Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigara bırakma tecrübeleri [Yaşam]

Kuyucak abimin de desteğiyle, biraz azalttım gibi bu mereti:)

En azından artık günde 3 paket içmiyorum. 2ye düşürdüm gibi bişi..

gerçi bi fark göremedim kendimde:)

Sanırım tamamen bırakamıycam onu :D

Bazı darbeler almaya başladım..Bu işe eşimle birlikte başlamıştık. Beni hiç yarı
yolda bırakmayan o kadın, bu konuda fire vermeye başladı..Bu olay beni acıttı.
Galiba kadınlar her konuda olduğu gibi, bu konuda da daha bağımlılar...Aşklarına
daha doğrusu ilk aşklarına daha sadıklar...

Gülpempe rüyamda bile ağzımda görsem sigarayı, tablaya değil kuma gömüyürum. Roac acıyı seversin sen..Tamamen bırak, keşiş olursun..Üçte ikilik
keşişlik..Güldürme beni..Hamama girdin, otur göbek taşına, terle..Güzel oluyor.

İki günde bir paket içiyorum...Hatta gün sayısı bazen 3 ü bile buluyor.Günde 2 paket sigara içenleri anlamıyorum.Ekmek arası felan mı tüketiyorsunuz bu mereti? :shock:

Sigarayı bırakmayı hiç düşünmedim.Hatta sigara içmeyi çok seviyorum :roll: Ama siz bana bakmayın:) Ne dediğimi biliyor muyum bennnnn :?

oldumu

oldu galiba ben kendimi hep yeteneksiz olarak tanırdım şu sigara meselesini okuyunca bakayım bi yeteneğim varmı diye denemek istedim gerçekdende yeteneklimiymişim deilmiymişim görecem bakalım TARİH/11.2.2008) SAAT 21.04 SİGARA SENİ BOŞUYORUM BAKAYIM BECERECEKMİYİM HAYDİ HAYIRLISI VESİLE OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN

Bu gün sevgili günü..
Sevdiğime ve tüm sevdiklerime gül, sümbül ve beyaz çikolata aldım..Herkesin kapısının
önüne koydum..Onlarda sevdikleri ile paylaşsınlar diye..

Tabi senide düşündüm cıgar denilen eski aşkım..Kapına çam kokusu ve deniz havası bıraktım..
Ve küçük bir rica ; Bu gün kimseyi öpme..Çalışma..Hoşçakal..

Beyaz çukulataymış,amma romantik oldun be...

Hasan ağabey bıraktığın aşkına artık karışamazsın...Cigar benimdir artık ve beni bugün bol bol öptü.Bu arada kulağıma fısıldadı seni unutmamış gel desen koşa koşa gelecekmiş... :D

Sigaranın ağızda yol actığı tahribata ilginç bir örnek vermek istiyorum.

Sigara içtiğim dönemlerde 3 adet Diş çektirmiştim bu 3 Diş tede azda olsa çanım açıdı Sigarayı bıraktıktan sonra ise 2 diş çektirdim (Birini bugün :) ) ilginç olan ise şu sigarayı bıraktıktan sonra çektirdiğim dişlerde hiç ama hiç açı duymadım DR morfini vurduğununda ağzımda müthiş bir uyuşma oldu sigara içtiğim dönemlerde bu uyuşma olmuyordu Bu durumu DR a söyledim oda onayladı sigara içenlerde morfin daha az etkili olabiliyormuş.

Kuyuçak abini sürekli bahsettiği tat alma duyusunun artmasını bu şekilde bilimsel olarakta kanıtlamış olduk... :)

bende 10 sene sigara içtim sigara yaşamı zorlatıyor sigara içerken hergün çok yorgun görünüyordum hastalanıyordum sigarayı bıraktıktan sonra süper oldum çok iyiyim sigara seni öldürmeden sen onu söndür sigarasız yaşamak çok güzel

ben daha önce 10 aya yakın bir süre bırakma deneyimim oldu
ama daha sonra başladım
bir arkadaşım biorezonans ile bıraktı
bende biorezonans ile bırakmayı deneyeceğim
bırakmak için kendime bulduğum bahaneleri es geçebilirsem tabi :)

