Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte engelli raporu veren şebekelerle ilgili haberler

ben kan hastasıyım %70 raporum var dşardan bakıtğında sağlam gibi duruyorum ama içim çürük?? dahili hastalıkalrda özürlü kapsamına giriyor ama toplumzda genel algı özürlü deyince ille fiziksel birşey aranıyor??

"sevgi dostu" ben bu güne kadar yüzlerce engelliyle tanışdım ve hayatta en nefret ettiğim şey insanların ön yargılı olmasıdır. Tamam belki seningibi kişiler in problemi bakışla anlaşılamıyor benim bu tip kişiler hakkında konuşmam söz konusu bile olamaz fakat bu bahsettiğim kişi ile konuştuğumda kendisi bizzat bana normalde verilen raporun düşük olduğunu ve tanıdıklarının yardımıyla rapor oranını yükselttiğini söyledi. Bende o yüzden bunu paylaştım senin yada senin durumundaki bi başka kişinin problemi bu anlattığım konuyla alakası olmadığı düşünüyorum

Evet haklısın ama torpil artık çok zor. Her hastalığın derecesi artık belli. Hastane fazla derece verse bile ankaradan dönüyor. Ben ilk aldığım rapor %74 idi ( Bursa Devlet hastanesi). Ankaradan % 38 geldi. İtiraz ettim ve Bursa devlet hastanesinden aldığım 2. rapor % 70 idi ve malesef bu raporda ankaradan geri döndü (Tekrar muayene olup filmler, görüş alan ölçümü, gece görüş ölçümü belgelerini de ekleyerek geri gönderin dendi.) Bende uludağ üniversitesinden aldığım (3 ay sürdü) 3. rapor da %68 aldım.(Doktora ankaradan döndüğünü ve verebileceği en tüşük dereceyi vermesini istedim.) Ankaradan % 58 olarak geldi.Yani 1 rapor için ben 13 ay uğraştım.
Yani o rapor çok yerden inceleniyor.Torpil yapmak çok zor. Ha torpil yaptırdım diyen varsa bence yalan atıyor. Ve ya söylemeye ütandığı bir hastalığı var. Mesela benim arkadaşta %42 rapor vardı. Bende birşey yok derdi ama annesi ağzından kaçırdı ki arkadaş hidrosel ( testislerinde su toplıyormuş ve testisleri üreme hüçresi üretmiyormuş.Yani evlenirse çocuk olma ihtimali yok.) hastası imiş. tabiki raporu mutlaka kullanmak zorunda kaldıkça başka bir şeyler uyduruyordu.

wardır bnce bişeleri kolay deil öle rapor almak ya

Evet belkide haklısınız ben bu kadar ince düşünmemiştim.

Vergi indirimi için hakikaten özürlüleri yeterince yormadılar mı?

2001 tarihli raporum sürekli dir ibareli %40 oranında ve maliye bakanlığı kurumuma yazmış en yakın devlet hastanesinden yeni rapor alınması gerekiyor diye....bende bugün işlemlere basladım tekrar.inanın ne doktorlar ne heyet kurulu bir şey bilmiyor umursamıyor ilgilenmiyorlar.yeni genelge kararnameleri incelemiyor kafalarına göre veriyorlar.adamına göre inanın.ve kaç insan tespit ettim gelirler müdürlüğünde adamları var sanki bakanlığa gönderilmiş cevabı gelmiş gibi üst yazıyla vergilendirme dairesine sunuyorlar.inanın üç tane yakaladım.ispat ettim.inkar ettiler sonra aynı kişilerin vergi indrimini sanki istemeden yanlışlık yapmışlar gibi sevhen düzelttiler....inanın bütün bunlar saçmalık...inanmıyorum artık hiç bir şeylerine... Kardeşim her yerde bozuk adam insan var işte...gercekten özürlü olmadığı için haklarından faydalanmak isteyen bir kaç zibidi insan yuzunden bizler gibi gercekten özürlü insanlara eziyet ediyorlar ve haklarımızı vermiyorlar işte....

