Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Siemens orion 2 kulakiçi işitme cihazı aldım. Memnun değilim..?

nuri3558

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar cihazı dün aldım kulakiçi gözükmeyen modellerinden 16 kanallı güya herşeyi var toplam 6 bin TL ile anlaştım, bide cihazı alırken diyor ki araba sesleri geliyor şu sesleri gelyor 100 kez dedim benim duymaya değil insanları anlamaya ihtiyacım var ona göre alıyorum cihazı dedim tamam tamam dediler, gelin görün ki cihazı taktığımdan beri hiç bir etkisini görmedim herşey otomatik tak kullan dediler öncelikle telefon ile konuştum hiç birşey anlamadım cihazsız halim gibi, tv açtım yine anlamadım, yakınımda uzağımda konuşanlar anlamadım, hani otomatikti ???

Hiç memnun kalmadım toplasan 2-3 saat taktım cihazları hemde 2 kulağımda var ama hiç faydasını görmedim bana böyle anlatmamışlardı, ben telefon ile konuşmak istiyorum diye özellikle üstüne basa basa söyledim o yüzden paraya kıydım ayrıca bana kumandalı demişlerdi kumanda falan vermediler bana herşey otomatik deyip beni gönderdiler bugün geri götürüp fırça atıcam gerekirse iade edicem olursa çünkü hiç bir faydası yok bana...

nuri3558

yorumu görünce gözüm korkmaya başladı.
ben geçen çarşamba günü kulak içi işitme cihazını bir firmadan anlaştım. cihazın markasıda siemensdi. deneme yapınca arabanın sesi gelmeye başladı. insanları herşeyi net duyabiliyorum. ama kulak arkası cihaz ile.. kulak içi cihaz aynı kulak arkası cihaz gibi ses alırsın dediler. bakalım ne olacak.
beklemedeyim. ben şimdi sana alışman lazım demek istiyorum ama insanları hiç anlamıyorum telefondan hiç birşey anlamıyorum diyorsun. diyebileceğim hiç birşey yok..
o cihaz iade etmeli veya montajı yeniden yapılmalı diye düşünüyorum

kulağın sağ ile sol kaç db ?

nuri3558

geçmiş olsun.
şöyle bir durum var cihaz ile bir anda hemen insanları anlayamazsın, tv de konuşulanı, telefondan konuşulanı hemen anlayamazsın.
iletim tipi sensorial işitme kaybın varsa eğer zamanla anlarsın sanırım.
mesala birisi seninle konuşurken elini ağzına kapatıyorsa anlamazsın cihaz ilede anlamazsın.
dudak okuma kabiliyetin olmalı bu şekilde cihaz ile sesleri yüksek duyarsın ve dudak okuma kabileyetin ile anlamaya çalışırsın.

sanırım art niyetli bir satıcıya denk geldiniz, iade şansınız varsa iade edin.
hangi modeli aldınız?

Sol 50 db sağ 55 db orta dereceli işitme kaybım, sensöriel bileteral işitme kaybım var benim, markası siemens orion 2 en pahalısını aldım ki rahatça anlayabileyim ama gel gör ki yok zamanla düzelir mi bilmiyorum..

Sesler çok yüksek ondan bir sıkıntı yok taa nereden gelen sesi duyuyorum ama ben insanları anlamadıktan sonra ne yapayım cihazı ben duymak istemiyorum zaten duyuyorum ben anlamak istiyorum bunu özellikle anlattım 16 kanallı güya kumanda var diyordu şimdi ise otomatik dedi ama hiç bişey olmadı etki etmedi iade almazlar sanırım sonuçta kulak kalıbıma göre yaptırıldı boşa aldım pişmanım yani..

kaybınız çok değil aslında memnun olmanız gerek ama kulak içinde akıntı varsa çok fazla sulu veya nemli ise verimini etkileyebiliyor birde tekrar kaybınıza göre program yükletin.. birde kalabalık ortamlarda sesin nereden geldiğini ayırt edememeniz normal, diğer sesler ile duymanız gereken ses karışıyordur. bire bir sohbette verim varsa başınızın üstüne koyun.. kanal manal fasafiso bence..