VAZGEÇTİM

Yaklaşık olarak 11 yıl içtim bu dost görünen düşmanı yaklaşık altı yadır da oksijenin tadına varabliyorum.
Günde 4 paket içen ben bu iş başarabldiysem herkes başarır diyorum

her şey kişinin kendini konrolüyle gerçekleşir:)

Sevgili Kuyucak ve Halil, sigarayı bırakma tecrübelerinizi okudum da... aradan 5 ay geçmiş şu andaki durumuzu merak ediyorum. :) o sinsi dostunuzu tamamen sildiniz mi hayatınızdan yoksa ,biz sana yamuk yaptık ama sen bizi bırakmadın sağol deyip hoşgeldin mi dediniz. :)

fidel' Alıntı:
Sevgili Kuyucak ve Halil, sigarayı bırakma tecrübelerinizi okudum da... aradan 5 ay geçmiş şu andaki durumuzu merak ediyorum. :) o sinsi dostunuzu tamamen sildiniz mi hayatınızdan yoksa ,biz sana yamuk yaptık ama sen bizi bırakmadın sağol deyip hoşgeldin mi dediniz. :)

Halil'in akibetini bilmiyorum kendi yazar görünce burayı ama ben kuyucak'la ilgili birşeyler yazayım. Zaten burayı nasıl pas geçmişim onu da anlamadım ya neyse..

kuyucak sigarayı bıraktım diyerek buraya da o tarihlerde yazı yazmış ya, işte o tarihten itibaren bana bir tuhaflık oldu. Günde 10 tane içtiğim sigara bir pakete çıktı. Sonradan farkına vardım olayın...

Kuyucak paket almayı bıraktım, sigarayı değil desene abicim..

Kendileri sigaraya tam gaz devam etmekte.. :)

burger hastasıyım.20 yıl kullandım sigarayı.şimdi bıraktım.çok rahatım bıraktıgıma cok seviniyorum.keşke önce bıraksa idim.her iki ayagımda kesilmezdi sigaradan.gerçi protezli ama gercegi gibi olmuyor.

bana gore Halıl de devam etmekte dante cünküüüü kuyucak tekrar basladıgı halde bunu burda paylaşmamıs. Halil'de olumlu yada olumsuz bırseyler yazmamıs. buda demek oluyor ki... kendimi bu arada sizleri sorguluyormus gibi hissettim. :( sakın haaaaaa .çünkü cok fazla olmasada bende kullanıyorum 'bu sinsi dost' u. bırakmanın zorlugunu da bilirim.

Anlaşılan karikatürdeki gibi bıraktı arkadaşlar. :wink:

İyi tahmin etmişin fidel…

Olmadı yapamadım çok direndim hemde çok ama yenildim sonunda :( :(

Son bir aydır günde 3 ile 5 adet sigara içiyorum umarım sayı bunları geçmez

Buraya yazmamamın sebebi kötü örnek olmak istemeyişimdir sigarayı bıraktığımızı söyleyerek belki birilerini iyi örnek olmuşuzdur diye düşündüm yeniden başladığımı yazmak bu açıdan bana zor geliyor şimdi bile tezden yazıyı bitirmek istiyorum. :( :(

Ben başaramadım başarana helal olsun…

Şu yasakla birlikte sanki daha kolay bırakılır gibime geliyo ( uygulayamasamda) :)

Günde 3 paket içerdim eskiden yavaş yavaş bunu 2 ye düşürdüm.. Üstüne bi de yasak gelince, malum kapalı alanda içemiyoruz, dışarı çıkıp içmekten de zevk alamaz oldum.. böylece biraz daha azaltırım diye düşünmüştüm ama , bu seferde üstüste içip depolamaya başladık:)

Ben bırakamıycam bu zıkkımı anladım.. Başarabilene helal olsun :)

96 yıl sonunda hiç hesapta yokken mecburiyet karşısında bıraktığım sigaraya yaklaşık 2 yıl kadar önce kederli bir biçimde tekrar döndüm. Biraz arızalı bir insan olduğumdan olsa gerek hayatımda hep alışkanlıklar oldu. Çikolatadan tutun da kahveye kadar pek çok şeye karşı. Sigara bunların içinde benim için en vazgeçilmez olanıydı. Bırakırken azaltarak kesmek gibi bir şansım olmamıştı ve öğrendim ki bu zaten azaltarak terk edilebilecek bir alışkanlık değil, bıçak gibi birden bire kesmek ve iradenizle hakkından gelmeniz gerekiyor.

