Geçenlerde bir Tv kanalına bir kiralık katilin karısını çıkarmışlar ve kadın toplumun kendisine bakış açısını anlatıyor.. Bundan çok daha önce de yine fazla mürekkep yalamadığı konuşmalarından belli olan bir kadıncağızı çıkarmışlardı, onun da çocuğu ellerinden rahatsızdı ve bu her iki bayanın ortak noktaları toplumun baskısı altında yaşadıkları idi..Birine kocası katil diye toplum tenkit edici gözle bakıyor, diğerine de çocuğunun elleri sakat diye..Şimdi burada kadınların günahı ne, hatta çocuğun günahı ne?..Katil olan koca ama eşine baskı var, sakat olan çocuk ama anasına baskı var..Anaya baskı olunca da içinde yaşadıkları ortamda çocuğun karşılaştığı baskıyı siz canlandırın kafanızda..Kısacası eğitim fakiri olduğumuz sürece sakatlığımızı saklasak da saklamasak da maalesef bu tür saçma sapan davranışlarla karşılaşıyoruz..Dikkat edin kendisinin veya evladının sakatlığını elinden geldiğince saklamaya gayret edenler genelde eğitimden nasiplenememiş kimseler..Başımdan geçen çok enteresan bir hadiseyi sizlerle paylaşayım da beraber gülelim biraz. Bundan sanırım 8-9 sene öncesi, oğlum henüz 9 yaşlarında filan..Fethiye’de deniz kenarındayız.. Nasıl ki sağlam insanlar deniz kenarında soyunup mayolarını giyiyorlar ise ben de aynen onlar gibi soyunup cihazımı çıkarırım ve üstüm değiştiririm, hiç bir zaman sıkılmam.. Yavaş yavaş akşam olmaya başladığından giyinmeye başladım, tabi cihaz kullandığım, ayağıma kayışlarını nasıl bağladığım apaçık ortada..Baktım ki 10-15 mt kadar ilerimizde 60 yaş civarında kelli felli bir karı koca ve adamın gözü devamlı bende..Takmış ayağıma, gözlerini kıpırdatmadan beni rontgenliyor, cihaz nasıl bir şey ona bakıyor..Oğlumu çağırdım ve dedim ki oğluma” oğlum şu ilerdeki amcaya gidiver de babam sizi çağırıyor gelebilir misiniz amca” deyiver dedim..Oğlum adamın yanına gitti ve adam gelince de kendisine “beyefendi deminden beri çok merakla bakıp duruyorsunuz, bunun adı cihaz, yürüme cihazı bakın bunlar da kayışları, bunları şuralardan buralardan ayağa bağlıyorum ki rahat yürüyeyim” gibisinden bir şeyler diyerek cihaz hakkında bilgilendirdim kendisini..Adamcağızın halini tahmin edebiliyor musunuz, kızardı ve kem küm ederek ve tabii ki beni rontgenlemediğini söyleyerek çekti gitti yanımdan..Hırsız değiliz, ahlaksız değiliz, esrar eroin kaçakçılığı da yapmıyoruz, eee o zaman utanılacak neyimiz var?..
İnanın arkadaşlar böyle yapmak lazım, rahat olmamız lazım ama bunun için de başka arkadaşlarımızın da dediği gibi eğitim, eğitim, yine eğitim..Gerisi bizler ve ailelerimiz için inanın çok ama çok kolay.