Arkadaşlar okuyorum okuyorum birşey anlamıyorum isterseniz bir özet yapayım siz yorum yapın:
benim 3000 gün SSK'm var 1240 günde Bağkurum var hadi 500 günde askerliği saydırdık edermi 4740 gün,bu Bağkuru nasıl SSK'ya aktarabilirim ? artı şu anda çalışmıyorum devlet hastanesinden yüzde kaç özürlü raporu almak gerekirki erken yada malülen emekli olabileyim ve bunun için ne yapmalıyım,yani SGK'ya gidip raporu önlerine koyup beni emeklimi yapın diyeyim bu iş nasıl oluyor ?bende maaş hesaplama sitesine girdim gerekenleri yazdım ve sadece 3000 gün çalışmışlık gösterdim bana sen 1200 TL ile bu senenin onbirinci ayında emekli olabilirsin dedi makina (şunuda belirteyim özürlülük/sakalılık bölümüne %40 yazdım)........yani %40 raporla malülen erken emekli olabilirmisin ? 1971 doğumluyum
Lütfen bilen biri beni yönlendirsin yarın Kızılaydaki SSKanabinasına gideceğim ve beni normal yoldan nezaman/özürlülük yolundan nezaman emekli yaparsınız diye soracağım !
Birde ben 25 sene Almanyada yaşadım ve ordan çalıştığıma dair belge getirttim SSK'da bu belgeyle ne yapabilirim ? birzamalar okumuştum 1 sene önce felan hani şu
5510 torba yasasımı neyse internette yazıyorduki kim yurdışından çalıştığına dair belge ibraz ederse (iş başlangıç tarihi olarak) ve Türkiyede çalışmışssa bende olduğu gibi (işbaşlangıcım 1996) almanyada ilk işbaşlangıcım 1987 o tarihe geriye götürülürmüş yani:benim güya Türkiyedeki işbaşlangıcım 1987 olacakmış,sigortaya sordum oturduğum ilçede haberimiz yok dediler ???
dedimki birde Almanyada yaşadığın süreyi belgeyle ibraz edilirse (buda toba yasasında vardı ) üstüne para yatırıp emekli olabilirmişssin dedim gerizekalıların bundanda haberi yok ?? bakalım yarın merkezdeki dangalaklar ne deyip beni sinir krizine sokacaklar allah hayırlısını versin (Amin)
ama baştaki sorumu mutlaka birileri yanıtlasın ben işin içinden çıkamadım valla ????