Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlık ve Kimlik | Sibel Yardımcı

Ben kimliği seçilmiş olanların oluşturduğunu düşünüyorum..Hangi ulustan,hangi dinden,hangi bedebde doğduğumuzun önemli olmadığını çünkü bunları seç(E)mediğimizi düşünüyorum.. Kimliğimiz bizim davranışlarımızdır.. bizi biz yapan şeylerin toplamıdır.. davranışlarımız iyiyise iyi bir kişiliğimiz var demektir.kimliğimiz de güzeldir..
sakatlığı da görünen hastalıklar olarak düşünüyorum..

Ne öyle Laz olmak, dindar olmak ifadelerini berbat şekilde kullanman.

Sakatlık bir kimliktir şöyle ki birbirlerine senden bahsederken seni tarif ederken mavi gözlü Nur, Ali veya Mehmet olmaktan çıkıp topal Nur, Ali veya Mehmet olursun sen bu kimliği kabul etmesen de toplum bu kimliği vermiştir. Taşra kesimde ise lakabın olmuştur, bağara bağra sana o şekilde hitap ederler.

Evrensel insan hakları, Dünyamızın her ülkesinde vardır lakin yaradılışı mızın anatomisel yapısı içinde çok güzel bir yere muhafaza edilmiş beynimiz bunu algılar ve kalple destekler, Bir çoğumuzun bildiği Dünya coğrafyası içinde bulunan ülkeler vardır, her ülke bir insan gibidir ABD, RUS, ALMANYA, İNGİLTER vb
Örneğin İngiltere insan haklarının beşiğidir öyleki engelli yüzce diye bileceğimiz bir ülkedir siz bilecek oldıysanız, Engellilik İnsan oğlunun yaradılışından beri süre gelen kronikliktir, bu demek değildir ki sapasağlam bir insanı hasta yapmak, aksine gelişmiş ülkelerin çoğu bu kriz ortamından bu engellilik ten kurtulmanın ve enaz zararla atlatmanın çözümlerini aramışlardır
Engellilik bir kimlik arayışı değildir bir kökten şimdilik değildir aksine özgürce bağımsızca medeni unsurlar seviyesine çıkabilmektir.
Lütfen her insan engelli adayıdır demiyelim aksine engelleri aramızdan kaldıralım, kendimize farklı bedenler aramıyalım, bu Karayazıcı bir şekilde kaldıralım, sağlıklı insanlar bedenler yaşatalım.hak ararken kural tanımaz olmayalım bu kokuşmuş ucuz oyunlara gelmeyelim, öteki dünya ve kadın vergisi ile sınanmıyalım.
Biz senin ajanı s.kt.k sana birşey olmaz demiyelim, engelli olmak suç deyil, zanlı olmakta ceza deyil, kısır toplum veya paralı kardeşler, hacılar yaratmıyalım
İnsanın kendisini bilmesi bir yetenek ve kabiliyetir.her ülkenin engellisi o ülkenin vatandaşıdır ortağıdır, lütfen engellilere farklı bir giysi giydirmiyelim farklı bir kimlik aramıyalım, suç işlemiyelim, dolandırıcılık ve hırsızlık ne kadar yasal olabilir
Biz kötü olmasaydık siz iyi olamazsınız mantığının dışında kapalı, medeni, özgür ve bağımsız olalım babamızın oyununa gelmiyelim

