Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte engelli raporu veren şebekelerle ilgili haberler

ulugbey

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
İş görüşmesi için gittiğim yerde işitme engelli 3 , görme engelli 1 kişi vardı.

Diğer 4 kişiyi incelediğimde görme,işitme,yürüyememe ya da herhangi kalıcı iz, psikolojik bulgu hiç bir şey yok ya bu raporları nasıl alabiliyor hastaneden neyin torpilidir bu arkadaş yazık çok yazık ya emeğimizle hakkımızla oynuyorlar ben iki kulağı kaybetsem %40 zor alıyorum herifler dört dörtlük sağasağlam ya benim içim gitti benden daha kötü arkadaş vardı allahım dedim o daha bi muhtaç bu işe sen ona nasip et dedim.

Bu ülke üzerinde çok oyunlar dönüyor hiç hayra alamet değil gidişat...

el yada ayak parmağı kopanlarada rapor veriliyor buda böyle bişeydir.

serdar bey yargısız infaz yapmayın derim bir araştırın bakalım nesi var nesi yok!!!
belşki iç hastalıklar ile ilgili yada ciğer, ya böbreklerde bilemezsin herşey dıştan göründüğü gibi değildir...

ha dediğiniz gibiyse zaten Ankara dan döner o %40

iç organları çürük olabilir bu yüzden rapor almış olabilir ön yargılı davranmayalım bence

Herşey rabbimin taktiridir.
dış'a göre engelli denilmesi yanlış ;
Allah kimseye vermesinde bir ayağı veya 1 eli olmayanın daha çok yaşayabilir.
ama ciğeri bitmiş olanın bugün var yarın yok misali herşeyi dıştan vurmayalım.

Valla serdar kardeş en kral profösörü getir dış görünüşle incelettir. Bana kimse engelli diyemez benımde engellı raporum var o raporla vergı ındırımıde aldım beyaz kartta aldım memur olarakta atandım.Dış görünüşe bakarak yargılama lütfen. bir selam verip konuşmayı deneseydin belkide gerçeği anlardın

saglık kurulundan bile saglam raporunu çok rahat alırım
görünürde hiç bir proplem yok
ama kalp hasarlı
%44 rapor ve vergi indirimi var
görünüşe aldanma
hangimiz daha sakat acaba her an ölüm riskim var bu düşüncelerden kurtul
hiç kimse para ile tanıdık vasıtası ile doktor babası bile olsa vergi indirimi alması imkansız ben vergi indirimi için 3 hastane 5 sefer saglık kurulundan hiç zorlanmadan kimseye benim şunum var demeden elimdeki epikriz raporlarını göstererek 3 hastanedende %44 raporu ve vergi indirimini aldım

Şahin arkadaş çok doğuru yazmışın, bende kalp hastasıyım dış görünüşüm her an Kırkpınar güreşlerinde mindere çıkacak pehlivan gibidir,
ama gel gelelim doktorun dediğine göre : - Seni köpek kovalasa bile koşmayacaksın, köpek yakalarsa bir bacanı ısırır gider, ama koşarsan, 15 - 20 adım sonrası kalp krizi geçirip ölürsün. :(
yorumu, bu konuyu açan arkadaş yapsın. :confused:
Keşke sağlımız dış görünümüzle aynı olsaydı.

benim durumda aynı herkez kendi derdini büyük görüyor allah beterinden saklasın
ya kanser hastaları allah yardımcıları olsun
halimize şükür

merhaba;
aynı işyerinde 5 sene kadar çalıştıgım bir arkadaşım vardı.manken kadar olmasada boy pos endam :D yerinde idi.ben %40 o arkadaş & 65 di.mallesef ciğerinin biri alınmıştı allah düşmanımın başına vermesin...:( dış görünüşe aldanıp yorum yapmayın bence.
ama şuda var erkek adamı rahim ağzı kanseri diyerek emekli etmişlerdi :) böyle şeyler yapılıyordu eskiden...