Benim malım çok kıymetlidir, sahip olduklarımı bir takım şeyleri hediye ederim ama en yakınlarıma bile asla ödünç vermem. Yakın zaman önce bir arkadaşıma nasıl olduysa kitap vermiştim. Uzun süredir rafta duran kitabımı verdikten sonra arkadaşım sigara kokuyor bu leş gibi deyince çok canım sıkıldı... Kışın soğuktan kapalı, yazın sıcaktan klima yüzünden yine kapalı odamın ambiansı değişti bunun farkındaydım. Sık kullandığım eşyalarımdan, odada duran pek çok objeye kadar o kokunun sindiğini başkalarından duymak canımı sıkar oldu. İki sene önceye kadar üst kattaki komşum balkonda yaksa kokusunu alt katta odamdan alıp küfrü basarken, şimdi kafamın üstünde dumandan harelerle geziyor olmam içimi acıttı, zoruma gitti.

Ve son... elveda duman.. Artık sigarayı bıraktım!

Mr. kuyucak, Halil Yılmaz sizleri de pistlerde görmek istiyorum. Çok çabuk koyverdiniz. Özellikle de kuyucak'a sesleniyorum, gel canım ciğerim sen de bırak şu mereti. Halil Yılmaz ne halt ederse etsin zaten gökyüzü kadar uzakta ama sen paso karşımda bira içerken yakacaksan, benim işim de senin ilk denemen gibi otlakcılığa dönecek, paket almayı bıraktım diye kıvıracam yoksa forumda :):):)

açıp açıp burayı okuyorum destek almak için sizlerden

işte yine geldi ramazan 11 ayın sultanı bu ramazan yine deniycem bırakmayı

Daha önce bir kaç defa sigarayı bıraktım fakat tekrar başladım her seferinde, sığınagım olmuştu o benim, bahanemdi...

Bu defa ve ilk defa en en en en berbat günlerimi geçirirken sigaraya veda ettim, dedim şimdi bırakırsam bir daha başlamam artık, zor olacak ama haydi çiğdem göster kendini, günde 1 paketi aşmıştı sigara sayım ve bıraktım!

ve ve 19 mayıs'ta kendime bayram hediyesi verdim dumansız günleri, kendime nazar değdirmek istemiyorum ama tatilde bile başlamadım (ki benim için ciddi bir sınavdı) ki artık içmem :))

dumansız günler diliyorum :)

Dante ne zaman bıraktığını öğrenelim hele

hem sen ne cimri adamsın kuyucak ağbeye iki sigara verdin diye laf edip duruyon be sende bir sigara için cıldır da anla ne menem bir şey olduğunu :)

ve her ay buraya rapor ver içip içmediği seni gereceğiz efenim senide göreceğiz.... :) :) :)

Çiğdem bravo,

Zaten bu güzel şey öyle ağır ağır azaltarak, ya da alıştırarak bırakılacak birşey değil. Aniden bıçak gibi kesmek, birden bire çıkarmak gerekiyor hayattan. Bırakınca da öyle arada şimdi bir tane içeyim diye de olmuyor, eski sevgili gibi. Eski sevgiliden dost olmadığı gibi, herkes kendi yolunda en güzeli.

Güzel insan Halil Yılmaz,

Mr. kuyucak sigarayı bıraktığı dönemde ben 10 tane içiyordum günde. Bir baktım adam bıraktı ben 1 pakete çıktım. Canım fena halde sıkıldı. Sonradan anladım ki beraber içiyoruz ondan. Yahu babaya can feda, sigaranın hesabını mı yapacaz, nasıl araya fitne fücur sokuyon cingöz :):)

Geçen gece uykum kaçtı TV'yi açtım duman avcıları diye şarkı söyleyen gençleri gördüm. Halo gel sen de bırak, katılalım şunlara beraber kuyucak babadan umut yok..

