Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulu Raporu için engellilerden ücret alınamaz (3 Mayıs 2010 tarihli yazı)

samsun 19 mayıs üniversitesinden özürlü sağlık kurulu raporu için 80-100 lira (tam hatırlamıyorum) ücret ödedik. sosyal güvencemiz olduğu halde geçersiz dediler.

esmalida;

ödemeyeceksiniz ödetmeyeceksiniz
karar yazısını alın yanınızda götürün
gerekirse bimer veya sağlık bakanlığına şikayet edin söke söke alırsın

kurum tarafından resmı evrakla gıdılırse saglık kurulu raporu almak ıcın ozaman ucret alınmıyor ama sen kendı kısısel muracat edersen ucret talep edıyorlar ya hastaneler doner sermeye pıyasası cıkartmıslar oyuzden para ıstıyorlar sacmalık allah bu akp yonetımıne akıl fıkır versın benım cok yakınım bırısıne saglık kurulu raporu alıverdık aılzahemır hastası yatalak adama %55 agır engellı degıldır dedıler ve yonetmelıkler degıstı denılıyo degısdıgıde yok degısen sey su balthazarla saglamlastık %50 ıle agırlastık yasada kagıt ustunde aynıyız degısen yok 2006 dakı cıkan resmı gazetenın yayınladıgı yasa ıle raporlar duzenlenıp verılıyor

Ben resmi yazıyı yanımda götürdüğüm halde , rapor ücreti aldılar. BIMER'e başvurdum iadesi icin, cevap bekliyorum hala...
BIMER, yazımı Valiliğe, Valilik Sağlık Bakanlığına, onlar da rapor aldığım hastanenin baştabipliğine göndermişler, bakalım ne cevap verecekler. Buradan paylaşacağım.
Hastanenin raporumdan ücret alma gerekçesi: özel tertibatlı arac raporunu keyfimden alıyormuşum efendim, bu keyif ise eğer :Allah onlara da aynı keyfi nasip etsin.

ben kendi istegimle gitim özürlü raporu çıkartım herhangi bir para istemediler amam ssk var ondan olabilir.

Daha önce aldığınız bir rapor varsa ücret almıyorlar.İlk defa rapor çıkarıyorsanız ücret istiyorlar.
ilk defa alacaksanız işkurdan sevk yaptırabilirsiniz veya kanun maddesini gösterirseniz hiç sanmıyorum ama belki ikna olurlar ...

Arkadaşlar,
Ben de SSK lıyım, buna rağmen ücret aldılar.
Benim de aynı hastaneden alınmış %76 oranında özürlü raporum var, buna rağmen ücret aldılar.

Daha önce yazdığım için, gerekçeleri: ben keyfimden alıyormuşum!
Istanbul'un tüm üst geçitlerinde asansör var, tüm otobüsleri engellilere uygun, otobüse binince ayakta zor duran bana hemen kalkıp yer veriyorlar da ben keyfim gıcır olsun diye arabayla gezeyim diye gidip özel tertibatlı arac raporu çıkartıyorum SANKİ!!

herkesın sasırdıgı bır durum su her ıldekı uygulama cok farklı hastaneler devletın degılkı eyalet hastanesı her hastane kafasına gore ıs yapıyor

Ben SGK'lıyım rapor için herhangi bi ücret talebi olmadı arkadaşlar..

ercıhan bey kısısel muracatlarda uret talep edılıyor ayrıca her ılde hastanede ayrı sıstem var artık hastaneler eyalet sıstemı olmus sıkıntı ondan kaynaklanıyor

Belki şehirden şehire farklılık göstermesi doğrudur fulya hanım, bende kişisel başvuruda bulundum..

Şehirden şehire değil, hastaneden hastaneye değişiyor. SGKlı olsanız bile alıyor kimi hastaneler, kimi hastaneler de almıyor.
Hepsi devlet hastanesi ama ugyulamaları farklı işte. Döner sermayeye para kazandırmak için alınıyor.

cok farklı bır durum hastane hastane cok fark edıyor butun hastanelerde degısmeyen ucret alınmayan tek sey kurumlar tarafından gıdersen ucretler alınmıyor ıtıraz raporlarında bılhassa devlet bır oyun bulmus mılletı kandrıyorlar ıste benım bır tanıdıgımın babası aılzahemır hastasıymıs bakım aylıgı ıcın muracat etmısler ucret almamıslar yatalak adam ve tekerleklı sandalye kullanması uygundur demısler agır ozurlu yerıne hayır denmıs zıhınsel olarak akıl dengesı yok ve hıper tansıyon demans fızık tedavı toplamı %55 vermısler nekadar adıce bunlar kostur babam kostur yapıcaklar sımdı hakemhastanelerıne yazık degılmı bu ınsanlara

bakırköy dr.sadi ırmak hastanesinde,daha önceden alınmış bir özürlü raporunuz varsa ücret almıyorlar...

arkadaşlar kardeşim down sendromlu raporunu yenilemek için hatay iskenderunda yeni açılan devlet hastanesine gittiğinde 160-180 tl istediler...babam başhekime gittiğinde durumu teyit etmiş.böyle bi karar var mı?yeni olduğunu dsöylrmiş bu kararın.

