Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

Ben 1 yıl sigara içtim 9 yıl önce bıraktım alakası var mı bilmiyorum ama arkadaşın içtiği sigaradan 1 paket içtikten sonra sigaradan tiksinip bırakmıştım o marka hala var mı bilmiyorum ama çok iğrençti bırakış o bırakış oldu yani 😁

Ahmet T

Babam 1963 doğumlu askerlik yıllarında sigara içmeye başlamış. 1-2 defa denedi bırakamadı ama en son 2020 Ağustos'ta son paketi bitirdi ve bir daha da almadı. Aynı şekilde eniştem de günlük 2 paket içerdi 10 küsür yıl önce tık diye bıraktı. Yani anlayacağın öyle bant falan hikaye paket bitince yenisini alma 1 kerede bırak.

Arkadaşlar yazdım bir daha yazıyorum..Deneyin çok faydasını göreceksiniz.Abim ve ben bu şekilde sigarayı bıraktık..

Karabaş otu çayı içince insan sigara içmiş gibi hissediyor.Çok etkili bir yöntem.. Tabi öncelikle sigarayı bırakmaya karar verip azmetmek gerekiyor..

Sigara Bırakma Kürü | Prof Saraçoğlu Anlatıyor
https://www.youtube.com/watch?v=0AOSS_T0mgo

Aslında 21 gün dayansanız içmeseniz başarırsınız yalnız bıraktıktan sonra rüyalarımıza giriyor yeniden içtiğinizi filan sanıp kabusla uyanıyorsunuz ara sıra canınız istiyorkokusundan filan ancak 4 5 yıl geçince o da kalmıyor 1 yıl içip 9 yıl önce bırakmış biri olarak tecrübelerim bunlar 21 günden sonra istek azalıyor dayanın

Tam zamanı diyorum, dumansız bir dünya

Bakın ben öyle kolay kolay söz demem yeri geldiğinde de lafımı esirgemem,bir parça tanışırız ne kimseden akıl alır ne de kimse ye danışırım ben adamın yüzüne mertçe konuşurum nedir bu sigara işi bir dal sigara al filtresine iki damla kolonya iç içebilirsen

20 yıla yakın zamandır içiyorum bu mereti, başarılı sonuçlar almış kişilerden bırakma yöntemlerini dinlemek isterim.

Fabrika sigaralırını burakın halen varmı bilmiyorum çiftci tütün satan sigalardan alın
Onlarda bağımlılık maddesi yok
İlk hasta grip olduğunuzda akşama kadar içmicem diye kısa mesafe koyun
Akşam olunca gece böyle devam edin
İlk günlerde demli demli col cay ictim evde iş buldum yemek sonrası zor ilk günler meşkale bulun hemen gezmeye cıkın
Bazı insan ben dahil bırakma kararı bile alamıyor çol bağlı arkadaş gibi melet

Ben böyle kurtuldum cok şükür senelerdir uzağım

Bende ortaokul sıralarında başlamıştım 20 küsür sene içtim...Sabah servise binerken 1 paket akşam eve dönerken yetmez diyerek 1 paket daha alıyordum ve oda yarıya iniyordu yatana kadar...gece ara ara uyku arası Sabah kalkar kalkmaz aç karnına 1-2 tane içiyordum.işyerinde bir arkadaşın kardiyak-BT cihaz denemesi için beni hastaneye götürmesine kadar Asla bırakmak aklıma gelmedi :)

Bu Cihazda koldan verilen bir ilaç ile insan kalbinin 3 boyutlu resmi çekiliyor ve büyük küçük tüm damarların açık kapalı herşeyi ortaya çıkıyor...Benim kalp damarlarında %26 oranında daralma olmuş ve kriz geçirme riski yüksekti doktor direk sigarayı bırak dedi cebimdeki paketi kırıp attım :) şimdi 8 seneyi geçti suyun tadı varmış onu farkettim...bence birileri demeden bırakın gitsin hergün en az 30 tl veriyorsunuz yazık günah...

Niyetlendim bakalım buraya da not düşeyim nasıl geçecek sabredebilecek miyim acaba

soneman
Hiç alakası yok. Yıllarca tütün kullandım, hem de bırakmak kolay olsun diye en kötülerinden kullandım. Beden en kötüsüne bile zamanla alışıyor. Tütün'ün kendisi zaten bağımlılık yapan asıl madde, yani tütünde bulunan nikotin. Nikotin tütün'e dışarıdan eklenmiyor ki :)

@*Sevgili *
Fabrika tütünletini sigaralara cok okudum nette 20 yıl sigara içtim
Asla bırakmam arakadş gibiydi
Son seneler sarma yerli tütün
Bir gün hastalanınca yazdığım gibi kurtukdum çok şükür

