar%10dahiliye=%74.65
Elazığ isağlık müdürlüne itirazımda Elazığ fırat üniversitesi hastesinde %40+40norolji%40pisikiyatri%20 kalp damar%10dahiye ağır özürlü poliklnik heye sonucu11150 tl =%79.5
acaba sağlık kuruluhak yeme kurulumudur yoksa devletin verdiği cetveli değişerek farklımı hesaplanıyor hakkımı nasıl alabilirim

arkadaşlar maştan rapor parasıkesilmez neye kesildiğini öğrenmek için edevlete giri orada a kesintilere bakın orada var

arkadaşlar rapor ve heyet parası peşin ödenir maaşta kesilmez neye kesldiği öğrenmek için e devlet a maaş kesintilerin den öğrene bilirsin

paşa paşa dilekçemi örnekteki gibi iade talebindeki sonucu paylaşacağım

Şöyle bir dilekçe örneği olabilir.Peşini bırakmayın.Aldıkları ücreti iade etmek zorundalar!

..... /..... / 2010

........................................ Hastanesi Başhekimliği’ne;

Sayın Yetkili;

.................................................. .............’dan dolayı,sakatlık oranımın tespiti ve sonucunda elde edilecek Sağlık Kurulu Raporu’na ihtiyacım bulunmakta. ..../..../2010 tarihi itibari ile başvurumu yaptım. Sağlık Bakanlığı tarafından,Bakanlık Müsteşarı Prof Dr. Nihat Tosun imzası ile 81 İl Valiliği ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’na da gönderilen 03.05.2010/22627 tarihli ve sayılı genelgede engelli vatandaşlardan ücret alınamayacağı

“Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmaması gerekmektedir”

şeklinde net bir ifade ile belirtilmiştir.Lakin,engelli olmama rağmen Sağlık Kurulu Raporu ve yapılan tetkik ücretleri şeklinde şahsımdan makbuz karşılığı ......... TL tahsil edilmiştir.

03.05.2010/22627 tarihli ve sayılı genelgeye istinaden alınan ücretin banka hesabıma/tarafıma iade edilmesi konusunda yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla.

Felanca Fişmanca
İmza

İletişim ve banka bilgileri:
...........
............
.............

Ek 1: Ödendi makbuz.
Ek 2: Sağlık Bakanlığı Genelgesi"
bu dilekçeyi yazdım kayıttan geçirdim müdüre imzalattım elazığ fırat üniversite hastenesi baş hekimliği kayda almadı ve muhattap olmadı baş hekimle görüştürmedi bende Ankarada kontrolüm olduğunu ve30 nisanda bu dilekçeyi dilekçe ile sağlık bakanlığına şahsen başvuruda bulunacağımı söyleyince hemen almak istedi vermedim ancak fotokopisini çektiripöyle verdim bir haftaya kadar cevap verecekler burda cevabı paylaşacağım

yazılı dilekçeyi almak zorundalar, almamak suçtur.
Ama uygulama öyle olmuyor işte... Sağlık Bakanlığına başvuracağım demekle iyi yapmışsınız.
Olmazsa BİMER'e yazın, ben BIMER kanalıyla geri aldım.

ben gerçekten sağlık bakanlığına müracaat edecem pazartesine cevap gelir teşekkürler

kimse bu konuda bilgiyokmu sağlık kurulu dedikleri astığı astık kestiği kestikmi yokmu biri bir fikir versin ne yapabilirim

184 bana 170 ile sgk ilke görüş dediler görüştüm bana sevk olmayınyani sosyal hizmetlerin sevki ne sgk para ödemiyor üniversite hasteneleri sağlık bakanlığına bağlı değil ya rektörlüğe veya hasta hakları birimine baş vurmamı öneriyor yani gitti 11150tl çünkü sgk malulen emekllik veya vergi indirimine ödeme yapıyor ve üniversite hasteneri cumhur başkanlığına bağlı hastedeki memur bana söyledi biz sgk ile anlaşmamız sgk ödemeyince bunun faturası kişye çıkartılıyor

merhaba,özürlü raporu almak için önce ssk sevk yazısı alacakmıyız. sağlık kuruluna gittiğimizde hani ssk sevki derlermi?? ben malul emekliyim. daha önce emeklilik için bu şekilde olmuştu. ancak böbrek nakli sonrası alınacak bu rapor içinde sevk yazısı gerekiyormu başından geçen arkadaşlar yazarsa sevinirim sağlıkla.....

