Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Siemens orion 2 kulakiçi işitme cihazı aldım. Memnun değilim..?

nuri3558

oyle demeyin,benim gibi cok ileri isitme kaybinda hic ses duyulmuyor cihaz takmadikca.cihazdan gelen seslerle pur dikkat dudaklara, konusulan konuya odaklanarak konusmalari anliyoruz.cihaz olmazsa bittik yani:(
noroloik oldugunu doktormu soyluyor. her sinirsel isitme kaybi noroloik degildir.
isitme cihazi duyamadigimiz frekanslarda sesleri yukseltir iyi ayarlanirsa. buda konusmalari anlamak icin iyidir.hemen pes etmeyin derim. gidin idise, orda resound, oticon deneyin. bakin bkalim ise yariyomu.

nuri bey bende ilk sizin düşüncenizdeydim duyuyorum ama anlamıyorum milletin yüzüne bakıyorum sadece benle konuşsa anlarım bir ortamda konuyu anlayamıyorum ama en son maxtone aldım evdeydim ilk gün herkes konuşuyor bir konudan falan hepsini duydum kelimeleri anladım yüzlerine bakmadan konuya gire bildim konuşmalara cevap yada yorum yapa bildim bu hoşuma gitti. siemens düşük kayıplara iyi gele bilir ileri dereceler cihazların durumunu anlıyor düşük derece anlamaz kendisi duyuyor zaten

twilight

sonuç istanbula geldi ankaraya kargolandı. gelmesini bekliyorum. sandımki firmaya gelmiş..
ama bazıları kötü yorum yazdı. o yüzden cihazdan memnun olamayacağım gibi.. gelsinde..

Cihazcı ile anlaştım tek cihazı iade kabul etti ve ücretini aldım, tek cihaz ise bende kaldı, yine de umudumu kaybetmek istemiyorum tek cihaz ile deneme yapıcam belki 2 ay belki 2 yıl alışana kadar kullanmayı düşünüyorum, kulak sıkıntımın nörölojik olucağına inandığımız için tek cihaz ile yola devam etme kararı aldım belki ileri de istediğim gibi olur olmazsa da yapıcak bişey yok tek cihazı her daim kullanıcam..

Bazen kabullenmek uzun sürüyor yıllardır işitme kaybım olmasına rağmen kabullenmedim geçen yıl kendimi ikna ede ede rapor aldım Allahıma şükür ki ilk girdiğim ekpss sınavından memur olarak atandım daha 2 aylık memurum ve işitme kaybım bana bu işi sağladı bende cihazları kabul etmek zorundayım bir kez daha kabullenmem gerekicek bu durumu..

nuri3558

cihazda sorun yok sorun sende :=) ilk defa takıyosan herşeyi kesinleşecek mi ? daha 1 2 yıl sürecek :=)

Arkadaşlar herkeste aynı şey sözkonusu..Sanmayın ki filanca cihazı alınca daha iyi duyacağız alakası yok..Bu cihazlar yüzde 5 en fazla 10 gibi olumlu bir katkı sağlıyor işitmeye..Tamamen para tuzağı..Bütün işitme sağlığı sektörü işin içerisinde.İş ticarete dönmüş durumda.Ben burada işitme cihazından memnun olan var mı diye konu actım.Bir kişi bile çıkmadı.

login

yüzde 5 mi 10 mu abartma istersen ? bana %50 faydası var. ama DB ye bağlı.. DB ne kadar yüksekse o kadar az fayda sağlar
eğer cihazı yeni taktıysan sese alışman en az 1 yıl sürecek..
mesela sen ilkokula başladın 1 sınıfta hızlı yazmaya alışabildin mi ? buda böyle birşey.
mesela
sağ gözüm 2.75 sol gözüm 0 gözlük takıncada %50 faydası var sol gözüm kadar tam net göremiyorum ? doktorlarda öyle diyor..

Cihaza alışma süreci bana saçma geliyor. Sonuçta cihazı kulağına atkıyorsun elindeki fincanı masaya koyarken kulağında ses inliyor, yada bir sürtünme sesi, poşet sesi ama nedense bu cihazların insan sesine karşı bir alerjisi var galiba. Bende aynı şeyi diyorum ben insanlarla diyalog kurmak istiyorum. Yani o poşet, sürtenme yada yere cisim düşme seslerini çoğaltacağına adam gibi insan sesinide çoğaltsa ya. Çevre gürültüsü insan sesini bastırıyor. Şimdi bu cihazın marifeti mi yoksa bizim alışmamız mı?

