Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte engelli raporu veren şebekelerle ilgili haberler

Eminim gerekli bağlantısı olan sağlamlar biz sakatlardan daha rahat ve daha yüksek oranlı sakat raporu alıyorlardır.

Bizler polis veya Jandarma değiliz kimsenin sakatlığını yoklamak, kollamak bize düşmez.
Devlet biz sakatlara rapor verirken yaptıklarını onlara da yapsın yeter.

Bazı sakatlıklar var ki kesinlikle sağlam insandan fark edilmiyor.
Ayrıca bir kısım sakat da sakatlığını gizlemek için olağanüstü çaba sarf ediyor.
Böyle birilerini şikayet edip sonrada mahçup çıkabilirsiniz.

ferit abicim bu adamı iyi araştırdım ve araştırmayada devam ediyorum bilgilerim saglam adamı görseniz tanısanız bana hak verirsiniz

bende rapor aldım.fakat enteresan şeyler oldu.hastanede rapor cıkar diye kurul odasının kapısında beklerken saglık kurulu sefi beni tanıdı sen yuzde 33 aldın dedi.nasıl olur dedim hipertansiyon ve tiroit rahatsızlıklarımda vardı dedim.sonra gitti raporumu diger raporların arasından çıkarttı; doktorların onune koydu.dahiliyenin degerlendirmesini 7-8 doktor da okumamıs, kullandıgım ilaçların raporlarınıda arkasına eklemiştim bakmamıslar bile.bunun uzerine kurul bitmeden butun doktorlar tekrar baktı ve yuzde 40 rapor verdiler.orada olmasam yuzde 33 almıstım ve butun doktorlar dahiliyenin degerlendirmesini atlamıslardı.suan da sınava girmeye de hak kazanmayacaktım.
Bu arada gücü olanlar bunu sonuna kadar kullanır; tıpkı yesil kart ın istismar edilmesi gibi özürlülügün devlet nezdinde avantajları arttıkça bu avantajları kullanmak isteyen insan sayısı da artacaktır.; tanıdık,eş, dost ve akrabalıkla bu haklardan faydalananlar olacaktır.ankaradaki memuriyete bir goz atın ozelliklede kpss den once ki;aynı binada kaç tane akraba es dost oldugunu bir gozunuzun onune getirin bu işlerin nasıl işledigini goreceksiniz.fazla soze gerek yok gucu yeten yine bu hakları istismar edecektir.sizin en fazla yapabileceginiz şey kendi hakkınıza sahip çıkmanız olabilir.kolay gelsin.

ferdi öztürk;

ferdi öztürk Bende PNH hastasıyım hangi hastanede tedavi oluyorsun ayrıca PNH hastalığı için ilaç kullanılıyor kullanıyormusun ben iki senedir kullanıyorum yeniden dünyaya geldim yanlız ilacın gelmesi için prosudölerle çok uyraştırıyorlar ama deyer.

Benimde bakırköyden şizofreni roporum var.Ben değilim diye düşünüom ama ispat edemiyom Bneim gibiler ne yapsın

eminsen sikayet et sonuçta bu devlet bizim herkes üçkagıtcı duzenbaz olursa devlet napsın çıksın ortaya rapuru verende gör5sun gününü arkandayım dostum

slm arkadaşlar ben bugun kayıt oldum esol el parmaklarım yok ve astım hastasıyım sizlerden bir konu hakkında bilgi alabilirmiyim bu ömss de cıkmış veya cıkması muhtemel soruları nereden bulabilirim bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim iyi günler

sevgili kaan arkadaşım eminim söylediklerinde haklısn ve bu yazını okuduktansonra ben ilk okulmezunuyum 2022maaşı vede bakım maaşı alıyorum emin ol girmeyecem bundan önceki düşüncemde girmek için sıkıntıdan insan evde dura dura tembeleşiyo enazından diyoyorum topluma ve millete biğraz faydam olur diye düşüncesiyle girmek istiyodum malsef senin yazından sonra yanlış düşündüğümün farkına vardım eyvallah kardeşim kalsağlıcakla

Bu şahıslardan bende tanıyorum. Bunları nerelere ihbar etmek gerekli?

