Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Siroz teşhisi halinde vergi indirimi mümkün mü?

anakin

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, konu hakkındaki benzer başlıkları inceledim.ancak yinede emin olmak istediğim bazı konular var.Şuan hali hazırda bir bankada çalışıyorum.Banka yakın dönemde birleşme yaşayan bir banka olduğundan bu tarz bir girişimde bulunmadan önce titiz davranmaya çalışıyorum.zira böyle bir girişimde bulunmam ve sonuç alamamamla birlikte banka insan kaynakları durumdan kendine vazife çıkarmaya kalkabilir.

Ben 2 yıl önce geçirdiğim bir trafik kazası sonrası yapılan ultrason çekimi sonrası görülen şüphe üzerine ilgili branşta muayene oldum.Yapılan kan testleri,biyopsi ve mr tetkikleri sonucunda kompanse siroz teşhisi kondu.Hatta yakın zamanda yapılan ultrason çekimindeki şüphe üzerine, karaciğerde tespit edilen nodüllerin niteliğini öğrenmek amacıyla MR çekimim yapıldı.Neyseki MR'a göre kanser bulguları saptanmadı.

SSK girişim 1993 ve prim ödeme günüm 3542( sanırım askerlik borçlanması da yapabilirim)

Mevcut durumda öncelikle vergi indirimi için başvurma niyetindeyim.İlk başta belirttiğim sebeplerle bu işe temkinli girişmek istiyorum.Benzer durumda olan ve vergi indirimi hakkı ve hatta erken emeklilik hakkı kullanmış olan veya bu konuda fikri ve bilgisi olanlardan görüşlerini rica ediyorum.

syg.

arkadaşlar , şuana kadar kimseden dönüş olmadı.bu konuda fikri bildikleri olanlar varsa paylaşmalarını rica edicem.Kısa bir süre içinde başvuru yapmayı düşünüyorum.Ancak bu başvuruyu yapmam demek eğer sonuç alamazsam hastalığım sebebiyle işveren tarafında sorun yaşamam anlamınada gelebilir.O yüzden görüşlerinize ihtiyacım var.

Bülent Bey, aynen bende cetvele baktığımda siroz ibaresi göremedim.Ancak karaciğerde yaşanabilecek en kötü iki hastalık var biri siroz diğeri de kanser.Ancak tabi ordaki ifadelere dayanarak oran konusunda fikir yürütmek mümkün değil.Ancak tecrübe etmiş yada bu duymuş birisi bu konuda yorum yapabilir diye düşünüyorum.

Benim de konuda fikrim yok. Ancak TBC geçirmiş(akciğer hastalığı) ve Hepatit B taşıyan biri olarak şunu söyleyebilirir. Sağlık raporu alırken bunlardan hiçbiri rapora eklenmedi. Sanırım bu hastalıkların sadece dış belirtilerine bakarak karar veriyorlar. Dışarıdan bir eksiklik yoksa rapor da yok gibi.

Mesela çok ağır bir diyabet hastasının ayağının bir kısmı veya ayağı ampute edeilmişti. Ona %90 rapor vermişlerdi.

Maalesef konuya dair cevap alamadım.Ancak pazartesi başvurumu yapıyorum.Sonucu burdan paylaşırım.En azından benim durumumda olanlar için bir fikir vermiş olurum.

Konuya dair bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Bugun sabah gastro entroloji doktoruyla gorustum.Mevcut durumda %40 oran yazdi rapora.Yarin sabahda uyku bozukluguna dair raporumla diger doktora gorunucem.Cetvele gore %10 oranida uykuda periyodik hareket bozuklugundan olmasi gerekiyor.Formule gore yanlis hesaplamiyorsam toplam oran %46 oluyor.Ne dersiniz olumsuz dönme riski var mi Ankaradan?

Güncel bilgi için teşekkürler.

Tanı kısmında sakatlık oranı cetveli'ndeki ilgili maddelere doğru atıf olursa, rapor aynen onaylanacaktır diye düşünüyorum.

