Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Saplantılı olan kişiler bununla nasıl baş ediyorsunuz?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Duygularını saplantılı bir şekilde yaşamak nedir ? Aşk ,sevgi ,nefret gibi duyguları gereğinden fazla abartarak takıntı -saplantı haline getirmek:confused:

Yakında zamanda OKB tanısı aldım doktorumdan ve bir şeylere saplanıp kalmaktan daha berbat bir şey yok. Psikolojinin kanseri varsa o da OKB'dir. Kız arkadaşım var uzun süredir beraberiz bütün hesapları bende var ve hepsini her saniye takip ediyorum sürekli sorguluyorum ve bu durumun önüne geçemiyorum yaşaması zor her iki taraf içinde aklımdan atamıyorum hiçbir şeyi. Ve bu sadece ilişkiyle sınırlı değil her şeyde takılıp kalıyorum.

hayal kurup artistlik yapıyorum

Rabb1tKst aynen ben de zaten geçmişte bir kızı saplantı yaptım yıllarca sürdü aşk değil sevgi değil tamamen saplantı elde etme isteği saplantı ya dönüştü kurtulamadım uzun süre hem de kız arkadaşlarım olmasına rağmen daha sonra sevmediğim haz etmediğim insanların laf söz konuşmalarını saplantı yapmaya başladım adamların yüzünü görmediğim halde kafaya taktım sinir oldum boş yere başımı belaya soktum unutamama gibi bir durum var ben de düşünce saplantı haline geliyor bana da yıllar önce Okb teşhisi kondu bu hastalık beni mahvetti zaten ilerledi birçok hata yapmama sebep oldu hayatta ilerledi birkaç kere psikoza bile girdim.

Duyguların aklın önüne geçmesi nedir?

Aşk,sevgi,öfke,nefret,hırs,korku gibi kişiden kişiye de değişebilecek duyguları zirvede yaşamak hatta duyguların aklın önüne geçmesi nedir ? Psikoloji de bir tarifi teşhisi var mıdır ? Varsa nedir :confused:

sokrates

İnsan yaşamına bazen aklıyla bazen de duygularıyla yön veriyor.Duygular araya girdiği zaman mantık seyahate çıkarmış. Duyguların ve aklın birer sandalı olduğunu düşünürsek. İşte yaşamın kıyısındaki insan akıl sandalından bazen inerek duygu sandalına biner.Aklımızı ise ihtiyaç halinde kullanır.
Pikolojik terimi var mıdır? bilmiyorum ama bende öğrenmek isterim haftasonu gerçekten güzel bir paylaşım olmuş birazda beyin yaktı :)

Sabahın 7:02 sinde bu konuyu açmak nereden geldi aklına....Arkadaşta takılmış ama galiba bir problem var gibi depresyon neyin geçiriyor olma :)

Salim G. ben her sabah 6.00 gibi kalkıyorum zaten konuyu saat kaçta açmama mı takıldın sende konu ve soru gayet mantıklı bence .

Fikri olan yok mu bu konuda herhangi bir duyguya bu aşk olur nefret olur öfke olur v.s. saplanıp kalmak ve o konudan başka bir şey düşünememek dolayısıyla da sağlıklı düşünememek .

sokrates

"İmpulsivite" diye bir kavram biliyorum. İçgüdüsel şekilde yaşamak gibi anlamı var.

[FONT=sans-serif]İmpulsivite ye baktım ama tam olarak uymuyor sanki daha çok saplantılı olmakla alakalı gibi bilmiyorum .[/FONT]

Sinirlerim Bozuldu Acil Yardım .

