Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

san-salvador

Merhabalar, Nasıl geçine bilceğiniz konusunda tek önerim bir yerde tekrar çalışmaya başlayın. Maaş konusu maalesef böyle

hakanaca verdiğin siteye hesaplattırdım çok fark cıkıyo ben SGK govtr den hesaplamıştı 615 tl gibi bi rakam çıktı ama senin dediğin siteden 815 civarı bi ücret çıkıyor hangisi doğru kafam karma karışık

Son bir hafta on gündür gazetelerde Emekli maaşlarının özellikle 2000 sonrasının düzeltiliceği bilgisi dolanmakta. Böyle bir mahkeme vardı ama Anayasa Mahkemesinde bildiğim kadarınla. Dava açılmıştı emekliler sendikası tarafından. Dava kaybedilmiş Anayasa Mahkemesine gönderilmişti.

Sonuç emeklilerin lehine çıkarsa biraz olsun maaşlar düzele bilir. 600-700 TL civarlarında dolşıyor maaşlar. 2000 öncesi 3600 günle ve 100,000 Pirimle emekli olan şu an 1400 TL alıyor. 6500 günle 230.000 pirimle 1000 lirayı göremiyoruz...

Merhaba engelli bağkur emeklisi oldum. Maaş olarak 741 tl maaş bağlanmış. Ben hiçbirşey anlamadım bu işten

2000 oncesi 540 gun 2000 2008 1700 gun 2008 sonra 3000 gunle emekli oldum. Burut masim 2700 tl hep askeri den fazla yatti kazancim 205000 97400 maas baglandi raporum 43 le toplam 5200 gun sigorta calismisligim var bilen bi cevap ver sin oranlar 60 60 32 .7 ile hesap lamislae

Yaslılık emeklılık maası nekadar %41 engellı rapaorum var

Merhabalar ben %41 engellıyım 5892 prım gun sayım var bana maas ne kadar baglanır benım aklımda cok karıstı bazı arkadaslarınkını okudum cok dusuk bende dusuk alırmıyım

1999 CALISMAYA BASLAMA HIZMETIM ASGARIDEN YATTI SIGORTAM

Sugaremro

1000 tl cok dusuk ama ben 18 yılımı hasta hasta zorlaya zorlaya bıtırdım sırf emeklı olup rahat aedeyım dıye bu neden bu kadar dusuk malulende emeklı degılım erken emeklılıkten yararlanmak ıstedım devlet bızı bukadar cabukmu elıyor ve engelllı vatandası olarak

HURİYE KARAKAYA

Merhabalar, Vergi indirimi ilen emekli olduğunuz için değil, Değiştirilen hesaplama sistemi için düşük maaş bağlanıyor. 2000 Öncesi Günler %60 2000-2008/10 ay arası günler Vergi indiriminiz var ise %60 yok ise %40 tan hesap ediliyor. Can alıcı yer ise 2008/10 sonrası yatan günler ve pirim. Burda Vergi indiriminiz olsada olmasada %30 dan yatar.

Verdiğiniz bilgiler ilen kimse size maaş hakkında bilgi veremez. Vergi indirimi ilen ilgili hesaplama araçları ve siteler mevcut gerekli bilgileri ordan girerek maaşınızı öğrene bilirsiniz.

Hep asgeri ücret üzerinden yattıysa beklentiniz yüksek olmasın. Günlerdeki dağılımınızla alakalı olarak 750-1000 TL civarlarında değişir.

Arkadaşlar merhaba bir konuda bilgi almak istiyorum SGK sitesinde hesaplama yapınca maaşım 2120 tl çıkıyor emekli-masası.com da 2297 Excel ile yaptığım hesaplama da ise 2690 tl çıkıyor kafam karıştı. 99 işe girişliyim. 2007 Temmuz'a kadar asgari ücretten 2007 Temmuz'dan sonra ise hep tavandan yattı.

serkanbaba

Hocam TAVAN dediğiniz ne kadar mesela şu an brütünüz 10.000 TL gibi mi yoksa 5000 TL gibimi.(Sadece merakımdan soruyorum)

Excel ile hesaplama yapamadım ben.Hizmet dökümünü yapıştırdığımda excel kitleiyor.

serkanbaba

Genel görüş ( şahsi uygulamam da bu yönde ) excel gerçeğe en yakın sonucu veriyor.Ancak onlarca kişinin sonuçlarını hesaplamış değilim.Benim kendi maaşımı hesaplama çabam sırasında excel 8 kuruş farkla maaşımı doğru hesapladı.emekli-maaşı sitesi 90 tl fazla hesapladı, SGK sitesinde zaten engelli emeklilik boyutu olmadığından kafadan hatalı hesaplıyordu.Onu hiç dikkate almayın.

emekli maaş com ve excel arasında bu kadar fark olması, bende bazı dataları hatalı girmiş olabileceğiniz düşüncesini uyandırıyor.

