Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigara bırakma tecrübeleri [Yaşam]

Bunun akşam bir, sabah ikisi olmaz.. Bıraktıysan unut başka uğraşılar bul derim epey de zaman geçirmişsin üstelik yazıktır..

Babür abi,

Türk hamamı hakkaten şahane fikir, bu hamama bayburtluyla gitmek var aslında. Onu oradaki tellağa teslim edip, o tellağa 20 lira bahşişi de sıkıştırıp uzaklaşacaksın ortamdan...

hahha dayııııı uzerine komplo teorileri kuruluyo bak dikkatli ol :D

Dante sigarayı bıraktığını söyleyeli neredeyse iki ay oluyor bende basit bir soru soruyorum bu iki ay zarfın da hiç fire verdinmi? soru açık ve net.

Ben soruma cevap isterim.

Dante'cim son 24 saat açıkladın açıkladın yoksa ben gizli belgeleri serecem ortaya. :):):)

Baben verdiğin cesaret için teşekkürler, DAnte sanırım sen bırakmak istiyorsun Allen Carr'ın kitabını tavsiye ediyorum.
Bu akşam müzikli birgece klubündeydim. Arkadaşlardan ikisi sigara içiyordu ve inanın ki rahatsız oldum.Öksürdüm hafiften :)
Baben bu arada ben 3 haftadır hiç içmedim büyük ihtimal nikotin çıkmıştır vücudumdan. İlk günler aten çok su içiyordum. Şimdi vücut fonksiyonlarım normale döndü. İnşallah tekrar başlamam....

O artık şansa bağlı.. Gerçi ölçülebilir heralde ama testleri çok pahalıdır sanırım.. Gerek de yok..

Bir de hiç boş kalma.. Sürekli bişeylerle meşgul ol.. Sana sigarayı hatırlatacak her şeyden uzak dur.

Meyve ve -kilo sorunun yoksa- kuruyemiş iyi gelir. :wink:

Bu yazdıklarım burayı okuyan tüm arkadaşlaradır. Aklıma geldikçe devam ederim..

Halil ben bıraktım bırakmaya ama, fire mire soruyorsan verdik tabii, bunun da yegane sebebi Hasan Kuyucak. Adam sahilde bira içerken bu sayılmaz diyor uzatıyor, üç beş nefes aldıktan sonra da sitedekilerin haberi olmaz merak etme diyor... Belli ki bir işbirliğiyle psikolojik olarak baskı kurmaya çalışıyorsunuz siz bana ama böyle tehdit şantaj felan olmuyor kardeşim..

Babür abi,

Kuruyemişle olmaz bu iş, olacak olsa bu bayburtlu günde iki kilo papağan yemi yedi görüyorsun halini. Hem sigaraya devam ediyor hem beni taciz ediyor. :)

Ebru, kitap okumayı daha kolay bıraktım sigarayla ilişkimiz kopmadı ama bir türlü. Bu işin nasıl yapılacağını çok iyi biliyorum, tek bir karara bakar. Gerisi de iradedir. Fındık, fıstıkla anca çocuklara birşeyler unutturuluyor, yetişkinlere sökmez mesela. Yine Babür abinin engin deneyimlerini okumak isteriz, belki gözden kaçırdığımız bir arıntıyı yakalatır bizlere :p

Elbette.. Fındık, fıstık yardımcı öğe zaten.. :)

Ama meyve (özellikle narenciye) bayağı önemli.. Siz portakala sigara içirttiniz mi? Küçüklüğümde yapardık biz. Portakala kaş, göz, ağız, burun çizerdik. Ağız bölgesine bıçağın ucuyla bir delik delerdik. Oraya bir sigara sokup yakardık ucundan. Namıssız :p hiç söndürmeden dibine kadar içerdi.. :D Bu da gösterirdi ki; nikotinin "C" vitaminiyle arası çok iyi.. Nerede görse "kalk gidelim" diyor.

