Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Arkadaşlar mrb. Foruma yeni üye oldum. Hepinize saygılar sunarım. Benimde emeklilik tarihime az kaldığı için bu konu hakkında çok araştırma yapıyorum. Engelillerin emekli aylığı bağlama şekli normal insanlardan biraz farklıdır. özellikle 2000-2008 dönemi için. Bu dönemdeki gün sayılarınız çok önemi olmamakla beraber abo oranı en az %60 olmak zorundadır. Bu nedenle bu dönem için engelilere oldukça iyi bir ayrıcalık yapılmıştır. Fakat esas sıkıntı 2008 den sonraki dönemler içindir ki bu dönemde abo oranı çok düşürüldüğü için emekli aylıkları çok düşmektedir ve bu sistemle düşmeye devam etmektedir. Bundan yaklaşık 10-15-20 yıl sonra eğer bu sistem devam ederse özellikle asgari ücretten prim ödenenler için asgari ücrettin bile çok altında emekli aylığı olacaktır. Yani aylık priminiz bugünkü parayla 2500-3000 tl nin altında ise her ay bağlancak emekli aylığınız 2-2,5 tl düşmektedir. Emekli aylığı hesaplama sitelerine gelirsek sgk nın sitesi normal kişiler için hesaplama yapmaktadır. Dikkat ederseniz size engellilik oranı veya derecesiyle ilgili birşey sormamaktadır. Arkadaşaların hesaplama yaptırdığı diğer site tam sonucu vermemekle beraber, çok az farklarla sonuç vermektedir. Yani diğer site daha doğru hesaplama yapmaktadır. Araştırmalarıma ve çevremdekilerden öğrendiğim kadarıyla yapılan hesaplama ile bağlanan aylık çok az farklarla birbirine yakındır. özellikle asgari ücret ve biraz üstünde primi yatan arkadaşlar bence emeklilik tarihleri gelir gelmez emekli olsunlar. Emekli olarak çalışmaya devam etsinler. Saygılar sunar. Sağlıklı, mutlu, huzurlu günler dilerim.

Merhaba arkadaşlar ben bu güzel siteye yeni katıldım benim bir sorum olucak ben sgk nın sitesinden maaş hesaplatıyorum ancak çok az gösteriyor sizce doğrumu söylüyor teşekkürler
toplamda halen aktif çalışıyorum ve asgeri geçim dahil net 1985tl maaş alıyorum ve brüt 2600tl civarı primlerim yatıyor...
04.05.2015 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1144.39
Gösterge 9475 Ortalama Yıllık Kazanç 19,033.20 Ortalama Aylık Kazanç 2,758.50
Aylık Bağlama Oranı 61.00 Aylık Bağlama Oranı 2 45.00 Aylık Bağlama Oranı 3 31.52

Hizmet Kütüğü Diğer Günler Toplam
2000 Öncesi 27 27
2000-2008/10 Arası 3046 3046
2008/10 Sonrası 2340 2340
Toplam 5413 5413
not: emekli maaşı hesaplatma com ve diğerlerinden yapmadım acaba farklı çıkarsa hangisi doğrudur emekli olmaya korkuyorum lütfen doğru cevap veren arkadaşlara duyurulur...

ama kaç güzel yazmışsında zaten 1000 1500 arası bir şey çıkıyor 1144tl sizce az değilmi 200 senesinden bu yana kesintisiz çalışıyorum ve 270.000 280.000 tl civarı toplam matrahım var

Bülent abi bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum sizce düşük değilmi yada başka türlümü hesaplanıyor yani ne yapacağımı şaşırdım aldığım maaş ve yatan primlerime göre ne kadar alırım birde bende bağlama oranı 61 45 31 diyor doğrumudur?

Ümit Kurtuluş

Sahsi derden tecrube diyelim Mevcut yasada aylik bağlama oranları uzerinden uygulamada bu anlattığım konu kacinilmaz bir gerçek ki üstteki senin yorumun zaten bunun canli bir örneği

Serkan bey hayırlı olsun merak ettim 3.dönem abo oranınıza bakarak acaba rapor oranınız
% 47 m çünkü rapor oranıyla abo hesap ediliyor denilmekte . Kesin bilgileri bizlerlede paylaşırsaniz seviniriz. tşkler.

Vergi indirimi ile emeklilik te abo oraninin Rapor orani ile bir alakası yok ister %100 raporla emekli olun ister%40 raporla bu durum abo yu etkilemez

Rapor oranıyla alakalı 5510 sayılı kanunda engelliler için olan sistem
2008 sonrası işe ilk girenler içinmi geçerlidir ?.tşkler.

