Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Seroquel kullanan var mı?

İnsanlarla Konuşmak istememek

Ara sıra çok oluyor bu

Bunun nedeni nedir?

adanalı01
orda bakım sıfır hasta bakıcılar doktorlar şerefsiz akıl hastaneleri berbat her serviste 60 hasta yatıyor 15 ,15 yatsalar güzel olur devletin hastane açması lazım depo hastane diyorlar eskişehir hava hastanesinde yattım askeri 10 numaraydı 10 kişi kalıyorduk

posta kutun dolu silsene özelden bişey yazdım gitmedi

ahmet22
araba devrilince yol gösteren çok olurmuş

10 senedir arallıksız kullanıyorum o olmadımı hiç uyuyamam yanında takviye ilaçla zar zor uyuyom bide o var tabi

kişiden kişiye yan etkıler değişebilir yuksek dozlardada kullandım bende yaptıgı yan etkıler yemek yeme isteği arasırada uysuz ayak sendromu birde sabah halsiz kalkma

Arkadaşlar hem seroquel hem largactil kullandım, şu anda largactil kullanıyorum ancak epilepsi eşiğini düşürüyor, sizce seroquel'e dönmeli miyim, onun da kötü yönleri dozunu ayarlayamadım ya çok içip ruh gibi oluyorum ya az içip sinirli oluyorum ne yapacağım karar veremedim, deneyimi veya fikri olsa varsa sevinirim, teşekkürler.

perseküsyon
Hocam hangi ilaca geçtiniz? Benim de başımda bir seroquel belası var, largactil e geçtim ancak o da epilepsi eşiğini düşürüyor.

ekonomist79

Seroqueli de Largactili de kullandım Son 7 senedir LEPONEX adlı ilacı içiyorum. Ağır ama çok iyi geliyor. Sadece kandaki WBC (lökosit) oranını "azaltıcı" bir yan etkisi var. Bu azalma çok ilerlerse AGRANÜLOSİTOZ denilen ölümcül bir durum ortaya çıkabiliyor Ama Allah'a şükür bugüne kadar böyle bir sıkıntım olmadı. Zaten Leponex yazdırmadan önce mutlaka ayda 1 "hemogram" kan testi yaptırıyorlar . Belli bir (4-10 arası) değerde olup olmadığına bakıyorlar. O yüzden sıkıntı yok. Doktorunuzla görüşün leponex'e geçerseniz rahat edersiniz. Nacizane 18 senedir antipsikotik kullanan birisi olarak yazıyorum. DİP NOT: Leponex kelimesi, latince'de "son çare" anlamına gelmektedir :) Gerçekten de öyle..Allah şifa versin...

ekonomist79

hımm sizde epilepsi mi var hocam durum nedir?

bende seroquel (cedrina) 25 mg kullanıyorum,ya istediğim kiloda değilim o problem gibi napsam bilmiyorum doktorum abilify maintenayıda kesmedi daha.

bir professör var önceden muayene olduğum maaşımı alınca ona giderim belki muayeneye.

Bende cedrına 200xrkllanıyorum size niye bu ilacı vardıler

Ben xr 150mg olanını yaklaşık 1 senedir kullanıyorum yan etkileri bende iştah açılması, husursuz bacak sendromu gibi sürekli bacakları sallama bir de çenemi biraz sıkma dişlerimi gıcırdatma oluyor nasıl diye soracak olursanız ecstasy içenler gibi çene kayması oluyor. Onun haricinde herhangi bir kötü yan etkisi yok.

KAPATTI!

beterin beteri var o yüzden öyle yazdım, bazı ilaçların yan etkileri daha kötü oluyor okuyorum sitede yorumları bazı ilaçlarda mesela iç sıkıntısı, yerinde duramama,sürekli gezme ihtiyacı, titreme, uyurken yastığı ıslatma gibi yan etkileri daha kötü oluyor. yaklaşık 6-7 ay oluyor psikiyatri içn randevum vardı hastaneye gitmiştim sıramı beklerken bir tane şizofreni hastası gelmişti adam ayakta duramıyordu ne olur bana akineton yazın diye yalvarıyordu. demek istediğim seroquel'in yan etkileri insanı aşırı rahatsız eden türden değil.

kardeş 400xr uzun salınımlı kullanıyorum bipolar hastasıyım dinlendirir uyutur iç kafaya takma

Bende kullanıyorum 1 senedir ve içtikten 2 saat sonra uyku yapıyor yan etkisini görmediğim ilaç

Seroquel 400 mg Xr kullanıyorum.3 aydır.İçmeden uyuyamıyorum ben de bağımlılık yaptı.Ve beni aşırı uyutuyor 12 ile 15 saat arasında uyuyorum.Kişiden kişiye farklılık gösterir tabi

Ben kullandım bırakana kadar çok ugraştım
tabii doktor kontrolünde bıraktım

Kullandığım ilaç etkisini kaybetti (Seroquel)

Arkadaşlar , kullandığım ilaç ilk 6 ay çok iyi geldi ,aslında ilaç bir uyku ilacı ama benim şikayetlerimi ortadan kaldırmıştı, kendimi hiç olmadığım kadar iyi hissediyordum,artık hastalıktan kurtuldum diye düşünüyordum ama 6 ay sonra ilaç yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başladı ve artık hiç etkisi kalmadı .. Şimdi ilacı ha içmişim ha içmemişim hiç fark etmiyor...

Bu durumu yaşayan var mı , ne yapabilirim acaba , kendimce çözüm arıyorum , sizlerden de fikir almak istedim,
ilacı başka bir ilaç ile birlikte kullansam tekrar eski etkisini gösterir mi,

Hüseyin Bilmezkişi

İlacı direk değiştirmektense dozunun artırılması sorunu çözebilir.
Ben de Seroquel kullanıyorum önceki doz artık yeterli gelmeyince ben biraz artırdım ve sorun çözüldü.

Korkunç bir ilaç ilk yatışımda vermişlerdi bende huzursuz bacak sendromuna sebep oldu aylarca çok acı çektim uyuyamadım doktoruma ne olduğunu defalarca sormama durumumu anlatmama rağmen anlamamazlıktan geldi ciddiye almadı o ilaç yüzünden ne korkunç geceler geçirdiğimi bir ben bilirim bir de Allah bilir. Sonunda ilacı kestiler ama etkileri hala çok nadiren de olsa ediyor.

Yatarken 25 mg alıyorum Daha önce günlük 900 MG kullanıyordum Hem de üniversite okurken. Bu halde nasıl dayanmışım ? Kendime hayret ediyorum... Çok şükür ; o zamanlar geride kaldı...

[FONT=sans-serif]Seroquel hem uyutur hem kilo aldırır geçmişte kullandım şu anda da cedrina kullanıyorum galiba aynıymış onunla .[/FONT]

(Gölge)

Googel'den copy paste yapardım ama gerek yok.Psikiyatr değilim bilemem.

Ben seroquel in muadili ketya xr 400 mg kullanıyorum. Bende bu aralar burun tıkanıklığı yapıyor ve uyurken zorluk çekiyorum nefes alamadığım için. Bir de bazen ilacı içtikten sonra bacaklarım ağrıyor.

Feci derecede uyutur mg yukseldikce ve iştah açar kişide doğal olarak doyma hissi olmaz sürekli yersin kilo alırsın ben 25mg kullanıyorum .

Üst Alt