Bayburtlu bu. Yaparrr :D "Bi uçan kurtulurmuş elinden" diye duymuştum. :p Düşmeycen diline.. :lol:

Fındık fıstıkla 5 ayda 5 kilo aldım yaa, sigara bırakmak iyi hoş ama kilo yapmasa, çikolataya özlem olmasa, nutella kavonozunu dışından yalamak olmasa, pantolonların fermuarı patlamasa daha 1 mutlu mesut lay lay lam olacaktım sanki..
ah ah sigarayı özlemiyorum da doya doya abur cubur yediğim günleri özlüyorummm :))

Yine de başlamam yine de içmem, zamanla kilo alımı duruyormuş zaten yavaş yavaş zayıflamaya başladım gram gram ama olsun hehe :))

Dumansız ve bol abur cuburlu günler diliyorum : )

Suçlu bağırmış suçsuzun ödü kopmuş :)

Sanırım durumu anlatan en net cümle bu olur :)

Kardeşim Dante şunları diyen sen değimlisin?

“Mr. kuyucak, Halil Yılmaz sizleri de pistlerde görmek istiyorum. Çok çabuk koyverdiniz. Özellikle de kuyucak'a sesleniyorum, gel canım ciğerim sen de bırak şu mereti. Halil Yılmaz ne halt ederse etsin zaten gökyüzü kadar uzakta ama sen paso karşımda bira içerken yakacaksan, benim işim de senin ilk denemen gibi otlakcılığa dönecek, paket almayı bıraktım diye kıvıracam yoksa forumda”

Eeee bizde soruyoruz şimdi durum ne aşama’da diye bunu bilmediğimizden değil sırf gıcıklık olsun diye soruyorum. :):)

Senin deyiminle sana “gökyüzü kadar uzak olsam da” anlık istihbarat sayesinde attığın her adım dan haberim var sen benim için BBG evi gibisin. :):)

Sigarayı bıraktığının üçüncü günü fire verdiğini “anlık istihbaratım” sayesinde öğrendim ama foruma yazmadım sabrettim bekledim şimdilerde boru gibi sigara içtiğini öğrenince vakti gelmiştir deyup dayandık klavyeye. :):)

Aslın da tıpkı benim yaptığım gibi çıkıp neden başaramadığını nedenleriyle açıklamalıydın nede olsa bu başlığın adı “Sigara bırakma tecrübeleri” senden tecrübelerini anlatmanı beklerdik baktım senin söyleyeceğin yok deşiverdim konuyu. :):)

Kuyucak’ı sigaraya başlama nedeni olarak gösteriyorsun yahu el insaf adam başına silah dayayıp içirmedi ya içmeseydin kardeşim. :):)

Sen en iyisi yukarda senin söylediğin son cümleyi yap neydi o cümle hah hatırladım “paket almayı bıraktım diye kıvıra cam forumda.”

Altına da Babür abi nin Foruma koyduğu karikatürü yerleştirirsem ambiyans tamam olur sanırsam. :):):)

sigaraxx0.gif

sene 91 ramazan bayramında bıraktım çok şükür.
o günlerde günde 2 paket içiyordum.
ilk günlerde dayanamaz ve sigara içilen ortamlara giderdim , ortamdaki nikotinden faydalanmak için.. :lol: :lol:
ama 40- 45 gün sonra öyle tiksinmeye başladım ki..
kokusu, görüntüsü nefret ediyorum..
ama meret öyle bi şey ki.. bazen hâlâ rüyalarımda öyle efkarlı çekiyorum ki.. yeminimi hatırlıyorum.. pişman oluyorum..

şimdi işyerinde sigara yasağının en yakın tek takipçisiyim diyebilirim..

ben tiyakiliğe çözümü kendi kutsallarım üzerine yemin ederek buldum. itikatı, inancı olanlara öneririm.

Çok ayıp etmişsin Dante kardeşim..

Birincisi bu başlığı ben açtım, karizmayı sıfırladın.. İnsanlığa zarar verdin.. Doktorların çoğu sigara içer ama hepsi de hastalara içme der.. İkincisi ihbarcılık demesekte jurnalciliği yakıştıramadım sana..Kendi karizmanı çizdin.. Üçüncüsü ben sana bundan sonra bırak sigara teklif etmeyi, sigarasızlıktan kıvransan sigara vermem..Daha geçen hafta en iki paketimi otlandın, bırak bir kaçı.. Dördüncüsü hayatta her dediğimi yaptın da, bu dediğimi de yapmışın gibi havalardasın.. Benim bildiğim şimdiye kadar ne dediysem tersini yapmakla yükümlü görürdün kendini.. İstersen beşinci ve sonradakilerini de anlatayım.. Kışkırtmayı dene istersen..