Not: Raporu en az iki nüsha olarak almayı ve noterde çoğaltarak orjinali hep kendinize saklamayı aman unutmayın. Defterdarlık noter ya da başhekim onaylı nüshayı kabul etmek zorunda.

Hastane raporun bir nüshasını sevk eden kuruma gönderecek, bir nüshasını size verecek.

Doktora benim herhangi bir telkinim olmadi.Tetkiklerim ve raporlarimi inceleyip,kendi raporunu doldurdu.Devlet karaciger hastalarina karsi acimasiz dedi.Yuksek oran verilmesi getirilen kurallar nedeniyle mumkun degil.Varis,ozefagus kanamalari ve sarilik olmadikca oran yukseltilemiyor dedi.İsin ilginci o semptomlar sonrasi nakil olmazsa maks sure 4-5 yil yasamak icin:confused: Boyle soyleyince hayalkirikligi oldu bende.Sonra %40'i gorunce biraz rahatladim.

Tekrar merhaba, bu konuya ilişkin sorularıma yanıt bulamadığım için, eksikliği gidermek adına gelişmeleri buraya yazıyorum.

Bugün uyku bozukluğu için nöroloji muayenesi oldum. Oran yazmadılar ancak tanı kısmına uykuda periyodik hareket bozukluğu yazdılar. Hemen akabinde sağlık kurulunun olduğu odaya çağırdılar. Fiziken beni görmek adına sanırım bunu yaptılar, bir de mesleğimi sordular.
Sirozla ilgili tekrar dahiliyeye gerek olup olmadığını konuştular. Diğer görevli gastrodan incelenip tanı yazıldığı için gerek olmadığını söyledi. Uyku bozukluğuna ne yazdılar göremedim.
Sonra önümüzdeki çarşamba raporun hazır olacağını gidebileceğimi söylediler. Bu işlerle ilgilenen bir kaç memurla konuştum. Ankaranın gastroentrolojinin yazdığı rapor ve oranlara müdahale etmediklerini çok emin bir şekilde söylediler. Eğer öyleyse sonuç olumlu olacak gibi gözüküyor.

Şimdi sabırla beklemek kaldı geriye.Tabii bu arada bankadaki işimede aynen devam etmem gerekiyor:)

Siroz hastaligina Gastrontoloji bakar zati. Anormal olan Dahiliye nin oran onermesi olurdu.

Orani Gastro onerdigi icin sorun yasayacagini sanmiyorum. Klinik bulgu olarak dosyana ne eklendi o kismi cok onemli. Saglik kurulu raporunu sorunsuz alacagini dusunuyorum.. Onerdigi oran klinik bulgularla destekleniyorsa Maliye Saglik Kurulu da itiraz etmeyecekdir. Benim gordugum (4 kisi), Gastro dan oran alip da Ankara Saglik Kurulunun orani bozduguna sahit olmadim.

Merhaba, dosyama eklemeden kastınızı anlamadım.Ama şöyle açıklayabilirim.Kan testi sonuçlarım, kandaki hbv dna kopya sayısını gösteren testlerim, ultrason sonucum, MR raporum ve en önemlisi orta derecede kronik hepatit b ve aktif siroz tablosu şeklinde tanı konulmuş biyopsi raporum var eklerde.Beni muayene eden doktorda sağlık kuruluna giren evrakta bulgular kısmına bu raporlardaki değerleri ve tanı olarak "orta derecede kronik hepatit b ve kompanse siroz açıklamasına ek olarak sakatlık oranı % 40 ( kırk)'dır." açıklamasını yazmıştı.Bana da orada bulunan memurlar Ankara'nın gastronun yazdığı orana müdahale ettiğini hiç duymadıklarını belirttiler.Umarım öyle olur.

