Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulu Raporu için engellilerden ücret alınamaz (3 Mayıs 2010 tarihli yazı)

indirimli degil tam ücret alında ikincisi sizdeki 2002 tarihli yasa yukarda belirttiği.m 2010 tarihli neyse bakalım sonuç ne olcak sagol ilgine arkadaş

bu yasa bu paragrafta olan kararlar aynen devam edıyor bıldıgım kadarıyla. bu karar çıkmış 2002den sonra bu paragraftakıler degısmemıs demektır....

bu karar 2002 den bu yana aynen devam ediyor bu özurlu raporu kurallarına 2002de eklenmiş ve hala daha devam ediyor kesinlikle emin olun.............

mail adresinizi kontrol edin cvp yazılmış size yada adresinize yazılı olarak gelecektir

derdest10 dogru soyluyo Katılyıorum. Inasnlaraın işine yarayacak olan yasalar yayınlanıyor halkın işine yaramıycak olanda halktan gizleniyor. Açık gorunmuyo mu zaten haklarımızn yendıgı

bu olay hastaneden hastaneye degişiyor hasakiden hsınıfı ehliyet için başvurdum 30tl aldılar bakırköy devlet hastanesinden üçret talep etmediler nasıl iş anlamadım ikiside devlet hastanesi degilmi

eren_27 öncelıkle gecmiş olsun siz tekerleklı sandelye için aldıgınız raporlara ücret öduyomusunuz. vede tekerlklı sandlye dısında ucret odemdn rapor alablıyosunz sanırım... benım rapor konusunda sorunum var..

bugün engelli kimlik kartı çıkarttırmak için gerekli özür durumumu gösterir rapor almak için gittiğim devlet hastanesi benden 200.50 TL ücret aldı. itiraz ettim ama özel rapora giriyormuş ben de durumu BİMER'e yazdım bakalım ne diyecekler sonucu paylaşırım sizlerle

ben bağkurluyum sgk dan sevk istedim sevk yaptılar fakat kuruma borcu oldugu için ücreti kendisi tarafın dan ödenecek ibaresi eklediler

bimere yazdıgım şikayet sonucu hastane bana yazı gönderdi özürlü oldugumu belirmemişim o yüzden ödeme olmuycakmış
yani kısacası ugraşamıycaz bu işle insaflarına kaldık

arkadaşlar beni maliye sevkettiği halde benden cayır cayır aldılar senin rapor şahsi dediler valilik makamı da tasdik etti boşuna kafa yormayın suçlu da ben oldum

ben de birbuçuk yıl önce kastamonu devlet hastanesi veznesine 200,00 tl ödeyerek, rapor çıkarttırdım % 63 verildi.multiple skleroz (ms hastasıyım).ankara sağlık kurulu heyetinden belgelerin eksik bahanesi ve bulguların bir tamamlayıcı rapor ile desteklenmesi istenerek, %63 lük rapor geri gönderildi. oysaki bu yazının yazılması da saçma idi. ve yazı ile tekrar d hastanesine gittiğimde yeniden işlem başlatmaları ve yeniden vezneye aynı parayı yatırarak tekrar kurula girmem istendi.bunu söyleyen de başhekim yardımcısı ve halen görevinin başında.

yapabildiğim; il sağlık müd.ne giderek dilekçe verdim.sorunumun ücret ödemeden, yeniden kurula girmeyerek eksik belgenin tamamlanması yönünde. nöroloji drum muayene etti ek raporu yazdı.tekrar maliye kanalıyla ankaraya gitti orada ek rapora göre %40 a düşürüldü.

ben faturayı işim bitti nasıl olduysa diyerek çöpe atmıştım.şimdi üzüntüsünü yaşadım.belki vezneden faturayı çıkarttırabilirmiyim diye düşünüyorum.ama bir o kadar daha uğraştıracaklar beni.ve 2010 yılı için geçerli idi.yıl bitti de denilebilir v.s.... benim üzüldüğüm insanlarımız ne zorluklar ile yaşıyor iken bu parayı vermek zorunda kaldılar ve bu para döner sermayelerine bal üstü kaymak oldu.ve bunu yapan devlet baba.denetim yoook herkes kendi bildiğini okuyor ve ne resmi gazeteler, ne genelgeler okunuyor.türkiyeyi bu hale getiren başı boşluk işte.:mad:

Arkadaşlar bireysel olarak başvuru yaparsanız ücret alıyorlar.. herhangi bir kurumun sevkiyle giderseniz alınmıyor.

