Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sigorta şirketi hakem hastane raporuna itiraz etti!?
Sana demedim birader. Diğer sürücü isimli arkadaşın sorusunu cevapladım. Sizin karar sisteme yüklendiyse 2 iş günü içinde ulaşıyor avukata. Gelen postada doğrulama kodu var, onu isteyip tahkimin sitesinden sizde görebilirsiniz
Arkadaslar bi sorum.olacak acil cevap verirseniz sevinirim %8 lik rapaora sigorta sirketi %2 olarak tazminat hesaplamis ben bunu kabul etmesem parayi almadan tahkime mi gitmwm lazim ayrica okudugum kadari ile medikal incelemnin bi hukmi yokmus dediler sizce ne yapmam lazim acil olarak bana kinus hakkinda bilgi verebikirmisiniz
Geçmiş olsun öncelikle ister al ister alma ikisindede problem yok tahkimde alacağını bırakmıyorlar zaten ama fark az direk tahkime de gidebilirsin benim 26 lık raporunu 4 kabul edip ödme yaptılar aldım ama tahkime gitti avukatım avukat la çalışmanda fayda çok belirtmek isterimReis
Arkadaslar biz heyet raporuni %8 den %3 gosterip.odeme yaptilar ibraname imzaladik ama ben imranameye imza atmadan once fazlaya iliskin haklarim sakli kalmak kaydi ile sadece %3 oran hesaplanip su parayi aldim die.tahkime gidebilirmiuim bilgisi olan arkadaslar vvp yazmarmisin
İbraname imzalaman bişey farkettirmiyor eksikse eksiktir bakiye tazminatını alacaksın yeterki raporun güvenilir ve sakatlığını belli eden olsun bende ibraname imzaladım çok eksik ödeme yaptılar tahkime gitti avukatım 3 ayda karar çıktı kazandım ama itiraz ettiler mebla yüksek etsinler eninde sonunda ödücekler faiziyle bizi yıpratıyorlar işte olan bu
Devlet hastaneleri ve üniversite hastanesi alınan raporlar özürlülük oranını belli eden rapor olucak ben üniversite hastanesi adli tıp ana bilim dalından aldım mahkemece dahi hüküm kurmaya elverişlidir tahkime git hakkını al
Hocam raporda sorun yoktu %2 bi %5 de bi vardi ama adamlar saolsun %2 odedi onemli deil tahkim rapor ister ise gider gine alirim sonucta saglik kurulu raporu devletin belirledigi hastaneden alindi
Senin iyi yine benim %26 lık raporumu %4 ten hesapladı lar öyle ödediler tahkimde de kazandım şimdi itiraz ettiler itiraz sürecini bekliyorum malesef mağdur olan bizlere hep sabır düşüyor
Uzun bir aradan sonra bilgilendirme yapmak istedim. İlk mahkemenin görüldü kaza yeri için bilirkişi istedim bilirkişi raporunu hazırladı ve tüm kusur karşı tarafta olduğu tespit edildi. Dosyam hala tahkime 19.9 da sonuçlanacak yazıyor. Ama bu arada avukatım tekrar haftaya adli tıpa gitmen gerekiyor dedi. İşin aslı 2 senedir uğraşıyorum ancak bir sonuca varmak üzereyim. Kaza yaptığımda 30 yaşındaydım tüm kusur karşıda ve %5 engelli raporum var ortalama tazminat hakkım ne olur bilgisi olan paylaşabilirmi. Ve tahkim komisyonu olumlu yanıt verirse sigorta şirketi bunada itiraz edebilirim. Teşekkürler
Karşı taraftan şikayetçi olduğum için dava sürüyor haftaya 2. Mahkeme var sonucu yazıcam. Tahkim deki dosyam engelli raporuna sigorta şirketi itiraz etti en son adli tıpa yönlendirdi ordan da aynı raporu aldım onada itiraz edince tahkime başvurdum oda eylülde sonuçlanacak mış.
