Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

680.000 civarı. ortalama bir maaş rakamı verirseniz sevinirim

@tarum 41

680.000 civarı hesaplayabilir misiniz? şimdiden teşekkürler

sigorta giriş tarihi 01.07.1998
prim gün sayısı 4994
%42 engelli raporu
şu an aylık primler 6500-7500 tl arası yatıyor.2015 gelirim 90000 civarı
toplam 18 yıllık gelir 680.000 tl civarı
sanırım bu yıl temmuzda emekli olabiliyorum

ne kadar maaş bağlanır yardımcı olabilirseniz sevinir.
3 aşağı beş yukarı bir rakam verebilir misiniz

mel1005

Hizmet dökümünüz olmadan kimse net bir rakam veremez sadece afaki rakamlar olur. Birde şahsi görüşüm, eğer sağlığınız müsade ediyorsa çalışmaya devam edin çünki bağlanıcak maaş mevcut maaşınızın çook altında bir rakam olur. Dediğim gibi sağlığınız izin veriyorsa böyle bir geliri bırakmayın.

Ümit Kurtuluş

rakamı merak ediyorum. şu an gelirim iyi net 5000 tl civarı maaşım var fakat.2500 tl civarı maaş bağlanabiliyor ise emekli olmayı tercih edecek duruma getirdi bazı şartlar. tüm hayatımı yeniden şekillendirmem gerekecek yaşadığım sehri ve yaşam tarzımı değiştirmek istiyorum. bu yüzden bu rakam ne olabilir merak ettim..afaki rakam da olsa bi rakam benim için yeterli. görüşünüz için teşekkürler ayrıca.

mel1005

Merhabalar,
Pirim ödeme günlerinizin dağılımı nasıl? mesela 2000 öncesi kaç gününüz var 2000/Eylül 2008 arası ve sonrası. Çünki hesaplama vergi indiriminiz var ise %60/%60%30 şeklinde. Eğer Günleriniz ağırlıklı %30 dilimdeyse afaki konuşuyorum 2500 lira civarlarında olur. Gene Afaki bir yorumdur 5000 netiniz var ise 2000-3000 arası bağlanır.
Herşey gönlünüze göre olsun.

muhammet üstün

Şimdi tekrar denedim. 2008 yılı kazançlarımı girmeme rağmen bu yılı sistem hesaplamaya dahil etmiyor. Bu yüzden eksik sonuç çıkıyor. Emekli maaşı.com Site yönetimine duyurulur. Acaba bu durumu iletebileceğimiz başka platform var mıdır?

Teşekkürler

sgk sitesi halen bilgi vermiyor nasıl bir çalışma güncelleme anlamadım

arkadaşlar şimdibenim emeklilik müracaat tarihim nedir vergi ind yüz 58 sürekli sgk giriş 21,08,1998 pirim 5550 kazanç 275000tl daha sgk ya gidip hesaplatmadım

polat68

Eğer ilk sigortalılık tarihinde 18 yaşını doldurduysanız;
18 yıl 4080 güne tabisiniz
21.08.2016 tarihinde emeklilik hakedersiniz.

Sgk uygulamasının emekli maaşını hesaplama mantığını anlayamıyorum. Örneğin hizmet kütüğümüzde olmayan günleri yazdıktan sonra aşağıda listenen kazanç bilgisi bugünkü değere getirilmiş değerler değil. Mesela emekli maaşı.com'da 2010 yılı kazancı o günkü degerle 28.000 iken maaş hesaplaması yapıldığında güncel kazanç olarak 40.000 olarak alınıyor. Ama sgk'nın sitesinde verilen toplam kazanç o zaman diliminde yatan o günkü değerlerin toplam kazancından ibaret (verdiğim örnekte 28.000 baz alınıyor). Acaba bu durum sadece gösterimden mi ibaret? Hesaplama yaparken güncel degerleri mi alıyor? Bilemedim.