Ben görme engelliyim lens kullanıyorum beni işyerinde görseniz engelli olduğum aklınıza bile gelmez.Ben 40 oranla kamuda çalışıyorum.Bunun haksızlık olduğunu hiç düşünmedim ve düşünmüyorumda.Bu görme bozukluğu benim önümdeki bir çok iş imkanımın kaybolmasına neden oldu.Hava kuvvetlerine yada Polis akademilerine çok rahat girebilecekken bu engelim yüzünden giremedim.Herhangi bir konuyu açarken lütfen bütün verileri göz önünde bulundurarak bir sonuca varıp o şekilde dile getirin.

maalesef bu sorunu bende çok yaşıyorum.ben 3 evre koah hastasıyım ve işitme engelliyim.ayda bir evde çıkabiliyorum,çıktığıma pişman oluyorum.otoböse binerken kartınımı gösterdiğimde sana yan yan bakışları varya insan çıldırıyor

Ona bakarsan benimde dış görünüşümdede hiçbir sorun yok. Ama kalp hastasıyım. 2 defa ameliyat oldum. Dışardan gören beni sapasağlam delikanlı sanıyo ama öyle değil işte:( 20 dk yürüsem nefes nefese kalıyorum ve bu hastalığım doğuştan ve ölünceye kadar gidecek. Ama yinede halime şükrediyorum çünkü benden daha zor durumda olanlarda var.

Vallahi ne yalan söyleyeyim beterin beteri olduğu bir dünyada yaşıyoruz.
Şükredelim hep beraber halimize birbirimizi yargılamayalım.
bilmeden etmeden yorum yapmayalım.
öğle arkadaşlarım var biri su içemiyor diğer özürlü arkadaşım sıvı dan başka yemek yiyemiyor.
ama gel görki dış tan yiğit gibi delikanlı Allahım bizi daha sınamasın... Rabbim yar ve yardımcımız olsun....

benimde fiziksel hiçbir problemım yok.ama %70 raporum var.içi beni dışı milleti yakar durumdayım ön yargılı olmayalım

Bakınca bendede hiçbir şey yok gayet normal söyleyince kimse inanamıyo
geçirdiğim rahatsızlıkları yazayım
kanser(beyin sapı gliomu)safra taşı 2 kere
safra patlaması bacak kırığı
bacak iltihabı bacak platini
yani arkadaşım rapor alınıyosa boş beleşe alınmıyo zaten doktorlar çok zor veriyolar ben zannetmiyorum bedavaya alındığını

Bilmiyor insanlar.. Sakatlık sadece ortopedik, ya da işitme, duyma, zihinsel olarak yer etmiş insanların beynine.. Ben de siteye yeni üye olduğumda bilmediğim için böyle düşünüyordum. Gözle görülür bir sakatlığı olmayanların sakatlık raporu alma istediğini anlamazdım. "Bir böbrek hastası ya da kanser hastası niye sakatlık raporu almak ister bu haksızlık" derdim.. Çok ön yargılı düşünüyormuşum.. Konuyu açan arkadaşında art niyetli olmadığını düşünüyorum.. O da benim gibi ve çok insan gibi bilmiyordur İç hastalıklarında insanın hayatını nerelerde ne kadar engelleyebileceğini... Böyle böyle öğreneceğiz işte.. Daha bilinçli olacağız zamanla...

Önyargıları kırmak atomu parçalamaktan daha zordur..EİNSTEİN...
serdar bey tek böbreği olan kişilere %40 üzerinde rapor veriyorlar...Gördüğünüz insanın el ayak parmakları olmayabilir...Cam kemik hastası olabilir..böbrek yetmezliği olabilir..dışarıdan bakıldığında kendini belli etmeyecek okadar çok hastalık varki...

Kimler nasıl rapor alıyor diye sitem eden arkadaş.....

25 yıldır böbrek yetmezliğim var...iki böbreğim ve bir dalağım cerrahi operasyonla alındı.diyalize giriyorum .ama beni görenler hasta olduğumu düşünemiyorlar.Bir diyaliz hastasının raporu % 90 dır .Ama benim börek ve dalak + işitme engelim toplasan % 110 dan fazla eder ama ,benim raporum % 80 ....
Öyleyken yaşıtlarımdan daha genç göründüğüm söylenir ...Çok huzurlu bir yaşantım olmadı.ağır işlerde çalıştım emekli oluncaya kadar ..yeri geldi aşçıbaşı idim ..yeri geldi bulaşık yıkadım .kimseye eyvallahım olmadığı için içimde kin -nefret ya da fesatlık birikmedi ve dinç kalabildim .
Halk otobüslerinde,hastane kuyruklarında ,bankalarda sıradan bir insan gibi sıraya girip işimi yapıyorum .ne kadar yorgun da olsam direniyorum ..
tabii ki, herkes aynı dirence sahip değil,kalp yetmezliği ,diyabet yüksek tansiyon ...vs hastalar da dış görünüşünde bir şey yokmuş gibidir ama bir de yaşayanlara sorun ...yaşanmadan bilinmiyor ...

