Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevgiliden sözler..

99127731.jpg

sevgili buyurdu ki:

“Ana ve babaya iyilik ömrü artırır.

Yalan söylemek rızkı noksanlaştırır,

duâ kazaya siper olur.”

sevgili der ki:

Beş
şey, beş şeyin karşılığıdır:

1- Bir topluluk verdiği sözden dönerse, düşmanları başlarına musallat olur.

images

2- Dinin emrine uyulmazsa, fakirlik yaygınlaşır.
images

3- Fuhuş yaygınlaşırsa, ölümler çoğalır.

images
images

4- Ölçü ve tartıda hile yapılırsa, bereketsizlik olur

images

.
5- Zekât verilmezse, yağmurlar kesilir. (Taberani)

images

İLGİNÇ DEĞİL Mİ..

1. Yaza yaza yaz geldı
  2. Derelere kaz geldi.
  3. Daha yazacaktım.
  4. Buralar bana az geldi. HASAN SEMERKAND

Veli, senin belirttiğin bu hadis aile saadetinin tılsımlı kelimeleridir..allah razı olsun..

Hz.Ali ye yakışan bir cevap..:)

-"Ben ilmin şehriyim Ali ise kapısıdır" [Deylemi]

-"İlim on kısım. Dokuzu Ali’de biri diğer halktadır. O bu biri de onlardan iyi bilir" [Ebu Nuaym]

-"Ali’yi seven beni sevmiştir. Ona düşmanlık bana düşmanlıktır. Onu inciten beni incitmiştir. Beni inciten de Allahı...

Sevgili peygamberimiz Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

Bir mü'minin diğer bir mü'mine üç günden fazla küsmesi helâl olmaz. Üzerinden üç gün geçince, ona kavuşup selâm versin. Eğer o selama mukabele ederse ecirde her ikisi de ortaktır. Mukabele etmezse günah onda kalmıştır.''

Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Dul ve kimsesizler için çalışan, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri oruç tutup geceleri de ibadet eden kimse gibidir"

images

bu güzel paylasim icin Allah razi olsun...

sevgili şöyle der:

-- “Her kim bir iyilik yapmaya niyet eder de yapmazsa Allah ona bir sevap yazar. Niyet eder de aynı zamanda yaparsa, Allah ona on ile yediyüz arasında sevap yazar. Kim de bir kötülük yapmaya niyet eder, sonra onu yapmaktan vazgeçerse Allah ona bir sevap yazar. Niyet eder de yaparsa, bu takdirde bir kötülük yazar.”
(Muslim, İman, h. no: 207; Buhârî, Rikâk,

Güzel bir hadis veli..allah razı olsun secdede mutlak bu kelimelerle dua edeceğim..

günümüze kapak bir hadis ALLAH RAZI OLSUN ..BİZİM REHBERİMİZ O, BU DEĞİL ALLAH VE RESULUDÜR.. ONLAR ŞAŞMAZ TERAZİDİR..

allah-sevgisi.jpg

Amellerin en üstünü, sevdiğini Allah için sevmek

ve sevmediğini de Allah için sevmemektir.

(Ebu Davud, SÜnnet: 2)

sevgili der ki:

''Şu beş şey için nasihat edeni Cennetten çevirmezler:''
1- Allah için,
2- Dini için,
3- Kitabı için,
4- Resulü için,
5- Bütün Müslümanlar için. (İ. Neccar

tekranında çok fayda olan bir hadis..

"Müslüman kardeşinin uğradığı felâketi sevinçle karşılama! Allah onu rahmetiyle o felâketten kurtarır da seni musîbetle imtihân eder."

(Hadis-i Şerif - Kaynak: Tirmizi)

