Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinir bastığında ne yapabilirim?

@Ahmet T Ben sana git millete saldır ya da her şeyi yak yık demiyorum. Sadece güvenli yollarla siniri boşalt diyorum. Mesela, vücut geliştirme ya da uzak doğu sporları ile uğraşmak insanı sakinleştirir ve bunlarla uğraşan kimseye ilacını almamış deyip polis çağıramazlar. Ya da etrafta kimse yokken doğaya çık ve olabildiğince yüksek sesle bağır, içindeki bütün siniri haykır. Yine kimse görmediği için hiçbir problem yaratmaz. Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi evine kum torbası alıp her sinirlendiğinde onu da yumruklayabilirsin.

Eskiden bende de sinir vardı ve bunun için ailemin zoruyla psikiyatriste gidip zorla ilaç kullanıyordum. Her sinirlendiğimde "İlacını kullanmıyorsun." ya da "Bu hasta" muamelelerini ben de gördüm. Ama dediğim yöntemleri ve daha fazlasını uyguladığım için artık eskisi kadar sinirli değilim. En azından sinirimi kontrol edebiliyorum ve bunun için ilaç kullanmama gerek kalmadı. Kısacası; aynı yollardan ben de geçtiğim için aynı sorunları başkalarının da çekmesini istemediğim için bu tavsiyeleri veriyorum.

@Ahmet T, ya da git seni kim sinir ettiyse ağzının payını ver ne düşünürlerse düşünsünler illa dövmen gerekmez en temizi bu !

@sokr@t Ondan sonra polis gelsin ve haklıyken haksız durumuna düşsün. Zaten bahane hazır, adam hasta, bana yok yere saldırdı desin. Bakarlar, adam gerçekten hasta. Onu dinlemeden direkt hastaneye yatırsınlar.

@berke26, kimseyi gidip iki laf söyledi diye hastaneye yatırmazlar merak etme sen dağa bayıra çıkıp bağırıp çağırmaktan iyidir .

Okulda ve aile içinde zaten hasta yaftasını yediğim için yemediğim iftiralar, hatta şantajlar kalmadı. Nasılsa şikayetçi olduğumda ya da hakkımı savunduğumda "Berke sinir hastası, ilaç kullanıyor." diye yırtıyorlardı ve hem suçlu, hem güçlü oluyorlardı. Bu durum da benim bu hastalığı artırıyordu. Ancak liseden mezun olunca, bu insanlardan kurtulunca ve kendi kendime kalıp düşünecek zamanı bulunca bu hastalıktan kurtulmayı başarabildim.

@sokr@t Bir de bendeki sadece sinir hastalığı ve anksiyeteydi. Psikoz ve bipolar tarzı hastalıklarda gösterilen muamelenin daha kötü olduğunu düşünüyorum.

Senin başına ne geldiğini bilemem beni de ilgilendirmez zaten ne yapalım hasta yaftası vurmasınlar hasta demesinler diye hiç bir şeye cevap vermeyelim mi her şeye susalım mı kusura bakma ama asıl öyle yaparsam kendime olan saygımı yitirir asıl o zaman hastalanırım.

Ben de isterim ki senin dediğin gibi gerektiğinde hakkımı savunmayım ama maalesef insanlarda çok fazla ön yargı var. Mesela; yapılan bir sosyal deney var. İnsanların olduğu bir yerde önce önce kadın erkeğe, sonra erkek kadına tokat atıyor. Kadın erkeğe tokat attığında kimse müdahale etmiyor, aksine "Kesin erkek bir halt dedi de tokadı hak etmiştir." tarzı yorumlar yapılıyor. Erkek kadına tokat attığında ise millet olaya müdahale ediyor, hatta erkeği dövmeye kalkan bile oluyor.

Örnek saçma oldu ama niye bu örneği verdim? Çünkü insanlar ön yargılıdır. Suçu işleyen kadınsa erkek hak etmiştir, erkekse kadın tacizcisidir. Eğer bir akıl hastası ise (hakaret manasında söylemiyorum) ne olursa olsun suçludur.

