Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK emekli maaşı hesaplamada maaşlar 250 tl düşmüş!?

sabri35

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
7 Ocak 2016 güncel:

SGK'nın veri tabanında 150-250 TL daha düşük emekli maaşı bağlanacağını öğrenen sigortalılar, kurumu soru yağmuruna tuttu. Eksik hesap sistemin güncellenmemesinden kaynaklandı.

Emeklilerin Maaşlarının Düşmesinin Sebebi
Hepimiz bir gün emekli olmak için çalışıyoruz. Belki de emekli olma hayalinden daha çok emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağımızın hesabını yapıyoruz. Bunun içindir ki her gün binlerce kez hesap yapılmakta. SGK'nın hesaplama motorunda https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap bağlantısı ile ulaşılabilen bu uygulama, en düşük 3 bin 600 prim günü olan kişilerin sorgulama yapabildiği ve ''Bugün emekli olursam ne kadar aylık alırım?'' sorusuna yanıt bulabildiği bir uygulama olarak popülerliğini korumakta.

2016'DA MAAŞ DÜŞÜYOR MU?

2015 yılında maaşlarını hesaplayan sigortalılar aynı hesabı 2016 yılında yaptıklarında pek iç açıcı bir manzarayla karşılaşmadılar. 2016 yılı hesabında önceki yıla göre 150-250 TL arasında daha düşük emekli maaşı bağlanacağını öğrenen sigortalılar tarafından soru ve şikâyet yağmuruna tutulmuş durumdayız.

SÜRPRİZ DÜŞÜŞ GÜNCELLEMENİN YAPILMAMASINDAN

Bu konuda biz de birkaç örnek hesaplama yaptığımızda; yukarıdaki tabloda belirtilen sigortalının 2015'te sistemde hesaplanan ortalama aylık miktarı 2.501,56 TL tutarındayken 2016 yılı itibarıyla hesaplanan aylık bilgisi ise tabloda görüldüğü üzere 174,131 TL eksik olarak hesaplanmaktadır. Konunun muhatabı olan Sosyal Güvenlik Kurumu, Emeklilik Yazılımları Daire Başkanlığı'nın açıklaması ise oluşan bu durumun 2016 yılı ile ilgili sistem yazılımı ve parametrelerin henüz güncellenmemiş olmasından kaynaklandığı, emekli maaşlarında 2016 yılı için herhangi bir düşüşün olmadığı yönündedir. Mevcut sistemin yazılım güncellemeleri ise bir aylık süre sonunda tamamlanacak olup, maaş hesaplamaları ay sonu itibarıyla normal değerde seyredeceği alınan bilgiler arasındadır. Yani panik yok… Güncellemeyi bekleyin, yeni parametrelerle emekli maaşları düşmeyecek… (Kaynak:Vatan)

Daha bu bir şey değil çalıştıkça zaman içinde daha da düşecek... Sanki şu anki emekliler milyarder lüks içinde yaşıyor.

yılbaşından önce emekli olsak 200 tl kayıp olmucaktı ölene kadarmı çalışacaz

evet benimde aynı şekilde düşmüş bugün baktım sizinle hemen hemen aynı maaşlar çıktı bunun bir sebebi olmalı bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilirler mi acaba

ben konuyu anlayamadım neden düşmüş maaşlar....

5510 yani yeni sosyal güvenli kanunundan dolayı Süleyman DEMİREL zamanında popilist politikalarla 35 yaşında emekli etti milleti ee sistemde açık vermeye başlayınca cezasını bundan sonra emekli olacakların maaşlarından kırpmakla buldular yolu...

170 i aradım teknik sorun olabilir böyle bi yönetmelik yayınlanmadı ilerki günlerde yine deneyin dedi yetkili herkez 170i arsın bilgi istesin

Arkadaşlar deli olacam. emekli maaşı sitesinde bugün hesaplattım, 30.04.2016 olan emeklilik tarihi 2025 olmuş. Böyle birşey olabilir mi. Varsa birçok arkadaşımız hayal kırıklığına uğrayacak tabi bende. İnşallah teknik bir hatadan dolayıdır bu sonuç.