[FONT=Comic Sans MS]RIYAZU'S SALIHIN
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]244) Dua Ve Zikirler
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Bu bölümdeki 6 ayet ve 36 hadis-i şeriften, Allah'ı zikretmenin en büyük bir iş olduğuna, Allah'ı anarsak onun da bizi anacağını, gafillerden olmayıp sabah akşam yalvararak Rabbimizi anmanın gerekliliğini, Allah'ı çok zikredersek kurtuluşa erişeceğimizi, Allah'ı çok hatırlayan kimselerden olursak Allah'ın bize büyük mükafatlar hazırladığını, dile hafif sevabı fazla olan duaları üzerine güneş doğan her şeyden hayırlı olan duayı, günde yüz ve on sefer söylenmesi gereken duaları, Allah'ın en çok hoşlandığı duayı, göklerle yerin arasını sevapla dolduran duayı, kişinin kendisi için ve Allah için yapması gereken duaları, namazdan sonra yapılacak duaları, namazda tahiyyattan sonra okunacak duaları, rüku ve secdede okunacak duaları, Rasulullah'ın secdede okuduğu duaları, yüz defa Sübhanallah demenin bize bin sevap kazandıracağını, herbir eklem için sadaka verilmesi gerektiğini ve her türlü zikrin de sadaka olabileceğini, kat kat sevap kazandıran zikrin ne olduğunu, zikredenle zikretmeyenin farkının ölüyle diri gibi olduğunu, Rabbimizi nasıl anarsak o da bizi o şekilde anacağını, Allah'ı çok hatırlayanların öne geçeceklerini, zikrin ve duanın en faziletlisinin ne olduğunu, cennette bir hurma ağacı diktiren zikrin ne olduğunu, cennetin ağaçlarının neden ibaret olduğunu, zikrin herşeyden hayırlı olduğunu saymaya gerek kalmaksızın söylenecek duayı ve cennet hazinelerinden bir hazineyi öğreneceğiz. [1]
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]" Allah'ı anmak ve devamlı gündemde tutmak şüphesiz en büyük ibadettir"(Ankebut: 29/45)
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]"Öyleyse siz, bütün zamanlarınızda beni anın, beni gündeminizden çıkarmayın ki ben de sizi her an bağışlamak ve sevap vermekle anayım" (Bakara: 2/152)[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]"Rabbini alçak gönüllülükle, korku ve duyarlılık içinde sesini yükseltmeden, sabah akşam an ve sakın umursamaz kimselerden olma..." (Araf. 7/205)
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]"...Allah'ı namaz dışında da daima hatırlayın ki mutluluğa erişebilesiniz." (Cuma: 62/10)
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]"Gerçek şu ki Allah'a teslim olmuş bütün erkekler ve kadınlar, inanan bütün erkekler ve kadınlar, kendini ibadet ve taata vermiş erkek ve kadınlar, niyet ve davranışlarında doğru ve samimi olan erkek ve kadınlar, sıkıntılara göğüs geren erkekler ve kadınlar, gönülden saygıyla Allah'tan korkan erkekler ve kadınlar, sadaka veren erkekler ve kadınlar, nefislerini kontrol edip her şeyden kaçınarak oruç tutan erkekler ve kadınlar, iffet ve namuslarını koruyan erkek ve kadınlar, Allah'ı durmaksızın çokça anan erkek ve kadınlar var ya, işte onlara Allah bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır." (Ahzab: 33/35)
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]"Ey iman edenler, Allah'ı çokça anın ve gündeminizden hiç çıkarmayın ve sabah akşam onun şanını yüceltin. O Allah ki sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için, üzerinize rahmet etmekte, melekleri de size bağışlanma dilemekte. İşlerinizin düzgün gitmesi için dua etmektedirler. Allah mü'minlere karşı çok merhametlidir." (Ahzab: 33/41-43)

Riyazüs Salihin : İmam Nevevi
[/FONT]

[SIZE=2]Kütübü Sitte[/SIZE]

DUANIN FAZİLETİ VE VAKTİ

1722 - Nu'man İbnu Beşîr (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Dua ibadetin kendisidir" buyurdular ve sonra şu âyeti okudular. (Meâlen): "Rabbiniz: ''Bana dua edin ki size icâbet edeyim. Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir" buyurdu." (Gâfır 60).

Tirmizî, Tefsir, Gâfir, (2973); Ebû Dâvud, Salât 358, (1479). Metin Tirmizî'ye aittir.

Kütübü Sitte

[FONT=comic sans ms]1723 - İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor:

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kaıları açılmış demektir. Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği [/FONT]
[FONT=comic sans ms]afiyettir.[/FONT][FONT=comic sans ms] Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. [/FONT][FONT=comic sans ms]Kazayı sadece dua geri çevirir. [/FONT][FONT=comic sans ms]Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. "

Tirmizî, Daavât 112, (3542).[/FONT]

[FONT=comic sans ms]Kütübü Sitte[/FONT]
[FONT=comic sans ms]
1724 - Ubâde İbn's-Sâmit (radıyallâhu anh) anlatıyor:
[/FONT]

[FONT=comic sans ms]"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Yeryüzünde, mâsiyet veya sıla-i rahmi koparıcı olmamak kaydıyla Allah'tan bir talepte bulunan bir Müslüman yoktur ki Allah ona dilediğini vermek veya ondan onun mislince bir günahı affetmek suretiyle icabet etmesin. "

[/FONT]
[FONT=comic sans ms]Tirmizî, Daavât 126, (3568).[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=3]Ebû Hüreyre (r.a.) bu hususla ilgili Resulullah'ın (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir:

"Başkalarına su-i zan etmekten sakınınız. Çünkü su-i zan yalan sözdür. Birbirinizin eksikliğini görmeye ve işitmeye çalışmayınız.