İl sağlık müdürlüğüne...

kürekçi,

Ben ocak/2009 da pnh tanısı aldım,eylül/2009 dan beri soliris tedavisi alıyorum,pnh ın tetiklemesiyle budd-chiari sendromu ve portal hipertansiyon tanısıda aldım onlar içinde tedavi görüyorum.Uludağ üniversitesi hematoloji ve gastroloji bölümlerinde takip ediliyorum.p sürekli,ağır özürlü raporum var aynı oranda vergi indirimide aldım şimdi ömss sınavlarına hazırlanıyorum.size de çok çok geçmiş olsun.

arkadaşlar bende dışardan bakıldığında manken gibiyim
ama gel gör ki işitme kaybım var
engellinin engelliye yaptığı en büyük ihanet ön yargı olsa gerek
bunu ömss çok iyi yaşadım ve çok üzüldüm :(

ben bizzat kendim sağlık il müdürlüğüne şikayet edildim,il müdürlüğü beni başka bir hastaneden rapor almam için gönderdi o şikayet edenden Allah razı olsun ki,şikayet üzerine gönderildiğim hastane bana mevcut raporumdan daha yüksek oranlı bir rapor verdi beni şikayet edende tabiri caizse rezil oldu,yani demek istediğim bilip bilmeden kimseyi şikayet etmeyin işin ucunda rezil olmak var??? dış görünüşe aldanmayın..

zihinsel özürlüyüm demiş bitirdigi okul LİSANS , ÖNLİSANS VE LİSE

Bu kadar olmaz burda dalavere var. Böyle haksızlık mı olur ?

Arkadaşlar rapor almak öyle kolay değil inanın.Ha olmamışmıdır arada kaynayanlar mutlaka olmuştur.Ama ben çok zor aldım raporumu daha Ankadaya gitmedi bakalım oradan onaylanacak mı? Ayrıca benimde görünüşte hiç birşeyim yok gibi görünsede crohn hastasıyım ve kemik erimesi, bel fıtığı ameliyatlarım var ama ayakta durmaya çalışıyorum.Ben %50 yi zor aldım.Kavga döğüş 8 yıldır kronik hasta olmama rağmen gastroloji doktorum neredeyse %25 verecekti.Ben itiraz ettim dökümleri çıkardım ve benim hakkım olan %50 yi aldım.Doktorlar bir şeyleri zahmet edip inceleseler böyle bir sorunla karşılaşmayacağız zaten.Yanlış her zaman birgün döner sakın unutmayın ve beddua etmeyin.Allah herşeyi gören ve bilendir.

Arkadaşlar Günümüz çağında sık sık yaşadığımız durum. acaba sağlam kişiye sakat raporu veren kişi veya kişilerin hiç vicdanı sızlamıyor mu. Gerçek özürlüde gittiğinde nasıl raporunu keseyim diye düşünüyor.

Herkes konuyu açan arkadaşa yüklenmiş tamam haklısınız sadece dış görünüşle bir insanın rahatsız olup olmadığı tabiki anlaşılamaz.Fakat bu konuyu açan arkadaşında haklı olduğu durumlar var.Bizim milletimizin çoğunun yapısında olan bazı şeyler varki o da tembellik rahatlık çakallık ve sadece kendi çıkarlarını düşünüp acaba nasıl kısa yoldan köşe olurum,çalışmadan nasıl ömür geçiririm,nasıl para sızdırırım.ne koparsam kardır mantığı ve armut piş ağzıma düş yapısına sahip pek çok kişi var.Bu kişilerin içerisinde engelli bireylere tanınan haklardan yararlanmaya çalışan sapasağlam veya ağır bir engeli olmayan vatandaşlar da var.Maalesef ülkemizde hiç bir kanun düzgün çalışmadığı gibi engelli kanunlarında da boşluklar teknik eksiklikler ve açık kapılar var.bu boşluklardan arkası olan torpili olanlar da,çakallar da maalesef yararlanabiliyor

