Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigara bırakma tecrübeleri [Yaşam]

kuyucak

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
SİGARA

2008 Yılının ilk ışıklarından beri sigarayı bıraktım. Otuz beş yıla yakındır içilen, günde iki paket sigaradan bir anda vaz geçmek...Epey dağıttı beni, afallattı...Yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim...Belki birilerine yardımı olur, belkide birilerinin bana desteği olur.

-Bir kere sigara damak zevki oluşuyormuş insanda...Aynı tuz gibi, şeker gibi...Tuzu yada şekeri bırakanlar, azaltanlar bilir ; Yemeği fazla tuzlu yemeye alışan bir damak, yemeklerin gerçek tadı karşısında dumura uğrar...Yediği her şey saman gibi gelir ona... Şu anda yemeklerden sonra ağzımda kalan binbir çeşit tada alışmaya çalışıyorum...Eskiden çektinmi bir fırt, tek tat olurdu...

-İkincisi, yenilen yada içilen bazı şeylerde tamamlayıcı unsur haline gelmiş bu meret...Onsuz olmuyor sanki o yenilen yada içilen şey...Kahvenin yanında, biranın yanında olmayınca, sanki bunlar anlamını yitiriyor..Hatta bazı eylemler bile var...Tuvalete sigarasız gitmek bile işkence şu an...

-Yukarıdakiler işin tadı tuzu, psikolojik yönü...Oysa işin gerçeği fiziksel bağımlılık...Hani yıllardan beri söylenen asıl yalan ; ''Sigara fiziksel değil, psikolojik bağımlılık yapar'' yalanı, kuyruklu yalanı...
Bir kere aynı eroin krizine giren insanlardakine benzer arazlar oluşmaya başlıyor düşüncede...
Bakın düşüncede diyorum yanlış olmasın...Başka şey düşünemiyorsun bir haftaya yakın...Ağzında sürekli bir kuruluk...Kafanda uyuşma...En kötüsü bir şeye yoğunlaşamamak...Otomobil kullanıyorsun mesela, her an kaza riski altındasın..Kırmızıyı görüyorsun ama algılamıyorsun...
Yada eve gideceğim diye yola çıkıyorsun, senelerce önce oturduğun kiralık evin önünde buluyorsun kendini...Kendimi CIGAR diye adlandırdığım, metresim mi/efendim mi/ belli olmayan kafamda yarattığım bir kişilikle savaş içinde buldum bir anda...Cıgar her gün yeni ve değişik kokularla daha çok, isterik, tatminsiz, profosyenel fahişeler gibi (erkek/kadın) davranmaya başlamıştı aslında epeydir...Ben maddi yada sağlık açısından frene bastıkça, o dalga geçiyordu... Gazla diyordu...
Nasılsa ölüm hep var diyordu... Ben evde ne varsa satıp, metresine para yetiştirmeye çalışan yada tam tersi jigolosunu beslemeye çalışan aç ve kart zamparalara dönmüştüm...O ise semirdikçe semiriyordu...Bir hesap yaptım kaba taslak; Şimdiye kadar benim nüfus hanemden (aile değil sadece benim, yani eş filan) bu cıgara giden meblağ 150.000.- dolar civarında...Bu para şu an bende olsa, hayatımın bundan sonrasını daha rahat ve kolay yaşarım...Bana kalansa,hırıltılar ve acı tatlar...

Cıgar denen fahişe hala peşimde ama... Ben dağlara kaçmaya çalışıyorum, o ise arkamdan bağırıyor ''Son bir kere daha...Ne olur...''

tebrıkler kuyucak kutlarım sızı basarıyorsunuz bı yerını hıc anmamıssınız sıgara ıcen les gıbı kokar bulundugu ortamda hava fılan zehır kullanmayanları fecı rahatsız eder boyle ıtıcı olmakda cok cırkın saglık ıcın orasını herkes cok guzel bılıyor ha gayret yuzunun akıyla su mendebur kese dusmanından kurtuluyorsunuz ne guzel