Ceza davası o o şahısın ceza alacağı dava tazminatla alakası yok usulüne uygun raporsa itirazı nasıl kabul edersin hemen tahkime gitseydin tahkimde raporun usülüne uygunsa karar verilir sigorta şirketi itiraz etmezse icra kanalıyla alırsın itiraz ederse itiraz süreci var yaklaşık bir buçuk iki ay ondan sonra alırsın bende aynı durumdayım şu an itirazın sonuçlanmasını bekliyorum
Evet ceza davası ayrı sigortadan alacağım tazminat ayrı. Dediğin gibi usulüne uygun ama itiraz edip duruyorlar tahkime vereli 3 ay oldu eylülde sonuçlanacak eminim onay verecek ama sigorta gene itiraz edecek sende aynı şeyi yaşadın galiba. Sonrasında neler yaptın ne aşamadasın bilgilendirir misin.
Senin tahkim sonucuna mı itiraz ettiler de onun sonuçlanmasını bekliyorsun tam anlayamadım.
Evet tahkim ilk kararını kazandım her yönden haklı görüldüm 10 günlük itiraz hakları vardı itiraz ettiler şimdi itiraz hakem heyeti kararını bekliyorum raporumu kabul etmek istemiyorlar raporda hem sakatlanmam hem psikiyatri oranım var raporum üniversite hastanesi adli tıp ana bilim dalından kusur oranları kesin karşı tarafta yüzde yüz kusur var aşırı hız ve kırmızı ışık ihlali var kusur raporu istiyorlar istesinler hiç önemli değil uzatıyorlar anlayacağın bakalım birde itiraz hakem heyetinden sonra istinaf ve temyiz hakları varmış ne yapcaklar bilmiyorum belki anlaşmak isterler belki ödücekler belkide yine uzatcaklar ama beni hayatımı alt üst ettiler
Ceza davam sürüyor ikinci duruşmam var gelmedi ilk duruşmaya sanık konumundaki şahıs biz ailece kaza yaptık 5 kişi yaralandık birden fazla kişiyi taksirle yaralanmaktan yargılanıyor ama umrundamı adaletin geçte olsa sağlnamsı için asla Vaz"Geçmicem ne sigorta şirketi karşısında hakkımı bırakırım ne de yargıda pes yok
Allah yardımcın olsun çok zor süreç bunlar itiraz ettikçe edio bu sigorta şirketleri önlerinde Bi kanun Bi engel olmadığı için zaman kazanıyorlar elbet ödeyecekler faiziyle hemde. Çok geçmiş olsun bu arada. İtiraz hakem heyeti kararı ne kadar zamanda çıkıyor biliyormusunuz. Büyük ihtimal tahkim benide haklı bulucak ama itiraz edecekler eminim sonraki süreçte neler yaşadınız neler önerirsiniz. Asla pes etmek yok er yada geç herkes hakkını alacaktır.
İtiraz en geç iki ayda sonuçlanıyormuş benim bir ay oldu yakın zamanda sonuçlanır bende dört gözle bekliyorum artık bu sayfa kapansın istiyorum karman çorman olan hayatım bir nebze düzelsin artık benimde raporumu kabul etmek istemiyorlar ama raporum adli tıp ana bilim dalından bakalım Rabbim yüzümüze baksın kardes sende haber et gelişmelerden
Avukatımla sürekli irtibattayım sende öyle ol ayrıca tahkim in internet sitesinden kontrol et burda bütün iş avukatımızın
Sen benden bir adım öndesin sende gelişmeleri bildirirsen hepimize yardımcı olur. Yarın ceza mahkemesinin 2.celbi var onunda sonucunu yazıcam. Benimde adli tıptan dı raporum itiraz ediolar işte. Bakalım takimin sitesinden takip ediyorum eylüle kadar tahkimi beklicez sonra itiraz ederler 2 arda onları bekleriz ne gıcık Bi sistem
