Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
fidel' Alıntı:Sevgili Kuyucak ve Halil, sigarayı bırakma tecrübelerinizi okudum da... aradan 5 ay geçmiş şu andaki durumuzu merak ediyorum. o sinsi dostunuzu tamamen sildiniz mi hayatınızdan yoksa ,biz sana yamuk yaptık ama sen bizi bırakmadın sağol deyip hoşgeldin mi dediniz.
Dantecim,Dante' Alıntı:Zaten bu güzel şey öyle ağır ağır azaltarak, ya da alıştırarak bırakılacak birşey değil. Aniden bıçak gibi kesmek, birden bire çıkarmak gerekiyor hayattan. Bırakınca da öyle arada şimdi bir tane içeyim diye de olmuyor, eski sevgili gibi. Eski sevgiliden dost olmadığı gibi, herkes kendi yolunda en güzeli.
..
96 yıl sonunda hiç hesapta yokken mecburiyet karşısında bıraktığım sigaraya yaklaşık 2 yıl kadar önce kederli bir biçimde tekrar döndüm. Biraz arızalı bir insan olduğumdan olsa gerek hayatımda hep alışkanlıklar oldu. Çikolatadan tutun da kahveye kadar pek çok şeye karşı. Sigara bunların içinde benim için en vazgeçilmez olanıydı. Bırakırken azaltarak kesmek gibi bir şansım olmamıştı ve öğrendim ki bu zaten azaltarak terk edilebilecek bir alışkanlık değil, bıçak gibi birden bire kesmek ve iradenizle hakkından gelmeniz gerekiyor.
Benim malım çok kıymetlidir, sahip olduklarımı bir takım şeyleri hediye ederim ama en yakınlarıma bile asla ödünç vermem. Yakın zaman önce bir arkadaşıma nasıl olduysa kitap vermiştim. Uzun süredir rafta duran kitabımı verdikten sonra arkadaşım sigara kokuyor bu leş gibi deyince çok canım sıkıldı... Kışın soğuktan kapalı, yazın sıcaktan klima yüzünden yine kapalı odamın ambiansı değişti bunun farkındaydım. Sık kullandığım eşyalarımdan, odada duran pek çok objeye kadar o kokunun sindiğini başkalarından duymak canımı sıkar oldu. İki sene önceye kadar üst kattaki komşum balkonda yaksa kokusunu alt katta odamdan alıp küfrü basarken, şimdi kafamın üstünde dumandan harelerle geziyor olmam içimi acıttı, zoruma gitti.
Ve son... elveda duman.. Artık sigarayı bıraktım!
Mr. kuyucak, Halil Yılmaz sizleri de pistlerde görmek istiyorum. Çok çabuk koyverdiniz. Özellikle de kuyucak'a sesleniyorum, gel canım ciğerim sen de bırak şu mereti. Halil Yılmaz ne halt ederse etsin zaten gökyüzü kadar uzakta ama sen paso karşımda bira içerken yakacaksan, benim işim de senin ilk denemen gibi otlakcılığa dönecek, paket almayı bıraktım diye kıvıracam yoksa forumda