Dün saat 12:00 da bir akrabam beni aramış telden aramayı görünce saat 15:00 gibi dönüş yaptım açmadı daha sonra saat 18:00 gibi tekrar aradım bu sefer teli meşgule attı ....Bugün tekrar aradım saat 12:00 gibi yine meşgule attı ne yapmaya çalışıyor anlayan var mı lütfen yardım .

sokrates

Hiç dert etme. Nedeni her şey olabilir. Meşgul olabilir, seni yanlışlıkla aramış olabilir, arama gerekçesi ortadan kalkmış olabilir... Ben olsam unutur geçerim, ama istersen ona bir mesaj yazıp, “beni aramışsın, onun için sana dönüş yaptım. İstediğin zaman arayabilirsin” diyebilirsin

OturanBoğa sağol ama bu dediğim kişi yüzümü görünce beni çok sevdiğini söyleyen teyzem olur ve en azından ben dünden beri aradığımda teli. açıp müsait olmasa bile müsait değilim derdi ya da bana dönüş yapardı bana değer veren birisi olsaydı sevmeyi falan boşver elin adamı yapmaz bu umursamazlığı akraba mı hepsinin canı cehenneme .:mad:

İlk aradığında telefonu açmadığın için kırılmış olabilir, kaldı ki 3 saat sonra dönüş yapmışsın, bende olsam açmazdım:cool:

@selda* iyi seni arayan yok zaten .:p Neyse zaten mesajı çektim hak ettiği cevabı verdim defolsunlar hayatımdan.:mad:

Sokrates'çim , ben mesela hiç bir şeyi kafama takmıyorum çünkü yüzümü hep güzel şeylere doğru dönüyorum .

Telefon konusuna gelince bizim insanlarımız sağlıklı iletişim kurmayı bilmiyorlar .

Mesela kimi insan var çağrı kaydına bakmaz .

Kimi insanın telefonu ya hep sessizdedir ya da uzak bir yerdedir .

Kimisinin telefonunun ekranında sorun vardır , sen defalarca arasanda senin aradığını görmez .

Sen biraz geç görsen de arayana hemen dönüş yapmışsın .

Zaten çok önemli bir şey olsa o seni tekrar tekrar arar .

Unut gitsin boşver bence

SERAFİM adam unutamıyor saplantılı, yazdıklarını tam okumamışsın sanırım:rolleyes:

SERAFİM yok akşamdan beri sinirim bozuk onun yüzünden hak ettiği cevabı verdim rahatladım yoksa hasta oluyorum özetle canınız cehenneme dedim şimdi de bana mesaj çekmiş teli sessizde imiş duymamış arayacakmış mış ta muş muş,:p Ulan üç defa aradım ikisinde meşgule attın nasıl sessiz bu neden o zaman şimdi çektiğim mesajı hemen gördün de döndün ayrıca.

sokrates

Olur bazen böyle şeyler. Kendince bi gerekçesi vardır. Fırsatını bulunca sorar öğrenirsin. Bence güzelim Pazar gününü böyle ziyan etmeye değmez. Mis gibi bir hava var, at kendini dışarı, güzel bi yeşil alanda otur keyif yap.

Şans yok cepte para yok ev araba yok yok Allah yok . Boşver akışına bırak her şeyi inceldiği yerden kopsun.:p

Onu gerçekleştirmeden bitmiyor bu duygu. Onu gerçekleştirene kadar makina gibi çalışıyor kafam. Baktım olmuyor engel çıkıyor daha yeni yöntemler buluyorum ve bulduğum yöntemler daha yıkıcı oluyor

O an neyi saplantı haline getirdiysem. Ben hep mutsuz yaşadığım için benden mutlu olan insanlar özellikle

swcos nasıl yani senden mutlu olan insanları mı saplantı yapıyorsun ben nefret duygusu beslediğim insanları saplantı yapıyorum isterse mutsuz olsun banane bir tekme de ben vurmak istiyorum .

sokrates

Anlatmak istemediği bir gerekçesi olabilir .

Bence aranı bozma .Akraba sonuçta ,kan bağınız var .

Seni önemsemiyor olsa hiç dönmezdi .

Geç te olsa dönüş yapması olumlu bir davranış .

sokrates Benimkini nefret halinde. Benim çektiğimi yada diğer insanların çektiğini normal mutlu sağlıklı insanlarada çektirmek gibi. Özellikle psikolojik ve fiziksel olarak. Onlara empati duygusu aşılıyorum. Allah bize bir bela bir sıkıntı veriyor. Buna karşılık bende benden daha mutlu daha sağlıklı hayatın değerini bilmeyen insanlara bana gelenin aynısını yaşatmak istiyorum.

Üst Alt