Cihaz reklamlarına bakarsanız, hiçte öyle demiyorlar. Ne diyorlar?
Gürültülü ortamlarda konuşmanın keyfine varın?
Uzakta konuşan birinin konuşmasını anlamanın tadını çıkarın?
Bir sürü özellik sayar dururlar.

Madem sorun bizim kulaklardaysa zaten bu sorunlar için bu cihazları almıyor muyuz?

EE bu sorunlara çözüm üretecek cihaz yoksa o zaman reklamlarını şu şekilde yapsınlar.

Valla biz ses yükselten bir cihaz yaptık. Sorun sizin anlamanızda ister anlarsınız ister anlamazsınız.
Biz sizi alışmak hikayesiyle oyalıyoruz. Bizde işin ticaretine bakıyoruz.

Bende 4 yıl içerisinde iki cihaz aldım. Biri interton, şu an kullandığım siemens. Ve hala istediğim sonucu elde etmiş değilim.

Ha bu arada bu benim görüşüm. 40-50db arası işitme kayıplarında işitme cihazı nasıl bir faydası olur bilmiyorum. Çünkü bu işitme kayıplarında kemik işitme oranlarıda nerdeyse aynıdır. Yani bir yandan işitme cihazından gelen ses ve bir yandanda kemiklerinden duyduğu ses birbirine karışıyor gibi geliyor bana.

Bu ses yukselticilerden yuzde 50 fayda sagliyorsan bravo artik ne diyeyim..Sesi yukseklik olarak yuzde 50 daha fazla verebilir ama kesinlikle bana sagladigi fayda yuzde 10 hadi 15 diyelim o kadar.Bende 45 db kayip var.Yuzde 50 fayda saglasa zaten sikayet etmem mumkun olmaz.Alisma meselesine gelince yaklasik 1 aydir takiyorum.Bana bir rahatsizlik vermiyor.Sesleri guzel yukseltiyor.

Nuri kardeşim bende kulak içi aldim ilk biraz duydum sonra fayda sağlamadi sonra kemik yolu cihazı aldim gözlük tipi anlada konuşmada daha iyi geldi duymam arti gözlük tipi cihazlari dene bi belki kemik yolu sana fayda sağlar

aynı 50 ye 55 işitme kaybı bende de var, maxtone dan kulak arkası küçük cihaz aldım kaybettim. belltone dan kulak içi cihaz aldım kaybettim. bu cihazların bir iki programı var ama hayatın 50 programı var, here yerin ve herkesin ses yoğunluğu farklı, çıkar tak çıkar tak en sonunda kaboluyorlar. şimdi asgari ücretli çalışanım cihaz alacak durumum yok raporu da yeni aldım. mecburen tekrar cihaz alacağım ama ben de sizin gibi ne yapacağımı bilmiyorum. sorunum tamamiyle aynı, insanları anlayamıyorum. cihazı ayarlatıp oda içindekileri anlasam, bu sefer de daha geniş alandakileri anlamıyordum. dışarıdakileri anlasam içeridekileri anlamıyorum. hafif kısık sesle konuşulan şeylerei odanın sonundaki anlıyor, ben anlamıyorum. cihazın da buna hiçbir etkisi olmuyor.

Anlamadan bilmeden cihaz alinmaz maalesef ticaret hayati böyle satanda ekmek yiyor sonuçta. Sorunu anlayabilmek icin bisensorenual tip isitme kaybının karakteristik özelliği olan duyuyorum ama anlayamiyorum sorununa kisaca cevao vereyim: salyangoz icindeki sinir uçları hasar aldığından sesleri olmasi gereken sekilde beyine iletememektedir o yüzdenduyduklarimizi çoğu zaman anlayamayiz. Ben cok ileri derecede kaybi olanin cihaz alirken kendi memnuniyeti dahilinde almasi gerektigini söylerim yoksa 1000 liralikta olsa 5000 liralikta olsa alacaginiz cihazdan fayda göremezsiniz. Bir kac marka deneyin ilk taktiginizda sesler hosunuza gidiyorsa onda karar kılın. Dört dörtlük bir duyma ASLA beklemeyin. Saygilar.

