Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta şirketi hakem hastane raporuna itiraz etti!?

sürücü

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hayirli aksamlar arkadaslar. Benim gibi magdur olan varmi bu sorunu yadayan varmi yasayan varsa bana yardimci olabilirmi amaciyla sizlere sormak istiyorum. Motosiklet kazasindan dolayi %5 universite hastanesinden rapor aldim sigorta sirketine tazminat icin gönderdim 3 ay sonra itiraz edip beni hakem hastaneye yonlendirdiler. Yonlendirdikleri hakem hastaneden de %5 engelli raporu aldim tekrar sigorta şirketi ne başvurdum. Aradan 2 ay sonra bu rapora da itiraz edip dosyami kapattilar. Ve kendilerine gonderdigim tum dosyalarimi istememe ragmen 1 aydir sigorta sirketi beni kaale almiyor. Merak ettigim sigorta sirketi kendi yonlendirdigi hakem hastanesi raporuna itiraz edebilirmi. Saygılarımla..

Yorumunuz için teşekkür ederim. Aynen dediginiz gibi bugun avukatim aradi. Red kagidi ile tahkim komisyonuna basvuracagiz dedi. Peki sizce durum ne olur fikriniz varmi. Tahkim komisyonuda red edermi ve komisyom sureci yıllar mi sürer. Teşekkürler.

Neyden dolayı %5 rapor aldınız rahatsızlığınız neydi

Sag 3 kaburgam kırıldı akcigerimi deldi akcigerim söndü 2 defa ameliyata girdim tüp takildi. Karacigerimde 5 cm kist oluştu tum bunlarin toplaminda kalici sakatlik bulunmadi. 5 puani ameliyat yerinden cildiye doktoru verdi.

size skar dan dolayı yani amaliyat izinden dolayı %5 vermişler kaburga veya ciğerle alakalı birşey verilmemiş.
tahkim komisyonu raporunuzu kabul eder ve dosya 7,8 ay gibi bir sürede sonuçlanır aksilik olmazsa.
tazminatınız 40.000 tl altında olursa ödemek zorunda olurlar 40.000 tl geçerse iş bölge mahkemesi yolu gözükür.
Bana ne kadar çıkar derseniz avukatınız hesaplar.

Yorumunuz icin tskler. Adli tipa yonlendirildim ve adli tip karacigerede oran verdi suan engelli oranim %10 acaba oran yukseldigi icin bir sorun olusurmu ve bolge mahkemesine girermi.

40bin tl üzeri bölge mahkemesi mi? Anlamadım? Benim 200bin üzeri çıktı aktüer tahkşmde dosya. Tankımın sitesinde ödeme yapılır diyor bölge mahkemesi demiyor

Endereren

Gecmis olsun siz 200 bin uzeri aldiniz mi nasil bir yol izlediniz ne durumdasiniz ben 1 senedir uğraşıyorum arpa boyu adim gidemedim neyi yanlis yapiyorum bilmiyorum. Fikriniz varsa paylasirsaniz sevinirim.

[FONT=sans-serif]sürücü [/FONT]sorun olmaz %10 göre hesaplama yaparlar.

[FONT=sans-serif]Endereren [/FONT]2018 de %95 bölge mahkemesine gönderdiler özellikle Allianz,axa ,halk,mapfre ve güneş sigortada bunu çok gördük tahkimin kararından sonra sigorta şirketi itiraz etmez ise ödeyecekler itiraz ederlerde bölge mahkemesine gidecek demektir.

Tahkimin kararina da itiraz etme ihtimalleri varmidir ? Ben tahkime gitmedim adli tıp a gittim adli tipin raporuna da itiraz etme ihtimalleri varmidir acaba? Teşekkürler.

Daha bugun anca adli tip raporum cikti. Avukatimin demesi simdi bu raporla tahkime gidicez 3 ay icinde paramizi alicaz. Bu yollari izleyenler basarili olanlar onerileri olanlar varsa yardimci olursa sevinirim.

benim bildğim ilk once karsı tarafın sigorta sirketine verilir evraklar, onlar itiraz ederlerse tahkime gotürürler siz değil. yanlıs biliyor da olablirim. Benim dosyam o sekilde oldu. su an tahkimde 11 nisan'da sonuçlanacakmıs. muhtemelen o kararı da temyiz edecekler. sigorta sirketleri boyle malesef

Endereren

evraklar ilk önce sigorta şirketine verildi itiraz ettiler. hakem hastaneye yönlendirdiler. o hastaneden de rapor aldım sigorta şirketine gönderdim itiraz edip adli tıpa yönlendirdiler. adli tıptan da aynı raporu aldım. şimdi avukatım tahkime gidicez der. siz dosyayı hangi tarihte verdiniz de size 11 nisan dediler. ve o kararı itiraz ederlermi böyle hakları varmı. sizde bu süreçlerden geçmişsiniz yaşadıklarınız tam anlatırsanız hem bana hem başka arkadaşlara yardımınız çok dokunur. teşekkürler.