sesene;

selam sende benimgibi karaciger hastasisin ve bilincli hastasin yazilarini okuduguma göre ,bende biopsi oldum benim biopsi sonucum fibrosis 2 evre yaziyor,sana sunu sorcaktim fibro 2 nci evre orta aktivmi yoksa hafif aktivmi onu sana soracaktim ,doktora soramadim cünkü askeri hastanede olmustum bu biopsiyi ve orda doktorlara birsey bile soramiyorsun,ve bu biopsiye göre birtek bana dedikleri intefereon tedafisi olman lazim ilerlememesi icin dediler okadar ,inteferon olursam fibrosis gerileye bilirmis dogrumudur acaba

Diğer arkadaşa sormuşsun ama bende bildiğim kadarıyla yazayım.Siroz şuanki yöntemlerle geriye götürülemeyen bir hastalık türü.Yapılan tedaviler mevcut durumu koruma yada yavaşlatma amacını güdüyor.Bununla ulaşılmak istenen amaç ise hastanın öngörülenden daha uzun süre hayatta kalmasını sağlamak.Sizin sadece fibrozis evrenizle yorum yapmak bence doğru değil.Ama diğer değişkenleri gözardı edersek henüz karaciğerinizde sirotik evre başlamamış olabilir.Doktorlardan da hiçbir görüş alamadığını belirttiğin için sana öncelikle ve kati suretle konusunda uzman doktorların olduğu bir hastaneye mevcut test ve biyopsi sonuçlarınla birlikte başvurarak bilgi alman ve tedavine başlamanı şiddetle tavsiye ediyorum.Çünkü daha sonra tedavi sürecine başlamadığın her dakika için pişmanlık duyacağından emin olabilirsin.Eğer siroz gelişmediyse kendini daha şanslı hissetmelisin.Çünkü siroz gelişmeden tedaviyle fibrozis evresinin geriye dönebildiğini biliyorum.Diğer başlıkta vergi indirimi konusunu sormuşsun.Yüzde yüz böyledir diyemem ama benim kendi aldığım değere ve sakatlık oranı cetveline göre eğer siroz teşhisi yoksa % 30'dan yüksek oran verileceğini tahmin etmiyorum.

hasandonmez;

evet bugun doktora ciktim biopsi sonucumla ,ve ultrason da ypti karacigerde degisiklik yada büyüme yada kitle velezyon görülmedi karaciger boyutu normal cikti bunlar yaziyor karaciger ultrasyonumda ve sansim varki fibrosis 2 evre daha erken evreymis 4 olmasi icin enaz daha 10 sene gecmesi lazimis cünkü ben bu virus hastaligina 13 sene önce yakalandim 13 sene fibro 2 olmus yani virus kopiside fazla degilmis bende o yüzden yavas ilerlemis fibros 4 den sonra siros baslangicina dönüyüormus doktorun dedigne göre ,ama steohepatitis de varmis cigerimde yani yaglanma ,buda hepatit den dolayi olabiliyormus,ve doktorda ayni senin dedigni dedi fibro 2 de inteferon tedavi alirsam fibro geri gidebilirmis ve yani normal karaciger sekline geri dönüsüm olabiliyormus ve gec kalmada ve su anda tedavi alman senin yarina olcaktir dedi doktor ,ve dalagimda da büyüme göründü oda hepatitden gelebiliyormus ,dedigngibi siros geri dönüsüm olmyormus yani iylesme olmuyormus,birtek sirosu yavaslatma olayi olabiliniyormus ,

Geçmiş olsun.Ama yinede şanslı olduğunu söylemek isterim.Hiç ihmal etme ve yakın takiple ilaçlarını mutlaka kullan ve siroza dönüşmesini engelle mutlaka.Benim maalesef siroza dönüştü.