:) Uha kuyucak abi neredeyse aynı günlerde bırakmışız sigarayı bende ocak ayının ikinci gününden itibaren ağzıma koymamaya başladım onun öncesinde bir ay kadar da sadece akşamları tek bir adet sigara içiyordum ama o bir adet sigara sigaraya olan bağımlılığınızı asla aklınızdan çıkartmıyor karar verdim ve onu da içmemeye başladım ben 15 yıldır bu meredi kullanıyorum böyle bir anda bırakıp atınca bir takım yan etkileri oluyor tabi bendeki en büyük etkisi mide bağırsak problemi tabi birde konsantrasyon eksikliği az da olsa unutkanlık da var bu konsantrasyon eksikliğini en bariz şekliyle satranç oynarken anlıyorum öyle saçma sapan hamleler yapıyorum ki beni tanıyanlar içkilimi sin diye soruyorlar…

Tabi iyi yanları da var kendimi çok daha zinde hissediyorum iştahım arttı bende kilo alamama gibi bir sorun vardı az da olsa kilo almaya başladım her yokuşun bir yenişi var demişler zaman zaman hayatın ne kadar anlamsız olduğunu düşünüyorum sigarasız bir hayatın boş bir hayat olduğu fikrine kapılıyorum ama asla pes etmemeye kararlıyım biliyorum ki bu düşünceler sigaranın bana yaptığı cilvelerden ibaret sonuçta bu hayata sigarayla başlamadım ve hayatımı da onunla birlikte yaşamak zorunda değilim her kes kendi yoluna kardeşim…
:)

Günde yaklaşık 3 paket sigara içen biri olarak, bırakmayı hiç denemedim.. Asabiyet ikinci adım olur herhalde :)

Özellikle kuyucak abim'in Bu tecrübelerini okuduktan sonra vazgeçtim :)

Mutluyum ben sigaramla :roll: :twisted:

Çooook sevindim, sevgili kuyucak,

Gerçi benden çok daha fazla zehirlenmiş ve çevreni zehirlemişsin :D ama aldığın karar çok çok önemli!..

belkide birilerinin bana desteği olur.
demişsin de o yüzden 23 yıl öncesine gittim, bırakma tecübelerimi bir kez daha anlatayım dedim..

* Zamanlamayı yanlış seçmişsin bence, ama fazlaca önemi yok bunun! Çünkü vücuttaki nikotin miktarı çok önemli. Ve bunu da en kısa zamanda atmak gerekiyor vücuttan. Türk hamamları, olmazsa sıcak duş çok yararlı oluyor bunun için. Ancak, bir süre (1 hafta 10 gün kadar) her gün yapılması gerekiyor. Bu nedenle yaz ayları daha uygun oluyor.. :D

** Boş zamanın olmaması gerekiyor.. Hep birşeylerle meşgul olmalısın.. Tabii sigarayı hatırlatmayacak.. Artı düzenli kültür fizik.. Her insanın kendine göre yapabileceği kültür-fizik hareketleri vardır. Önemli olan bunun düzenli olmasıdır..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım işe yarar ..

Yaklaşık kırk yıla yakın içtiğim sigarayı bundan 2 yıl önce birkerede
bıraktım.

Bırakmayla ilgili sıkıntılarımı yazmaktan ziyade bırakmanın verdiği
rahatlığı güzelliği anlatmak istiyorum.

Eskiden biraz yürdüğümde hemen nefes nefese kalırdım. Şimdi nefesim açıldı yürüdükçe yürüyüyorum.
Okadar ki sakat bacağım bile şaşırdı kaldı bu işe.
Yüzmeyi çok severim. Üç beş kulaçta şişerken şimdi yüzmekten yorulmuyorum bile.
Ağzımın tadı yerine geldi ve koku alma duyularım hassaslaştı.
Sigara ve çakmak taşıma gibi bir angaryadan kurtuldum.
Cildimin rengi yerine geldi.
Ortalarda tütün balyası gibi dolaşmaktan kurtuldum.
Sigaranın zaraları hakkında çevreme sık sık vaaz :D veriyorum.

Ama en önemlisi bunca yıl çevreme ve kendime müthiş rahatsızlık verdiğimi ,çok iyi anladım.