Başlığı açan abla yanlış anlamasın ama yazdıklarından anladığım kadarıyla çok kişiyi dövmüş. Eğer bu kadın değil de erkek olsaydı en sonunda bir yerde meydan dayağı yerdi. Kısaca ön yargılar yüzünden eylem aynı olsa bile sonuç farklı olabiliyor.

Biz olması gerekeni mi yapalım yoksa başkalarının ön yargılarına göre mi yaşayalım bana laf sokan aşağılayan hatta küfür eden insanlara susayım o zaman ben beni haksız görürler diye olacak iş mi şimdi bu ! böyle yaşanır mı kısaca banane başkalarının ne düşündüğünden .

@Tenê, "Giden şey geri gelmez, bir defa geldiğin şu hayatta geçmişe takılıp kalma"

Bir psikolojik tekniğe körü körüne bağlanmamak gerek. Ben duygularımızla barışmamız gerektiğini söyleyen bir kitap okuyorum. Savaşmak sorunu besler diyor. Sırf bu tekniğe sadık kalmak için günümü mahvettim. Anda kalma tekniklerini uygulasaydım böyle olmayacaktı. Bence neden böyle oldu biliyor musunuz, bu duygularınızla barışın diyen psikolog diğer bütün tekniklere öcü muamelesi yapıyor. İyi gelen her tekniğe açık olmak lazım.

@Pickle Elbette bir şey iyi geliyorsa kişi için o doğru olandır. Kişi iyi geleni bulmuşsa onun için konu kapanmıştır. Psikolog aksini de söylese dinlememek lazım. İnsan insandan farklıdır...

Duygularla barışmak bana da pek mantıklı gelmiyor. Mesela zengin birini gördüm ve kıskandım diyelim. Ben bu duygunun nesiyle barışayım ki? Aklımla o duyguyu yok ederim. O kişinin kendisi veya atası zengin olmanın bedelini ödemiştir. Zekasıyla, karakteri ile zengin kalmayı da başarmıştır. Onu kıskanmak gibi bir durumun mantıklı bir yönü yok, gerçeği kabul etmem ve kendi gerçeğimle daha mutlu bir hayat nasıl mümkün olabilir diye düşünmem lazım. Başarılı insanları kıskanmak yanlış, onlara imrenmek lazım. Onlardan bir şeyler öğrenmek lazım. Kendisi veya atadan, sonuçta onlar başarmış. Başarı haktır, başarmayanın kıskanması etik değildir. Yanlış bir duygudur, bundan kurtulması lazım.

Duygularla barışmaktan ziyade duygularla mücadele etmeyi, onları doğru yönlendirmeyi tercih ederim. Duygular ilkeldir, akılla bu ilkellik aşılmalı. Kötülüklerin temelinde de bu ilkellik var bence.

şŞİZOFRENNN BİZİZ ŞİZOOooO

eLİMDEKİ TESTERE KESER TESTİSİ

• Beğen
Reaksiyonlar: alfa
Ayaktaysan otur
Oturuyorsun yat
Geçmezse hasta değilsen soğuk su ile duş al.

@alfa,

Yürüyorsa koşsun mu?
Koşuyorsa yürüsün mü?
Uyuyorsa uyansın, Uyanıksa uyusun
Ve buna benzer yüzlercesi
Ve bence bunlardan daha saçma sapan fikir olamaz. Bu fikirler sizin için çok değerli olabilir. O yüzden bu fikirleri kimse ile paylaşmayıp kendinize saklayın.

@alfa,

Yürüyorsa koşsun mu?
Koşuyorsa yürüsün mü?
Uyuyorsa uyansın, Uyanıksa uyusun
Ve buna benzer yüzlercesi
Ve bence bunlardan daha saçma sapan fikir olamaz. Bu fikirler sizin için çok değerli olabilir. O yüzden bu fikirleri kimse ile paylaşmayıp kendinize saklayın.
Varsa bir önerin söyle, yoksa söyleyenlere karışma.

Bu bir öneridir
Belki birine faydalı olacak nerden biliceksin.
Ve sinirlenince pozisyon değiştirmek sinirlere iyi gelir.

Ve burada soru sorulmuş, sinir basınca ne önerirsiniz diye.

Son düzenleme:
Duş almak yada mümkünse yüzmek ! Suyun iyi geldiğini kesinlikle düşünüyorum.

Üst Alt