saol ,seninde basin sagolsun,ama siros türlü türlü oluyor ,ve her siros hizli sekilde karacigeri harap etmeszmis ,en fena siros icki alkol sirosuymus ve bu siros cabuk insani öldürürmüs, cesit li siros lar varmis ,mesela hepatit sirosu en yavas karacigeri harap eden siros mus ve transpalatsion sansi da 100 de90 mis,mesela karacigere darbe yemekden siros varmis yani kaza sonrasi,kara ciger yetmesligi siros varmis bunlarda cabuk karaciger harap edermis ,doktorum demisti,hepatit sirosu ve stehohepatitis sirosu en yavas giden sirosmus ,yani hepatitden 20 sene siroslu hastalr varmis doktorumun dedigne göre ve bu siroslar da yavaslatila biliniyormus haplarla,ama tabiki her ziros da böyle sansli olmay a bilir, bilmek isterdim babaniz hangi hastalikdan siros oldu ydu rahmetli

Kompanse siroz evresi genelde belirti vermeyen ve tesadüfi tetkikler hariç anlaşılamayan bir evredir.Hastalar uzun yıllar bu evrede kalabiliyormuş.Ama araştırdığım kadarıyla bu süre 10 yıl civarında.Dekompanse siroz evresi ise karaciğer fonksiyon kayıplarıyla birlikte belirtilerin görüldüğü ve daha kısa süren bir evre.Sonucu ya ölüm yada nakil olmak şeklinde.Ortalama süresi 3-4 yıl kadarmış.

siroz hastalığının özür oranı 30 dur arkadaşlar . bu tabiki ilk aşama . ilerledikçe özür oranı 50 ve 95 olmak kaydıyla iki evresi daha vardır . bu hastalığa yakalananlara ALLAH şifa versin . Karaciğer Hastalıkları şunlardır :

Hepatit A
Hepatit B
Hepatit C
Siroz
Sarılık
Karaciğer Büyümesi
Karaciğer Yağlanması
Karaciğer Yetmezliği
Safra Kesesi İltihabı
Safra Kesesi Taşı

SoiL;

benim doktorun dedigne göre sirosun baslangicinda tedavi alirsa ve inteferongbi yada haplar gibi seyler sirosu yavaslata biliyormus tabiki ömrünün sonuna kadarda ilac kulanacak ,bu sekilde siros hastalari baya bir senelerce yasayabiliyormus,tabiki yinede allah bilir ,mesela benim 13 seneden beri hatalikla mücadele ediyorum fibro 2 evreye 13 senede olmus bende ve doktorun hesabina göre bir 13 sene sonra fiboro4 olursun dedi ,ve fibro evre 4den sonra siros yani taa basi olmus oluyor ,ve benim bildigime göre sirosunda evreleri var ,tabiki hic tadavi almasam 13 sene sonra fibro4 olurum ,ama tedevime baslaninca virus baskilanacakmis inteferonla dna m negatif oluncaya kadar inteferon tedavi alcam ,ve tedavim bir sene sürecekmis ,tabiki yan etkileride cok mus ,sabredecem artik yanrtkilerle savasmam lazim, doktorumun demesine göre 1 sene o tedaviyi alirsam fibrom 0 olacakmis yani karacigerim ayni saglikli olan kisilergibi olabiliyormus ,ve ömrümde uzamis olacakmis,evet alkol hepatitle beraber cabuk ödürür ,benim doktor kesinlikle alkol almiycaksin dedi,ozaman o 13 sene fibro 4 degil en az 5 senede ölürsün demisti ,allaha sükür alkole isim yok ,abin inteferon tedavisi alsaydi yada aldimi inteferonu ancak fibro 2 olunca ssk kabul ediyormus cok pahali oldugu icin,siros dada kabul ediyormus duydma göre ve inteferon tedavisi sirosun evresini gerileye biliyormus doktorum bunuda demisti ,istersenis internete hep B VE INTEFERON DIYE ARASTIRMA YAP abine tavsiye et

Edi_67 ;

Hayir, Siroz hastasi degilim.

Bilgilerimin kaynagi, Carsamba gunleri Gastrontoloji bolumu sadece kronik hastaliklari olanlara bakiyor.. Ben Crohn hastasiyim, ayni gun Siroz hastalarina da bakiliyor. Tanidigim Siroz hastalarida buradan.. Uzun zamandir surekli kontrole geldigimiz icin ahbap olduk.