Sakın Sakın ama sakın direnciniz kırılmasın.

İçmeyin inanın sigarasız hayat çok daha güzel.

İlk zamanlare içinizdeki şeytan hadi yak bir tane diyecek asla dinlemeyin.

Hem maddi hemde manevi kayıplarınıza dur diyin.

Ben ve eşim sigarayı bıraktığımızda 3 aylık sigara paralarımızla Antalya ya bir haftalığına tatile gitmiştik.

Boş verin canınızı sıkan şeyi sigara ile çözemezsiniz.

İyiki sigarayı bırakmışım.

Sizi Tebrik ediyorum.

Benim sıgara sevdam 7 yaşımda gırgırına başladım 5. sınıfı bitirip okuldan ayrıldıktan sonra tamamen başladım 20 yaşındayım helede içiyorum hama bir farkla bu ramazanda annem içersen hakkımı helal etmem dedi haktan cok korktugumdan bunca üzerimizde hak varken birde sıgaradan cekmiyim dedim bayrama kadar içmedim daha dayanamadim biraz ısrar edince günde ikitaneye musade etti şimdi günde iki den fazlası yok ahan şimdide söndürdüm ikinciyi

Çooook sevindim, sevgili kuyucak,

Sana bir itiraf abi, görüştüğümüz zamanlarda; sohpeti çok güzel, zaman ne çabuk geçiyor ahh birde şu sigara dumanı olmasa diyordum :wink: .Sende kurtuldun çevrendiki insanlarda kurtuldu o zehirden.....İnşaallah diğer içen arkadaşlarda bırakırlar....

SAYIN KUYUCAK SİGARAYI BIRAKMANA SEVİNDİM SAYIN HALİL YILMAZ SENİNDE BIRAKMANA SEVİNDİM...

HERŞEY GÜZELDE ABİ BEN YAKLAŞIK 5 SENEDİR SADECE AYNI MARKA SİGARA İÇİYORUM HAFTADA BİRGÜN DEGİŞTİRİYORUM HAA İÇMESEM BENDE NELER OLUYO AŞIRI SİNİR OLUYO NASILSIN DİYENİ BOĞASIM GELİYO BİZ BİDE TÜRK MİLLETİ OLARAK ŞU KELİMEYİ ÇOK KULLANIYORUZ ZARARLI OLDUGUNU BİLE BİLE
'ATIN ÖLÜMÜ ARPADAN' BENDE BIRAKINCA AŞIRI SİNİR ÇEKİLMEZ BAŞ AGRILARI OLUŞUYOR BIRAKIRSAM EGER SİZLERLE PAYLAŞIRIM İNSALLAH AMA ZOR GİBİ BE ABİ...

son zamlardan sonra bende bırakmaya karar verdim

rok maşallah nerene içiyosun günde 3 peket sigarayı 3 paketi bitirmek bir güne sıgmaz maaşını komple sigaraya veriyosun sanırım

[size=6]Sigalanin var midir zarallari?[/size]

[size=4]Sigala nedil? Içi kiymik dolu, kagittan yapilmis bir hortum. Bir ucunu
agziniza sokup (firtle) öbür ucunu kirpitle atesliyolsunuz.(Antifirtle)
Cigerlere giden duman (H2DOMAN3) cigerleri harap ederken dumanin içindeki
oksizem cigerlerimizi oksiyol ki acimasin tiskinmeyelim. Çikan duman telgraf
hiziyla gözümüzün orbis tabakasina (beyaz perde) kaçiyol. Uyku durumuna
geçiyoluz. Ve yanan sigala yorgani tutustuluyol. Bundanda yangin çikiyol.
(H2YANGIN1). Zarallar bir deyil iki deyil. Bir zaragri da kulaklara. Tam
sigala tüttürürken birisisi gine sigala tutuyol (New cigarette) Biz de tutup
onu kulak arkasi yapiyoluz. Böllece ne oluyol? Kulaklarimiz zamanla yelken
oluyol ve sigaralari arkasina koyucam derken içine kaçiriyoluz. Örs, özengi
ve nalbant kemikleri asiniyol.(Kabakulak) Pekiye bu meretin dudaklari
zaragri yok mu? Ovvvv! Hiç olmas mi? Dudak tiryakilesmesi diye birsey
duymadiniz mi? S igala içtikçe dudaklar konforme oluyol ve normal vaziyette
dururkem bile dudagimizin ortasinda sigala valmis gibi yuvallak bir delik
olusuyol. O delikten de vizir vizirkarimcalar, hamamfatmalari, sinekler,
binbir çesit vs. vs. mahlukat girip çikiyol. (off/on) Biz de bir sigala
taha yakip "Ohhh!. cigellerim bayram etti..." diyoluz.. Bu neye benziyol?
Koyunlarin "Ohh.. Kurban bayrami geliyol" diye bayram hazilliklari yapmasina
benziyol. Bu ne terhis bu ne Bahama kuskusu?[/size]
Muhlis Bey ve Yavlum Mithat / GIRGIR 17/02/1985