Mehmet bey 01.10.2008 once ve sonrasi ise girisi olan sizin belirtmiş oldugunuz abo oraninda bir degisiklik fark etmez engelli emeklilik için hizmet yili ve pirim gününde farklılık yaratmakta yani abo ile alakası yok

Ali arkadaşım peki 5510 sayılı kanunda engelli emekli olduğunda
engelli oranı × 7200 ÷ 60 neyi ifade ediyor ? Google a sgk engelli emeklilik sgk rehberi yazın
ve yasayı okuyun lütfen . Tşkrler.

Google a 5510 sayılı kanuna göre yaşlılık aylığının hesaplanması yaz ve çıkan siteyi
sonuna kadar oku bütün açiklamalar mevcut.ssk rehberi adli sitede ve geçici 10. madde ve digrr maddeler de mevcut.tşkler.

arkadaşlar bir soru sorduk nerelere geldi Bülent abi çok rica etsem bir cevap yazabilirmisin? çok teşekkürler...
fikri olan cevap yazarsa ayrıca sevinirim....

mehmet abi

Bahsettiğiniz konu emekli olurken maaş hesaplaması değil.
Sgk giriş yılınıza ve Rapor oranınıza göre emekli olma hesabı.

Benim kritellerim 4080 gün 18 yıl rapor oranı %41 eğer rapor oranım %60 olsaydı 17 yıl olucaktı günde 3840 olucaktı. Rapor oranımın yüksek olması emekli olduğumda alıcağım maaşı kesinlikle etilemez.

Kardeşim sgk nın sitesinden hesaplama yapmayın. Oradaki hesaplama normal kişiler için hesaplama yapıyor. Arkadaşların diğer belirttiği siteden hesaplama yaptırın. Daha önce de yazdığım gibi, 2000-2008 arası aylık bağlama oranı engelliler için en az %60 olması gerekir. Bu da hesaplanan aylıklarda yatırılan matraha göre çok fark eder. Sgk nın sitesinden hesaplama yaptırısanız yanılırsınız düşük çıkar. AYRICA ENGELİLİK ORANININ EMEKLİ AYLIĞI İLE İLGİSİ YOKTUR. SADECE EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN GEREKEN ÇALIŞMA GÜNÜNÜ VE YILININ BELİRLENMESİNDE GEREKLİDİR. İYİ GÜNLER DİLERİM.

Teşekkürler karadağli arkadaşım peki 2008 sonrası oran % kaçtir ?
5510 Geçici 10. Madde 3600 günü doldurmamış kişilerde 3600 gün dolana dek
her yil için % 3 diyor bu engelliler için geçerli deilmi ? Engellilerin 5400 gün gibi hesap edilir dendiğinden bu oran
% 40 olmuyormu ?
Google dan araştiriniz .Tşkrler.

peki karadağlı ben yukarıda yazdım matrahlarıma ve prim toplamıma göre ne maaş alırım yani sgk sitesinde bana çıkan 1144tl yanlışmıdır?

kimsenin bu konu hakkında bilgisi yokmu yaaa...şaşırdım doğrusu....yakın zamanda emekli olan arkadaşlar lütfen mutlaka hesaplama yapmışsınızdır hangisi doğru yada sgk nın sitesindeki çıkan sonuç ne kadar gerçek yazarmısınız sizlerede sgk dan ne çıktı siz ne aldınız teşekkürler....

Serkan kardeş burda kimse sana net sukadar maaş alırsın diyemez sadece tahminde bulunabilir sgk nin emekli maaş hesaplama sitesi normal emeklilik bilgilerini verir oyüzden emekli maaşı. Com sitesi engelli emekliligini hesapladigi için daha doğrudur sen emekli maaşı. Com sitesinde heplama yaptir +-50 tl olarak maas alicagini düşün en yakin sonuca böyle ulasirsin

maalesef oradan hesaplama yapmayı bir türlü beceremedim ben yukarıda gün prim vss bilgilerimi yazdım acaba siz yapabilirmisiniz?bilgisayar konusunda biraz eksiğim var kusura bakmayın...