perde arkasına gizlediğiniz - gizlediğinizi sandığınız - siyasi düşünceleriniz ve empoze etmeye çalıştığınız bilimsel yollarla sapkınlık olduğu kanıtlanmış bir durumun (eşcinselliğin ) empozasyonu yazınızın samimiyetini çürüttüğünü üzülerek söylemeliyim..suya , sadece suya ! ihtiyacı olan insanlara uzattığınız bu bardağın içine tadı yumuşarda fark edilmeden içiliverir düşüncesiyle attığınız zehir ne yazık ki yüzümdeki eşkimeyle birlikte istifra etmeme engel olmadı...sosyal bir yaranın böylesine savurgan ve fatalist olduğunu düşündüğüm bu tutumlarınızla esasen ne olduğu konusunda hiçbir şüphem olmadığı sözde entelektüel ve hümanist süslemesiyle bezediğiniz düşüncenizin empozasyonunda kullanmanız çok çirkindir..bu söylemlerde bulunurken söylediklerime dayanak oluşturma gereksinimi duyduğum için konuyu şöyle irdeleyeceğim ; eşcinsellik yapılan psikolojik ve bedensel deneylerde ortaya çıkış sebepleri belirlenmiş olan ve toplum sağlığı için düzeltilmesi gereken bir sapkınlık veya hastalık durumudur.. bu vaka şu iki grupta incelenir : ilk grup bu insanlar doğuştan olmak üzre cinselliği tetikleyen sinir hüçrelerinin (libido sinirlerinin) doğal olarak olması gereken yerde olmaması ve bu yüzden kaynaklanan yanlış cinsel yetilenmedir..ikinci sebep ise bu insanların normal doğmalarına karşın kişiye özel psikolojik tramvalar sonucu cinsel karakter duygusunu kaybetmelerinden kaynaklanır..bugüne kadar içinde yaşadığımız toplumda bu gruba tutumların yanlışlığını asla düşünmedim..insan her zaman bilinmeze , fenomene eğilimli varlıktır ..eşcinsel kimselerin (ki bu tanımı her varlığın onuru korunmalıdır ilkeme aykırı olmasından dolayı yumuşak ruhlu insanlar diyerek devam edeceğim ) toplumda bir statü edinmesi siz toplum bilimi olmayan insanlar için çok kolay olsada bu kabul edilemez çünkü toplum belli bir dinamik ve işleyiş içinde yaşayan canlı bir bünyedir.. içinde açılacak bir yaranın diğer organları çürümesi işten bile değildir ve bu gruba statü vermek bilinmeze aç olan zevk için yapacaklarının sınırı olmayan günümüz insanı için adeta bir cazibe merkezi olup dunyada en tehlikeli olduğunu düşündüğüm yumuşak ruhluluk modasını meydana getirecektir (ki bunun inkar edilemezliğini bu grubun holandada çıkış ve yayılışıyla destekleyebilirim.. söylemlerimi anlamanızı ümit ederek şöyle açmak istiyorum : yumuşak ruhlu insanların toplumsal statü kazanması evlilik ve bu kimselerin aile kurmaları yolunuda açacaktır ..işte korkunç son böyle başlar..toplumun devamlılığı için sağlıklı ailelerde yetişmiş sağlıklı (psikolojik anlamda) nesillere ihtiyaç duyulur..peki sizler ebeveynlerinin cinsdaş olduğu bir çocuğa durumu nasıl açıklamayı umid ediyor , açıklasanız bile bu çocuğun nasıl sağlıklı bir psikoloji ile büyüyebileceğine inanıyorsunuz ? o çocuğa senin ebeveynlerin olduğunu iddia edenler cinsel hazları uğruna bir araya gelen iki sapkındı ve bu keyifleri neticesinden çocuk sahibi olamıyorlardı bu yüzden seni gerçek ebeveynlerinden alıp onların bu keyifsel yaşamını normalleştirmek uğruna hayatını hiç umursamadan onların eline verdik cevabının pek de iyi bir psikodinamik yaratacağını düşünmüyorum !!!..

