Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Saplantılı olan kişiler bununla nasıl baş ediyorsunuz?

@swcos seninki kıskançlık, çekememezlik kısaca Hased olayı işim olmaz .

Kıskanmakla haklı değil miyim. Sen zevkine nefret duygusu besliyorsan seninki şımarıklık

Değilsin evet benim en nefret ettiğim insanlar 1 .kibirli 2. hased aman benden uzak olsunlar .:mad:

Haklı olabilirsin .:confused:

Şimdi o kişiyi tanımıyorum ama

Belki sen ona dönüş yaptığın ilk iki aramada yanında biri vardı ve rahat konuşamayacağı için telefonu meşkule attı

Daha sonra dönüş yapmayı unutmuş ta olabilir .

İki üç gün sonra tekrar arayıp bi hal hatır sorarsan niyetini daha iyi anlayabilirsin .

Umarım aranız bozulmaz ve tekrar normale döner .

Sağlıklı insanlara özenmek hakkım değil mi? Onlar canının güzel zamanlarının değerini bilmezken ben bilirken hakkım değil mi?
Bende onlar gibi olmak istiyorum. Bende eskisi gibi güreşmek sporuma devam etmek istiyorum. Bende insanım. Bende bir canım. Benimde duygularım var. İnsanlar kendisi gibi olmayanın halinden anlamıyor.

Sağlıklı insanlara özenmek hakkım değil mi? Onlar canının güzel zamanlarının değerini bilmezken ben bilirken hakkım değil mi?
Bende onlar gibi olmak istiyorum. Bende eskisi gibi güreşmek sporuma devam etmek istiyorum. Bende insanım. Bende bir canım. Benimde duygularım var. İnsanlar kendisi gibi olmayanın halinden anlamıyor.

swcos , bu hayatta kimse sağlıklı değil .

Herkesin kendine göre binbir türlü derdi var .

Hele ki ruh sağlığı dersen toplum kafayı yemiş durumda .

Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerine bak , cinayetler , hırsızlıklar ,dolandırıcılıklar vs vs vs

Eğer kafanız basıyorsa mutlaka psikanaliz okuyun. OKB nin ilaçsız çözümü için.. Bastırdığınız şeylerle ilgili. Seks yapıyor musunuz? Düzenli kız arkadaşınızla seks yapıyor musunuz? Eğer burda sorun yoksa o zaman bir suçluluk duygusunun bastırılması olabilir. Biz psikanalizle bastırdıklarınızı ortaya çıkarıyoruz..

Benim gibi sessize al teli:D

Çıkınca ne oluyor hadi diyelim ben okb yim zaten konmayan teşhiste kalmadı ya neyse tamam okb olayım senin hatırına pekiyi çözüm ne?
Eğer psikiyatriste gidersen yüksek doz antideprasan verir. Çünkü Nörobiyolojik açıdan ele aldığımızda serotonin seviyesinin düşmesinden kaynaklanan bir problem..

Psikolojinin en sıkıntılı hastalığı bipolardır. Ben psikozum ama yandan bipolar ve anksiyete yaşıyorum. Bipolar sürekli uçurumdan düşmek gibi... Kimseyede anlatamazsın kendini. Başka birisi oluyosun..

@eserdem çok doğru bir tespit zaten bende takıntı(saplantı) başladıktan ve dayanılmaz bir hale geldikten sonra gittiğim ve derdimi durumumu anlattığım doktorda aynı şeyi söyledi beyin yeteri kadar seratonin üretmiyor dedi yıl 2007 idi aradan 12 sene geçti hala ve şu anda prozac kullanıyorum.
geçmişim bedeli bipolar mı tabii herkese kendi hastalığı zor şizofren daha ağır değil mi ?

sokrates usta bipolar zaten tek başına fazla etkilemez hayatını bi şekilde devam ettirirsin. Psikozun yanındaki bipolar sıkıntı. Her seferinde çiçeklerin açması göğe yükselmeler ve kafa üstü çakılma döngüsü. İyiyken bile çakılacağını bilmek ona göre yaşamak... Yani öyleki ben sabit bir işte bile çalışamıyorum 3-4 gün performansım herkesten yüksek, daha sonra düşüşlerde diplerdeyim çalışmak işkence gibi...