Bunu sizin kendiniz yapmanız lazım edevlet sifrenizle giris hizmet dökümünü kopyala yapıştır gibi vs. Işlemlerle

Sayın mehmet abi bey 2008 den sonraki aylık bağlama oranı engelli ve normal insanlar içinde her 360 güne %3 değil %2 dir. Fakat engellilerde 5400 gün varmış gibi hesap edilir. Yani 5400/360=15 15x2=30 dur. Yani 3600 gününüzde olsa 4500 gününüzde olsa %30 dan az olamaz. Eğer 5400 günden fazla gününüz varsa herhangi bir ayrım yoktur. örneğin 6480 gününüz varsa aylık bağalama oranınız 6480/360=18 18x2=% 36 dır. Yani 5400 günden az günü olanlara bir koruma bulunmakta 5400 günden fazla günü olanlara herhangi bir ayrıcalık yoktur. Serkanx kardeş senin hesaplama yaptırdığın sgk nın sitesi daha öncede dediğim gibi normal insanlar için hesaplama yapmaktadır. Istersen bir kere hesaplattır 2000-2008 öncesi aylık bağlama oranının %60 dan çok az olacağını göreceksin. Fakat dediğim gibi engellilerin 2000-2008 dönemi aylık bağlama oranı %60 dan az olamaz dolayısıyla hesaplanan aylık tahminime göre 200-250 tl gibi düşük çıkar. Ali özdemir 57 arkadaşımın dediği gibi e devlet şifresi ile hizmet dökümünü o siteye kopyalayıp hesap yaptırırsan tam olmasa da daha yakın bir sonuca ulaşabilirsin. Sayılar sunar. Iyi günler dilerim.

Çok teşekkür ediyorum karadağlı kardeşim fakat anlayamadiğim şu
Google'da 5510 sayılı kanuna göre aylik bağlama oranı cetveli yazdığımızda çıkan sitelerde
2008 öncesi sgk başlangıcı olan 3600 günü doldurmamış lar için her 360 gün için % 3 deniyor bu oran neyi ifade ediyor ?
Lütfen okuyun ve bana anlatın aynı konudan sgk uzmanı şevket tezel de bahsediyor,
Cevap verirseniz sevinirim Çok teşekkürler.

Evet mehmet abi dediğin konuyu araştırdım. Sizin dediğiniz gibi 5510 sayılı kanun yürürlüğe girmeden önce sigortalı olup da 3600 günü doldurmayanlara, 3600 günü dolduracagı gün kadar olan kısım için her 360 gün için %3 hesap ediliyor. Fakat kanunun yürürlük tarihinden önce 3600 günü doldurmuş olanların ve ıürürlülük tarihinden sonra sigortalı olanların böyle bir hakkı yok. Yani %2 den hesap ediliyor. o zamanlar da Cumhurbaşkanı bile çocuğunu sigortalı yapmıştı hatırlarsınız bu şekilde baya bir kar yapılmış oluyor. Örneğin o tarihten önce 100 günü olan birisi 3600-100=3500 3500/360=9,72 9,72×3=×29.16 gibi bir aylık bağlama oranı çıkıyor ki bu normal şartlarda 5250 günün aylık bağlama oranina eşittir. Sizin dediğiniz doğru aşağıya sitenin birinden kopyaladığım bir hesaplamayı yapıştırıyorum. Daha iyi anlamamız açısından. İyi günler dilerim.

Aylık Bağlama Oranı (ABO):
a) Aylık bağlama oranı, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi geçen toplam prim ödeme gün sayısının her 360 günü için % 2 olarak uygulanır. Bu hesaplamada 360 günden eksik süreler orantılı olarak dikkate alınır.
b) Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 3600 prim gün sayısını doldurmamış olan sigortalıların yaşlılık aylığı bağlama oranının hesabında, sigortalının Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen ve Kanunun yürürlük tarihinden önceki prim gün sayısını 3600 güne tamamlayan hizmet sürelerinin her 360 günü için % 3 oranı esas alınır. Ancak bu hesaplama şekli 30/4/2008 (dahil) öncesi sigortalı olanlar için uygulanır. 1/5/2008 (dahil) sonra ilk defa sigortalı olanlar hakkında bu hüküm uygulanmaz.
Örnek: Sigortalının Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte 2100 günü olup, tahsis talep tarihinde toplam 5800 prim gün sayısı bulunmaktadır. Bu sigortalının ABO 3'ü
3600-2100 = 1500
1500/360 = 4,16 x %3 = %12,48
5800-1500= 4300/360=11,94 x %2 =23,88
ABO 3 = 12,48+ 23,88= %36,36'dır.

Çok teşekkür ediyorum kardeşim forumda bir çok kişiye anlattım acaba benmi yanlış anlıyorum
diye sordum araştirdiğın için tekrar teşekkür ediyorum.

sen gonder hesaplıyım benım aldıgım emeklı maaşı 950 pırım 190 000 senınkı 270 000 mıydı 1350tl alırsın orantıyla hesapladım 270000*950/190000=1350tl

Engelli emekliliği

%60 engelli memur engelli olarak başlamış fakülte mezunu olarak 15 dan sonra emekli olsa ne kadar maaş alır acaba. Daha önce olanlar var mı

Üst Alt