Ben cihazcıya gidip tüm derdimi anlatmama rağmen bana verdiği cihazdan hiç memnun kalmadım yaklaşık 1 aydır kullanıyorum sesleri artırmaktan başka bir işe yaramıyor bana insan sesi lazım ayak sesi araba sesi değil ama ne yaptıysam olmadı yine de kullanıyorum belki bir umut istediğim gibi olur diye ama nafile boşa kullanıyorum sanki, deneyelim dedik ama bir faydası yok anca ses yükseltiyor hiç memnun değilim o kadar para verdim ve değmediğini görmek daha çok üzüyor beni anlama sıkıntım hala devam ediyor ve yine söylüyorum cihazı boşa aldım..

dünyanın en kaliteli cihazıda alınca %100 memnuniyet ve verim almak mümkün değil.. günlük işlerinizi sohbetleri tv yi veya müziği duyuyorsanız başınızın üstüne koyun.. telefon konuşmakta çok zor çünkü telden gelen ses dışardan gelen sesi baştırıyor ve duymuyorsun duyduğunu anlamıyorsun.. ben mesela telefonla hiç konuşmam..

Cihazsız da yaşarım bi sıkıntım olmaz sohbet muhabbet bazen az duyarım yine de ne demek istediklerini anlarım ve duymadığımı unuturum bazen telefon ile de konuşurum tv de izlerim ama bunu sürekli yapamam bazen hiç anlamam bazen çok rahat anlarım cihaza gerek yok benim için ama yine de bir memur olarak herşeyi anlamak rahatça konuşmak rahatça telefon ile konuşmak isterim sırf cihazı bu yüzden almıştım ama görüyorum ki 1 ayı geçmiş olmasına rağmen hiç bir etki göremedim anca ses artıyor ben zaten onları duyuyorum benim için onlar problem değil benim anlamadığım insan sesi bu insan sesinin anlamak için daha ne yapmam gerekiyor bilmiyorum cihazcı topu bana atıyor ben sattım en iyi cihazı sorun sende diyor..

Merhaba,

Sensorial işitme sorunu olanların kanal içi cihazden pek verim alamayacaklarını her odyometristin söylüyor olması gerek, söylemeyenler sadece ticari kaygı derdinde olanlardır. Aynı soruna sahip olmakla birlikte işitme kaybım düşük (30 civarı ama ben de telefonla konuşamıyorum, konuşmaları anlamakta çok zorlanıyorum) olmasına rağmen iki farklı ve kaliteli cihaz kullandım ve önemli bir fayda göremedim. İlk kullandığım cihaz Phonak'tı ve 5 bin liraya almıştım, ikincisi Widex Dream, tanesi 5 bin liraydı ve benim sorunum her iki kulakta da olduğu için iki tane aldım. Phonak'a göre daha iyiydi ama asla kulak arkası verimine ulaşamıyorsunuz. Bunun dışında yukarıda arkadaşların da belirttiği üzre cihazlar sadece daha iyi duymanızı sağlıyor, anlamaya direkt bir katkısı yok. Ancak alışma süreci konusu doğru, birkaç ay aksatmadan takmanız gerekli cihazı.

Şimdi kulak arkası almak için arayıştayım, Widex Unique almak gibi bir niyetim var ve çok yüksek fiyatları var ama insanlarla iletişim ihtiyacından ötürü insan parayı düşünmüyor böyle durumlarda. Sensorial işitme sorunu olup Widex Unique kulak arkası kullananlar varsa ben de yorumlarını almak istiyorum. Forumun acemisiyim, nereye yazmam gerektiği konusunda yönlendirme yapabilir misiniz acaba?

Kulakiçi ile şimdilik idare edicem 3-5 yıl sonra bende kulak arkası almak istiyorum zaten yeni kabullendim işitme kaybım olduğuna kulakiçi de olsa hala cihazı garipsiyorum şuan ki psikoloji ile kulak arkası alıcağımı sanmıyorum bende tek cihaza 2500 TL verdim şimdi boyunluk dedikleri bişeyi alıcam telefon ile direk konuşuyorsun böyle bluetoohtlu teelfona bağlı direk cihazdan konuşuyorsun onun içinde bi 1600 TL vericektim ama cihazcı ile anlaştım 700 TL ye vericek bana şuan cihazı İstanbula gönderdik bakalım o boyunluktan memnun kalıcakmıyım..

Spartaaküs 30 db ile 2 cihaz mı kullaniyorsun yanlıs anlamadim degil mi?

Evet her iki kulağımda da var sorun. İşin enteresan yönü ise 15 yıldır bu sorunu yaşamama rağmen çok şükür ki artma yok denecek kadar az ve buna rağmen böyle düşük kayıpla anlamakta hayli zorlanmam, telefonla hiç konuşamamam. Sessiz ortamlarda konuşmasına alışık olduğum insanlarla cihazsız da gayet güzel anlaşıyorum. O nedenle az rastlanır bir durum diyorlar benim sorunuma.