Sorunuza yanit olarak.. Fibros yanlis degilsem nedbelesmenin ilk/orta evresi. Nedbe karacigeri buyuk oranda tutmussa buna Siroz deniyor.

Siz fibros2 evre oldugunuzu soyluyorsunuz, evre kac kademe bilemiyorum. Nedbenin buyuklugu ile ilgili olsa gerek.

Bildigim su ki, Siroz hastalari yasamlarina cok dikkat etmeliler. Duzenli kontrollerini yaptirmalari gerekiyor.

Kulucka donemi kisiden/kisiye degistigini biliyorum.. Umarim sizin bu doneminiz 10 yillar surer.

Son care olarak karaciger nakli yapiliyor (tanidigim 1 cami imami nakil olmustu ve yasami cok kaliteli sekilde devam ediyor).

Asil sorunuza donecek olursak..

fibros2 evre hekim tarafindan ne kadar ciddi bulunur, inanin fikrim yok. Cunki evre kac kademe bilmiyorum.

Sirozla ilgili özür oranları % 15- % 95 arasındadır. Özür tablosunda 78. sayfa Karaciğer hastalığına bağlı kalıcı bozukluklar tablosundadır.

Orta ve ileri evre siroz malülen emeklilik sebebidir.

sesene;

evet o ,5 sene önce hergün vurulan igne idi ,ama simdi yeni tedevi cikmis haftda bir vurulan igne
ve yaninda günde 6 tane hap ile birlikde olan tedevi ve bu hepatitlerde 100de 90 lara kadar iylesme sansi varmis ,önceki eski tedevide 100 de 40 lara kadar iylesme sansi varmis ,bana o yeni cikan tedaviyi uyguliycaklar, ama cok agir yan etkileri varmis eski tedaviye göre ,ama olsun allahin izniyle iylesim de ,demeki abinde o igne tdavisi ise yaramamis ki devam haplar aliyor virusu baskilamak icin
abin o igneyi kulandiginda yan etkileri varmiydi,birde söyle olay varmis ,yeni inteferon tedavisinde nekadar cok yan etki olursa okadar iyi de ignenin tedavisi basarili oluyormus yani bu tedavi ise yariyor demekmis