Bir diğer husus da benim 2007-2011 yıllarında tabi olduğum kurum sgk değildi, bir bankanın özel sandığı idi. Bunlar doğal olarak sgk sisteminde görünmüyor. Hesaplama yaparken sgk sadece hizmet kütüğümüzde bulunmayan günleri istiyor. Kazanç bilgisini sormuyor. Girdiğim bu günlerin kazancını Sgk nasıl biliyor acaba? Bu veriyi bilmeden nasıl hesaplama yapıyor. Bu da merak ettiğim ikinci husus.

Bu sebeplerden ötürü daha şeffaf olan ve gerekli tüm bilgileri isteyen emeklimaaşı.com'un daha gerçekci bir hesaplama yaptığını düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Bu konularda bir fikri olan varsa paylaşabilir mi acaba? Şimdiden çok teşekkürler.

earibagi

evet 7,10,1978 doğumluyum bu tarihtemi müracaat edecem sonuçlanması nekadar sürer birde tahsis numarası almam için önden müracat etmelimiyim teşekkürler

21.08.2016 da emeklilik başvurusu yaparsanız
maaşınız 01.09.2016 dan itibaren hesaplanmaya başlar
sonuçlanması 2-3 ayı bulabiliyor.
Tahsis numarası alabilmek için tahsis talebinde yani emeklilik talebinde bulunmanız gerekir.
Siz daha önce tahsise hazırlık dilekçesi verebilirsiniz.
SSK günlerinizi toplar ve vergi dairesi ile yazışmaları yapar.
Emeklilik zamanınız gelincede işlemleriniz daha kısa sürer.

Adı ve Soyadı MUHAMMET ÜSTÜN Doğum Tarihi ???????????
TC Kimlik No 5131??????? Kamu/Özel Kodu Kamu
Sicil No 5201014671308 Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişi? Evet
19.01.2016 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1931.22
Gösterge 13525 Ortalama Yıllık Kazanç 22,010.40 Ortalama Aylık Kazanç 5,044.80
Aylık Bağlama Oranı 58.30 Aylık Bağlama Oranı 2 49.00 Aylık Bağlama Oranı 3 35.02

Hizmet Kütüğü Diğer Günler Toplam
2000 Öncesi 610 610
2000-2008/10 Arası 3129 3129
2008/10 Sonrası 2565 2565
Toplam 6304 6304

Sgk sitesinden şimdi hesaplattım, normal emekli olarak 1.931 TL olarak gözüküyor, vergi indirimi hesaplamada 250-300 TL gibi bir fark oluşur diye düşünüyorum.

earibagi

Peki bu başvuruyu nekadar önce yapa biliyoruz? Tahsis Hazırlık Dilekçesi
Mesela benim Ekim 2017 şartlarım yerine geliyor. Gün fazlasıyla mevcut yıl bekliyorum.

sizde nisan gibi müracaatınızı yapın
2-3 ayda sonuçlanıyor.

Emekli maas sitesinde 1600 tl cikti.sgk sitesinde 1451 tl cikti neden acaba?birde sgk sitesinde hesaplanan ayligin uzerine ek odeme ayrica ekleniyor mu?

emekli-maasi. com da yine sıkıntı var gibi; Benim normalde prim ödemeye başlanmış yılım 1998 işe girişim bu, Sonradan 1990 yılı stajınıda göstermeye başladı edevletteki döküm, bu yeni dökümü kopyalayıp yapıştırınca 2005 yılında ekmeklisin diyor :), ben elle 1998 yaptım girişi düzelttim (yapıştırdığım sarı alanda buna izin var) bu seferde 2023 de emeklisin diyor... Zaten sitenin sağında bi uyarı var, halen güncellemeler devam ediyor tarzında...

emeklilik.com dan nasıl hesaplama yapıyorsunuz ben kopyalayıp ğönder tuşuna basıyorum hata veriyor

Bende hesaplama yapamıyorum ,kopyala yapıştır deyince uygun değildir diye uyarı çıkıyor.Yardımcı olurmusunuz arkadaşalar?

Üst Alt