Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte engelli raporu veren şebekelerle ilgili haberler

BaSKaN53;

bu suçun cezası bumudur? her suça gerektirdiği ceza verilir.

şeytana uymuşlar. sonuçlarını düşünemimişler. ve hata yapmışlar.

zaten ceplerine çok büyük para koyamadan yakalandıysalar. onların hayatı bitmiştir.
iş bulamazlar.

avrupada neden bu işler az oluyor biliyormusunuz?
resmi polis. dr. hakim. savcı her ne meslek icra ediyorsa. rüşvet alabilmesi için öyle bir büyük para alması lazım ki o işi yapabilsin.

yani bizdeki gibi çorba parası ile rüşvet alan yetkili avrupada bulamazsınız.

yakalandığında hayatını bitirdikleri için 3-5 rüşvet vakası olur. O da dediğim gibi çok büyük paralı işlerde döner.

türkiyede ise rüşvetsiz iş olmadığını zamanın başbakanı bile açıkça dile getirmiştir.'' benim memurum işini bilir''

aferim sana....

15 kişiyi iş yaptık diye yakalarlar. oysa demekki sistem buna müsait. arada bir baskın yapıyorlar.
sözüm ona her gün bişey yakalıyorlar. ne hikmetse bataklık bi türlü kurumuyor:confused:

Sahte rapor çetesi yakalanmış!

Sahte özürlü raporuyla 500 bin liralık vurgun

Devlet hastanelerinde doktorlara ait kaşeleri ve imzaları birebir kopyalayan çete, 40 kişiye sahte özürlü raporu çıkardı. Devleti 500 bin lira zarara uğratan çete, operasyonla çökertildi.

03 Kasım 2014 08:26

İzmir polisi kentteki devlet hastanelerinde sahte özürlü raporu düzenlendiği ihbarı üzerine 6 ay süren fiziki takip başlattı. Hastaneleri tespit eden polis, zanlıların kimliklerini belirledi. Geçtiğimiz salı sabahı çete üyelerinin kaldığı evlere baskın yaptı. Çete lideri M.T'nin de aralarında bulunduğu 9 zanlı gözal-tına aldı. Çok sayıda sahte özürlü belgesi, doktor kaşesi ve adına sahte rapor düzenlenen kişilere ait kimlik ve vesikalık fotoğraf ele geçirildi.

KİŞİ BAŞI 10 BİN LİRA

Zanlıların devlet hastanelerindeki doktorlara ait kaşe ve imzaların birebir kopyasını kullanarak hiçbir sağlık sorunu olmayan 40 kişiye sahte özürlü raporu düzenlediği tespit edildi. Çetenin bu yöntemle devleti 500 bin lira zarara uğrattığı belirlendi. Ayrıca rapor başı 5 ile 10 bin lira arasında para aldıkları öğrenildi. Sahte rapor almak isteyen onlarca kişinin sırada beklediği kaydedildi.

DOKTOR BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Adına sahte özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenen kişilere 2 yıl boyunca; özürlü maaşı bağlandığı, tüm vergi indirimlerinden faydalandırıldığı, bedava şehir içi ulaşım kartı çıkarıldığı, Aile ve Sosyal Poli-tikalar İl Müdürlüğü'nden aylık evde bakım parası verildiği saptandı. Mahkemeye sevk edilen 9 zanlı-dan çete lideri M.T. tutuklanırken; diğer 8 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sahte rapor alan 40 kişiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Çetenin hastanedeki doktorlarla bağ-lantısının olup olmadığının da araştırıldığı bildirildi.

Cem KARTAL

bu kişilerin öncelikli mal varlığına el konacak ve ciddi ceza almaları sağlanacak

şayet bu olayda doktorların da bağlantısı var ise olasılıkla var diye tahmin ediyorum görevden men

gelelim olayın püf noktasına bunların yaptığını biz engelliler yapıyormuş gibi cezayı bize kesmezler şu demek istediğim

rapor alımlarını sıklaştırma prosedürü uzatma bi ton teferruat la bizi uğraştırmazlar temennim

Muhtemelen birkaç ay yatıp çıkarlar.Ağır cezalar caydırıcı cezalar olmalı ki bir daha yeltenmesinler.

bu yıllardır var bişe olmaz yatıp çıkarlar gene başlarlar..Benim anlamadığım şu insanın sakatlığı yoksa neden kendini sakat gösterirki..