Yeşil kartlıyım saglık kurulu raporu almam gerekiyo devlet hastanesinden ücret alınıyomu bilgi veriseniz nenmun olurum.

ben bireysel olarak başvurdum ve hiç bir ücret isteyen olmadı.bence alınmıyor.devlet hastanesinden aldım.

cok dogru Türkiyenin gercekleri vasifsiz ehli olmayan insanlar is basinda

arkadaşlar beni maliye sevkettiği halde benden cayır cayır aldılar senin rapor şahsi dediler valilik makamı da tasdik etti boşuna kafa yormayın suçlu da ben oldum

Banada söylenen bu oldu bu kurumda calisanlarin güncellikleri yok kimi 1990 dan kalma kimi daha eski bir acayib isler acikcasi Türkiyede isin ehli kisi eksikligi var

İzmir yeşilyurt devlet hastanesinden sağlık raporu aldım. ücret istediler vezneye yatır gel dediler. tamam dedim. yatırmadan gittim. bir kaç gün sonra gelip sağlık raporumu alıp gittim. para yatırmadığımdan haberleri bile yok. böyle aptal bir uygulama mevcut ortalıkta. ve bugünlerde tekrar sağlık raporu almak için başvurdum. şimdide sms uygulaması başlamış. sms atıyorsun ve hastaneye geleceğin gün, sana sms olarak geliyor. herneyse cuma günü sağlık raporu alacağım. bakalım bu sefer ne gibi cümbüş yaşayacağım.

son olarak; bu ülkeden resmen iğreniyorum.. olanağım olsa da yurt dışına gitsem..

haseki hastanesi 4 nisan 2011'de yani bugün 81 tl istediler .fakat taksim ilkyardım a da gittim ordan para istemediler.

ehliyet için sağlık raporu alsam ücret ödüyor muyum ?

evet bende bakırköy hastanesinden rapoor aldım benden 112 tl ücret aldılar ve muayne esnasında parmaktan röntgen istediler ve ondan da 8 tl aldılar kime şikayet etmek lazım bilen arkadaşlar lütfen bilgilendirin saygılar..............

ehliyet için alınan rapor için para ödüyormuyum

Fark su ; Ozurluluk tesbiti icin yapilan Rapor muracaatina ucret alinmiyor.

İs icin -tertibatli arac icin vb. nedenlerle istenen raporlardan ucret aliniyor.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önceden alınmış bir raporunuz varsa yeni rapora ücret almıyoruz dediler.Yanlış bilmiyorsam yeni alacaklarda iş kurumundan sevk yaptırırlarsa ücret ödemezler.

arkadaşlar herkeze iyi akşamlar bende oturanboğanın madde yazısı ile dilekçemde belirtmeme rğmen ücret istediler üstelik sevkli gitmeme rağmen deliye döndüm
neyse işim uzamasın diye ödedim bu olaydan 1 sene önce ehliyet içindeödemiştim ama o zaman sistemi bilmiyodum neyse hastane başhekimi ve müdür yardımcıları ile tartışarak ödedim adama kanun yazısını gösteriyom yan çiziyolar neyse ogün ödedim sonra eve geldim yazdım bulunduğun yerdeki mülki amire oda sağlık müdürlüğüne yollamış kendilerini haklı çıkarıyolar bende bimere 15-20 gün sonra bimerden tel olarak döndüler olayı birde birebir anlıyalım dediler anlattım ve hak verdiler akabilinde o şrfsizler aradılar yanlışlık olmuş geri iade edelim diye adamlar bana öcü gibi bakıyolar ogün beni beklettiler toplantı yapıyolarmış gareze bak bunlar sağlıkcı birde kızdım bastım gittim tekraradan bimere yazdım 10-15 gün sonra hastane tekrara aradı ödemeyi yapalım diye gelemiyorum diye ozaman hesap no verin hesabınıza yatıralım dediler eğer ehliyet için yatırdığım dekontlerı atmasaydım onuda geri alabiliyomuşum bimer hastaneye müfettiş yollamış komşum aynı hastanede o söyledi
HASTANEDE WANTED OLARAK FİŞLENDİK AMA OGÜN BUGÜNDÜR GİTMİYORUM AMA KIZGINLIĞIMDAN KORKUMDAN DEĞİL
O KANUN YAZISI İLE GİDİN DİLEKÇE ÖRNEKLERİ VARDIR BİZİM TÜRKİYEDE KAĞIDA İTİBAR SENDEN FAZLA HERKEZE KOLAY GELSİN

devlet hastahanesine dün özürlü raporu için ilk kez başvurdum.sadece 6 adet resim ve 1 adet kimlik fotokopisinden başka bişey istemediler.hatta ben herhangi bir ücret var mı diye sordum kadın yok dedi.evrak kayıttan geçirdim başhekime imzalatıp sağlık kurluna verdim.bana 12 ocak 2012 randevu verdiler

bende kızım için başvurdum 130 lira istediler bağkur ve ssk dan
alınıyomuş yeşilkarttan alınmıyo dediler.

peki arkadaşlar iş gücü kaybıyla olan emeklilik içinde geçerlimi.sağlık kuruluna ücret istediler eşim için vermemiz gerekiyomu yoksa kanunlara göre verilmemsimi gerkiyo bilgilendiriseniz sevinirim bizde buğünlerde baçvuracaz hastaneye önceden gittiğimizde 130 lira istediler biz daha işlemlere tam başalmadıkk eğer öyle bir hahkımız varsa neden ödeyelimki zaten her ay bağkur ücreti 280 lira yatırmıyomuyuz arkadaşlar bilgilerinizi bekliyorumm

Üst Alt