Dante' Alıntı:
Zaten bu güzel şey öyle ağır ağır azaltarak, ya da alıştırarak bırakılacak birşey değil. Aniden bıçak gibi kesmek, birden bire çıkarmak gerekiyor hayattan. Bırakınca da öyle arada şimdi bir tane içeyim diye de olmuyor, eski sevgili gibi. Eski sevgiliden dost olmadığı gibi, herkes kendi yolunda en güzeli.
..
Dantecim,

Bu olay bünyeden bünyeye değişir..

Yıllar boyunca kurulan denge, bir anda bozulursa zayıf bünyelerde sonuç belli. Bahanesi de "Takdir-i ilahi" oluyor.. :(

Önümüz Ramazan.. Vefat heberlerini dikkatli takip et.. İzlenimlerini de yazarsın buraya..

Dantem bende umut yok ben savaşı kaybettim umarım sen kazananlar safın da olursun.

Kimseye kötü örnek olmak istemem ama sigarayı bıraktığım da tam tersi olması gerekiyorken yakayı bir türlü hastalıklardan kurtaramıyordum sürekli bir grip hali kırgınlık yorgunluk bezginlik düşündüm neden böyleyim diye ve şu sonuca vardım;sigarayı bıraktığım için yüksek oranda stres var bünyede ve bu stres bağışıklık sistemimi kötü yönde etkileyerek hastalıklara karşı direncimi düşürüyordu sigaraya başladım ve hastalıklardan kurtuldum. Ama durun eminimki biraz daha dişimi sıksaydım ve sigarayı bırakmaktan kaynaklanan stresi yenseydim ki zamanla kendiliğinden olaçak bir şeydi değil sık sık hasta olmak hastalıklara daha dirençli olacaktım ama sabredemedim iş de sigara içen bir insan en basit inden bir girip i bir haftada yenerken sigara içmeyen birinde bu 3-4 güne düşüyor yani yukarda yazdıklarıma bakarak yanlış sonuç çıkarmayın sigarayı bırakan sürekli hasta olacak diye bir şey yok ben aşırı stres e maruz kaldım az daha dişimi sıksaydım stres mitres kendiliğinden ortadan kalkacaktı.

Not:Dantem ilk üç gün çok sıkıştırır meret üç gün dişini iyeçene sık yenilme ve bizi utandır….

sigara

14 yaşıdan 4 sene öncesine kadar içtim mereti ama bıraktım obeni bırakmadan şimdi özledigimzamanlar olmuyor degil ama bu savaşta ben galip geldim yeniden savaşmayı göze alamam

Sigaraya 16 yasimda basladim arada biraktigim cok oldu bir keresinde 2.5 sene biraktim bir keresinde bir yıl ama hep yeniden basladim. En nihayet gecen sene bu zamanlarda sigarayı bırakmayı başardım ama biraz farklı bir yöntem kullandım arkadaşlar herkes bu yöntemi beğenmeyebilir ama gene de benim gibi ümitsiz vakalara son çare olsun diye paylaşacağım:

dediğim gibi 1 yıl önce bıraktım ilk başta nikotin sakızı çiğnedim ama fazla kriz dönemleri geçirmedim çünkü çalışırken değil evde oturduğum bir dönemde bıraktım. ardından 2-3 ay içmedim derken bir gün içki içerken kendi kendime dedim ki şimdi istediğim miktarda keyif sigarası içeceğim ama içime çekmeyeceğim böylece hevesimi alacak ve bunu kafamda bir tabu gibi yasak ve çekici bir hale getirmeyeceğim. neticede öyle yaptım şimdi 1 senedir bazen sosyal ortamlarda sigara veya puro yakıyorum ama içime çekmiyorum. sosyal derken ev veya dışarıda sohbet ettiğimiz zamanları kastediyorum. zaten 2009 yaz aylarından itibaren dışarıda sigara içilemeyecek. dolayısıyla içime çekmiyorum ve yeniden başlamıyorum. bir daha hiç içmeyeceğimi söyleseydim kendim için bunu gene cazip hale getirmiş olurdum. dediğim gibi bu olay herkese göre olmayabilir ama ben ancak sosyal içicilikle sınırlamayı başarabildim.

