Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte engelli raporu veren şebekelerle ilgili haberler

işte bunlar yüzüne kontrol isteniyor millete eziyet ediliyor senelerdir!..yoksa düzelebilen hastalık dan dolayı çağırılma durumu işin bahanesi hikayesi!!

Ankara'da sahte rapor operasyonu

Bu tip haberler çıkınca gerçekten engelli olan insanların haklarına göz dikiyolar. Yeter artık!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir yıldır sürdürülen takip sonucu bir hastanede memur, güvenlikçi, hasta bakıcı ve kayıt personelinin de aralarında bulunduğu zanlıların, hastaneye tedavi amaçlı gelen vatandaşları sahte epikriz raporları ile sağlık kuruluna sokarak engelli raporu çıkartılmasını sağladıklarının belirlenmesi üzerine çalışma başlatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında hastane personeli ve usülsüz şekilde rapor temin eden vatandaşların aralarında bulunduğu 95 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların tamamı, mali şube ekiplerince sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Söz konusu hastane personelinin, gerçekte şeker hastası ve kalp hastalarının kan örneklerini, hasta olmayan kişilerin kan örnekleri gibi gösterdikleri, bu şekilde düzenledikleri sahte epikriz raporları ile anjiyo veya kalp ameliyatı olmuş gibi gösterdikleri ve sağlık kurulunu yanılttıkları, sahte sağlık raporları ile emekli olarak Sosyal Güvenlik Kurumunu zarara uğrattıkları belirlendi.

Zanlıların, ayrıca ücretsiz EGO kartı çıkartarak ücretsiz ulaşımdan faydalandıkları, kuruldan rapor alan şüphelilere ikinci kez kurul raporu aldırıldığında tamamına yakınının yüzde sıfır özür oranında oldukları tespit edildi.

Gözaltındaki zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yazıklar olsun, gerçek engellinin doktor doktor gezerken canı çıksın, sağlam adama engelli raporu versinler..

Kurunun yanında yaş da yanar dedikleri bu. Gerçekten ihtiyacı olanlar sırf bunların yüzünden mağdur olmaya ve mağdur kalmaya devam ediyorlar.

bu tür durumlarda yapan ve yaptıran kişilerin vatan hainliği ile yargılanması gerekmektedir.
kendi vatanını dolandırmaya çalışan insandan ne memleketine nede diğer insanlara hayır gelmez.

ondan sonra devlet bızden yenı rapor ıster onu yokusa surer bunu yokusa surer gıt gelllll gıt gelll..yatacak yerı yok bu adilerin

Hastane personeli çete kurmuş, anlıyorum. Peki sahte engelli raporu almak için onlarla işbirliği yapan yüzlerce vatandaşa ne demeli?

Ankyra

kelimeler yetmez ama işte devlet en iyi cezayı verse bunlara kimse cesaret edemez.

Emekli olacak arkadaşların ve emekli olmuş kişilerin raporlarını da sorgulamaya başlayacaklar. Zaten zar zor işlem yapıyorlar şimdi iyice yavaşlar.. Allah bildiği gibi yapsın bunları...!!!

Gazete haberinde Ankara Numune Hastanesi diyor:
Ankara Numune Hastanesi'nde çalışan güvenlikçi, hasta bakıcı ve kayıt işlemi yapan personelin, hastaneye gelen vatandaşları, sahte epikriz raporları ile sağlık kuruluna sokarak engelli raporu çıkardığı tespit edildi.

Hangi gazetede numune yazıyor foto cekip koyabilirmisiniz 50habere baktım numune yazısı göremedim tüekiyenin en önemli hastanesidir pilot hastanedir yabancı şehirlerde rapora itirazlardan bile buraya sevk ederler yalnız tamamen kaldırıldı ankara sehir hastanesine taşındı inşallah hastaneden bütün rapor alanları muayeneye cagırmazlar yoksa ankara nın 100de80ni bu hastaneden rapor aldı

Googla Ankarada sahte sağlık kurulu raporu diye yazdim. Ilk resimli haber sitesinde cıktı.

Bende buldum numune hastanesi dogru şerefsizlere bak güvenlik kayıtcı saglık calışanı inşallah hastaneden alınan tüm raporları yeniden denetlemezler kızıyoruz ama şöyle bakınca denetlenmesi lazım diye gözüküyor bu acıdan bakınca kontrol muayenesine hic kızmamak gerekiyor adamlar haklı

Evet, bu sekilde olunca denetlenmesi ve kontrol muayenesine çağırmakta haklılar.
Ancak kontrol muayenesi sonucu netleşene kadar emekli aylıkları kesilen çok sayıda vatandaş oluyor. Sağlık Kurulu mekanizması da yoğunluktan vs nedenlerle çok hantal işlediğinden çok mağduriyet yaşanmakta. Ayrica engel orani düşürülenler de olacak ne yazık ki.

İst. Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi için daha önce buna benzer duyum alanınız oldu mu hiç?

Yeni haber dünde erzincanda sahte rapor cetesi yakalandı

ATV de müge anlı da çıkan bir kadın var. kadın o kadar sahtekarlıklar yapmış ki bir engelli olarak ben utandım. devlet bu konuda daha sıkı denetim yapmalı. baştan engel olmalı bu suistimallere.

Geçenlerde de bir engelli (degnekli) hırsızlık yaparken güvenlik kameralarına yakalanmış.
Yakında elimizdeki bütün hakları alırlarsa şaşırmam :D

dönem dönem hortluyor malesef mağdur olan bir sürü engelli var.

Allah kahretsin böyle pislikleri.....

bunlar sayesinde sgk gerçek engellileri çağırıp emekliliğini iptal ediyor

sungate_

Çapa'da öyle bişey yapılması imkansız.
Türkiye'nin en iyi hastanelerinden birisi,belki de en iyisi.

istanbul bakırköy mazhar osman devlet hastanesi ile ilgili bir habere denk gelen oldumu konu hakkında arkadaşlar...bu şerefsizler yüzüne millet diken üstünde yaa..yukarıdaki arkadaşın dediği gibi vatan hainliğinden yargılanmalılar ya net!!

Valla şu hastanede bu hastanede olmaz bu hastane cok saglam falan yok öyle bir şey adamlar türkiyenin en önemli pilot hastanesini mahvettiler numune hastanesini her hastanesinde yapılır her an hepimizin rapor aldığı hastane usulsüzlükler dolayı kontrol isteyebilir

Üst Alt