Benim raporu ilk adlı tıptan aldığım için rapora itiraz edemediler. Meblağ büyük olduğu için illiyet bağı kuramadık diye saçma bir sebep sundular. Yanlış hatırlamıyorsam 01.11.2018 tarihinde tahkime gitti. Sonuçlanması 11 nisan. 40bin üzeri meblâğlarda temyiz halkı var bildiğim kadarıyla

Öncelikle geçmiş olsun, siz raporlarınızı sağlık kurulundan mı aldınız yoksa adli tıptan mı acaba ?

Avukat35
teşekkür ederim. 2 defa sağlık kurulundan ve son raporuda adli tıptan aldım.

Herhangi bir itiraz geldi mi sigorta şirketinden ? sigorta şirketi medical inceleme yaptıklarında adli tıp raporunuzla arasında fark çıktı mı * sürücü

Avukat35
İlk 2 sine itiraz ettiler bizde adli tıptan rapor aldık oran aynı 5 puan cuma günü işlemler yeni başladı 3 ay sürer dedi avukatım

yildizzozkan
Adli tıptan aldığım rapor sigorta şirketine yeni gönderildi ilerleyen adımları buraya yazarım henüz yeni gönderildi. Ne olucak bilmiyorum.

sürücü
tamam hocam yorumunu bekliyorum. bir de acaba sizinki hangi sigorta şirketi? bende direk üniversite hastanesi adli tıptan rapor aldım ve başvuruda bulundum. belgeleri göndereli 1 hafta oldu, şuan medikal incelemede olduğunu söylediler raporumun. benim rapor oranımı yüzde 48 verdi adli tıp. acaba bana da itiraz edecekler mi diye merak ediyorum.

Medical inceleme genelde 3 gün sürmektedir. Bu sebeple sigorta şirketini arayıp tekrardan bilgi alınız

Avukat35
benim raporum medikale gideli yaklaşık 1 hafta oldu hala dönmediler medikal incelemeden çıkmadı diyorlar.

yildizzozkan

Öncelikle geçmiş olsun. Mapfre benim görüştüğüm sigorta şirketi. Adli tıp raporunu bende adli tıptan aldım. Benim kide toplasan 1 hafta olmuştur. Gelişmelerle ilgili ikimizde bilgi yorumu bırakırız o zaman buraya hem biz hem başkaları bilgilenir.

Sigorta şirketleri medical inceleme için görevlendirdikleri şirketlere genelde zaten 3 gün süre verirler. Medical inceleme şirketleri bu süre zarfında incelemeyi yapıpsigorta şirketine maluliyetin olup olmadığı olmuş ise oranın en az ne kadar en fazla ne kadar olduğu konusunda bilgi aktarır. Ardından sigorta şirketi aktüerya hesabına geçer

Başvurduğunuz sigorta şirketini arayıp dosyanın, medical inceleme sonucunun gelip gelmediğini dosyada şuan için medical inceleme mi yapıldığını yoksa aktüerya hesabı için arabulucu avukatta mı olduğunu sorun

Dosya ile ilgili hiç bir gelişme yok. Adli tıptan aldığım son raporla tahkime gittim 1 aydan fazladır bilirkişi ataması bekliyorum. Sizlerin dosyalarında herhangi bir gelişme varmı dır.

Herkese merhabalar. Tahkimin sitesinde kontrol ettim. E-imzalı karar sisteme yüklenmiştir yazıyor. Ne demek oluyor bu? Ve karar ne zaman avukatıma postalanır. Yardımcı olursanız sevinirim.

mynecro kararı görebilmeniz için doğrulama koduna ihtiyacınız var. Avukatınız varsa o zaten görmüştür.

Sonuçlanması 3-4 ay sürüyor

Ne 3-4 ayı ender tahkimle konuştum karar önümüzdeki çarşamba ya da cuma avukata postanalacakmış. Birde neye göre 3-4 ay onu anlamıyorum herkes bi kafadan söylüyor. endereren

Üst Alt