Dante demişki.
96 yıl sonunda hiç hesapta yokken mecburiyet karşısında bıraktığım sigaraya yaklaşık 2 yıl kadar önce kederli bir biçimde tekrar döndüm. Biraz arızalı bir insan olduğumdan olsa gerek hayatımda hep alışkanlıklar oldu. Çikolatadan tutun da kahveye kadar pek çok şeye karşı. Sigara bunların içinde benim için en vazgeçilmez olanıydı. Bırakırken azaltarak kesmek gibi bir şansım olmamıştı ve öğrendim ki bu zaten azaltarak terk edilebilecek bir alışkanlık değil, bıçak gibi birden bire kesmek ve iradenizle hakkından gelmeniz gerekiyor.

Benim malım çok kıymetlidir, sahip olduklarımı bir takım şeyleri hediye ederim ama en yakınlarıma bile asla ödünç vermem. Yakın zaman önce bir arkadaşıma nasıl olduysa kitap vermiştim. Uzun süredir rafta duran kitabımı verdikten sonra arkadaşım sigara kokuyor bu leş gibi deyince çok canım sıkıldı... Kışın soğuktan kapalı, yazın sıcaktan klima yüzünden yine kapalı odamın ambiansı değişti bunun farkındaydım. Sık kullandığım eşyalarımdan, odada duran pek çok objeye kadar o kokunun sindiğini başkalarından duymak canımı sıkar oldu. İki sene önceye kadar üst kattaki komşum balkonda yaksa kokusunu alt katta odamdan alıp küfrü basarken, şimdi kafamın üstünde dumandan harelerle geziyor olmam içimi acıttı, zoruma gitti.

Ve son... elveda duman.. Artık sigarayı bıraktım!

Mr. kuyucak, Halil Yılmaz sizleri de pistlerde görmek istiyorum. Çok çabuk koyverdiniz. Özellikle de kuyucak'a sesleniyorum, gel canım ciğerim sen de bırak şu mereti. Halil Yılmaz ne halt ederse etsin zaten gökyüzü kadar uzakta ama sen paso karşımda bira içerken yakacaksan, benim işim de senin ilk denemen gibi otlakcılığa dönecek, paket almayı bıraktım diye kıvıracam yoksa forumda

Dante'cim sigarayı bıraktım diyeli baya bir zaman oldu son durum nedir?hiç fire verdinmi?ne bileyim kafan bozuk olur arada tüttürürsün vs. Yoksa bizleri pist lere davet ederken o pist deki ilk 100 metrede arabayı şaranpole mi yuvarladın :) hele anlat da öğrenelim meraktan çatlayaçam.:)

İyi günler
Ben de siarayı bırakalı 3 hafta oluyor. 14 yıldır sigara içen biri olarak ilk deneyişim. Umarım bir daha başlamam ama ilk günlerin aksine son 1-2 gündür akşamları 1 tane sigara içme isteği geliyor ciddi bir şekilde. Bir şekilde geçştiriyorum. Sigarayı tamamen bırakan arkadaşlar bu ne kadar sürecek? Ya da günde 1 tane akşamları içsem diyorum bazen bunu deneyen oldu mu aranızda hiç?
Syg ve svg. Ebru

Bir tane de olsa hiç deneme bence..

23 yıldır sigara içmeyen biri olarak, bıraktığımdan beri bir tane bile içmediğimi gururla söyleyebilirim.. :D

Vücudundaki nikotini tamamen yok ettikten sonra canın istemez zaten..

Bunun da yollarından birisi; sık sık terleyip, duş almak.. Ya da en güzeli Türk Hamamı.. :D

Üst Alt