Birbirinizin hususi ve mahrem hayatını da araştırmayınız. Dünya menfaati için hırs göstererek yarışmayın.
Birbirinizi çekiştirmeyin.
Birbirinizden nefret etmeyin.
Birbirinize sırt çevirmeyin.
Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz." (Ebû Davud, Edeb, 37)
[/SIZE][/FONT]

[FONT=Tahoma][SIZE=2]Ebu Hureyre [/SIZE](Radiyallahu Anh)[SIZE=2] şöyle dedi:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=2]“Rasulullah [/SIZE](Sallallahu Aleyhi ve Sellem)[SIZE=2]:
[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Tahoma]‘Allah sizin bedenlerinize ve yüzlerinize değil kalplerinize ve amellerinize bakar’ buyurdu.”[/FONT][/SIZE]
[FONT=Tahoma][SIZE=1]Müslim, İbni Mace[/SIZE][/FONT]

images

ateş ve kelebek..

Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Benim halim, bir ateş yakan kimse gibidir ki;
ateş, etrafını aydınlattığı zaman küçük kelebekler ve hayvanlar ateşin içine düşmeye başlarlar.
O kimse bu hayvanları ateşe düşmelerinden menetmeye başlar.

Fakat hayvanlar o zata galebe edip düşüncesizce ve süratle ateşe düşerler.
İşte bu benimle sizin meselinizdir.
Ben sizin izar ve bellerinizden ateşe girmeyesiniz diye tutuyorum.
sizler ise, bana galebe edip düşüncesizce ve tedbirsiz olarak süratle ateşe düşüyorsunuz’
buyurdu.”

Müslim 2284/18, Buhari 6410

kutsi hadis

Ey âdemoğlu! Eğer sevgimi istiyorsan, kalbinden dünya sevgisini çıkar. Ben, benim sevgim ve dünya sevgisini asla bir kalpte birlikte bulundurmadım.
Ey âdemoğlu! Dünya sevgisiyle birlikte benim sevgimi nasıl istiyorsun? Sevgimi ve rızamı dünyayı terk etmekte ara.
Ey âdemoğlu! İbadetim için dünyadan feragat et ki, kalbin muhabbetimle dolsun. Ve bana yönel ki, sana kâfi geleyim.
Ey âdemoğlu! Bana hizmet et; zira ben, bana hizmet edeni severim. Kulum beni görmeyi arzuladığı zaman bende onu görmeyi sever, isterim. Kulumun nafile ibadetlerle bana yaklaşma çabası asla boşa gitmez ki, ben böyle yapmasını severim. Onu istediğim zaman da, onun sözlerini işitirim.
Ey âdemoğlu! Sevgimi isteyenlere sevgimi vacip kıldım.
Ey Davut! Cennetim itaat ve ibadet edenler içindir. Zikrim, zikredenler içindir. Kifayetim, tevekkül edenlere mahsustur. Fazla ihsanım, şükredenlere aittir. Rahmetim, iyiler için. Dostluğumda arifler içindir. Bense, özellikle sevenler içinim

sevgili de ki:

(Allahü teâlâ, mazlumun ve darda kalanın yardımına koşanı sever.)

[Beyhekî]

"İnsanlara öyle bir zaman gelir ki,o devirde kişi,kazandığı malın helalden mi, haramdan mı (kazanıldığına) hiç aldırmaz."

(Hadisi Şerif,Sahih-i Buhari)

"Kış mü'minin baharıdır.Gündüzleri kısa olur da oruç tutar, geceleri uzun olur da (teheccüd ve zikirle) ihya eder."

Hadisi Şerif, Müsned-i Ebu Ya'la

[FONT=Times New Roman]Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]“Dinarın kulu, dirhemin kulu süslü elbisenin kulu tökezlesin tepetakla yuvarlansın, ayağına diken battığında çıkaran bulamasın! Allah yolunda atının yularını tutmuş, saçı başı dağınık, ayakları tozlu kula ne mutlu. Bekçilik yapılacaksa, bekçilik yapar. Su taşıyacaksa su taşır. İzin istese izin verilmez! Şefaat etse şefaati kabul edilmez!”[/FONT]
[FONT=Tahoma]Buhari 2712[/FONT][FONT=Trebuchet MS][/FONT]

Üst Alt