Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık Kurulu Raporu için engellilerden ücret alınamaz (3 Mayıs 2010 tarihli yazı)
Bahsettiğim arkadaşım,SGK dan emekli,kendisi araba alıp vergi indirimiden yararlanmak için rapor aldı,yani rapor için sevk edilmedi,raporu eskidiği için raporunu tazeledi.
Rapor alacak arkadaşlar veya arkadaşlarınız yukarıdaki yazının ve genelgenin birer çıktısını alsınlar. Hastaneye gittiklerinde ücret isterlerse yazıları göstersinler. Genede isterlerse bulunduğunuz mekandan ayrılmadan 150 numaralı telefonu arayıp hemen genelgenin bir nüshasını ve valilik yazısını gösterdiğinz halde ücret istediklerini bildirsinler. Onlar gerekeni yaparlar.
Hatta hiç münakaşaya girmeyin. Parayı ödeyin. Raporunuzu aldıktan sonra bir dilekçe ile hem valiliğe hemde sağlık bakanlığına başvurup paranızın iadesini isteyin. Olur ya belki baştan problem çıkarmanız raporu verirlerken size sorun çıkarmalarına sebep olur...
elazığ fırat üniversitersite bimer, sağlık bakanlığı,sgk bakanlığı ortak cevabı hasta kendisi tedvi dışında alınan raporlarda karşılalar diye cevap aldımıslak imzayla bimer halkla ilişkiler daire başkanlığına yazdım sonuç değişmedi başka ülke demi yaşıyorsun fıat üniversitesi ben ödemiyor sgk bana ödemiyor sgk ben karşılamıyorum bimerse bukurumlardan sana cevabı yolluyla yolluyor yani 111.50+ prayı alma yerine avucunu yalıyorsun anlamayan varsa anlasın
karataş_52 arkaşım almak isteğin rapor ne için bir kurum seni rapor alman için gönderirse rapor parası alınmaz
rapor alman için bütün tamteşekküllü devlet hastanerine ve üniversite hastanelerine baş vurabilirsin ve alırsın raporunu
Önce bizi bilgilendirdiğiniz için size şükranlarımı sunarım:Eşim %84 vucut foksuyonunu kaybetmiştir bakıma muhtaç özürlüdür.Sakat arabası aldım 550tl verdim 450 tl ssk dan geri aldim 6 ay süreyle kulanır raporu olan mama sına fark olarak 1 aylık mamaya 40 tl fark veriyorum eczaneye ! aylık bez alıyorum 143 tl veriyorum ssk dan 75 tl geri alıyorum bide hastanede raporun yenilenme veya ilacın deyişme esnasında raporu 3 veya 5 doktor imzası gerekiyor 5 doktora imza için sıra numarası almam gerekiyor her aldığım no.mara sgk 8,5 lira maaşımdan kesiliyor. özürlüden ücret alınamaz ibaresi için ne yapmam lazım gelir: maaşım dan 280tl kesildiği zamanda oldu sadece ilac ,doktor muayne ve tekkinlik için .Evde bakım için 3 defa baş vurdum şartlar uymuyor diye alamadım 3 cü defasında bakım ücreti yükselmiş şartlara uygun olduğunu öğrendim bu sefer alacağım galiba eve geldiler konturol yaptılar haber bekliyoruz hastam ayzehimer damans şimdi devamli yatakta.raporu 2010da almıştım has.ta geziyordu saygılarımı sunarın .