SABO;

arkadaşım ücreti ödeyin fakat makbuzları atmayın ve daha sonra bimer e şikayet edin ve bimer sizi haklı görüp paranızı yaklaşık 1 ay gibi bir sürede geri alırsınız
hatta o başhekim özellikle şikayet edin inanın hastane için zor anlar sizin içinde mutluluk verici anlar yaşıyacaksınız<br>
mecliste engelli millet vekilleri var hepsi aynı yan gel yat allah hepsinin belasını versin
ayrıca dernekler ne iş yapıyor anlamış değilim<br>
bu işler bireysel değilde bu mercilerin yapması gerekiyor size sadece öncelik tanınarak raporunuzu almak kalıyor ama maalesef merciler tam çalışmıyor

BEN BU ŞEKİLDE HASTANEYE ÖDEMŞ OLDUĞUM PARAMI GERİ ALMIŞTIM TECRÜBEM VARDIR YANİİ

ben bugün gittim bakırköy sadi konuk hastanesine 140.-tl aldılar üstelik yazıyıda gösterdim.

İBenden 200,00 tl almışlardı bir yıl önce. faturayı işim bitti diye yırtıp atmıştım. sonra alınmaması gerektiğini genelgenin olduğunu öğrendim. hastane kayıtlarından istedim. 200,00 değil 58,00 tl. ödemişim, şaşkına döndüm.58,00 tl. çıktısını verdiler. geri kalan para kimin cebine gitti bilmiyorum. helal de etmiyorum.

ben raporu bir hafta önce aldım para ödemedim ama bağkurluyum inşallah maaştan gitmez hakkınızı bırakmayın

Şişli Etfal Hastanesinden H ehliyet icin aldıkları rapor + röntgen ücreti , toplamda 145 liramı, BİMER kanalıyla 45 gün gibi bir sürede geri aldım.
Dekontları sakın atmayın, Bimer'e dilekçe yazıp durumu analtın, dekontlarla beraber sitedeki yazıyı da bulundurun.

slm benden aldılar bu gün 137 tl calışan dediğim için gine aldılar yok filim parası yok bölüm parası

ben dün gittim yarın da film sonuçlarını almak için tekrar gidiyorum.1 kuruş bile ödemedim zaten sormadılar bile sosyal güvencemi.

rapor için para almıyorlar fakat daha sonra eczaneden ilaç alırken sağlık kurulunda örneğin 8 poliklinikte muayene oldun onu alıyorlar yani 4o tl

resmı evrak uzerıne gıdersenız para almazlar ozel ıstek uzerıne olursa alıyorlar eskı uygulamayı yapıyorlar 2001 de de uygulamıslardı gecenlerde ben sgk ya gıttım tanıdıgım bırısı ıcın onu resmı gıdersen ucret odemezsın ozele gırerse odersın dedıler ama ben bu devletın yasasına anlamıs degılım nasıl bır uygulama hastanelerın alma nedenı su hastanler doner sermaye ıle ayakda duruyo calısanın maasını devlet degıl hastaneden karsılıyor anlıcagınız olay hastane kendı kesdıgı parmagı protez edıyo ıs devletımız ımf yı neden sutladı bu uygulamalar sayesınde vatandasımız zengın dıye dusundu

Benim sosyal güvence var devlet hastanesinden bir adet çapa tıp fakültesinden dört adet rapor çıkardım hiç birine ücret ödemedim.

rapor alırken bende ödemedim ama aradan biraz zaman geçti ilaç alırken eczanede her poliklinik için 5 tl alıyorlar

Bende alırken ödemedim ancak dün eczaneye gittiğimde 5*6= 30 tl katkı payı ödedim..

benim maaştan aldığım rapor için sanırım 30 tl kesilmiş

bende 2011 mayıs ayında hasekiden rapor aldım arkadaşlar ama hiç bir ücret ödemedim söz konusu bile olmadı...

Üst Alt