Ben önyargıyla ilgili yaşadığım tepkiyi paylaşayım.Hastanede vergi indirimi için rapor almak için başvurduğumda sağlık kurulundaki memurlarla konuşuyordum ve her seferinde raporum geri geldiğinden kabul edilmediğinden bahsediyordum.Bir tane orta yaşlı bir hanım yanıma yaklaştı ''sen dedi utanmıyor musun bu halinle hakkın olmadığı halde rapor almaya.Senin neyin var senin gibiler yüzünden biz maaşımızı alamıyoruz bir sürü söylendi memurlara bizi uğraştırıyorsun böylelerinin işini yapıyorsunuz dedi.Ben şok oldum hanımefendi dedim gördüğünüz gibi ben çift koltuk değneği kullanıyorum söylermisiniz benim rapor almamda ne gibi sakınca var nasıl hakkım olmadığını söyleyip birde bağırıyorsunuz. Sen dedi bir kendi üstüne başına bak birde benim üstüme başıma bak üstelik arabanda var senin ne ihtiyacın var da gelmişsin maaş almaya hanımefendi dedim ben 2022 maaşı için değil engelli kadrosunda işe girebilmek ve çalışmak için rapor alacağım.Kadın baktı baktı bana dediki sağlam olanlar iş bulamıyor sen koltuk değnekleriyle mi iş bulacaksın kim seni çalıştırır.Yazık sana bu halinle nasıl çalışacaksın:))))
Maalesef insanlar böyle.Ortopedik engelliyim asla düzelmeyeceğim gittikçe daha kötü olacak fakat başka hastalıkları rahatsızlıkları gördüğümde, duyduğumda Allah yardımcıları olsun diye gönülden dua ediyorum.

Sahte Engelliler rapor alıp haklardan yararlanıyor!

Tanıdığım bazı insanlar engelli sayılamayacak ve/veya hafif engelli olan ancak rol yaparak rapor oranlarını yükseltmiş insanlar var.

Bunlardan biri benden daha derli toplu olmasına rağmen psikolojik olarak rol yaptığını söyleyerek 95% rapor almış şimdi Ö.T.V. siz araç nasıl alır nasıl satar nasıl kar ederim hesabı yapıyo.

Diğeri de benden iyi gördüğü halde 85% görme engelli raporu var!
Hareketlerini gözlemliyorum uzaktan çöp kovasına basket atıyo var mı böle bişi ya!!

Bunları nasıl ayıklarız diye düşünmeliyiz bence, diğerleri teferruat.

Teşekkür Ederim
Saygılarımla,

bunları şu şekilde ayıklarız önce cetvel denilen olay herkesin özür oranını net bir şekilde hakkaniyetli şekilde ayarlanmalı daha sonra bütün illere ayrı özel engelli heyet birimleri kurulmalı sadece engellilere özel ve bütün herkes bir defaya mahsus bütün tetkik muayene ve kontrolleri yapıldıktan sonra bütün haklarının değerlendirildiği tek bir rapor verilmeli tıpkı maliyede yapıldığı gibi ankarada profösörlerden oluşan bir heyet kurulmalı işleri sadece bu olmalı veri tabanı daha sağlıklı oluşturulması için eğer ki oranlar yüksek verildiyse tetkiklere göre doktorlar hakkında soruşturma açılmalı eğer bir sahtecilik teşkil eden unsur bulunursa diplomaları iptal edilmele yaptırımları sert olmalı bunu çok ince eleyip sık dokumak yapmak gereki hakkaniyetli bir şekilde dediğim gibi yine vurguluyorum önce cetvelin dahada düzgün bir hale getirilmesi şart çünkü bir çok engelli kardeşim engeli belirgi olduğu halde rapor oranları yüzde 40 altında kalabiliyor bilmem sizler ne düşünürsünüz bu konuda eğer ki böyle yapanlarıda biliyorsanız bizzat aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile sağlık bakanlığına şikayet ediniz gerek telefonla gerek mail atarak.....

Raporu verenmi suçlu alanmı burada benim kafam karıştı
:confused:

Gözünü makineye dayadınmı bilmem kaçta kaç görüyorsun diyorlar. Siz biraz fantezi bir yazı yazmışsınız.
Deseni ki parayla rapor alıyorlar. mümkündür. Öbür türlü numara yaparak rapor alamazsınız.

Bu işi siz değil denetleme organları çözer. Çağırsınlar ne kadar kamu engelli personeli varsa tekrardan heyete soksunlar. Bakalım görelim çakma varmı yokmu? Sonra da soruşturma açsın savcılar.

saww;

Baştan sona katılıyorum hatta geçen gün sitede bir bayan arkadaş süreli raporla işe girdiğini ve rahatsızlığının geçtiğini aynı zamanda doğal olarak engel durumunun fazla engel teşkil etmediği bir rapor verildiğini vergi indirimindende yararlanamadığını yazmıştı bunun gibi daha niceleri var :D

Bu konuda bir düzenleme yapılması şart bence.