kendilerini sakat göstermelerinin nedeni devletten para almak, özürlülerin haklarından haksız şekilde yararlanmak.

iki yıl boyunca evde bakım parasından da yararlanmayı planlamışlar
bu parayı gerçekten hak edenler de bu yüzden zor duruma düşüyorlar,
zaten zorlukla bir sürü kriterlerden geçerek alıyorlar asıl engelliler bu parayı, bir de bu sahtekarlar çıktı..

maalesef böyle oluyor kolay yaldan hakkı olmadan hakkı olanın hakkını yemek isteyen kendini bilmez kişiler. üzülüyorum çokkkk

Şaşırmadım arkadaşlar...malesef böyle bir yerde yaşıyoruz

mesela ben görünüşte saglamim kim görse bunun bir seyi yok derler ama gel gör ki ms hastasiyim sol göz nerdeyse tamamen bozuk 50 mt. den sonrada yürümüyorum %49 da raporum var.

Engelli olduğu dışardan bakışta anlaşılamayan arkadaşlara sesleniyorum, sizler toplumun size karşı negatif bakışlarından fazlaca etkilendiğiniz için sizler ister istemez bu konuyu yazan arkadaşı kınayabilirsiniz ama haksızlık yapıyorsunuz, hastanelerde o kadar çok rapor veren ve raporları istediği şekilde çıkartan çeteler var ki, bırakın %40 ve üstü rapor almayı ilkokul mezunu adama lise diploması çıkartıyorlar sen yeter ki paradan haber ver, bizzat benim arkadaşım bana H sınıfı ehliyet almam için benden 4.000 TL para istedi ve o paranın bir kısmı hastanedeki adamlara bir kısmıda bu işe ön ayak olan kişilere gidiyor. Sende tutmusun arkadaşı kınıyorsun yahu siz hangi devirde yaşadığınızın farkında mısınız..? Ama şunu unutmayın paranın yapamadığı iş yoktur...

Amin inşallah bunun gibi kaç kişi var bakalım türkiyede

yazık gercekten.. milyonlarca Engellinin hakkını nasıl ödeyeceksiniz ? nasıl hesap vereceksiniz ?

Öbür dünyada boynuzlu koç boynuzsuz koçtan hakkını alacak arkadaşlar kafanızı yormayın,Allah büyük.

bunun sadece konya da olmadığını biliyorum kalan 80 ilin 40ında daha bu durumların olduğuna eminim

arkadaşlar benim raporumda sahte,(yani şizofreni olmadığım halde şizofreni raporu verdi,,,o anlamda sahte )
doktora şizofren olmadığımı söylediğim halde,zorla şizofren yaptı beni.
bana dedi ki; senin xeplian iğnen için ilaç raporu çıkarıcam dedi..meğersem şizofreni raporuymuş.
raporu elime alınca anladım.
konuştum doktorla,raporu iptal edin,şizofren değilim anlamıyormusunuz dedim..ama inanmıyor.
başka hastaneye gittim,ama onlarda inanmadı.

şimdi suçlu ben miyim..
neden suçlu ben oluyorum.
yok ya ben suçlu değilim.
hemen üzerime gelmenize gerek yok.
ben doktorlara söylüyorum..onlar anlamıyor..ben ne yapayım.
insanın üzerine bu kadar gelmenize gerek yok,ben kimsenin hakkını yemedim..
tşk.

Sana hak yiyorsun diyen yok yav adamım.Zaten olay Konyada olmuş.Sen İstanbuldasın.Yani olay senlik değil.Sana helal olsun aldığın ne varsa.Kafana takma böyle şeyleri boş ver.

Sana hak yiyorsun diyen yok yav adamım.Zaten olay Konyada olmuş.Sen İstanbuldasın.Yani olay senlik değil.Sana helal olsun aldığın ne varsa.Kafana takma böyle şeyleri boş ver.

nasıl takmayayım ki.
bendeki raporda bir nevi sahte sayılır..çünkü şizofren değilim,ama şizofreni raporum var.
ekpss ye de girdim.belkide atanırım.
erken emeklide olucam,
hak yemiş oluyorum...bu yüzden cehenneme gidersem,ben o doktorun yakasına yapışmazmıyım .
beni zorla kul hakkına soktu....
hasta değilim ama raporum var..
ama valla o verdi.
pis adam ya.

