Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK emekli maaşı hesaplamada maaşlar 250 tl düşmüş!?

Arkadaşlar 9300 gün 25 yıl çalıştım primlerim yıllarca yüksek yattı. çocuklarımı okuttum. artık rahat ederim, 2200TL. emekli maaşı alıp ömrümün arta kalan birkaç yılını kıt kanaat bu parayla geçiririm derken temmuzda bağlanacak maaşımın 300 TL. geriye düştüğünü görünce bütün dünyam karardı. Bu hesaplama konusu ilerleyen günlerde düzelmez ise hakkımızı her türlü platformda aramalıyız, mümkün olduğunca duyuralım.
saygılarımla

taro

haklısınız alo 170 e şikayette bulunalım ben yaptım baskı oluşturalım

başbakanlık şikayet merkezi BİMER dahil sgk şikayet birimlerine ve haber ajanslarına duyurmalıyız, sesimiz çıkmaz ise bunuda geçirdik hadi hayırlısı diyecekler, yok böyle bir şey vekillere kıyaklar yapılırken böyle haksızlığa katlanamayız, teröristleri doğuda ararken yenilerini türkiyenin her yerinde yaratmasınlar. moralim çok bozuk

170 bir kere değil 4 5 kez arayın nedenmi farklı bilgi veriyorlar onun için baskılı tepki gösterin aglamayana cocuga emzik yok

2016 yılı memur zammı, enflasyon vs bilgileri güncellemeleri gerekiyordur. O bilgileri bugün girince birileri veriler düzelir bence.

Arkadaşlar E devlet hizmet dökümü sayfasında tekarar düzenlemeye gitmiş. emekli-maasi.com sitesi kodlaması yeni düzenlemede tarihleri yanlış algılıyor.

Yani yıl olarak eskiden hangi tarihse halen o tarih endişelenmeyin.

Maaş için ise sitede hata yok. Devlet Temmuz ayında yaptığı seyyanen bir zam vardı 150 TL civarı o 2015 yılında emekli olucaklar içindi. Olmayanlardan geri alındı. Şimdi 2016 için 100 TL seyyanen zam var. Ocak emekli maaşlarında yansıtılcak. Gene bir düşme olucak ama bunu sebebi verilen ve alınan seyyanen zam farklarından kaynaklanmakta.

Bende 24 kasım 2015 DE emeklilige başvurdum bendede düşüş olcakmi

melihberk

Hayır sizin başvurunuz 1 Aralık 2015 İtibari ilen başladı. Sizde düşme olmıcak.
1 Ocak 2016 ve sonrası için bu düşme.

Ümit Kurtuluş
teşekkürler Ümit bey aydınlattığınız için bir şey sorum olacak size emekli-com sitesi daha mı doğru hesaplıyor sgk sitesine göre

selam ümir kardeş ordan bakmaya calıştıgımda format uygun degil yazısı cıkıyor cop pest yaptım format uygun degil yazısı cıktı

Bir kaç güne site kodlamayı değiştirir. E devlet yeni değiştirdi prim tablosunu.

ben ağustos 2016 da emekli olacağım inşallah iki ay önce baktığımda 1200 maaş hesaplanıyordu şimdi ağustosta emekli olsam maaşım düşecek mi @ümit kurtuluş kardeş

bertan

Evet malesef düştü.
Bu sene ocak maaşında tekrar seyyanen bir zam var şu an hesaplatırsanız 1000 TL civarı çıkıcak. 100 Tl seyyanen zam gelince tekrar 1100 Civarı olucak.

vallahi kardeş ben anlamıyorum yani bir sene geç emekli olsan yinemi maaşın düşüyor bu nasıl bir mantık neye göre düşürüyorlar kazancın primin belli düşmesinin sebebi ne

Bu aralar yükselmesinin sebebi seyyanen verilen zamlardı. Temmuz ayında 150 TL civarında bir seyyanen zam verildi 2015 yılı içinde emekli olunsaydı bu farktan yararlanmış oluncaktı. 2016 girince devlet verdiği bu zammı emekli olunmadığı için geri aldı. Bu istisnayi bir durumdu.

Çalıştıkça maalesef maaşımız düşüyor bu 2008 yılında çıkarılan yasa yüzünden. Mesela bende 4080 Gün istiyordu eğer geçimimi sağlıya bilcek durumda olsam ve çalışmasaydım maaşım 1100 falan oluyordu şu an 711 TL oluyor. Senden istenilen günü mümkünse geçmiceksin ve Pirimin de yüksek olucak yani az gün+çok pirim= yüksek maaş. Bizlerde fazla gün+Düşük pirim= düşük maaş.

Devlet bunu düzeltmez ise 2008 sonrası sigorta başlangıcı olan biri emekli olduğunda 450 TL maaş alıcak.

muhammet üstün

Arkadasim Selam,Farkettiysen edevlette format degismis buyuzdende emekliliktarihi farkligorunuyor.Merak etme farkli yazanlara kulak asma..