özürlü ölçütünde para yok

1-170 nolu telefona açarak öğrenebilirsina
2-raporu ne amaçla kullancaksın bakıcı için aylığı devlet hastahaneleri ücret ve sevk istemez
3-vs rapor için devlet hsrnesinde ücretsiz üniversitesite hastaneleri paralı fakat bimere şikayette bulundum iadesi talebinde daha sonuçlan madı

mhmt;

saol..teşekkürler..raporu durum ve derece bildiriri olarak almak istiyorum..slmlar

ben 2004 te haydarpaşadan yüzde elli rapor aldım fotokopisi var elimde başbakanlık kartım var haydarpaşaya gittim raporumun aslı yok alamzmıyım dedim durumum sürekli zaten gözden yok tekrar doktora çıkacaksın dedi eski doktorlar vardı dedi gerek yok başbakanlık kartım varda geçiyor her yerde sadece denemek için sordum

2007de çıkan kanunlara göre eski rapor hükümsüzdür yeniden rapor istenebilir çünkü kullanacağın yeni hak talebinde sana yeniden sağlık kurulunagönderrlirsin

H sınıfı ehliyet için başvurdum 128 tl para aldılar makbuzu bende özürlü raporu için para alınmadığı nı ancak H sınıfı ehliyet için rapor başvurularından alındığını söylediler

burası türkiye

burda söz verirler genelge çıkartırlar bilerimi bun yaptığını birileride böyle bir genenelge ve kanun yoktur der
bimer, sağlık bakanlığı,sgk elazığ fırat üniversitesi hepsinin ortak kararı tedavi dışındaki tüm sağlık kuluru raporları ücretlidir ancak sgk tarafından sevk edilirsen (emeklilik )gibi ücretsizdir
saygılarımla

heyete başvur

heyete başvur sana20 güne yakın randevu verirler heyeti bitirirsen ya hemen yada 20 gün sonra alırsın yada adamınını kısa sürer
saygılarımla

çanakkale devlet hastanesine götürmüş olduğum özürlü ağbim için heyet raporu öncesi 136 tl aldılar (ÖTV indirimli araç raporu) itiraz etsekte ödedik .BİMER e derdimi anlatan bir dilekçe yazdım. Bir ay sonra hstane paramı iade etti.

üniversite hastaneleri için sgk ödeme yapmıyor

size bir tavsiyem özel sağlık kurumunda 10 yıla yakındır çalışıyorum size bir şifre vereyim.. size veznede fiyat çıkardıklarında mevzuat bilgili olduğunuzu belirtirseniz şaşırtıcı indirim yapılıyor ama çaktırmayın bilmediğinizi

kayseri eğitim ve araştırma hastanesinden 4 kez rapor aldım 4 ündede 155 tl bir 80 tl bir 45 tl bir 128 tl de bir ücret aldılar benden aldığım raporlar ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz gece görmeyi gerektiren işlerde çalışamaz ve 2 kerede özürlü raporu aldım zehir zıkkım olsun inşallah bundan sonra nah alırlar...

şunu söylemek geldi içimden arkadaşlar . saçmasaban şeyler söylüyorlar hastanedeki kendini bilmez bazı memurmu ne karnı agrısı vatandaşlar .bazen aklım almıyor desem yeri var .rapor almak için yola koyuluyon devletmi yoksa hastenemi.veya maliye kurumumu anlayamadım önümüze büyük bir taş koyor zaten özürlüyüm kardeşim bukadar.taşın üzerinden ben veya bir başka arkadaş atlayamazki :confused: saglık kurulunda rapor için para alınmaz diyorlar işte bu hastene öğretim yeri bir şekil alınıyor deniyor işi pitiriyor saten ben çahil biriyim ozaman cıkcıkabilirsen işin içinden .

vallahi bildiğim kadar alıyor bimer yazılara sorularda cevap vermiyor hastenelerle muhatap ediyor onlarda dediğim dedik çaldığımdüdük yersende bu bu yemesende budiyorlar Allah cümlemizin yardımcısı olsun

merhabalar. tip 1 diyabetim ve epilepsi hastasıyım. özürlü raporu için ilk önce nereye başvurmam gerekir. özürlü raporu verirlerse ömssye girmek istiyorum. raporu alırken ne amaçla olduğunu neyi belirtmem gerekir?teşekkür ederm

bağlı olduğun ilin valiliğine başvurman gerekiyor ordan özürlü sağlık kurulu rapor alabilmen için verecekleri dilekçe ile devlet hastanesine sağlık kuruluna başvurman gerekiyor

genelge şöyle tedavi hariç tüm raporların giderlerini hasta karşılar

olur mu yahu daha geçen hafta gittim ehliyet için h sınıfı rapor alacaktım ama benden 45 tl para istendi tabi alamadığımız için parayı geri aldık!

sanırım üniversite hastelerine mahsus bu ücret çünkü bu hastaneler sağlık bakanlığına bağlı değil ben de elazığ devlet hastanesinde para almadılar elazığ fırat üniversitesi 111.50tl aldı başvurmadığım bakanlık kalmadı iade alamadım

Engelli arkadaşım Bakırköy Devlet Hastahanesinden 1 hafta önce rapor çıkardı,bana söylediğine göre 115 TL rapor 15 TL film ücreti olmak üzere 130 TL para ödemiş,raporunda % 90 özürlü yazıyor,bizlerden bu paraları her zaman alacaklar anlaşılan,belkide o yüzden her işleme rapor istiyorlar.

arkadaşlar rapor için sevk edilenden ve sgk sı olandan para alınmıyor alınamaz.ben ilk raporum hariç 9 rapor aldım bazısı devlet bazıs ıüniversite hastanesi hiç birine rapor parası ödemedim.ilk raporum da sadece durum bildiri rapordu ve kendi isteğimle gidip almıştım.

Üst Alt