Selam: bir hastanın durumunu anlatacağım:!5 gün önce hastanede sıra nosu almakiçin sıraya girdim birinin sırası devamlı engellendiğini gürdüm yardım etmek için kardeş neden sıranı veriyorsun dedim cevap alamayınca yanına gitiğimde ziğinzel özürlü olduğunu anladım yardım ettim özürlü rapor için gelmiş numaraları aldık heyet doktorlarınıa göründük gerekenler yapıldı 3 gün sora raporun neticesini öğrenmek için tekrar gittik % 59 ziğinsel özürlü rapor aldı Bu Arkadaş 44 yaşında OLduğunu evli 2 çocuk babası ve eşi olduğunu öğrendim. İnşaatlarda 1200 gün ssk prim yapmış . Şimdi birde yaya olarak trafıkte araba çarpmış 2 gaburga kemiği kırık dokturlar bunu fark ettiler . gecici diye rapora yazmadılar sskurumuna gittik ismi ismail özmen olduğunu söyledi sskda sordum bu kardeşimiz nasıl emekli olur yakın zamanda dedim babası 89 yaşindaymiş onon isteğe bağli 2 yıl prim ödemiş 15 yıl sonra emekli olur dediler peki ssklı pirim ödeseydi ne olurdu dedim 3.5 yıl sonra emekli olurdu dediler .üzüldüm elimden bir şey gelmiyor başka ;iş alamıyormuş bir yerden ailesiylede tanıştım kan ağlıyor zavalı , birde çocuğun biride ziğinsel özürlüymüş ona 3 ayda 800gibi bir para alıyormuşlar gelirleri o BABA Evinin alt katında oyuruyoruz dediler. Ya duygulandım yine yazamıyacağım artık saygılar
Önce bizi bilgilendirdiğiniz için size şükranlarımı sunarım:Eşim %84 vucut foksuyonunu kaybetmiştir bakıma muhtaç özürlüdür.Sakat arabası aldım 550tl verdim 450 tl ssk dan geri aldim 6 ay süreyle kulanır raporu olan mama sına fark olarak 1 aylık mamaya 40 tl fark veriyorum eczaneye ! aylık bez alıyorum 143 tl veriyorum ssk dan 75 tl geri alıyorum bide hastanede raporun yenilenme veya ilacın deyişme esnasında raporu 3 veya 5 doktor imzası gerekiyor 5 doktora imza için sıra numarası almam gerekiyor her aldığım no.mara sgk 8,5 lira maaşımdan kesiliyor. özürlüden ücret alınamaz ibaresi için ne yapmam lazım gelir: maaşım dan 280tl kesildiği zamanda oldu sadece ilac ,doktor muayne ve tekkinlik için .Evde bakım için 3 defa baş vurdum şartlar uymuyor diye alamadım 3 cü defasında bakım ücreti yükselmiş şartlara uygun olduğunu öğrendim bu sefer alacağım galiba eve geldiler konturol yaptılar haber bekliyoruz hastam ayzehimer damans şimdi devamli yatakta.raporu 2010da almıştım has.ta geziyordu saygılarımı sunarın . arkadaş selam %84 1.derece özürlü yani ağır özürlü bakıcı aylığı alabilirsin baş vur raporun yenile ilaç raporu için de üniversite hastanesinde aldığın veya yenilenen raporu sağlık kurulu imzaya götürür siz değil sağlık kurulu imzalatır saat 15:00 da sisteme girer e rapor ertesi gün de raporu kurul sekreterliğinde alırsın 1 muayene üçreti ile konuyu başbakanlık bimere şikayet et sorununu oraya yaz sana il sağlık müdürlüğünde cevap gelir sağlık kuruluna baş vurduğun zaman sgk tedavi giderlerini karşılar tedavi dışında giderleriri karşılamaz alo :180 ni arayarak bilgi al.aldığın ödediğinin tamamı ödenmez %20 gibi kesinti yaparlar başka sorun olursa bana çekinmeden yaz saygılarımla
ötv için alınınca evet o özel istege girdiğinden istiyolar.daha doğrusu bunu o şekilde beyan ettiğinde alıyolar.yok ben normal muayeneden geçip %90 alırım diyosanız hiç demeyin direk heyete girn.
çok saçma bir uygulama ama evet ötv için denildiğinde alıyolar.bende aynısını yapayım dedim.başıma geldiği için biliyorum.oda riskli alıp almama durumuda var kesin veririrzde demiyolar.vermezlerse o parada yanıyormuş böyle bir durumda var!
O zaman yenıden basvurmam gerekıyo galıba..psıkologa duygusal dengesızlık ve dısarıya cıkamayışımın zorlugunu yasadıgımı soylesem..ki bu hastalıktan sonra gercekten bende ortaya cıkan bırsey bunun ıcın oran varmıdırkı?