parası olan alıyor engelli raporu. nasıl aldıklarını onlara sorma lazım allah korkusu olsa engelli olmayıpda engelli raporu almazlar

evet bana da denk geldi hatta bi tane bizim mahallede bile var aslında buna bi düzenleme yapılıp bütün engelliierin raporunun incelenmesi lazım adam sadece gözlük takıyor ve yüzde 45 raporu var onuda torpille aldığını utanmadan söylüyor benim sağ kolum dirsek altı ampute ve oranım yüzde 50 e insaf :(

twilight;

Ne demek istediğini anlamadım. Sen karşıdan bakınca engelli olmadığını anlayabiliyormusun. Ben % 63 ağır özürlüyüm. Ama gece körü ve görüş alan darlığı rahatsızlığım var. sen beni görünce raporun sahte deyip torpillemi suclayacaksın. saçmalama ve akıllı ol. senin düşündüğünü benim içinde diyorlar. dışarıdan baktığında benimde bir problem yok ama gece yanımda değilsin. Görüş alan darlığından dolayı yaşadıklarımı ben bilirim. Şu an MEB de memurum ve torpille atandığımı düşünüyorlar. çünki senin gibi herkeze potansiyel suçlu olarak baktıklarından raporlarımı yanımda taşıyorum. hadi len sendemi sakatsın dediklerinde raporumu gösteriyorum ama baştan ön yargılı bizim millet. torpille almışsın diyorlar. Keşke inçeleyeceğine raporlarına baksaydın. en azından gıybet etmezdin.

Lütfen bu başlığı kapat. Türkiye değişti. artık herkezi potansiyel suçlu olarak görme. Bak sana birşey söyleyeyim. Bursada Özürlülere şehir içi otobüs üçretsiz. Otobüslere bile binerken senin gibiler yüzünden kör taklidi yapıyorum.:) İnanmassın ama gerçek.sadece arkamdan gıybet yaptırıp künah kazanmamayım diye.

oglum zihinsel engelli ,duyma sorunu ve gec körlüğü görme alanı daralması rahatsızlıgı var fakat bilmeyen anlamaz. bende dış görünüş olarak saglamım ama 1.5 metre bagırsagım ve portakal kadar tümör alındı ve 3 tümör var daha alınacak ama raporumda yok.

hiç kimse para ile özürlü raporu alamazzz
ancak sahte rapor düzenleyebilir
hele vergi indirimi alması imkansız
bazı özürlülerin ellerinde 2006 dan önceki raporları var yeni förmülle rapor oranları düşürüldü yenisini alamıyorlar eski raporları ile işkurda kayıtları var o şekilde iş arıyorlar
işkur raporun tarihine bakmıyor ama o raporla vergi indirimi alamazlar erken emeklilikde olamıyorlar yasada boşluk var
asıl sorun o arkadaşların kazanılmış hakları ellerinden alındı
ben hastanede rapor alırken görmüştüm çok yaşlı bir teyzeyi 2 kişi zorla taşıyodu raporu %10 oda yaşlılıktan verdiler kolay rapor yok yani para ile aldım diyen yalan söyler sahtedir o

Ben şahsen yinede sakat insanlara haksızlık yapıldığını, sakatlık raporunu sakat kişilerin hasta kişilerden daha çok hakettiklerini düşünüyorum. Çünkü adı üstünde sakatlık raporu. Mesela şahsım ileri derece polio sekeli biri olarak bu özrümle sakat kimliğimi görsel olarak sürekli üzerimde taşıyorum. Böylece tüm insanlar hayatımın her anında sakat olduğumu unutmuyorlar. Düşünsenize ben bu vasıfları taşıyan, toplumun sakat yakıştırmasıyla hayatı ileri derece zorlanarak yaşayan gerçek sakat biri olduğum (polio sekeli) halde bu sistem bana %40 ın altında rapor vererek sakat olduğumu kabul etmedi.
Amma velakin Sakat insanların, hasta insanlara nazaran başka kayıpları da varki bu kayıp yaşadığımız sosyal çevrede kendini acı bir şekilde gösteriyor:

Mesela Sakat insanların hasta insanlara nazaran fiziksel görünüm olarakta ilave kayıpları bulunmaktadır. Bu kriterde sakatlık ve işgücü kaybında etken olabilir. Mesela bir iş yeri sahibi iş yeri prestiji açısından %40 ortopedik engelli birisi yerine, dış görünümü sağlam %40 raporlu kalp hastası birini çalıştırmak isteyebilir. İnanın toplumumuz görüntüye böyle önem veren insanlarla dolu. Gerçekler acıdır. Yada evlilik çağındaki bir genç, sakatlık raporları eşit olan ortopedik engelli ve kalp hastası adaylarından kalp hastalığı olani kişiyi seçmesi daha kuvvetli bir ihtimaldir. Çünkü En azından kalp hastası olan kişi toplumda sağlam görünecek, sakat lakabı ve kimliğiyle anılmayacaktır.