@geçmişim bedeli ona bakarsan bana yaşamak işkence gibi geliyor bana konmayan teşhis kalmadı bipolar ,şizoaffektif ,şizofren al birini vur birine teşhiste çok önemli değil aslında psikolojin bozuk mu tamam işte ha o ha bu ne fark eder . Saplantılı olmak unutamamak en acı veren şey bence.:mad:

Valla aşktan bahsediyosan bişey diyim sana.. Bende çok sevmiştim birini hatta alkol içtiğimde ağlardım hep oyüzden fazla içmezdim. Ama okadar çok sevmeme rağmen takıntı yapmadı. Sadece küçük bir dönemde o takıntıyı yaşadım. Tam uyurken uyanıklık arasında biryer varya tam o ara aklıma geliyodu gözlerimi korkuyla açıyodum. Sadece bikaç gün sürmüştü bu. Şimdi gene umrumda bile değil..

geçmişim bedeli aşk değil di kastettiğim sevmediğim insanlar ve onların suratı konuşmaları falan aklıma geliyor sinir oluyorum aklıma gelip duruyorlar çok rahatsız edici .

sokrates tam ilgi alanlarımdan bahsediyosun.. Aynı şeyleri yaşıyoruz.. Görmek istemediğim insanlar var.. Ama ne yazıkki karşılaştığımızda sanki çok seviyormuşum gibi yapmak zorunda kalıyorum. Bakışları enerjimi tüketiyor... Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum bazı konularda..
Buna bi çare bulamayız galiba.tabi nekdr takmazsak artık... Ara sıra atak şeklinde geliyolar banada...

geçmişim bedeli benim durum farklı biraz mesela şu an geçmişten tanıdığım ve nefret ettiğim iki kişi iki de bir aklıma geliyor hatta bu ikisi beraber birini de dövmüştüm diğerine de her türlü hakareti ettim ve bu iki tipi tam 5 yıldır görmüyorum üstelik nedir bu ?

Hmm. Bu gibi bişeyde var bende. Bendede herbok varmş la :D Bende çok haksızlığa uğradım ama bikaç kişiye yanlış yaptım keşke yapmasaydım diyorum acaba seninki böyle bişeymi .. Çok takıyoruz kimse kimsenin umrunda değil...

@geçmişim bedeli yanlış yaptığın kişiler falan her kimse onlarla bir alakası yok emin ol kötüler daha mutlu bu hayatta eden bulur falan masal hikaye yani .:p Bana laf sokan hata kusur arayan fesad kıskanç insanlar en sinirimi bozan tipler .:mad:

Geçmişte tanıdığım nefret ettiğim tam 5 yıldır görmediğim iki kişi sürekli aklıma geliyor beni çok rahatsız ediyor bu durum neredeyse 5 yıldır görmediğim heriflere gidip sataşıp başımı belaya sokacağım o derece yani ama bunu yaparsam çok mantıksız olacağını da biliyorum beynimden defolup gitsinler istiyorum hiç aklıma gelmesinler ya da gelseler bile umursamayayım istiyorum. Bu iki tip aynı dükkanda çalışıyor yan yana hakkımda bugün olmasa bile geçmişte yapabilecekleri konuşmaları tasarlıyor sinir oluyor ve onlarla muhatap olduğuma daha da çok pişman oluyor kendi kendimi üzüyor kendime kızıyorum bu takıntı mı pişmanlık mı ne ise nasıl kurtulabilirim .

Tahminimce vesvesedir, Seytan sizin başınızı belaya sokmanız için sürekli vesvese verir.Çaresi ise bu düşüncelerin şeytandan geldiğini bilip gale almamaktır. Bu da sabırla olur. Tabi bazı haklarınız çiğneniyorsa yasal yollara başvurabilirsiniz.

Üst Alt