sigara beni çok rahatsız ediyor..kokusuna bile tahammül edemiyorum..ama iş yerinde içen çok ne yazıkki..en mutlu olduğum yönse odamın ayrı oluşu..kesinlikle içirmiyorum kimseye burda...aynı ortamda ikimizden birine dar geliyor o hava..bu nedenle sigaralı ortamlardan mümkün olduğunca kaçıyorum..

birde en kötüsü kokusu...içenler de bilirki;

gerçekten çok kötü kokuyor..herşeyinize siniyor ve ağır bir koku oluşturuyor..
ayrıca elleriniz ..parmak aralarınız sararıyor ve kötü bir tütün kokusu ellerinize bulaşıyor..
dişlerinizi sarartıyor ve son derece kötü bir görüntü oluştuyor..

bence sadece iradeli olabilmek bırakmanıza vesile olabilir..kadınlar iradelerine erkekler kadar malik değil hoş:) ama içiçi üstünlük ise erkeklerin her zamanki gibi..

hem kesenize,hem vücudunuza,hem ortamınıza kısacası herşeyinize zararı olan bu merete bu aşiyanlık hala neden???:)

Kuyucak ve Halil çok sevindim bırkmanıza ömrünüz uzamaya başlamış en net Ferit anlatmış sağlığa katkılarını sizde hızla sağlığa katkıya başlamışsınız kutlarım ....

Sevgili Halil bu gün 17. gün ve hiç fire vermedim.Galiba bitti bu iş..Artık ben onu daha az düşünür oldum...Oda beni daha az çağrıyor zaten...

Ama bir konuda başım dertte; Dedim ya tatları yeniden keşfediyorum diye, bu iş
bitince birde kilolardan kurtulma savaşı başlatmak lazım bence...

Neruda'nın bir düşüncesi vardı bir şiirinde; Küçük alışkanlıkların kölesi insanlar
filan gibi bir şey...Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım, heyt bee...
Herkese teşekkürler...

bende ocakda bırakcam dedim maalesef 5 gün dayanabildim şu anda günde 7-8 tane içiyorum dua edinde bende bırakayım

Benim 18. günüm 5 gün önce bir sigara yaktım ve daha sigaram bitmeden eşekler gibi pişman oldum yani 18 gün zarfında tek fireyle devam ediyorum…

Kuyucak abi “bu iş tamamdır” diyorsun ama ben kendi adıma o kadar net konuşamıyorum zaman zaman canım öyle sigara içmek istiyor ki sanki yeni bırakmışım Allah dan bu istek anlık oluyor yarım saat bir saat devam etse beklide dayanamam bilmiyorum…

Ve bende hafifden bir depresyon başladı kendimi çok mutsuz hissediyorum ama bu duygunun sigaradan kaynaklanan yoksunluk duygusu olduğunu bilmemden dolayı fazlada ırgalamıyorum içim daraldığında kendimi spora veriyorum kendi kendime belirlediğim bazı hareketler var onları yapıyorum yada oturduğum yeri değiştiriyorum salondaysam kendi odama kendi odamdaysam salona geçiyorum hani eskiler derlerya “Tebdili mekanda ferahlık vardır” işte öyle bir şey benimkisi gerçi mekan değişikliği kış koşulları nedeniyle bir odadan öbür odaya olabiliyor ama hiç yoktan iyidir bu şekilde direnişe devam ediyoruz bakalım inşallah kaleyi düşmana terk etmeyiz…