Demek istediğim şu ki sakatlık dereceleri eşit olsa bile fiziksel sakatlığı bulunan kişiler hastalara göre daha bir sakat kimliğini taşımaktadırlar. Hoş bu raporun ismi yukarı da da değindiğim gibi sakatlık raporudur. Ve bu rapor hastalardan önce sakatların hakkıdır.

fuzilim ;
haklısın amma velakin senin bahsettiğin astım veya kalp vs. iç hastalıklar daki insanlarda bilgi senden daha az ömürleri var.
bir korna çalsa araba heyecanlanan ve kalp riski tıkna gibi olaylarda her an gidebilir.
ben Astım hastasıyım bir şekilde ciğer o kadar yorgun ki! merdiven bile çıkamaz olduk bu açıdan baktığında hava mız tüpümüz olmasa tıkanıyoruz. depremlerde (kendi açımdan) tıkanıyorum aşırı korku ve heyecan dan nefes alamıyorsun.

demek istediğim herkesin hastalığı kendine göre zor ama böyle ayrımcılık yapmasan daha iyi olur diye düşünüyorum. O Rapor sakatlık değil özürlü raporudur.
kimse özürlü olmak istemez ama gel ki! Allahın Taktiri şükredeceğiz.

güncel bir konu. sakatlık ve ağır derecede hastalık hali.( kalp romatizma böbrek vs.) sakatlık hali ise, yaşamını ilaç haricinde protez cihaz gibi kayıplı organa yardımcı mekanik veya elektronik aksamlar. Yürüyememek ,görememek duyamamak tutamamak ,yardımsız hareket ve anlama hatta düşünsel yeti zaafiyeti.Hastalık hali ile organ yetersizliği ikiside sakatlık kabul edilmiş.özür hali dir ikiside hiç kuşkusuz. Ne varki işin pisikolojik kişiye ek yüklediği farklılık büyük ölçüdedir. el ayak yok göz kulak yok. düşünme yetisi 8 yaşındaki çocuk kadardır ama .görünüş hiç iç açıcı değil malesef. yaşam başkalarına muhtaçlık sadece ilaç içmeye değil tamamen bir insana desteğe muhtaçlık var. çok pahalı protezlere olan ihtayaç olmazsa olmazıdır sakatlığın. hastalığın pahalı ilaca muhtaçlığı da vardır.ilacı zamanında kullanmayı kendine dikkat etmeyi gerektirir mecburen. sakatlıkta dikkat etmesi gereken bir bünyesi de vardır ama çıkamadığı kaldırıma bir ilaç yardımıylada çıkamaz.göremediği duyamadığı hiç bir şeyi gözlük veya işitme cihazıylada ne yazık ki yarım oranda bile zar sor karşılamaya çalışır.sitres sıkıntı kahredicidir. çevreyle iletişim minimum seviyede hatta tamamen kopuk yaşayanlar çoğunluktadır. geçmiş olsun denebilecek bir hastalık değildir. kalıcı noksanlık bırakan çaresizliğin misline yol açan bir sakatlıktır . eğer ağır hasta birisine yüde 40 veriyorsanız organının yokluğundan çaresiz yaşamaya çalışan bir insana yüzde yetmişin üzerinde bir oran vermeniz lazım bence. konuyu iyi anlamak sadece kendimize göre düşünerek irdelememek lazım . sakat olan kişiye biraz daha destek olunması yaşamı boyunca sahip çıkılması bence daha ideal bir yaklaşım olur.

Yasin arkadaş senin bahsettin arkadaşta başka özürde vardır ama bazı insanlar özüründen utandığı için, şöyle diyor :
- Aslında benim bir şeyim yok ama raporumu torpille aldım, ben herkes gibi sağlıklıyım.

Anladın mı benim dediğimi ?

Üst Alt