Herkes konuyu açan arkadaşa yüklenmiş tamam haklısınız sadece dış görünüşle bir insanın rahatsız olup olmadığı tabiki anlaşılamaz.Fakat bu konuyu açan arkadaşında haklı olduğu durumlar var.Bizim milletimizin çoğunun yapısında olan bazı şeyler varki o da tembellik rahatlık çakallık ve sadece kendi çıkarlarını düşünüp acaba nasıl kısa yoldan köşe olurum,çalışmadan nasıl ömür geçiririm,nasıl para sızdırırım.ne koparsam kardır mantığı ve armut piş ağzıma düş yapısına sahip pek çok kişi var.Bu kişilerin içerisinde engelli bireylere tanınan haklardan yararlanmaya çalışan sapasağlam veya ağır bir engeli olmayan vatandaşlar da var.Maalesef ülkemizde hiç bir kanun düzgün çalışmadığı gibi engelli kanunlarında da boşluklar teknik eksiklikler ve açık kapılar var.bu boşluklardan arkası olan torpili olanlar da,çakallar da maalesef yararlanabiliyor
Ufak bir örnek vermek gerekirse ; biz engelliler bizler için için hayati önem taşıyan ve gerçekten bu benim hakkım diyebileceğimiz ve kendimizden emin olduğumuz %40 ve üzeri ibareli raporu alabilmek için ne eziyetler çekiyoruz.tüm işlemlerimizi kayıtlarımızı tamamlayıp heyete girdiğimiz zaman olan en kritik anda görüyoruz ki doktorlar ne doğru düzgün muayene yapıyor ne de gerekli tetkik bulgular içeren film,vs gibi bulgular içeren kontrol grafilerini,teknik test dahi istemiyorlar.Benim başıma geldi her iki bacağımda da doğuştan kas ve sinir zayıflığı,incelik,polio sekeli,bilek düşüklüğü,sol bacağımda kısalik ve kalçamda bozukluk var üfleseniz düşerim ayakta zar zor duruyorum 100 mt yürüsem bacaklarım kasılıyor ağrıyor aksayarak yürüyorum.Fakat heyete girdiğim zaman doktorlar bana sadece soruyor neyin var ?senin bilmen gerekmez mi doktor bey neyse.. şuyum var buyum var falan filan.. derken tamam diyip önlerinde yer alan baltazar bilmecesine göre şu duruma, bu duruma uyuyor yazıp tamam diyor..film çektirmiyecekmisiniz diye soruyorum hımmm.. doğru söylüyorsun şu filmi çektir gel diyor..DOKTORLARIN YAPMASI GEREKEN TEKNİK İŞLEMLERİ BEN KENDİLERİNE HATIRLATMA GEREĞİ DUYUYORUM ben doktorum ya...Heyete girmem ve çıkmam ortalama 3-4 dakikayı geçmiyor...Sonuç 3 ay sonra vergi dairesinden geldi..%36 maalesef olumsuz cevabını alıyorum...
Bu örneği neden verdim heyet tutarda ne bir film nede doğrudüzgün bir inceleme yapmaz ise sapasağlam insanlarda heyete girip rahatlıkla rol yapabilir ve istediği sonuca yakın bir oran alabilir........şeker hastası olmayan bir insana bol miktarda şeker yedirip insülini tavan yaptırıp heyete sokana dahi şahit oldum..
İlk raporum 2000 senesinde aldığıım %45 oranlı rapordu ve gerçektende gerekli ilgiyi ve özveriyi göstermişlerdi ayrıca 3-4 ayrı film çekilmişti..
2008 senesinde vergi indirimi için başvuruda bulundum raporum eski olduğu gerekçesi ile tekrar heyete girdim 10 kişilik gruplar ile birlikte koyun gibi sıralanıp odanın bir ucundan girip diğer ucundan çıkmamız bir oldu ne bir film çekildi nede inceleme yapıldı sadece göz ucuyla 1-2 saniye bakıldım...Sonuç %20
2012 yani bu yılın temmuz ayında tekrar şansımı denedim..Yine aynı muamele bu sefer sonuç %36 ile vergi dairesinden döndü.. hastaneden rapor sonucumu öğrenmek istediğimde ise bana verdikleri cevap bizim sonucu söylemeye yetkimiz yok vergi dairesinden sonucu öğreneceksiniz cevabını aldım
Hastanenin neden sonucu söylemediğini ise şöyle tahmin ediyorum Eğer hastane raporum %40 ve üzeri ise ve vergi dairesi de bunu düşürüpte %36 yaptıysa (ankara oranları düşürmekte meşhurmuş) tutupta cıngar çıkartmayayım elimde delil olmasın mahkemeye veremiyeyim diye böyle bir yol izliyorlar..tahminimce.
Arkadaşlar tüm bunlar maalesef pek çoğumuzun başına öyle veya böyle geliyor ve devlet maalesef bizim lehimize değil aleyhimize çalışıyor..Bizlere zamanında verdikleri haklarıda çatır çatır geri alıyorlar yeni rapor çıkarttırma bahanesi ve baltazar bilmecesi kılıfı ile..... sözde kazanılmış haklarımızdan bahsediyorlar hepsi yalan varsa bu yazdıklarımın yanlış olduğunu bana ıspatlayan , söyleyen çıksın ortaya.........
son raporum ile ilgili yazı daha elime ulaşmadı gelir gelmez il sağlık müd.lügüne 3 ayrı raporumla gidipitiraz edeceğim ve tekrar heyete girmeyi talep edeceğim son raporlada %40 alamazsam mahkemeye gideceğim.
Saygılar...