Bu yanlış yada teknik hata değil kanun değiştirildi aylık bağlama oranları yarı yarıya düşürüldü son zamanlarda emekli olan bir sürü arkadaşımıza beklediklerinin çok çok altında emekli maaşı bağlandı yani işin doğrusu çalıştıkça emekli maaşlarınız düşecek bunu yeni sosyal güvenlik kanunu söylüyor açın eski kanunu ve yeni kanunu okuyun ona buna soracağınıza kendi işinizi kendiniz görmüş olursunuz. Aslında insan hakları mahkemesine dava açmak gerekir insan onuruna yakışır maaş bağlanması yönünde 30 yıl çalışıp 700-800 TL emekli maaşı ne demektir yahu ilkokul çocuğumu bu? Böyle kanunların altına imza atan bürokratların 7 sülalesinde allah genç yaşta iken imza atacak kudret bırakmasın allah elden ayaktan düşürsün amin.

haklısınız vekile kıyak emekli bizim maaşını düşürüyor adalet istiyorum

muhammet üstün, sistem hata vermiş sizi 2025 atmış, 2025 tarihine gelecek bir emeklilik
sistemin hesapladığı gibi bu günkünden bir hayli düşük olacak, bunun sebebi'de 5510 sayılı yasa allah kolaylık versin bundan sonra emekli olacaklara.

Sayın oturan boga sizin yorumunuzuda bekliyoruz

DİKKAT-2016 da emekli olacaklara bağlanacak maaş düşürüldümü?

Merhaba
uyg.sgk.gov.tr resmii sitede de emekli olacaklara ışık tutmak için sunulan "emekli maaşı hesaplama tablosu"nu 2 yıldır kullanmaktayım, temmuz 2016 da bağlanacak olan emekli maaşım 30.12.2015 tarihinde 2100 TL. görünüyordu 2 gün sonra
01.01.2016 günü baktığımda 1800 TL. ye düştüğünü gördüm. 300TL. düşüş sistem hatası mıdır? yoksa bilmediğimiz bir değişiklik mi söz konusu beni aydınlatırsanız sevinirim, böyle bir değişim söz konusu ise binlerce mağdur çok yakında hakkını aramaya kalkacaktır. daha önce bağlanacak maaşını kontrol edenler, tekrar baksın değişiklik sizdede mevcut ise bu sayfadan yanıt verirseniz sevinirim.
konuyu bilen var ise bizi aydınlatsın.
Saygılarımla

konuyu 170 e anlattım başvuru dilekcesi oluşturdu 3 gün sonra arayıp bilgi verceklermiş

Arkadaş bu memlekette izdivaç programlarını seyrettikten sonra oy kullanmaya giden insanlar olduktan sonra insan hakları falan hak getire ne haklar ellerden alındı ne maaşlar kesildi kimseden ses çıkmadı bundan sonrada çıkmaz. 1300 Tl asgari ücret zaten ilk baştan beridir tartışmalıydı inşallah sitelerde bir aksaklık vardır da hata sonra yüz güldürür,tabi bu maaşlar ile ne kadar gülerse.

Bende baktım şimdi, Emekliliğim dolmasına sadece 19 gün kalmıştı, şimdi bi baktım emekli maasi. com sitesi 2025 yazıyo... Hatta 18 yıllık çalışmam gereken yılı 20 yıl yazıyo ve masşımı 0 tl yazıyo... Bence endişelencek bi durum yok site yeni zamlara göre falan kendini günceleme aşamasındadır...

1999 öncesi için primi çok olanlarda endişelenicek birşey yok ama 2008 sonrası işe başlayanların ipi çekildi yaşayan ölüler... 2008 sonrası girenler 30 günlük prim yerine tavan ücretten 3 günlük prim yatırıp 10 kat fazla çalışmalılar... başka bir çözümü yok zaten.

Emekli maasimda dusus

Bugün itibariyle emekliliğimi hakettim ayın 31 de SSK emekli maaş hesaplamamda 930 tl çıkarken bugün itibaren 730 tl çıkıyor nedeni nedir?

Kesinlikle hata var 2033 yılında sürem dolacakmış :) normal emekliliğim zaten 2021 de dolacak :)

Sistemle ilgili bir sorun olduğu muhakkak. Birkaç güne düzelecektir.

pazartesiyi bekliyelim herkes konuyu 170 e arayıp şikayet başvurusu yapsın

eski sistemin adaletsizliği sonra önceden kolayca ve yüksek oranda verilen özürlü raporları emekli olanların eişlerinin ve kızlarının bir çoğunun aldığı hak etmediği ama kanunen haklımış gibi aldıkalrı maaşlar çartlar çurtlar işteeee kurunun yanında yaşta yanarmış yanan işte bizler oluyoruz emeklilik yaşı yükselenler emekli maaş kazançlarının düşürülmesi aylık bağlama oranları işte öyle

Maaş hesaplama

Slm arkadaşlar geçen yıl emekli maaş hesaplaması yaptım 4a 1.130 lira 2016 yılı hesapladım 987 lira çıkıyor bunu anlayamadım yardımcı olurmusunuz

Üst Alt