"Kurunun yanında yaşta yanar" misali olan asıl engellilere olacak gibime geliyo.
Ortopedik engelliler için aynı şeyi söyleyemem fakat nörolojik veya psikolojik olarak engelli şeklinde nitelendirilen kişiler hakkında kanıya varmak oldukça zor, çünkü doktorlar dinleyici sıfat taşıyorlar ve tam tetkik yapmıyorlar kendimden biliyorum şöyle bi bakıyo tamam deyip geçiyo.

Gözlerinde rahatsızlık olan birine "Şurada ne yazıyor?" dendiğinde o kişi fesat ise öküzü buzağa olarak görebilir.

Allah'a havale ediyorum bu türleri.

bende brkaç kişiye rastaldın tanışı vasıtasıyla almış raporu

Kardeşim şikayet edin. Bak ozaman devlet ne yapıyor onlara. Faiziyle nasıl geri alıyor o şahıslarda o paraları.

bende pskiyarik raporluyum.uzun zamandır tedavi görüyorum. benim hastalıgımda doktorlar kan tahliliyle ilaçları takip ediyorlar . öyle kolay degil. ama doktor art niyetliyse o başka...

arkadaşım çok kolay bir yöntemi var... açıyorsun emniyete telefon ihbar ediyorsun...emniyet hemen hastaneye ve şahsa gidiyor...bir yüksek hastaneye sevki yapılıyor...gerçekten engeli yoksa veya oranı düşükse devlet baba en derin yerlerinden öpüyor bu şahsı tavsiye ederim...hiç acıma, hiç gözünü kırpma... ben yaptım çok rahatım...şimdi birkaç şahıs cezaevinde veya ağır para cezası aldı... ülkeme acımayana ben babam bile olsa acımam bu kadar basit...

acil yardım lütfen

degerli arkadaşlar sizlerdende bilgi almak istiyorum benim tanıdıgım bir kişi var özürlü olmayıp elinde çok yüksek oranda özürlü raporu olup bir çok imkanlardan yararlanıyor ben bu insanı gerekli yerlere şikayet etmek istiyorum bunu kafaya koydum çünkü kanıma dokunuyor bu rapor yasal yollardan alınmış bir rapor degil bunu biliyorum bir çok gerçek özürlü arkadaşım magdurken bu insanlar onların nasibini yiyorlar %60 özürlü raporu almış 1500 tl maaşlı işe yerleşmiş ankarada serbest dolaşım kartı almış kendisi bedava bindigi gibi işyerinden arkadaşlarınıda iş çıkışı refakatci olarak bedava binmesini saglıyor yani sizce bu dogrumudur bu vatandaşın özür oranı %15 geçmez sadece kolunda diger koluna göre biraz zayıflık var ama her iki kolunuda rahatlıkla kullanabiliyor ama %60 raporu var özürlü olarak işe girmiş ve her özürlü bir bireyin yararlandıgı haktan yararlanıyor mesela bir arkadaş biliyorum sag kol bilekten aşagısı yok kesilmiş kaybetmiş allahım ona sabır versin kolunu hiç kullanamıyor özür oranı %35 den yukarı çıkmıyor ve özürlü sınıfına girmiyor yaşamı boyunca ne kadar sıkıntı çekiyor ne özürlü maaşı alabiliyor ne özürlü kadrosundan bir işe girebiliyor nede erken emeklilikten yararlanabiliyor hiç bir haktan yararlanamıyor bu durum sizce adilmi hangisi gerçek özürlü bu ikisinin durumuna bakınca üzülüyorum kanıma dokunuyor bu yüzden şikayet etmeyi kafaya koydum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim nerelere şikayet etmeliyim.lütfen yardım

Hukuktan pek anlamam . Aklıma gelen şey Cumhuriyet savcılığına şikayet etmek. Ya da bimer den bilgi almalı.

kardeş raporun sahte olduğundan eminsen il sağlık müdürlüğü ne bi sor ne yapılabilir diye

buzluçay;
Bu kadar yakın takibe aldıgına göre kişisel bir husumetin var anlaşılan, ama şunu söyleyebilirim, dış görünüş itibariyle size engeli hafif görünebilir yada bir koldaki zayıflıktan dolayı bu kadar yüksek oranda özürlü raporu olmaması gerektigini düşünebilirsin ancak, bu kişinin bir tip 2 diabeti yada bi tansiyonu varsa ve başka bir iç hastalık sorunu varsa bu orana rahatlıkla çıkabilir, ne dersin ? bu da bir bakış açısı