özür dilerim hepinizden.bazen hasta olduğuma inanıyorum biliyormusun..o kadar kafamı karıştırıyorki..evet ben şizofrenim diyorum.inandırıyor adam beni hasta olduğuma..ama sonra onun etkisinden kurtulunca anlıyorum hasta olmadığımı..

fringe şurada yazdıkların bile tam bi muamma. şizofren değildin peki ne rahatsızlıktan dolayı oraya kadar gittin doktor yolda mı çevirdi seni ?

Ahmedkilicc

he doktor yoldan çevirdi,,sen bi gel bakayım dedi..ben doktorum dedi..bende peki dedim...
yok arkadaşım,
askerdeyken 3 ayrı psikiyatri hast yatırdılar,çürük verip gönderdiler.
geceleri uyuyamıyordum..ve daha birsürü şey,

uyuyamıyorum,
geceleri ölücek gibi oluyorum.askerden yeni geldim.
çürük verdiler...acaba askerden kalan bi sıkıntımı dedim..tedavi başladı..ama şizofreni diye başlamadı.2 sene gittim geldim aynı doktora...bisürü ilaç kullandım...sonra xeplion iğne dedi.rapor dedi.tamam dedim..rapor verdi..raporda şizofreni raporu yazıyor..paronoid şizofreni.

cevabım tatmin ettimi seni.
sen çok alaycı bi adamsın.
bir koç kişiye yaptığın yorumları daha öncede okudum.
hiç sevimli değilsin.

bir daha yorum yapma benim yazılarıma alaycı arkadaş

fringe kardeşim demekki varmış işte bişeylerin niye senle ilgisi olmayan bi yerde raporunu sahte ilan ediyorsun ? raporunu beğenmiyorsan gidip itiraz edebilirsin il sağlık müdürlüğüne burada konunun senin anlattığın durumla uzaktan yakından alakası yok. Alaycı cevap olarak düşünüyorsan sen cevap yazmayabilirsin

Evet sadece konya değil türkiyenin yarısında belkide bu işler dönüyor bu operasyonların tüm türkiyede yapılması gerekir bu şekilde raporların üçte biri gider ve engellilere yapılan pozitif ayrım ve haklar artar sınavlara girenlerin sayısında da müthiş azalma olur

Şerefsizler !!!
İşte böyleleri yüzünden bugün en ufak bir sosyal haktan faydalanabilmek için kırk takla atmak zorunda kalıyor engelliler.
İstismarları önleyebilmek için çok meşekkatli prosedürler getirmek durumunda kalıyor devlet.
Raporu almak isteyene ver cezasını artı tüm kamu hizmetlerinden mahrum et engelliden beter bir yaşama mahkum et.
O raporu veren doktoru da direkt görevden al, lisansını çalışma iznini iptal et ve yolsuzluktan at içeri ibret olsun, bakın bir daha kimse cesaret ediyor mu... Öyle 3-5 gün hapisle paraya çevirmelerle şartlı ertelemelerle bu işin sonu gelmez.

yaw nasıl oluyor bu işler anlamadım ben.hangi doktor niye sapasağlam insana engelli raporu versin ki.dilim varmıyor ama bi menfaat karşılığında böyle bişey yapar bi doktor.menfaat derken paradan bahsediyorum fakat nadiren belki başka menfaatlerde söz konusu olabilir.demek istediğim doktora engelli raporu almak için para yedirecek kadar zengin olan kişi niçin 3 kuruş engelli maaşını almak istesin.karmaşık bi durum.bence böyle bişey olamaz.bi kişiye engelli raporu verildiyse engellidir kesinlikle.sadece engellilik oranı konusunda doktorlar ayrı görüşlerde olabilirler.bunun dışında hiç bir doktor sapasağlam bi insana engelli raporu veripte,doktorluğunu yakmaz.aksi halinde ben o doktorun zekasından ve diplomasından şüphe ederim.

Ufukalp

Hocam haberi dikkatlice okuyun, sahtekarlığı yapan doktor değil hastane çalışanları.. Muhtemelen bu personel testlerde nasıl sahtekarlık yapılacağını bildiğinden para karşılığı bu işi yapmışlar. doktorlarda tahlil ve tetkiklere göre karar vermiş.

Üst Alt