Yüzyüze cihazsız ile de iletişim kurabiliyorum benim için o sıkıntı değildi hani bazen anlamıyordum ama yine tekrar ettirdiğim zaman anlıyordum, cihazı isteme amacım o tekrarı ettirmemek ve telefon ile konuşabilmek hani ben hemen istiyordum bekle diyorlar bilmiyorum ya cihazı takınca çok yankılanıyor sesler..

nuri3558 , aynısının tıpkısı bende var. benim işitme kaybı değerlerim de seninkiyle üç beş aynı. bende de anlamama sorunu var. benimki farklı bir cihaz. ısrarla taktım da epey bir, sesi yükseltiyor, ancak anlaşır kılmıyor. bunu kim ne şekilde aşmış bir bilebilsek. belki ayarla düzelir mi?. sen gittiğinde gör bak. biz boş halde verdik. şimdi taleplerinize göre ayar yapalım bir de öyle deneyin diyecekler. böyle böyle sürecek olay. iade edemezsiniz.

Gittim cihazcıya zaman tanımalısın kendine dedi sesler yüksek ama anlamıyorum dedim zamanla anlıcaksın dedi her hafta kontrole gidicem bilgisayar üzerinden ayarlama yapıcak, telefon ile konuşamamak çok kötü cihazı o yüzden aldım zaten oda 1-2 aya anca diyor alışması gerek cihazların sana diyor mecbur böyle gidicez bakalım, zamanla olucak diyor bakalım görücez..

orionu bende denemistim odyometristin onerisiyle. cok moktan bi seymis. o kadar cihaz denedim onun kadar konusma anlayamama olanina denk gelmemistim.
alisac aksin masalina kanma. ati alan uskudari geciyor iade zamanini gecirirsen. alisacaksin diye diye cesit turlu ayarla bizleri oyalayip ustune birakacaklar.
eger alisacaksan birazicik memnun olurdun.benimde basima kaldi boyle alisican deyip ayarliya ayarliya vakit kaybederek 2500 liralik phonak naida,haram zikkim olsun vakti gecti iadenin diye geri almadilar.bi halta yaramadan duruyor evde:mad:
50 55 db kayipla cihazdan en cok istifade edebilecek grubindansiniz. git baska cihaz dene.

Cihazları benim kulak kalıbıma göre yaptıklarını söylediler geri iade etme şansım nasıl olabilir ki?

Ben bu cihaz işlerinden pek anlamam, memur olarak atandım kasımda cihazsız sıkıntı çekmiyorum pek açıkcası amacım telefon ile rahat konuşabilmekti atandığım ilde ki en iyi işitme merkezine gittim 27 yaşındayım ilk kez cihaz kullanıyorum benim isteğim sadece telefon ile konuşabilmekti ona da var diyor ayarlarını yapıcam her hafta gel dedi o kadar para verdim 1 hafta deneyelim bakalım..

kalip parasini keserler geri verirseniz. ama gec kalmayin geri verme niyetiniz varsa. 50 55 db kayipla telefonda konusmalari cihazsiz anliyamiyormusunuz. zaten cihazlar ses yukseltir. konusmayi anlama kulak sinirlerinizle ilgilidir.

simens kaliteli cihazdır.cihazında sorun oldugunu sanmıyorum.büyük ihtimal sana göre ayar yapamamışlardır,yada sattıkları cihaz sana uygun degildir,bence zaman geçmeden iade et başka yerlere bak. seni oyalayıp sonra iade almıyoruz süresi geçti diyebilirler.cihazın markası pek öenmli degil iş ona göre ayar yapacak uzman odyolog bulmak lazım,piyasada uzman gecinen bir çok odyolog ne yazıkki bu işi bilmiyor.hastaya ticari gözle bakıyorlar,ben cihazlara o kadar çok para verdimki nerdeyse o paraya yüksek model bir araç alabilirdim.en son odyocu bayanı kucagıma alıp pencereden aşagı atma düşüncesindeydim ama allahından bulsun dedim vazgeçtim:D.