Ufak bir örnek vermek gerekirse ; biz engelliler bizler için için hayati önem taşıyan ve gerçekten bu benim hakkım diyebileceğimiz ve kendimizden emin olduğumuz %40 ve üzeri ibareli raporu alabilmek için ne eziyetler çekiyoruz.tüm işlemlerimizi kayıtlarımızı tamamlayıp heyete girdiğimiz zaman olan en kritik anda görüyoruz ki doktorlar ne doğru düzgün muayene yapıyor ne de gerekli tetkik bulgular içeren film,vs gibi bulgular içeren kontrol grafilerini,teknik test dahi istemiyorlar.Benim başıma geldi her iki bacağımda da doğuştan kas ve sinir zayıflığı,incelik,polio sekeli,bilek düşüklüğü,sol bacağımda kısalik ve kalçamda bozukluk var üfleseniz düşerim ayakta zar zor duruyorum 100 mt yürüsem bacaklarım kasılıyor ağrıyor aksayarak yürüyorum.Fakat heyete girdiğim zaman doktorlar bana sadece soruyor neyin var ?senin bilmen gerekmez mi doktor bey neyse.. şuyum var buyum var falan filan.. derken tamam diyip önlerinde yer alan baltazar bilmecesine göre şu duruma, bu duruma uyuyor yazıp tamam diyor..film çektirmiyecekmisiniz diye soruyorum hımmm.. doğru söylüyorsun şu filmi çektir gel diyor..DOKTORLARIN YAPMASI GEREKEN TEKNİK İŞLEMLERİ BEN KENDİLERİNE HATIRLATMA GEREĞİ DUYUYORUM ben doktorum ya...Heyete girmem ve çıkmam ortalama 3-4 dakikayı geçmiyor...Sonuç 3 ay sonra vergi dairesinden geldi..%36 maalesef olumsuz cevabını alıyorum...
Bu örneği neden verdim heyet tutarda ne bir film nede doğrudüzgün bir inceleme yapmaz ise sapasağlam insanlarda heyete girip rahatlıkla rol yapabilir ve istediği sonuca yakın bir oran alabilir........şeker hastası olmayan bir insana bol miktarda şeker yedirip insülini tavan yaptırıp heyete sokana dahi şahit oldum..

İlk raporum 2000 senesinde aldığıım %45 oranlı rapordu ve gerçektende gerekli ilgiyi ve özveriyi göstermişlerdi ayrıca 3-4 ayrı film çekilmişti..
2008 senesinde vergi indirimi için başvuruda bulundum raporum eski olduğu gerekçesi ile tekrar heyete girdim 10 kişilik gruplar ile birlikte koyun gibi sıralanıp odanın bir ucundan girip diğer ucundan çıkmamız bir oldu ne bir film çekildi nede inceleme yapıldı sadece göz ucuyla 1-2 saniye bakıldım...Sonuç %20
2012 yani bu yılın temmuz ayında tekrar şansımı denedim..Yine aynı muamele bu sefer sonuç %36 ile vergi dairesinden döndü.. hastaneden rapor sonucumu öğrenmek istediğimde ise bana verdikleri cevap bizim sonucu söylemeye yetkimiz yok vergi dairesinden sonucu öğreneceksiniz cevabını aldım

Hastanenin neden sonucu söylemediğini ise şöyle tahmin ediyorum Eğer hastane raporum %40 ve üzeri ise ve vergi dairesi de bunu düşürüpte %36 yaptıysa (ankara oranları düşürmekte meşhurmuş) tutupta cıngar çıkartmayayım elimde delil olmasın mahkemeye veremiyeyim diye böyle bir yol izliyorlar..tahminimce.

Arkadaşlar tüm bunlar maalesef pek çoğumuzun başına öyle veya böyle geliyor ve devlet maalesef bizim lehimize değil aleyhimize çalışıyor..Bizlere zamanında verdikleri haklarıda çatır çatır geri alıyorlar yeni rapor çıkarttırma bahanesi ve baltazar bilmecesi kılıfı ile..... sözde kazanılmış haklarımızdan bahsediyorlar hepsi yalan varsa bu yazdıklarımın yanlış olduğunu bana ıspatlayan , söyleyen çıksın ortaya.........

son raporum ile ilgili yazı daha elime ulaşmadı gelir gelmez il sağlık müd.lügüne 3 ayrı raporumla gidipitiraz edeceğim ve tekrar heyete girmeyi talep edeceğim son raporlada %40 alamazsam mahkemeye gideceğim.
Saygılar...

twilight;

Dış görünüşünde bişey olmaya bilir böyle yorumlamak istiyorum çünkü diğeri çok üzücü bişey !

http://www.engelliler.biz/forum/members/36054.htmltwilight

ornek kendımı verıyım p raporum var ama allaha sukurler olsun fızıkı olrak hıc bırseyım yok butun uzuvlarım saglam ve sukurler olsunda torpılle almadık losemı tedavısı gorduk o sırada cıkardım raporu ve sureklı bır rapor o yuzden bılmeden kımseye atıp tutmayın

Bu konuyu acan arkadsa kınıyorum sadece.
Yazmıcaktım ama kader arkadsları yargılaması hosuma gıtmedı.
Arkadsım sen saglık kurulu yonetmelıgını ıyı ogren.
Kımlerı sakatlık raporu verılır verılmez devlet yasa,cıkarmısmıs
kalp tansıyon seker vs ılla nerenın yok olması lazım?
ılla engellı olmak ıcın tekerleklı sandalyeyımı mahkum olucaklar?