Sugaremro

Excelde doğru hesap için 2.sayfayı kullanmadan direk manual data girmek en mantıklısı.Bir kere düzgün girebilirseniz en doğru sonucu göreceğinizi sanıyorum.Sonuçta e-devlet elinizin altında.30-40 satır excele prim rakamları ve prim gün sayılarını gireceksiniz ve girdiğinizi kontrol edeceksiniz.Data girişinizde problem yoksa zaten en doğru sonucu göreceğinizi düşünüyorum.O kadar göz korkutucu bir süreç değil. 10-15 dklık bir çaba sonucunda gerçeği görmiş olacaksınız.

masterzek Excel de yaptığım hesaplamaya göre 1625,emekli maaşı.com sitesinde ise 1690 TL gözüküyor.Sanırım 1650 gibi düşünebiliriz bu durumda.

Mrb. Yüzde 55 rapor
2000 / 0
2000_2008 /1851 gün 37120 tl brüt
2008_2011/7 aya kadar 561 gün 16260 tl
2011 /7 aydan beri emekli sandıgı vakfına baglı özel bir bankada çalışıyorum 2011 _ bugüne kadar da 2093 gün 195018 tl brüt şimdi emekli olsam ne kadar maaş baglanır acaba sigorta girişim 2000 yılı şimdiden tsk ederim sayg.

@Ümit Kurtuluş peki bu %6,5 zamdan sadece Temuz ayında emekli olmuş olanlar mı faydalanıyor yoksa emekli olacak kişilerin hesaplarına da bu zam miktarı yansıyor mu?Yani şimdi benim hesaplamam 1650 TL alacağım yönünde.Temmuzdan sonra bu rakama %6,5 eklenir mi yoksa emekli olmadan bu zammı alamazmıyız.

İlginç bir soru oldu sanırım :)

Emekli olmadan obzammi alamassiniz en azindan emeklilik dilekcesini vermeniz gerekir
Sizinkisi calismiyorum ama maas istiyorum gibi bisey olmus ��

Vergi indirimi yazım elime bugün ulaştı durumumu kısaca özetlemem gerekirse nasıl bir yol izlemeliyim ;

İşyerimde muhasebedeki arkadaşlarım kıdem tazminat tavanının temmuz ayında artacağını söyledi bu yüzden emeklilik başvurusu için haziranın geçmesini beklersem neredeyse emekli maaşımı hesaplattığım kadar kıdem tazminatıma ek olacak, fakat temmuz ayının ilk günü ayın 3'üne denk geliyor emeklilik için başvurursam temmuz ayı ve sonrası emekli maaşı zamlı haliyle mi bağlanır yoksa şu an hesaplattığım gibi mi bağlanır ? zamlı haliyle hesaplanacaksa temmuzda başvuracağım, cevaplarınızla yardımcı olabilir misiniz, teşekkürler.

Sanırım biraz Sugaremro'nun sorduğu soruya benziyor sorum.

O kadar saçma bir sistem ki insan ne yapacağına karar veremiyor.Benim hesabıma göre çalıştığım her ay için emekli maaşım 5 TL artıyor.ama bugün emekli olsam ve %6.5 zammı cebime koysam 20 aylık çalışmayla alacağım parayı almış olacağım.

Sugaremro

Merhabalar, Emekliler yılda iki kez zam alırlar Ocak ve Temmuz aylarında. Temmuz ayındaki zam miktarı söylenene göre 6,5-6,7 gibi bir rakam.

Temmuzdan önce emekli olursanız zaten bu zammı alıcaksınız. Temmuzdan sonra olursanız da alıcaksınız. Hesaplama sitelerinden özellikle Excell formatından bakarsanız haziran hesaplamanız ilen temmuz hesaplamanızın arasında bir artış olucaktır. Yanılmıyorsam 3 temmuz dan sonra dosyayı tekrar indirmeniz gerekicek çünki formüllere zam oranı yansıtıcak dosyayı hazırlıyan.

Malülen emekli maaşı

Merhaba bu ay engelli vergi indirim hakki kazandim %48 emeklilik basvurusu yapicam 1998 yılında sigorta girisim var 4800 gun oldu basvuru yaparsam ne kadar maas alirim 1968 dogumluyum

ben hesaplattım hesaplanan tutarın aynısı emekli maaşı olarak bana bağlandı ayrıca bu sgk nın resmi sitesi

Üst Alt