Sakatlık çalışmaları inisiyatifi, biliyorum biz Engellilerin okadar çok bir birlerine anlatması gereken olaylar varki. Adeta en yakışıklı arkadaşım, yorumlarım ve kaleme aldığım yazılarım bir dilsizin gülmesi ağlaması bir körün tehlikeden sınırdan habersiz olması bir cücenin bende varım demesi bir kalplinin adam sebzeciliği bir kanburun fıkrası gibi, ayın var aynı mal.
Evet bir engellinin yapıp yapamıyacakları, sağlık raporu ile birlikte kanun ve yasalar gözetimi altında belirtilmiştir, Engellilerin çalışmaları özgür ve bağımsız olmalı, asla onlara sebzeci gözüyle bakılmamalı, Onlar yaşadıkları ülkelerinin teminatıdır malumudur, ne kadar seçme ve seçilme haklarına maruz kalsalar da,
Gelişmiş ülkelerde Engellilere özel kanunlar ve yasalar çıkmıştır, malûm bizde sadece Kayserilere ( kanserlilere) Adanalılara biraz! adriyalim yükseldi kanunlar ve yasalar yapılmıştır,
Ben sonradan engelli biriyim %40 yani, körün görmediğini dilsiz nasıl uyarsın, kalpde yetersizse, çek çek MustafaAli, bu Dünyanın kahrını, nasılsa anlamaz kıl zavallı bilgeytsi daha iyi anlıyorum,
Tarih boyunca bir çok engelliler ses sanatçılığı yapmışlardır, bazı dilsiz arkadaşlar sırra kalem basmışlardır ve cüceler cücesi bu sadece bir oyundu demekten ileriye gitmemişlerdir, sakatlık çalışması inisiytifi,
Evet biz engelliler yasama organının vazgeçilmez birer fertleriyiz her birimiz bu ülkenin illerine dağılmışız, İstanbul' dan-Kars' a, Samsun' dan-Hatay' a kadar, hepimiz birimiz için birimiz hepimiz için,
Lütfen engellilere bir tık olsun fark yaratın, onları sınamayın, sabırlarıyla alay etmeyin, onları ilaçlarında dolayı inaçlarından dolayı yargılamayın, hiç bir engelliyi eleman olarak görmeyin, onları kötü oyunlarınıza alet etmeyin, her engelliyi, özgür ve bağımsız bir fert olarak görün,
Biz engelliler biraz geri zekalı olabiliriz, oyuncanlısı olabiliriz fakat asla ama asla Allah' sız değiliz, mirasyedici değiliz, heleki bölücü hiç değiliz, ne kadarda bölme işlemini sevsekde bu sadece oyunumuzdan ibaret, Engellilerin sırrı olur fakat Devletimizin, sırrı olmamalı, koruması olan bir Devletin.
Bizler medeni unsurlar ( rönesans) dönemine çıkana kadar hayat merdivenini tek tek çıkacağız, pes etmeden rezilliktense onurlu şerefli olarak yaşamda yerimiz, esenlikle