Ellerı ayakları kesık olan demıs arkadsın bırı ya arkadsım,
ellerı ayakları kesık olan napıcak en zoru olan onlar degılmı ?
Üc el parmagı olmayan bırını nasıl yasıyorsun dusunu yemegını yemede ıcımede,
yapabılıyormusun dıye sorsana ..
Ayak parmakları kopanı bır sorsana kardes su sıtede cok magdur var.
Öyle olupda bak benım bacagım felclı yıllardır fızık tedavı goruyorum.
Gorunuste engellı oldugumu soylemesem kımse ınanmaz.
Benım de engelım cok napıcaz sımdı ?Fızıken saglamız dıye engellı raporu alamıcakmıyız?

Ben senın gıbı dusunenlerı sadece engellı degıl beyın ozurlu derım.
Kendıne aşamamıs, baskalarını cekemeyen, acız bır engellısınız.
Sen ve senın gıbı dusunenler.

Şunuda belirteyim, bende hem astım var hemde işitme kaybım var, kaç sefer ölümlerden döndüm, haftada bir soluğu acil de alıyorum, amma velakin tamam hayat zorlularla dolu bir uzuvun olmayışı çok kötü ama şunuda bilmeni isterim ki!!!
Kalp, Astım, iç hastalılarla boğuşan binlerce engelli ölüm bizim daha çok ensemizde, yanımızda kimse olmadan dolaşamıyoruz, bir engelliye dış görünüşe önem vermeyin,

iç organlarda ya da senin göremediğin bir yerde rahatsızlığı olabilir çünkü 2010 yılında yapılan engelli atamalarında bir kız gördüm kalp ritim bozukluğundan %40 falan rapor vermişler yani olabilir

günaydın..dışı seni içi beni yakar..yada içi seni dışı beni yakar..allah kimseyi beyin özürlü yapmasın..okumakla lisansla kazanılmaz bunlar inançla kazanılır

bu konu cok sacma ben böbrek hastasıyım %70 var ne olcak şimdi suclumuyuz senin gözünde

iş görüşmesi için gittiğim yerde dedim genelleme yapmadım alan var yani şahit oldum.adam psikiyatri den almış raporu önceden şimdi yeniden sağlık raporu istediler için içini yiyordu ben nasıl % 40 alırım acaba göze gitsem az bişey ordan verirler mi % 40 a tamamlar mı diye ayakta cirit atıyordu. önceki raporunu nasıl aldı sizce ?

Elbette tüm engellilerin engeli dışardan belli olmuyor. Ben de diyaliz hastasıyım görenler eskisinden daha iyi olduğumu söylüyorlar ama 2 kat merdivenden çıkamıyorum. Ama şu da var geçen gün rapor almaya gittiğimde orda bir vatandaş 45 li yaşlarda babasına tembih ediyor baba içerde soru sorarlarsa hatırlamıyorum ve bilmiyorum de diyor. Bu gibi suistimallerde mevcut. (tabi içerde heyetin yanında ne oldu verdilermi bilmiyorum).

Sahte sağlık raporu düzenleyen 15 doktor gözaltında....

MALATYA’da sahte rapor ve reçete yazdıkları iddiasıyla 15 doktor, polis tarafından gözaltına alındı.
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah erken saatlerde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, 15 doktoru gözaltına aldı. ’Sahte rapor ve reçete tanzim etmek’ iddiaları ile gözaltına alınan doktorların Emniyetteki sorgularının sürdüğü belirtildi.
Gözaltına alınan doktorların hangi kurumlarda çalıştıkları konusunda ise bilgi verilmedi.Milliyet - Malatya'da 15 doktor gözaltında

sahte rapor yok diyenlere kapak olsun..

O şerefsizleri, ibret-i alem için Taksim meydanında assınlar..

Üst Alt