10 sene kadar içtim sigara. Sonra 25 yaşımda felç oldum ve hastanede yattığım uzun sürede bir tane bile ağzıma koymadımç Aklıma da gelmedi açıkçası... Sonra sanırım 6 ay felan geçmişti. Bir gün fizik tedavi hastanesinde canım sigara çekti. Bir paket aldırdım ve bi tane yaktım. Midem bulandı, başım döndü ve iki nefesden fazla alamadan söndürdüm :) Sonra sanırım bi hafta kadar sonra yine canım çekti. Bu sefer odada değil, hastanenin dışında bi yerde içmek istedim. Odadan çıktım ve hastane kapısına geldim. Saaty geç olduğu için sanırım hastame kapısı kilitliydi. Orada 5-10 kişi (bunların yarısı çocuktu) sigara içiyorlardı. Baktım onlara... Berbat görünüyorlardı! Hepsi öyle bir çekiyorlardı ki sigarayı içlerine... Bağımlılığın ne kadar kötü göründüğünü ilk o anda hissettim. Görüntüsü de berbattı, bağımlı olmanın "aşağılayıcılığı" da. Düşündüm; ben hiç bir şeye böyle esir olamam dedim ve sigara içmemeye kesin karar verdim! Tiksindim de denilebilir...
Şimdi, ayda bir bazen 3-5 ayda bir keyfim yerindeyse birkaç tane içiyorum. O zamanlarda seviyorum sigarayı. Yani ona esir olmadığımı bilerek, ama canım çektiğinde de keyfimce içmek... Bunu başarabildiğim sürece sorun yok. :)

HAYATTA SİGARAYLA YOLLARIMIZ HİÇ BİRLEŞMEDİ , NE O BENİ TANIR NE DE BEN ONU..NE O BANA ALIŞTI , NE BEN ONA..

aynen sevgili ceren ağzıma sürmedim hiç merak etmedim özenmedim ki özenecek bir şey değil kokusundan nefret ederim iş yerinde de büroda içilmemesi çok güzel bir şey yeni kanun tasarısı sigara içenleri dahada zorlayacak sanırım onlar için uymak zorda olacak ama çevre için ve bizler için iyi olacak bir uygulama :? umarım içicilerin hepsi bırakır en yakın zamanda :!: sigaramla mutluyum deme roac kendini seviyorsan sigarayı sevmemelisin bence :roll:

Daha önce 3 kez denemelerim oldu 3 ay, 4 ay ve 3,5 ay kadar sürdü bu denemeler her defasında sigaraya yenildim en uzun bıraktığım 4 ay oldu ama inanın o kadar inat etmeme ve git başımdan dememe rağmen hep aklımdaydı ben başaramadım ama her an bırakacak güç var gene içimde ama o güç 1-2 gün sonrası berbat. Bu son çıkan kanunla artık sigara içilen alanlar son derece kısıtlı gönül rızasıyla yapamadığımızı belki zoraki yaparız. Bu kanunu destekliyorum

KUYUCAK AĞABEYİN SİGARAYI BIRAKABİLECEĞİNİ ZANNETMİYORUM

Katmerli tiryakilerden dir o,sigarayı bırakalı epey oldu ama hala sigaraya kedinin ciğere baktığı gibi bakıp iç geçiriyor.Hele bir bahar gelsin,elinde birasıyla Konyaltı sahiline insin tatlı tatlı birasını içerken yakmayacağına dair kendisi bile garanti veremez.kışın kapalı mekanlarda sigaradan vazgeçmek kolaydır.Ama yaz yakın yaz aşkıyla haşır neşir olmanın zamanı gelmekte...