Telefon ile konuşurken bazen takılıyorum anlamıyorum buda karşıdakini rahatsız ediyor efendim tekrar edin diyorum, yada müşteri hizmetlerini arıyorum çok soru soruyorlar sıkıntı oluyor bazen..

Sorun bende sanırım cihazlar dediğiniz gibi sadece sesleri yükseltiyor benim duymam da sorun yok her sesi duyarım ama anlamada sıkıntım var ben ona göre cihaz almak istiyorum diye 50 hatta 100 kez söyledim, zamana bırak dediler cihazları kabul etmesi gerekiyormuş sinir sistemlerim..

Valla bende aldım insanı saf yerine koyuyorlar sormayın gitsin kardeşim yeni aldıysanız iade etme hakkınız var iade edin bence sağlık bu şakaya gelmez

yedikleri naneye bak:mad:cihaz saticaz diye biz agir isitenleri salak yerine koyuyo bu saticilar.
cihazlarin sinir sistemini kabul etmesi:palti ustu ses yukseltecek bisey:eek:

Merhaba Bende ilk defa orion 2 cic aldım.Daha once cihaz kullanmadim.Isitme kaybim hemen hemen sizinkiyle ayni.Almadan once kulak arkasi modeliyle deneme de yaptim.Pek memnun kalmasam da yine de aldim.Zira daha once onlarca model marka denedim.Emin olun cok uc bir cihaz degilse hemen hepsi ayni.Hicbirinden memnun kalmazsiniz.Peki neden aldin derseniz.Belki bir sure kullanirsam alisirim diye dusundum.Bu arada ben tekine 2600 tl verdim.Çifti 5000 olmasi lazim en fazla.

Merhaba bence orion güzel bir işitme cihazı gerek kanal ve gerek özellik anlamında ama lakin kulağa takar takmaz bu iş hemen muslukdan suyu kemeye benzemez zaman gerekli sabır gerekli ilk defa kullanıcı için bu durum bir hayli zor fakat çözümsüz kalmazsınız bence bende yardımcı olmak isterim. işitme cihazı uygulayıcısı olarak. gerekirse lütfen iletişime geçelim.

Her yolu denedik ama cihazın tek yaptığı uzaktan dışardan gelen sesleri duymamı sağladı benim duymaya değil anlamaya ihtiyacım var cihazları iade etmek istiyorum hiç bir işime yaramadı cihazcı ise almamak için direniyor 5500 TL verdim kesinlike istemiyorum cihaz kullanmayı bu halimle memnunum şükür buna da telefonla konuşma işini de eşim hallediyor..

Hayatımda 1 kere cihaz kullandım 27 yaşındayım neredeyse 10-15 yıldır duyma sıkıntısı yaşıyordum ama 1 hafta cihaz kullandım doğal sesleri o derece yok ediyor ki sırf 3-5 kelimeyi anlayıp telefonla konuşmak için cihaz kullanmaya değmez, büyük hayal kırıklığına uğradım belki ileride yeniden cihaz alırım ama şu yaşıma kadar nasıl kendimi idare ettiysem yine ederim...

nuri3558

şuan normal değilmi söylediklerin ?
ilerde takayım dedin aldın başladın kullanmaya. sese alışmadan cihaza odyocuya şikayet ettin. sence bu normal birşey mi ?
ben daha lise 1 de almıştım cihazı 6 7 ay sonra nerdeyse alışmaya başladım memnun kaldım. aldığımda anlaşılmıyodu..

iade etmek istiyorsan Tüketici şikayetine bildir.

Fulya83

telefondan yavaş konuşunca anlarımda hızlı konuşunca bazen anlıyorum bazen anlamıyorum. işitme engellilerin genel sorunu bu zaten :)

bypeace

Emin ol sanada yaramayacak o cihaz..senin testine göre kanal içi ile mümkünatı yok işine yaramaz.