Benim dava tam 3 yıl 1 ay oldu halaa devam ediyor.bende özel araçta yolcu konumunda kaza yaptım.mahkeme 90 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Avukatlarım icra yoluyla almak için hemen ihtarname çekti. Tam itiraz süresi bitecekken sigorta şirketi son gün istinafa başvurup bu hakkından dolayı icrayı durdurma talebinde bulundu. Maalesef aynısı oldu mahkeme yine onları korudu ve hem itirazı kabul etti hemde icrayı durdurup ödemeyi almamamıza sebep oldu.dosya 7 aydır istinafta rafta bekliyor. Daha onu açıp bakacak savcı bile atanmadı. Demek istediğim bütün tazminat davaları yıllardır böyle bahanelerle bekletiliyor sigorta şirketleri para ödememek için elinden gelen pisliği yapıyor. Ve maalesef devlette bunları koruyacak her türlü kanunu çıkarmış. Hiçbir şey yapamıyoruz dava bitsede ödemeyi almak öyle kolay değil. Yıllarca istinaf ve yargıtayda bekletiyorlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Öncelikle geçmiş olsun. Bu söylediklerinle benim tüm düşüncelerim söndü şuan. Ama sen mahkeme kesti cezayı diosun. Benim mahkemem karşı taraftan şikayetçiyim maddi manevi o mahkeme. Tazminat için de sigorta şirketi ile irtibattayım şuanda dosya tahkimde. Eylülde sonuçlanacak merakla bekliyorum. Bu 3 sene zarfında neler yaşadın hangi adımları izledin ve avukat desteği aldınmı biraz daha detay verebilirmisin.
4 avukat benim dosyama bakıyordu ve benim arkadaşım hem sigortacı hemde radyoloji uzmanıydı. Her şeyin piriydi. herşeyi dört dörtlük tamamamıza rağmen sigorta şirketi mahkemenin verdiği 90 bin liralık tazminatı ödememek için binbir yola başvuruyor. Çünkü kanunlar onlara baya hak vermiş.son 2.3 yıldır bütün dosyalar istinafta bekliyor. Para vermiyorlar.
Not. Benim dava yaralandığım için aracın sigorta şirketine yapılan davadır. Kasko ödemesi MAPFRE
Sen 4 avukatla alamadıysan ben hiç bişi alamam o zaman. Benim anlamadığım millet 6 ayda 8 ayda tazminatları alıyorlarda biz neden 2 sene 3 sene uğraşıyoruz neyi yanlış yapıyoruz acaba. Benim tazminatı da mapfre ödeyecek inşallah öderse.
Alabilirsiniz tabi Ancak çok uzun zaman alıyor. Öyle mahkemenin kesin karar vermesiyle iş bitmiyor. İstinafa gidiyor orda 1 yıl olmadı yargıtaya gidiyor bir sürü zaman alıyor ama sonunda öderler
Lütfen arkadaşlar herkesin davası farklıdır yıllarca süren davalar genellikle nadirdir genelleme yapmayalım kasko farkı zorunlu
Trafik sigortası davaları farklı tahkim farklı asliye ticaret farklı istinaf ve yargıtay onama kararları daha hızlı yani birbirimizin kafalarını karıştırıp zaten bozuk olan psikolojilerimizi bozmayalım
kesinlikle yüzde 1 bile rapor varsa sigorta şirketleri tazminatı ödemek zorundadır.demek istediğim şey bu süreç çok uzun sürüyor. Bu ZAten Türkiye'de yargının genel sorunudur. Bütün davalar uzun sürüyor.
Malesef tr de yargılama sistemi böyle dediğiniz gibi. Bu arada kaza da ben %25 kusurlu bulunmuştum mahkemede bilirkişi istedim kaza yerini inceledi tüm kusuru karşı tarafa verdi. Ama 2.celpte karşı avukat detaylı rapor için zaman istedi Eylül 17 ye attı mahkemeyi. Bu arada efe5035 çok haklı. Arkadaşlar ceza mahkemesi ayrı sigorta tazminatı ayrı. Bir de ben şeyi merak ediyorum maddi manevi davayı ne zaman ve nasıl açmam gerekiyor. Yani bu gördüğümüz ben şikayetçiyim diye ceza davası ötekisi tazminat için sigorta şirketiyle alakalı bir de maddi manevi tazminat açmak istiyorum bunu nasıl yaparım acaba.