Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Siemens orion 2 kulakiçi işitme cihazı aldım. Memnun değilim..?

odymuygar

Merhaba aynı cihazdan bende de var..Bir işe yaramadıgından kullanmıyorum.Benim cihaza iyi ayar yapılmamış da olabilir.Zira odyocu otomatik ayar yaptım dedi.Belkide odyogram da iyi yapılmamıstır.Telefon uygulamasıyla ayar nasıl oluyor anlatır mısınız?

Merhaba, yeni dönüş yapabildim üzgünüm. Hemen anlatıyorum:
Siemensin touch control uygulaması var orion2 cihazlarının bu uygulamadan;
1. Sesi açıp -kapatma
2. Sesi azaltma-yükseltme
3. Program değişimi
gibi temel özellikleri var. Peslik tizlik ayarı da yapılabiliyor.
Ciddi bir ayar sisteminiz yok sadece programları ses ayarını kendiniz istediğiniz sekilde anlık değiştirebilirsiniz. Ortamdan ortama geçişlerde cihazın geçiş yapmasından önce kendiniz yapabilirsiniz. Özel bir program oluşturursunuz mesela iş yeri programı makineler calıştığı bir yerse rahatsız oluyorsanız o makine seslerinin sizi rahatsız etmeyeceği mikrofon modu ve ses ayarı yaptırıp bir program oluşturabilirsiniz.
Bu şekilde konforlu kullanmanız sağlanabilir. Yine odyolog ve odyometrisnizle iş birliği içinde yapmanız durumunda kurabilirsiniz. Kaç program? hangi program ne? gibi soruların cevabını ayar yapan kişi söyleyecek size. login
Umarım yardımcı olabilirim. :)

Merhabalar bende de sinirsel işitme kaybı var ama ben tiz seslerde çok zorlaniyorum ş s gibi benimde 45 iki kulakta da ama benim anlamasının arkadaşların dediği gibi telefonda konuşuyorken hic sıkıntı yaşamıyorum gayet rahat konuşuyorum odiyocum phonak v90 titanyum önerdi iic ama tam kanala girmeyecek dedi bana denilen takmazsan konuşma eşiğin düşer şeklinde ya cihazda 10000 tl yani ticari yaklasiyor ve verim alamazsam cok uzulurum

su cihaz saticilari bi alem:eek:45 db gibi bi kayiba 10000 lira odesin diye uydurmadiklari martaval yok:eek:
konusma esigi nasi dusermis sanki sagirsiniz gibi sizi korkutuyorlar az bi isitme kaybina.
cok fazla inanmayin. ama cihazi alin. illa onlardan almak zorurunda degilsiniz.gezin dolasin. kesenize uyan ne cok cihaz vardir. sizin isitme kayiniza.

Merhabalar, sinirsel tipteki bozukluklarda sinir uyarı almazsa o sinir tarafından uyarılan organlar işlevlerini kaybeder, bende de var sizinkine yakın derecede kayıp, ben size önerilen cihazı aldım, işim gereği çok aktif kullanamıyorum ancak sonrasında babama alırken gittiğim merkezin yaklaşımı bana daha doğru geldi, tek bir cihaza yönlenmek değil de birkaç cihaz ve model deneyerek en iyi hangisi ile duyarsanız onu alın derim

Dr gittim onlarda takmam gerektiğini söylediler fakat şöyle bir sorun var bu titanyumlar tamamen kişiye özel yapıldığı için 3d tarayıcı ile hic bir şekild e iadesi olmuyormuş şimdi bende prosedür bakıyorum böyle birşey olabilir mi diye ben de bu anlama eşiğimin düşeceğini söylüyor dr kesinlikle takmam gerekiyor diyorlar ne yapacam karar veremedim

Ben 1 hafta deneyerek almıştım, işitme merkezinde de birkaç marka ve model deneyin hangisi ile daha iyi duyuyorsanız onu denemek için süre isteyin illaki sın model ve pahalı cihaz olmak zorunda değil

Deneme imkanım olmuyor çünkü firmalar kanal içi olanları siparişle yapıyorlar buna istinaden denemek için kulak arkası takıyorlar onuda ben istemiyorum çünkü kulak arkası çift taraflı olduğu için daha iyi tabiki bu sefer onu denesem bu kullandığım çıtası çok yüksek olacak bunu beğenemiyecem yani hiç anlamakta gelişim kaydeden arkadaş yok mu benim şu anda anlama eşiğim 80 başka bir yerde 78 cıktı bunu 90 kadar çıkara biliriz diyorlar örneğin 4 yıl önce yaptırdığım odyo testinde ise 52 demişler 7 gün önce yaptırdığım teste duyma demiyorum konuşulanı anlama 80 cıktı bunu zamanla çıkma durumu var mı onu merak ediyorum birde konuşmaya konuşmaya beyin bu sesleri unutuyor diyorlar