Fulya83
gürültülü ortamda bende anlamam. ÖRNEK: düğünlerde, toplantılarda, konferanslarda..

twilight
bakalım. bu akşam geliyor ben yarın gidip alacağım. sonucunu yeni konu açarak bildireceğim..

ah ahh, 3 5 bin liralik cihazla duyulsa dunyada isitmeyenmi kalirdi.
en kucuk iyi anlamada memnun olmak lazim cihazdan. baska turlusu;verdigimiz paralarami yanarsin, cektigimiz eziyetemi yanarsin.
en iyisi her seyi duyupta nolacak:pinsanlarin hepsi dinlenmeyemi deger:pdeyip, duymadigimizi menfaate cevirmek:eek:isitmedigimizi dibine kadar kullanmaktir derim.

valla ben bazen bu durumu dibine kadar kullanıyorum;) işime gelmiyorsa duymuyorum:D bazen sagır olmakta güzel.allah başka rahatsızlık vermesin.bunada şükretmek lazım bence:D

siemens son model cihazı bende aldım 6700 tl değerinde değin gibi anlattılar herşey ful otomatik kanallı programlı taktım kulağıma abi sesler mekanik alkası yok diyorum mekanik kendi sesimden rahatsız oluyorum sizin sesinizden bişey anlamıyorum bir türlü adam gibi ayar yapamadılar en sonunda az olsada biraz makanik ses düzeldi ama boğuk kaba git dediler alışırsın alışamadım iğrenç ses bişey anlamıyorum geri iyade bile yok elimde kaldı adam aldı parasınıda her gittiğimde ayar yaparız diyerek saatlerce uğraşır başından salar yani bu siemens cihazlara güvenmeyin tafsiye etmem

Telefonla yavaş konuşunca anlıyorum, yüzyüze ise sessiz konuşsa anlamasam bile ikince kez söylediğinde anlıyorum, cihazlar işimi görmez sanırım işitsel sıkıntım nörölojik yani sinir sistemim ile alakalı o yüzden bir işitme cihazı işime yaramaz duymada bir sıkıntım yok anlamada sıkıntım var oda cihaz ile çözülecek gibi değil belli ki, cihazı taktım normalde anladıklarımı da anlamamaya başladım cihazcı da banane diyor ben sana sattım bitti olay diyor 1 haftadır hiç takmadım bile cihazları ne umutlarla almıştım, ben ne yapayım dışarıdan gelen araba sesinin, merdivenden inen ayak seslerini, ben napayım ileride ki cafe den gelen sesleri bunlar benim bi işime yaramaz ki ben bunları zaten duyuyorum ta nerde ki sesi duyupta yanında ki anlamadıktan sonra cihazlar çöp hiç bir işe yaramaz benim için..

Kaç kez cihazcı test etti kanal değiştirdi güya 16 kanallı cihaz denedik hepsini ve hiç birinde işe yaramadı alışma süreci dediler ama anladıklarımıda anlamamaya başladı, dış mekan seslerini kıstık güya insanları daha iyi anlarım diye yine olmadı, dış sesleri açtık yine bişey olmadı 2 hafta kullandım hem maddi hem manevi zararı oldu bana, insanları anlamamaya başladım, benim işitsel hastalığım nörölojik olduğu için sinirlerimde sıkuntı var cihaz kullansam dahi ta nerde ki sesi duysam dahi insanları yine anlamıyorum yine anlamıyorum o cihazlar çöp benimiçin..

İnsanlar hep birbirleriyle sessiz konuşur nadir yani anlaşılır bir ses tonuyla konuşan, bir garson bir şöför bir müdür hep sessiz konuşurlar insanlar öyle anlıyor bizim engelimiz olduğu alnımızda yazmıyor maalesef bizede herkes gibi muamele ediyorlar ben bazen söylüyorum anlaşılır oluyorlar bazen söylememe gerek kalmıyor alıştım ben bu duruma cihazsız daha iyiyim..

teşekkür ederim sizlere de geçmiş olsun yorumlara baktım ama bi kısmı simens diyor bi kısmı farklı markalar

Üst Alt