Kalp krizigeçirince 2008 yılında sigarayı o gün 2 yıl 8 ay bıraktım ve bir an bile olsunsigarayı aramadım. Rahmetli babam için doktor "kardeşlerine haber vergelsinler, durumu ciddi" dediği gün hastane bahçesinde sigara içen birindensigara istedim ve o gün yeniden başladım sigaraya. Babam 2021 yılında vefatetti, "babanın durumu ciddi" diyen doktor ise babamdan 4-5 yıl önce. Yani kiminimamın kayığına daha önce binecek belli olmuyor. Bu ramazanın ortalarınadoğru ağır bir alt/üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalandım. Buna rağmen gündebirkaç tane de olsa sigara içmeye devam ettim ama sonra "Manyak mıyım yahu,eziyet çeke çeke sigara mı içilir, eziyetten zevk mi alınır? Bıraktım ulan seni"diyerek o an bıraktım sigarayı ve evdeki bir kaç paket sigarayı da damadaverdim. Hiç ama hiçaramıyorum, aklıma dahi gelmiyor, dumanı bile beni rahatsız ediyor. Umarım tiryakiarkadaşlar da en kısa zamanda şu meretten kurtulurlar.
Selametle.

valla ben 30 yaşından sonra başladım cigaraya son 3 yıldır da aktif içiciyim bırakmayı pek düşünmüyorum. derbeder oldum zaten iş sıkıntı ev sıkıntı evlilik daha da sıkıntı ne olacak bizim halimiz belli değil...

30'undan sonra başladıysan zaten sigaradan ölmezsin .

13 yıl evvel sigarayı bırakmış biri olarak derim ki, sigarayı bırakabilmek için çok sağlam mazeret lazım, benim kalça kemiğim ve kaval kemiğim kırılmıştı evden dışarı çıkamıyordum eşimde sigara içmemden nefret ettiğinden hiç almadı ve bende fırsat bu fırsat diye inat ettim ve sigaradan kurtuldum. Ama bıraktıktan 8 ay sonra bile yemekten sonra canım sigara istiyordu. Öyle hafife alınacak bir bağımlılık değil, kendinle çok ciddi savaş vermen lazım. Bırakıyorum deyipte bırakılacak bişey değil yani...

@ozmuşlu bir iki tane falan bunlarla hele hiçbir şey olmaz inanmazsın belki ama benim günde üç paketten fazla içtiğim oldu azalttım çok şükür o da günde bir paket daha aşağıya da düşemem .

@ozmuşlu normalde 1 paket içerim ama bunalımdaydım bir ara psikolojim çok bozuktu 3 paket içtim o ara sinirden stresten sıkıntıdan 2 yıl öyle geçti sonra tekrar 1 pakete düşürdüm 5 yıldır bir paket içiyorum günde üç aşağı beş yukarı azaltamam da öyle gider ölür giderim .

sokrates

bende bunalımda olduğum yıllarda başladım sigaraya hayatım bir düzene girse evlensem işim gücüm olsa temelli bırakırım...

ozmuşlu evlensen daha çok içersin belki de belli değil ki ne çıkacağı karşıdaki kişinin şimdi kanunlar hep kadınlardan yana iş güç konusunda haklısın düzgün işin olsa iyi olur .

sokrates

o senin dediğini çok adam söylüyor da hacım hayat tek başına aşksız sevgisiz çekilmiyor.. eller ne kızlarla evleniyor valla iş sıkıntı parasızlık daha büyük sıkıntı başvurduk bakalım 2 yerden haber bekliyoruz seçim önü çok adam alıyorlar şimdi. engelli alımı desen zaten yok bende normal alımlara müracat ediyorum..

herşey beyinde bitmeli bencede yoksa bırakılmıyo

[SIZE=3]Sigarayı bıraktıktan bir müddet sonra bir kumbara aldım ve her hafta sigaraya verdiğim parayı düzenli olarak aksatmadan kumbaraya atmaya başladım. Bin lira olmuş. Geçen gün düşündüm de sigaraya devam etseydim bu parayı sigara üreticileri kazanacak idi, ben ise içtiğimle ve zehirlendiğimle kalacaktım.
Kafanızdan silin ve rahat edin.
Selametle.[/SIZE]

18 yaşında başladım 29 yaşında bıraktım. 4 aydır bir tane içmedim. Üstelik sokakta sigara dumanı çok soludum içenler yüzünden ama hiç içeyim bir tane demedim. Ailem çok ısrar etti bırakmam için. Ayrıca mide bulantısı, öğürme , öksürük yapmaya başlamıştı son 3 yılda. Yani o şekilde 3 yıl kullandım sigarayı hemen bırakamadım. Ama bir gün işte tak etti içmiycem dedim ve bitirdim.

Üst Alt