Sinirsel işitme kaybında kanal içi kullanılamıyor diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim ben kulak arkası kullanıyorum
Evet kullanılmazsa beyin sesleri unutuyor

Yok onun ses aralığı var yani belli bir düzeyde pek etki etmiyormuş bence bu unutma olayı biraz garip geliyor benim tiz sesleri duymada problem yaşıyorum anlama eşiğini yükseltmek istiyorum test yaptırdım 2014 te her on kelimenin yarısını anmıyorken 2018 yaptırdığım testte her on kelimenin 8 anladim bunda okuyanin da etkisi var tabikide fakat bunu odyoculara söylediğimizde sizin ki kötüdür okuyan sesi bass olduğu için iyi çıkmıştır mutlaka almalısın oluyor

Yok onun ses aralığı var yani belli bir düzeyde pek etki etmiyormuş bence bu unutma olayı biraz garip geliyor benim tiz sesleri duymada problem yaşıyorum anlama eşiğini yükseltmek istiyorum test yaptırdım 2014 te her on kelimenin yarısını anmıyorken 2018 yaptırdığım testte her on kelimenin 8 anladim bunda okuyanin da etkisi var tabikide fakat bunu odyoculara söylediğimizde sizin ki kötüdür okuyan sesi bass olduğu için iyi çıkmıştır mutlaka almalısın oluyor

merhaba bende siemens kullanıcısıyım orta derecede sensörinal işitme kaybım var bizim durumdaki kulak arkası kullanılması daha uygundur kanal içi bende tavsiye etmem bu cihazı almadan önce oticon marka kanal içi kullandım. hiç memnun kalmadım aldığım cihaz siemens pure 3bx modeli aldım cep telefonundan program yüklenip gürültülü ortam tv müzik genel seçeneği bulunmaktadır. çok rahat ettim bu cihazla kulakta belli olmuyor. nisan 2017 de aldım 4300 tl liste fiyatı son 3000 tl ye aldım. maalesef cihazcılar cihazı satayım da para kazanma derdindeler.

Sayın bulancaklı kanal içinde nasıl bir ses geliyordu yani siz neyden memnun kalmadınız ne kadar süre kullandınız mesela şu anki cihazınız öteki cihaza göre artışı ne bende de sensoniral işitme kaybı var yani ikimizde aynı durumdayız siz kanal içinden neden memnun kalmadiniz

Sayın bulancaklı kanal içinde nasıl bir ses geliyordu yani siz neyden memnun kalmadınız ne kadar süre kullandınız mesela şu anki cihazınız öteki cihaza göre artışı ne bende de sensoniral işitme kaybı var yani ikimizde aynı durumdayız siz kanal içinden neden memnun kalmadiniz

Merhaba anncen...ilk önce tek taraflı cihaz kullanmak hiç verimli değil...ikincisi kanal içinden ziyade kulak arkası model deneyerek almak daha olumlu sonuç verir...ben resaund marka kullanıcısıyım tavsiye ederim

Arkadaşlar, her iki kulakta çınlama ve uğultudan ileri gelen işitme kaybı var.5 yıl analoğ ve 6 yıldan bu yanada audio servise marka işitme cihazı kallanıyorum.(Sadece sağ kulak.kulak içi.) yenilemek için 5 marka denedim.en son dün Siemens orion-2 cic 16 kanal kulak içi çihaz almaya karar verdim.inşallah hayırlısı olur.Her iki kulak da 65 db.imkanım olursa 6 ay sonrada ikinciyi almayı düşünüyorum.Tek cihaz kullanmakta büyük hata yaptığımı geçde olsa anladım.

Anlıyorum sizi, beğenmediyseniz kulak kalıbına göre yapıldıysa kalıp ve işçiliğin parasını ver yeter. Ben öyle yaptım çok memnun kalırsın dediler, eski aynı marka kalıp içinde hoparlörlü kulak arkası cihazına göre mükemmel ve otomatik dediler, tabi onlar için 2. müşterimdi ;) "iyi deneyeyim bakayım, nasılmış, memnun olmazsam iade edeceğim" dedim, hatta "her 5 yılda bir cihaz değiştirirken aynı şeyi söylerler" diye yüzlerine dedim, "memnun olacağınızı umuyoruz" dediler :) 2 tane kalıbın içine hoparlörler yerleştirilmişti, denedim yeni cihazları ve bir kalıbı geri iade ettim. tek kalıbın ve hoparlörün parasını verdim, çektim geldim. şimdi eski cihazımla yeni kalıp ve sıfır hoparlörü kullanıyorum.

Üst Alt