Umit selam,seyyanen zam maasi 1000 tl altinda olanlar icin verilmisti yaniliyorsam duzeltirmisin? Sgk sitesindeki durum sanki farkli bir nedene bagli gibi gorunuyor ? Cepten suanda bakamiyorum ama aylik maas ortalamasi ve prim tutarina bakabilirmisiniz biyilin toplaminimi veriyor sanki gecen yilagore belirleniuor olabilir...

yılbaşından önce sgk sitesinde 1100 tl çıkıyordu son birkaç gündür bu rakam 893 tl e düşmüştü şimdi baktım 931 tl olmuş eğer bu düzeltilmiş haliyse hepimize geçmiş olsun ortalama 170 tl çekmişler bir uzman arkadaşa sordum bu düzeltimiş hali dedi yapacak birşey varmı yokmu bilemedim

@Ümit Kurtuluş;

nasıl kesin konuşuyorsunuz bilgi kaynagınız nrdir

kesin bilgisi olan yazsın varsayımla tahminle minle konuşmayalım banada sistemde hata oldugnu söylediler sgk bürosunda

kimse 170 den bir cvp alamadımı ???

akşam üzeri tekrar sgk sitesinden maaşı hesaplattım 50-60 tl yükselmiş ama 31.12.2015 tarihine göre yine 150 tl eksik gözüküyor. biz daha da yükselir derken neyse inşallah düzeltirler.

170 hattı bilgi vermiyor

Son düzenleme:
yakın zamanda düzelir sistemde hata var düzeltirler yakında

sabri35
İstediğinize inanın.
Devlet seyyanen zamları o sene için verir geçen sene temmuzda yansıttı. Hakkı gelen olan oldu ve farkı aldı. Olmıyan yada olamıyanlar için tanımış olduğu o seyyanen zam hakkı 2016 devretmedi. Çok güvendiğiniz büroya seyyanen zamlar ertesi seneye devredermi diye sorun cevabınızı alırsınız.

Bu senede Ocak emekli maaşlarında 100 TL seyyanen zam var.

gncali
Haziran ayı hesabıyla Temmuz ayı hesabı arasında 100 ve üzeri fark var. Şahsen bende 130 TL oynadı.

SGK İnternet sitesinde emekli aylığı hesabında henüz 2015 yılı güncelleme katsayılarını sisteme girmemişler. 100 TL seyyanen zam sisteme girilmemiş ve 2008/10 sonrası OAK hesabını yanlış hesaplıyor. %3,86 lık Ocak ayı zammı sisteme girilmiş. Yakın zamanda sistemleri normale gelecektir.

ümit sgk sitesinde emekli maaş hesaplama girdiğin zaman gün itibariyle bağlanan maaş yazıyor altta yılık kazan ort aylık kazanç yazıyor bu yazan aylık kazanç benim yılbaşı öncesi 2,927 idi şimdi 2,533 herşey tamam da bu niye düşürüldü ben her ay takip ederdim ortalama 7, 8 tl artardı bukazanılmış hak deilmiydi

polat68

benim de aynı durum söz konusuydu ama şimdi hesapladığımda sgk sitesi normale dönmüş gözüküyor.yılbaşından önceki hesaplamada 1100 tl çıkıyordu.sonra 900 lere düştü en son dün akşam 1005 tl çıkmıştı.şu an ise 1142 tl çıkmakta.

emekli maaşı com da ise bi maaş çıkmıyor çünkü 2029 yılına atıyor tarihi.işe başlama tarihi ise 2008 yılı olarak gözküyor nedense.2008 öncesi hizmetler yok.

polat68

dostum bir mesaj yukarda @Ziyaretçi77 var kendiside aynı şeyi daha önce başka bir mesajda söyledi. Düşmesinin sebebi 2015 yılındaki seyyanen zamlar herkeze kondu emekliliği gelen ve olanlar bu haktan faydalandı. Emekli olamıyanlardan bu hak kaldırıldı çünki sadece 2015 Yılı için geçerliydi.

Devlet Ocak ayında 100 TL gene seyyanen zam verdi. Buda Ocak maaşlarında herkezin hesaplamasına yansıtılcak. 2016 Yılı içersinde emekli olan arkadaşlarımız bu seyyanen zamdan faydalana bilcek. 2017 sarkanlar ise eğer yıl içersinde tekrar bir karar alınmaz ise seyyanen zam alamıcaklar.

Maaş hesaplarındaki düşüş bu yüzden 2015 yılında devletin verdiği seyyanen artış olmayan/olamayan kişilerden geri alındı. 2016 İçin 100 lira ocak maaşlarında yansıtılcak. Fakat 2927 TL göremiceksiniz üzgünüm. 2533 üstüne ocakta yansıtılcak zam ve seyyanen oran gelicek.

Bir Üstte arkadaşın söylediğinden sonra kontrol ettim. Muhtamelen sisteme 2016 yılı içersinde söylenen seyyanen zam ve normal zam yansıtılmış. Fakat malesef 2017 ocakta bu rakam gene düşücek.

SGK internet sitesi emekli aylığı hesaplaması normale döndü. Sadece 100 TL seyyanen zam henüz hesaplamaya dahil edilmemiş.

Üst Alt