fatih530;
arkadasim tasiyici hepatit c isen hic yüzdesi yok yani rapor yok,hepatit c olupda biopsini yaparlar eger sirosun hangi evresinde isen ona göre verilir raporun
sirosun baslangicinda bile rapor verilmiyormus ,siros spider damarlar ve ayaklar ve baska organlarinda zarar görürse hepatitc den dolayi ozaman ancak rapor veriliyormus ,doktorumun agzindan yaziyorum sana cünkü benim doktor dedi bunlari bana ,hepatitc haptit b hepatit d bunlarin hepsi ayni kadamaye giriyor rapor saglik yönetmeliginde yani ayirim yok,cünkü bunlarin hepsi ayni zarar vedigi icin,yalniz kronik viral hepatit diye gecer
haa sunuda söylim burda en önemli kanina bakyiorlar alt ve as degerlei iki katindan fazla degilse siros olsan bile agir hasta saymiyorlar ,eger kaninda alt v as normal degerlerde cikiyorsa saglikli tasiyicisin demektir
birinci kanina bakyiorlar cok yüksekse biopsiye yoluyorlar biopsi sonucu da heyet doktoru karar verir hyete girmene gerek varmi yokmu diye
hepatit c ile hepatit b farki ,hepatit c nin asisi yok herkes bu hastaligi kan yoluyla kapar ,hepatit b ise asisi var asi olupda asisi tutanlarin hic korkmasina gerek yok hepatit b o kisiye hayata bulasamas cünkü asili oldugu icin ve asisi tutugu icin,ama dogusdtan hepatitli doganlara asi tutmas ve hepatitb haslaigi ile yasamaya devam eder, ve herkesin asisi ttumas tutmayan larda hepatit b yi hemen kapar ister tükürük yoluyla ister kan yoluyla sex yoluyla hepatitb bulasir ,yani hepatit c den bile cabuk bulasan bir hastalik hepatitb ,hepatit c kesinlikle tükürük yoluylala hava yoluyla bulasmas ,seks yoluyla bile 100de 3 lere kadar bulasmas ,yani sekx yolu ile zor bulasan bir hastalik hepc ,ama kan yoluyla kurtulus yok 100de100 bulasir ,ve hapatit c kapanlarin cogu kisiler uyusturucu igne kulanimidan ve bahzilari da 90 yilarindan önce kan transfer alan kisiler cünkü ozamanlar hepatitc daha kan nakli yapilirken hep c tarama yapilmiyormus cünkü ozamanlar hep c tam taninmiyormus ,tabiki ameliyatlarda ve dövmecilerde ve berberlerde ve discilerde de hep c kapan var ,
cok dikat etmek lazim ve har berber de tras olunmamali bakmali berberin temizliginden zaten beli olur ,bu dediklerim discide de ve dövmecilerdede önemli ,berberde ben tras olurken kendi gözümle görmek istiyorum diyorum bicagi degistirdimi diye ,sac da makine arköl sürmesini istiyorum,bunlara cok dikat etmeli dövmecilerde de igneyi gözünüzün önünde degitirmesini istegin,disci tabi böyle isteklerde bulunalamaz ,onun icinde temiz bir disci secilmeli zaten beli olur ,ameliyatlarda sans diyorum cünkü orda calisan hademeler kalmis birsey cünkü ameliyat aletlerini onlar yikiyor,

SoiL;
cok yanlis yapiyor calismayla ,cünkü abin artik kendini yormamasi lazim ve kaliteli yasam sürmeli kaliteli derken para anlamisnda degil sagligi yönunden-
nekadar kenide dikat edersen okadar da fazla ömürü uzar ,ama neyapacan demeki adamcagaz mecbur calismak zorundaki dahada caliyor ,
hele kiradaysa isi daha zor ,emekli parayla kirada olanlar zaten emekli deyilerki hepsi calismak zorunda kaliyorlar,
evet dedignigibi yan etkiler ayni öyle bende ayni olcam ,depresyona kadar gidebiliyormus,ama abin o tedaviyi bosuna olmus sayilmiyor ,o tedavi insanin ömrünü nerden baksan baya bir uzatiyormus

Arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin.

Bizzat tanıdığım, bir arkadaşımın yakını Hepatit B+C son evre siroz nedeniyle malulen emekli edildi. Sadece siroz değil, ayrıca ileri seviyede şeker hastalığı da vardı. Kan şekeri 300'ün altına inmiyordu.

Yaklaşık 5 yıl önce siroz teşhisi konuldu ve o zaman arkadaşıma durumun pek iyi olmadığını, bu seviyede bir sirozun insanı uzun süre yaşatmayacağını söylemiştim.

Şu anda aynı kişi %80 civarında düzelmiş durumda. Malülen emekli olmasına rağmen ufak tefek işlerde çalışıyor. İlaçlar ve diyet vs. dışında oldukça normal bir hayat sürüyor. 5 yıl önceki haline göre sağlığı son derece iyi. Hatta artıl sirozu 2. plana düştü, şekerini düzeltmeye çalışıyorlar.

MeTePe ;

Ne kadar güzel Allah yüzüne bakmış darısı diğer arkadaşlarımıza inşallah.

Nöroloji doktoru uyku testini özel hastanede yaptırdığım için oran yazamayacağını belirtmiş.Bu tanıyı çıkartığ raporumu cuma günü vereceklermiş.Allahım ya sanki hastane özel olunca test sonucu farklı çıkıyor.Neyse..Bekliycez artık.

Üst Alt