Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Siroz teşhisi halinde vergi indirimi mümkün mü?

Arkadaşlar, herkes bu konuda bilgi sahibi olsun diye yazıyorum.Siroz dekompanse olmadan da diğer rahatsızlıklarınızla emekli olmak mümkündür.Çünkü siroz değerlendirilmese bile kronik hepatit hastalığınız karaciğere hasar vermeye başlamışsa buna istinaden oran alabilirsiniz.

Ben bu konunun doktorlarca da çok fazla bilinmemesi sebebiyle çok zorluk yaşadım 1,5 yıl kadar ama sonuna kadar mücadele ettim ve hakkımı aldım.Sizlerde devletin size sağlamış olduğu bu hakkı sonuna kadar ve söke söke alın.Çünkü bu bir lütuf değil haktır!

Ben 1 aralık 2012 itibariyle emekli oldum...

Hasan kardeş,
sana sgk şerh koydu mu peki ? Karaciğer hst gibi konularda şerh
koyuyormış ?
Bu doru mu ? Senin raporun sürekli yanılmıyorsam... Sgk seni takip edecek mi
şimdi ?????

Bana hepatit b ile ilgili % 15 verdi dr. Sonuçlarım değerlerim
iyi olmasına rağmen...
Direkt çok net verdi puanı...

Şerh falan olmaz.Maliye bakanlığı raporu sürekli onaylarsa bu konuda başkaca kimse işlem yapma şansına sahip değil.Merkez Sağlık Kurulunun kararı nihaidir.

Karaciğer hastalıklarına hele ki siroza şerh koyulması süreli rapor verilmesi mümkün değildir.Çünkü siroz tedavisi ve geri dönüşü olmayan bir hastalıktır.Organ nakilleri ise vücuttan kendi organının alınması demektir ve başkaca bir şeye gerek olmadan % 70 çalışma gücü kaybı demektir.

Hasan bey periyodik bacak hareketinden neye göre oran aldın.ben uyku laboratuvarında yattım ağır dereceli uyku apnesi sendromu ahi 33 çıktı.ayrıca bacak hareket sayisi 500 çıktı bundan oran alirmiyim 2 ağustosta heyete giricem.

Otoımmun hepatite bağlı hemde dekompanse sirozum ve %50 engel alabildim.İşin saçmalığı kendileri raporuma kronik ve süreğen işaretlediler... Buna rağmen 6 ay sonra kontrollü verdiler raporumu .Hücre hasarı başladıkdan sonra Otoımmun hepatitinde sirozunda tedavisi yok bunu kendileride bilip nasıl böyle hemde 6 ay gibi kısa bir sürede kontrol verdiler anlayamıyorum..Vergi indiriminden erken emeklilik için ankaraya yolladım raporumu inşallah ordan aklı selim biri sürekli yapar gönderirde uğraşmam diye dua ediyorum ve emekli olurum. Çünkü zaten 19 yıldır vardiyalı çalışıyorum ve görüp göremeyeceğim belli olmayan bir 58 yaş sürem var malesef...Siz hangi hastahaneden sürekli aldınız ilk raporunuz muydu ? Ve ankaradan sürekli dönme şansım şuan sizce nedir ? Yada bir bilgisi olan var mı ?

Son düzenleme:
samsara77..öncelikle geçmiş olsun...hem süreğen hem 6 ay çok saçma bir şey olmuş gibi(gerçi bu ülkede saçma olmayan bişey beklenmez de..neyse!!)..raporunuz herşeye rahmen sürekli ise de ankara dan süresiz gelme ihtimali de var vergi indiriminizin,ve emekliliğiniz de süresiz olur büyük ihtimal...benim de rapor um 2 senelik ama vergi indirim ve emekliliğim süresiz geldi..geçmiş olsun ve kolay gelsin..

deathless
Sağolun cevap için.Siz ne zaman başvurdunuz ve süreli iken süresiz aldınız.
İnş benimkide öyle gelir

2 mayıs heyete girdim 1 haziran da ankaraya gitti raporum(2 yıl süreli) ve 7 eylül de süresiz vergi indirimi aldım 1 ekim tarihi ilede emekli oldum allah ın izniyle çok şükür...sizin de rapor süreli de olsa süresiz vergi indirimi alma olasılığınız yüksek bence geçmiş olsun kolay gelsin..

rapor oranım yüzde 57
hastalığım:beyin sapı kanaması

deathless
Siroz konusuna yazınca siroz hastasısınız sanmıştım.
Benim gibi Sirozdan (hemde decompanse ileri evre )kontrollü gidip sürekli dönen varmi acaba yakın zamanda ?

oncelikle gecmis olsun bende karaciger yetmezligi kolonjit ve siroz başlangıcı var heyet ve doktor %50 verdi

Kolonjit hastalığı olan varmı arkadaşlar bilgi almak icin.

yesim1999
Sizede şifa olsun inşallah .Allahdan ümit kesilmez.Primer sklezon kolanjıtde var bende .Heyete hangi hastahanede ne zaman girdiniz ve rapor süreniz nedir ? Benimkinin kronik olup 6 ay sonra kontrollü olması şaşkınlığı içindeyim.

Ben umraniye devlet hastanesinde girdim ilki 2 yil sureli idi ikinci süresiz verdiler diğer rahatsizliklardan dolayı %76 verdiler

6 ay kontrollü giden Siroz dekompanse raporum ankaradan yine yüzde 50 oranlı ve sürekli olarak geri döndü.Ve emeklilik başlatacağım.
Bu hastalık kronik ve ilk heyetin 6 ay sonra kontrollü vermesi bile anormaldi zaten.
Allahdan ankaradaki heyet fark edip sürekli gönderdi.
Şimdi inşallah kontrol tarihimde gidip diğer engellilik haklarım için sürekliye çevirmek için uğraşacağım.
Benim gibi olanlara örnek olması açısından paylaşmak istedim.

Üst Alt