Dee get bre ... Ben güneşi her gördüğümde sahildeyim bir kere...Antalya'da güneş
çok az kapalı olduğuna göre, o işi sürekli yapıyorum...

İlgisi yok ama;Yazın temmuz/ağustosta Antalya'ya gelip ''yaşanmaz bu şehirde''
diyenler ne alemdesiniz? Donuyormu bir yerleriniz? Mangaldaydık biz Pazar günü...

Bu gün yirmi dokuzuncu günüde bitirdim...Odaklanma sorunum bitti...Artık günde
bir saat kadar sıkıntım oluyor...Ağzımın tadı yerine geldi...Tansiyonum ve sabah
hırıltılarımda düzelme var...Haliiiiiiiilllllll, senden ne haber?

kuyucak abimin iradesine, haftasonu Antalya gezimde bizzat şahit oldum. Orda tebrik ettim kendisini ama birde inanamayanların gözü önünde tebrik edeyim dedim... resmen yüzüne renk gelmişti yahu:)

kuyucak abim, ne denir ki; süppersinnn :wink:
yakınındakiler de seni örnek alsalar fena olmaz yanii;)...

İNANMAM İÇİN ÇOK ERKEN

Tamamen doğru Antalya'da güneş,Hasan ağabeyin elinde şişe eksik olmaz.Belkide samimidir bu konuda ama beni kanıma dokunan Hasan ağabeye iyi ve kötü günde otuz beş yıllık arkadaşlık yapmış bir şeyi bu kadar kötülemesi !Aynı zamanda güneş ve elde şişe olabilir ama, yazların o cıvıl cıvıl gençlerle dolu plajları yok şu anda plajlar dolsun Hasan ağabey, plajlara bakıp hey gidi gençlik hey bir genç olsaydım diye iç geçirip, efkarlansın elini gömleğinin sol üst cebine el atmaacağı ne malum sonra eli yanmış gibi tekel bayisine koşmayacağı ne malum... Yani Hasan ağabey bu güzelim nesneyi :D bıraktım demek için çok erken... Gel sen güzel abicim eski arkadaşının aleyhine bu kadar atıp tutma!

:) biraktiktan sonra iki seneye yakin, ara ara shöle garip bi shekilde giriodu hep rüyalarima;

...tam bi sigara yakmak üzereyken "aaa! sen biraktin ya, unuttun mu?" diomushum kendime... "tabe yaa! nasil da unuttum" diye hatirliomushum birden ve yanan cakmagi agzimdaki sigaradan uzaklashtiriomushum... ama hemen ardindan "biraktim ama arada bi yakip iciodum ya bitane, hic bishi olmuodu" diip yakiomushum sigarami ve deriiiiiin bi firt cekerek "oh be!" diomushum :)...

iki sene sonra bi arkadishimin ictigi sigarayi aldim elinden ve bi deniym bakyim nolucak dedim ilk defa... sanki hic birakmamishim gibi o kadar derin bi firt cektim ki salak gibi; ...uhiyy!!!... cigerlerimin en uc köshelerinde hissettim o dumanin verdigi sanciyi... nasi yanio ama!!!... neredeyse yarim saat öksürdüm... sürekli icince meger nasi uyushturuomush o zikkim insanin cigerlerini!... ben bunu nasi icebiliodum yaaa dedim kendime... bu olaydan sonra o rüyayi görmedim bi daha :)... ama cok ender de olsa canim istiodu bazen... gerci öyle cok uzun bi süre kullanmamishtim sigarayi ama yine de epey bi bagimliydim o zikkima, aklima geldii an yakmassam gebericem saniodum :)... artik (yaklashik üc seneden beri bikac ayda bi bitane yakip icebildigim halde, rüam gercekleshti yane :p) aklima bile gelmio walla, hic canim istemio :) ... tamamen kurtuldum! yeah! 8)...

göreim seni kuyucak, basharirsin sen!!! ;)...
[size=2](öle rüyalarina da girmiosa hic sorun göremiom, bakma sen narziss'e, icinden geldigi gibi kötüle, at tut, rahatlarsin :))[/size]
halil, sen de tabii ki ;)...

sevgiler :)...