completetime arkadaşım yok arkadaşım kesinlikle yok ondan eminim başka bir hastalıgı yok husumet olayına gelince böyle herhangi bir sorunum yok ama tipine bakıyorum kalıbına bakıyorum gerçek özürlü kardeşlerime bakıyorum vijdanıma soruyorum rahatsız oluyorum vijdanım rahat degil bende özürlüyüm sol gözüm 8 yaşımdan bu tarafa hiç görmüyor ama bunun arkasına sıgınmadım aslanlar gibi gittim 18 ay askerlimi yaptım bu adam ise o cüsseyle askerlik bile yapmamış bu durumda gerçek özürlünün hakkını yemesi kanıma dokunuyor bu vatandaşı siz yorum yapan degerli arkadaşlarım görseniz

söyledigim gibi başka bir iç hastalık durumu söz konusu olabilir

kolundaki zayıflıktan başka hiç bir şeyi yok ben eminim arkadaşım ben onu bi şikayet ediyimde o zaman içimi hasta kolumu zayıf görsün bakalım özürlü bir insanın hakkını yemek neymiş

arkadaşım eminsen şikayet et ancak iç hastalığıda olabilir benimde dış görünüşte hiçbir engel görünmüyor ancak geçirmiş olduğum rahatsızlık omurilikten alınan tümör nörojen mesane nörojen bağırsak sol ayakta uyuşukluk ve his kaybı sağ ayakta 5 cm atrofi yani incelik ve güç kaybı mevcut rapor oranım yüzde 88 ve yapılması gerekn bütün tetkik muayne kontorllerden sonra heyete girdim dışardan bakan neyin var diyor ama içini bilmiyor dediğim gibi eminsen biliyorsan sahtelik var ise şikayet et.....

eminim hiç bir şeyi yok bio turp gibi adam ama haram yemeye alışmış tipide müsait sahtekarlık için tam bu işlerin adamı

bu kadar emin isen yap, önce il saglık müdürlüğü sonrasında c.savcılığı, ancak bu iş senin dedigin gibi degilde şahsın almış olduğu rapor gibi çıkarsa, bu iş sana hem o şahıs hem de raporu veren hastane ve doktorlar tarafıından hem tazminat hemde ceza davası olarak geri dönebilir, bunu da hesaba kat gözardı etme

yok bunların hepsini biliyorum ama eminim ben eger o adam raporu yasal çıkarsa ben cezama razıyım ben vatandaşlık görevimi yapıyımda en azından vijdanım rahat eder sadece savcılıga suç duyurusunda bulunacam mahkemeyle savcılık ugraşsın ben dilekçemi veriyimde

kardeşim ,böbrek hadatası ,beyinden idrar yollarına sonda takıldı ,menenjit geçirdi ,kulakları %70-%80 işitme engelli ,yürürken dengeyi sağlayamıyor ve konuşurken konuşmaları pek anlaşılmyor ..Hiç bir işte de çalışamıyor ve hastane de %42 verdiler üstelik de 2022 maaşı da alamadı ,herhangi bir mal varlığı da yok .Ablamın yanında kalıyor diye ve ablamın evi de biraz lüx oluyor diye 2022 maaşı vermediler .
Ben ise iki böbeğim ve bir dalağım yok ,%67-%75 işitme engelli olarak diyaliz hastasıyım %80 raporum var ... Şimdilik bir sorunum yok ... idare ediyorum bütün işlerimi kendim yapıyorum ....
Amma ve lakin;böyle değerlendirmelerin pek de adaletli olduğuna inanmıyorum .Ayrıca 1500 tl maaşı ,iki evi iki dükkanı ve arsaları ,çocuklarının herbirinin çok iyi bir işi olan bir vatandaş ise kayınvalidesini ve torunlarını nüfusunda göstererek bakım parası alabiliyor ve kendisi bir sahil kasabasında 1000 km uzakda kafasına göre yaşabiliyor hanımı da bakıcısı olduğu halde kendi evinde kalıyor ve bakıcı parası ile umreye gidiyor , ayrıca elleri öyle sıkı ki ,sineğin yağını bile hesap edebiliyorlar .''yaaa nasıl alabiliyorsun'' dediğim zaman bu iktidarın partisinin üyelik kartını sırıtatarak gösterebiliyor .... allah gözünü doyursun ne diyelim ....

Eurest;

Hiç göz muayenesine gitmediğiniz anlaşılıyor.:) Doktorun yanına varmadan makina ölçümü yapıyor. Sonuçlar doktorun eline gidiyor.Yani siz doktorla muayeneye başlamadan numaranız doktorun elinde oluyor.

sen/duyar;
ne diyeyim arkadaşım allah belasını versin böyle insanların

Üst Alt