Sakatlık çalışmaları inisiyatifi, biliyorum biz Engellilerin okadar çok bir birlerine anlatması gereken olaylar varki. Adeta en yakışıklı arkadaşım, yorumlarım ve kaleme aldığım yazılarım bir dilsizin gülmesi ağlaması bir körün tehlikeden sınırdan habersiz olması bir cücenin bende varım demesi bir kalplinin adam sebzeciliği bir kanburun fıkrası gibi, ayın var aynı mal.
Evet bir engellinin yapıp yapamıyacakları, sağlık raporu ile birlikte kanun ve yasalar gözetimi altında belirtilmiştir, Engellilerin çalışmaları özgür ve bağımsız olmalı, asla onlara sebzeci gözüyle bakılmamalı, Onlar yaşadıkları ülkelerinin teminatıdır malumudur, ne kadar seçme ve seçilme haklarına maruz kalsalar da,
Gelişmiş ülkelerde Engellilere özel kanunlar ve yasalar çıkmıştır, malûm bizde sadece Kayserilere ( kanserlilere) Adanalılara biraz! adriyalim yükseldi kanunlar ve yasalar yapılmıştır,
Ben sonradan engelli biriyim %40 yani, körün görmediğini dilsiz nasıl uyarsın, kalpde yetersizse, çek çek MustafaAli, bu Dünyanın kahrını, nasılsa anlamaz kıl zavallı bilgeytsi daha iyi anlıyorum,
Tarih boyunca bir çok engelliler ses sanatçılığı yapmışlardır, bazı dilsiz arkadaşlar sırra kalem basmışlardır ve cüceler cücesi bu sadece bir oyundu demekten ileriye gitmemişlerdir, sakatlık çalışması inisiytifi,
Evet biz engelliler yasama organının vazgeçilmez birer fertleriyiz her birimiz bu ülkenin illerine dağılmışız, İstanbul' dan-Kars' a, Samsun' dan-Hatay' a kadar, hepimiz birimiz için birimiz hepimiz için,
Lütfen engellilere bir tık olsun fark yaratın, onları sınamayın, sabırlarıyla alay etmeyin, onları ilaçlarında dolayı inaçlarından dolayı yargılamayın, hiç bir engelliyi eleman olarak görmeyin, onları kötü oyunlarınıza alet etmeyin, her engelliyi, özgür ve bağımsız bir fert olarak görün,
Biz engelliler biraz geri zekalı olabiliriz, oyuncanlısı olabiliriz fakat asla ama asla Allah' sız değiliz, mirasyedici değiliz, heleki bölücü hiç değiliz, ne kadarda bölme işlemini sevsekde bu sadece oyunumuzdan ibaret, Engellilerin sırrı olur fakat Devletimizin, sırrı olmamalı, koruması olan bir Devletin.
Bizler medeni unsurlar ( rönesans) dönemine çıkana kadar hayat merdivenini tek tek çıkacağız, pes etmeden rezilliktense onurlu şerefli olarak yaşamda yerimiz, esenlikle

Snurgunes aynen size katılıyorum sakatlık bizim kimligimiz olmuş toplumda biz bunu kabul etsekte etmesekte öyle malesef. Çok üzücü ben üzülüyorum bu duruma ama yapacak bişey yok

Belki karşı çıkacaklar olacaktır ama üst kimlik ve alt kimlik bağlamında yaklaşılabilir .Tabi ki temel yaşam ve insani haklarla üst kimlik İnsan olmak .Bunun dışında ki kimlikleri teoride yok saymak mümkünse de pratik yaşam ve bir sürü koşul bunu sağlamanın çok uzağında.Böyle bakıldığında da alt kimlik dediğimiz etnik ,inançsal cinsiyet,cinsel kimlik ,sakatlık gibi faktörlerden çıkan farklılıkları yaşam ,politikalar ve kurumsal düzen önümüze sorun olarak çıkarmadıkça bireyselliğimiz kendimizi özgürce ifade etme ve basta belirttiğim temel yaşam haklarımız anayasal düzeyde gerektiği gibi korunmayınca karşımıza çıkarılan engellemeler ile bunlar su yüzüne çıkıp savunulması gereken benlik parçalarımız durumuna geliyor.( uzunca yazdığım metnin bu kadarını sistem kayıtlı tutmuş bağlantı sorunu yaşayınca bu kadar kısmı kurtulmuş oldu.Tamamını tekrar yazamıycam üzgünüm .)

Üst Alt