Benimde sigaraya karşı olan direnişim aynen devam ediyor ve bendede tıpkı kuyucak abide olduğu gibi konsantrasyon bozukluğu neredeyse kayboldu…

Birde benim dil imde sigara içmeye bağlı hafif bir sarartı vardı oda ortadan kalktı tıpkı işaret parmağımda sürekli olan sarartının kalkması gibi…

Ve kendimi çok daha zinde çok daha sağlıklı hissediyorum sigaraya her hafta verdiğim parayla da Badem,ceviz,fındık,fıstık alıyorum masamın alt gözü bunlarla dolu sürekli yiyorum aşırı bir enerji birikmesi oldu bende bu enerjiyi boşaltmak için sürekli spor yapıyorum :) çok da faydasını görüyorum…
:)

En çok sigaraya değil, benzin kokusuna, yanan benzin kokusuna duyarlı hale geldim.

Bu iğrenç bir duygu..Dışarıya çıktığın anda binlerce egzozdan çıkan gazların hepsi sana
bu mereti anımsatıyor..

Nedeni de araştırılması gereken bir sonuç bence...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM..
LÜTFEN YALVARIYORUM NE YAPARSINIZ YAPIN ŞU SİGARIYI BIRAKIN.
35 YIL AFFEDERSİNİZ ZAMANI GELDİ AKSIRSADA TIKSIRSAMDA,İŞİN EN KÖTÜSÜ ETRAFIMDAKİLERİ ZEHİRLEYEREK BU ALIŞKANLIĞIMI GÜNDE

İKİ PAKET SİGARA İÇEREK SÜRDÜRDÜM. BIRAKMAK AZALTMAK İÇİN
ELİMDEN GELEN YAPTIM. OLMADI OLMADI. GÜNDE YARIM PAKET İÇSEYDİM,SÜREKLİ SPOR YAPSAYDIM,GIDAMA DİKKAT ETSEYDİM BELKİ SİGARA BENİM İÇİN GÜZEL BİR ZEVK OLURDU.AMA BUNU İÇERKEN SÖYLEDİKLERİ HALDE CİDDİYE ALMADIĞIM,BİRDE ÜSTÜNE DOKTORLARIN YANLIŞ TEŞHİSİ VE GEÇ GELEN TEDAVİ SONUCU , 8 AY GECELERİ UYUŞTURUCU HAPLAR VE İĞNELERE RAĞMEN ACIDAN HİÇ UYAYAMADIM,BELKİ İYİLEŞEBİLİRİM UMUDUYLA GÜNDE 4 SAAT 6 KİŞİNİN SIKIŞTIĞI BİR TANK İÇİNDE HİPERBARİK TEDAVİ (DENİZALTINDA GİBİ,AĞZIMIZDA HORTUM SÜREKLİ HAVA BASINCI ALTINDA)GÖRDÜM.VE SONUÇ ARALIK 2006 SOL AYAĞIM AMPUTE OLDU.
ŞU ANDA PROTEZ KULLANIYORUM.BELKİ İÇİMDEKİ SONSUZ HAYAT SEVGİSİNDEN DOLAYI VE BENİM İTELEMEMLE ÇEVREMİN DESTEĞİYLE
YAŞAMIMI KENDİM SÜRDÜRÜYORUM. TABİİKİ OLMASAYDI İYİ OLURDU.
BEN SİGARAYI ÇOK SEVEN BEN 9 AYDIR İÇMİYORUM VE PEKDE ARAMIYORUM. NE OLUR SEVGİLİ DOSTLARIM BU MERETE ESİR OLMAYIN, SAĞLIKLI GÜNLER.......

Gözüm korkuyor ama 10 yıldırda ben içiyorum..

Fakat hiç arttırmadım günde 5-6 adet fazla yok..Ama doktor arkadaşım sigara 1 de 5 te içsen aynı diyerek beni vazgeçirmek için neler söylüyor..

Haksızda değil amaaa :(

Kuyucak abim sizde de oluyormuydu??Sigaramı her içip bitirişimde keşke içmeseydim diyorum ben.. :(

Üst Alt