Arkadaşlar, siteye girdiğim gün ve bir önceki günkü acayip sigara isteğim kalmadı, ilginç bir durum şu anda yine normalim. (Belki de yanımda sigara içildiği için nikotin aldı vücudum, şimdi onun için istemiyorum bilmiyorum) Ama dayanmaya çalışacağım. Şimdilik fındık fıstık olayına girmiyorum. İlk günler beyaz leblebi iyi gelmişti ama yemek düzenim normale döndü. Çay-kahve içiyorum biraz ,,

Allen Carr'ın kitabı gerçekten ilginç arkadaşlar. Özelikle AHMETERMIS arkadaşımızın istediği bir şey. Bir ölçüde beyin yıkıyor ya da yıkanmış olan beynimizin normale dönmesini sağlıyor. İrade yöntemiyle sigarayı bırakmaktan farklı bir yol. Açık sözylemek gerekirse pek kişisel gelişim kitabı okumayı sevmeyen biriyim ama bu bana farklı geldi. İlgileneneler için http://www.allencarrturkiye.com/ S,tenin basın odası bölümünde yorumlar var.. Kitap 5 YTL(Migros ve D&R larda var) ve yaklaşık 200 sayfa...Yani kaybedecek bir şey yok. Bırakmak istemeyenler bile bir okusa bir şey kaybetmezler...

Sevgilerimle

sigara

20 yıl içtikten sonra 1.5 yıl önce bıraktım ve de ne iyi ettim :) geç de olsa....

Kopyacı zamane gençliğinin önde gideni, tabela tutanı Halil bey kardeşim;
ben zaten kimlere güvenerek bana karşı atraksiyona kalktığını, daha doğrusu hangi hainin güdümüyle üstüme geldiğini gayet iyi biliyorum, o yüzden için rahat olsun. Benim cevapsız bırakacağım sual yok bu alemde..

Bay kuyucak,

Bendeki karizma böyle üçlü beşli saldırılarla sıfırlanmaz. Kaldı ki burada örnek olacam diye bir başlık açıp insanlara önderlik etmeye kalkıp, örnek yerine ördek olana da bir dur diyen lazımdır. Ustalarımıza hörmette kusur etmeyiz ama, her usta dediğimizin lafına göre hareket edip yaşaycak olsaydıkta bu durumda gönderde bayrağı dalgalandıramazdık.

Halil ve kuyucak sizlere başka lafım yok, asıl lafım canım ciğerim Babür abime;

Babür abi, bugün bu Halil şu üstte senin gibi mesaj atabildiyse bana, sorumlusu sensin pirim. Ayar vere vere, ayar vermeyi öğrettin ya adama pes vallahi :)

Dante' Alıntı:
Babür abi, bugün bu Halil şu üstte senin gibi mesaj atabildiyse bana, sorumlusu sensin pirim. Ayar vere vere, ayar vermeyi öğrettin ya adama pes vallahi
Valla, ben hakimim masum bey.. :D

Birilerine bişeyler öğretebilirsem ne mutlu bana. :D Ama kimseye "hocanın dediğini yap, yaptığını yapma" diyemem ki :oops:

Ayrıca, öğrenmenin ucu bucağı, yaşı ve sınırı yok!! Ben üç yıldır buradayım. Her yılımı 10'la çarpıyorum. 30 yılda öğrenemediklerimi 3 yılda öğrenmişim. :D gibi bir sonuç çıkıyor. :D Netekim öğretmek de aynı. ;)

Önemli olan; seviyeyi düşürmeden, polemiğe girmeden, forum kurallarına uyarak bilgieri paylaşabilmek..