Bu kadar az bir kayıpla 2 cihaz kullanmanız ilginç geldi bana.Daha da ilginci 2 cihazın sizi memnun etmiyor oluşu.Sensorial kaybi olanlar kanal icinden verim alamazlar iddiasına katılmıyorum.Sadece kulak arkası cihazlar biraz daha büyük yapilabildikleri icin icerisinde cift mikrofon vb. daha fazla teknoloji barindiriyorlar.Bu da yuksek db kaybi olanları daha çok memnun etmeyi amacliyor.Sizin kullandıgıniz cihazlar zaten 50-60 db kadar karsılıyordur diye tahmin ediyorum.

Daha da ilginci bu sorun yirmili yaşlarımda başladı, küçükken geçirdiğim önemli bir hastalık da yok, bu soruna neden olabilecek bir şey de cereyan etmedi, ne yaptığım iş, ne bulunduğum ortamlar ne de başka bir şey. Doktorlar anlam veremediler, şimdi de yapılan yorum az rastlanır bir durumumun olduğu şeklinde.

Spartaaküs,
İşitme eşiklerini ve yapılan tüm işitsel testleri gönderebilir misin? Özelden de olabilir (atesmehmet59@gmail.com). İşitsel nöropatiyi gibi bir tanı kondu mu?

Testlerin çoğunu muhafaza etmedim hocam maalesef ancak bulabildiklerimi göndereceğim bugün inşallah. İşitsel nöropati tanısı konulmadı, sinirlerde zedelenme olduğu ve bundan ötürü seslerin beyne yeteri kadar net gitmediğini söylediler hep. Bunun dışında odyologlardan birisi beynin bazı sesleri unuttuğunu ve bir çocuk gibi yeniden öğrenmesi gerektiğini anlatmıştı.

Bende sensöriyal işitme kaybı var sol 50 db sağ 55 db kulakiçi cihazın hiç bir faydasını göremiyorum ve bana dedikleri bunun nörolojik olacağı ve nöroloji de tedavi görmemi önerdiler ayrıca göz için gittiğimde aynı şey dendi nörolojiye git denildi sanırım işitme ve göz kaybımı nörolojinin çözeceğini düşünüyorlar, cihazların hiç bir etkisi yok gözde ise %7 lik raporum var kesinlikle nöroloji diyorlar..

Merhaba,
Platforma yeni üye oldum.
Siemens İntuis Dir İşitme cihazı var.
Hiç kullanılamadı.Sadece ayar gerekiyor.
İhtiyacı olana buradan ulaştıralım lütfen.
400 liradır.
İlgilenenlere teşekkür ederim.
Şifalı günler.

Merhaba arkadaşlar ben de işitme cihazı kullanmaya başlayacağım
Benim işitme kaybım 38 ve 32 dB ancak sensörinöral tipte olduğu için konuşulanları anlamıyorum yukarıdaki yorumlardan anladığım kadarıyla bu durumda cihazdan çok fayda beklememek gerek ancak cihazı kullanmazsak sinirsel uyarı olmayacağı için konuşulanları anlamamın zamanla daha da azalacağını söylediler cihazlarda malum pahalı cihaz önerileriniz ne olur bana phonak audeo V90 denettirdiler ne dersiniz cihaz hakkında deneyimi olan var mı
Şimdiden teşekkürler

Nuri bey merhabalar öncelikle geçmiş olsun.
Sensörinoral tip işitme kaybı genelde iç kulak ve ötesindeki bir patolojiyi gösterir.
Ek bir değerlendirme gerektiriyorsa detaylı bir işitme testinde bu belirgindir. Kbb hekiminiz ilgili testlere yönlendirir.
Ben size orion2 cihazınız hakkında yazmak istedim.
Öncelikle güzel bir fiyata güzel bir cihaz almışsınız. Fakat ayar sorunu yaşadığınız kısmını düşünüyorum uygulama yapan kişi ince ayarlar konusunda pek deneyimli ve bilgili olmayabilir. (Gerçek kulak ölçümü bu hususta çok önemlidir.)
Orion cihazına ince ayarlar yapılır ise cok memnun kalınan orta segment bir cihazdır. En güzel özelliği telefon uygulamasıyla ayar yapılabiliyor olmasıdır.
Sabırlı olunup cihazın sesine alışılması olayı doğrudur. Hatta cift cihazda anlamada daha verim alırsınız o da doğrudur.
İyi günler dilerim. nuri3558

Üst Alt