Bende ÖTV İNDİRİMİ için BAKIRKÖY EGITITIM VE ARASTIRMA HASTNSNDEN ALDIGIM RAPOR'a bana 120 tl dedıler yalnız eskı raporumu goturdum fılm falan 2 gun surdu ımza toplama vs.Neyse bana 1 hafta sonra sms geldı hastanemıze olan 161 tl borcunuzu hastanemız veznemıze odeyınız dıye.bir sonrakihafta gittim dedim neden bu sekılde ve bastan eskı rapora ıstınadendi de ücretsizde sımdı iş işten gecınce ucrete mı bındı dedım onlarda eskı raporunda neymıs efendım sureklı ıbaresı yokmus ta falan fılan bende dedım sn arkadasım ok sız haklısınız ozaman BASBAKANLIK OZURLULER IDARESI kartım var bunda SÜREKLİ yazıyor iyileşme sürecide ımkansız nasılsa bu özür olayının dedım bashekım sekreterıne.Sonra benı muhasebeye bı kagıtta yazı ve kaşe ıle gonderdı KABUL ettıler ve borcu iptal ettırdım.Yanı demek ıstedıgım 1 kişiye ınanmayın sakın başka bırılerınede mutlaka sorun ki baştan sagma iş yapmayı sevdıklerı ıcın yanlıs bılgılendırılmeyın bence.Basımdan gectıgı ıcın paylasmak ıstedım.
tesekkurler ıyı gunler dılıyorum SAGLICAKLA KALIN....
bimere bulunduğum şikayetin bu gün gelen cevaba bakın allah aşkına BİMER yapılan şikayete cevap. Kimden: Saglik Mudurlugu KASTAMONU (sabim_bimer@hotmail.com)
Sayın murat tosbıyık,
bimer’e yapmış olduğunuz başvuru sonucunda; münif islamoğlu devlet hastanesi baştabibliğinin cevabı şöyledir;
konu ile ilgili yapılan araştırmada hastaneye 04.01.2010 günü sgk il müdürlüğünün 04.01.2010 tarih ve 13533 sayılı yazıları ile maluliyet durumunun tespiti için geldiği hastaneden kendisine 127.00 tl tahsil edilmiştir. Ilgili daha sonra 02.04.2009 günü özürlülük durumunun tespiti ve özel amaçlı araç-ehliyet vb. Konularda özel olarak sağlık kuruluna girmiştir.kendisinden bu işlem için 127.00 tl. Tahsil edilmiştir.
29.07.2008 tarihinde il sosyal hizmetler müdürlüğünün 24.07.2008 tarih ve 3403 sayılı yazıları ile ağır özürlü olup olmadığı tespiti için sağlık kuruluna müracaat etmiş kendisinden ücret alınmamıştır.
Ayrıca ilgili 24.07.2008 tarihinde sgk il müdürlüğünün 24.07.2008 tarih ve 3403 sayılı yazıları ile ağır özürlü olup olmadığı tespiti için sağlık kuruluna müracaat etmiş ve kendisinden 111,50.-tl. Tahsil edilmiştir.
Aynı şahıs 30.01.2008 tarihinde yara örtüsü kullanımı için sağlık kuruluna müracaat etmiş kendisinden ücret talep edilmemiştir
konu ile ilgili yapılan araştırmada; sgk il müdürlüğü tarafından gönderilen ve ücret alınan sağlık kurullarının ücretinin sgk il müdürlüğünden hastanemizden ilgili tarafından alınacak fatura ile geri alabilecektir. Sgk tarafından nhastanemize yazılan yazıda da bu durum belirtilmiştir. özel ehliyet ve araç için girdiği sağlık kurulu için ise özel amaçlı olduğu için ücreti geri alabilme imkanı bulunmamaktadır.
slm ii geceler herkese bende 4 ay önce mardin devlet hastanesinde girmiştim 137 tl verdim. dünde samsunda girdim ama orada ücret alınmadı.h sınıfı ehliyet ve ötv siz araç için başvurdum.sol alt extremede palio sekeli var %20 verdi ortopeti.cumya belli olacak sizce şansım var mı arkadaşlar.otomatik vites arac için
merhaba 19-02-2013 de bakırköy eğitim arastırmadan ehliyet için rapor alacagım üçret verecekmiyim vermiyecekmiyim birde hem ehliyet hemde ötv indirimi için tek rapor halinde veriyorlarmı.
Önceleri her hastane almıyordu şimdi yeni çıkan kanunda her rapor alan kişiler para ödeyecek bu yasa 2013de çıktı alınan raporda her şey için geçerlidir ayrı rapor almanada gerek yok
Önceleri her hastane almıyordu şimdi yeni çıkan kanunda her rapor alan kişiler para ödeyecek bu yasa 2013de çıktı alınan raporda her şey için geçerlidir ayrı rapor almanada gerek yok
2013 te çıkan kanundan haberim yok 2012 devlet hasteleri almıyordu üniiversite hasteleri alıyordu fakat alo 170sgk dan öğrenebilirsin