Ama öğrenmek var, öğrenmek var! :wink: Bir de sırası var.. "A"yı öğrenmeden "E"yi öğrenmeye kalkılırsa; "Bir Film Nasıl Okunur?"u bilmeden, o konunun üstadları ile aşık atmaya çalışılırsa "Kurtlarla Dans Eden Adam" filmi çıkar mevzuya.. :D

Dante demişki.
Kopyacı zamane gençliğinin önde gideni, tabela tutanı Halil bey kardeşim;
ben zaten kimlere güvenerek bana karşı atraksiyona kalktığını, daha doğrusu hangi hainin güdümüyle üstüme geldiğini gayet iyi biliyorum, o yüzden için rahat olsun. Benim cevapsız bırakacağım sual yok bu alemde..

Bay kuyucak,

Bendeki karizma böyle üçlü beşli saldırılarla sıfırlanmaz. Kaldı ki burada örnek olacam diye bir başlık açıp insanlara önderlik etmeye kalkıp, örnek yerine ördek olana da bir dur diyen lazımdır. Ustalarımıza hörmette kusur etmeyiz ama, her usta dediğimizin lafına göre hareket edip yaşaycak olsaydıkta bu durumda gönderde bayrağı dalgalandıramazdık.

Halil ve kuyucak sizlere başka lafım yok, asıl lafım canım ciğerim Babür abime;

Babür abi, bugün bu Halil şu üstte senin gibi mesaj atabildiyse bana, sorumlusu sensin pirim. Ayar vere vere, ayar vermeyi öğrettin ya adama pes vallahi

:) Ciğerimin köşesi, yazılarını okudukça Kahpe Bizans filmindeki “acımadaki acımadaki” enstantane si aklıma geliyor. :)

Şunu artık kabul et sana yaptığım psikolojik baskı sonucu tekrar dan sigaraya başladığını kendi ağzınla itiraf ettirerek sana karşı 1-0 öne geçtim. :)

Belli etmemeye çalış san’da bana acayip kızdığını 35 yaşındakini bir adamı “zamane gençlerine” benzetmenden anlıyorum. Öğünmek gibi olmasın insan psikolojisinden çok acayip anlarım. :)

Ciğerimin köşesi çizilen karizmanı fazla kafaya takma zira TSE standartları çok tan aşmış hatta ISO 9001 belgesi almayı hak etmiş karizmana böyle ufak çiziklerden helal gelmez. :) :) :)

kahveye gitmem, içkim ayda yılda bir... tek kötü alışkanlığım sigara.. ama onu da bırakacağım.. herkes görecek.. zira ben bırakmazsam o beni bırakacak... :D :D

içki, sigara, kumar vb. kötü ve zararlı fiiller bizi bırakmadan, biz onları bırakalım inşaallah.

Bende evlenmeden önce günde bir pakete yakın içiyordum.
Evlendikten sonrada dönem dönem eşimle birlikte içtik.
Ama uzuncaaa bir süredir yaklaşık 2 sene civarı kullanmıyoruz.
Arada bir tane canımız isterse içiyoruz keyif sigarası.
Senede bir gün senede bir gün. :D

Cigaracılara foto-ayar! :lol:

Valla o bünyeye ve zamana göre değişiyor.. :roll:

Ben bırakırken günde 4 taneden fazla içtiğimde ağrı başlardı göğsümde.. Ama önceleri 2 paket içmişliğim de vardı.. :oops: Hem de filitresiz ve full 2 paket..

Gençliğimde filitresiz sigaralar da vardı yaa.. :D (Şimdi de var mı bilmiyorum.) Filitreli sigaralar da yeni yeni çıkıyordu.. O yüzden birine filitresiz sigara ikram ettiğin zaman burun kıvırırdı, almazdı.. :twisted: Tabii tüm paket bize kalırdı.. "Full" deyişim ondan.. :wink:

arkadaslar sayesinde

evet arkadaslar sayesınde basladım sıgaraya
simdi sigarada nedır dıyceksınız
ama ömür boyu astımlı yada koah hastası olup inanın bir engellinin abartmadn solıyım 100 katı beter yasayan ınsanları tanıyorum.
allaha sukur bıraktım sigarayı 2 yıl etti gunde 3 paket ıctıgım sıgarayı bıraktım.
en buyuk korkum akcıger kanserı olmaktı sanırım o srunda kalmadı artık.
engellı arkadaslara bi çift sözüm olucak.
eger sıgara ıcıyorsanız acilen bırakın
ilerde sıgara yuzunden cekecegınız engelnızı 100 e katlıycak cunku

Üst Alt