Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Siroz teşhisi halinde vergi indirimi mümkün mü?

Merhaba arkadaslar sadece karaciger rahatsizIgina bagli olarak heyetten %40 olarak raporum verildi.Artik Ankaradan gelecek cevabi bekleme sureci basladi.

Hayırlı olsun. :) Güncel bilgi için teşekkürler. Dilerim Ankara da aynı şekilde onaylar...

Bülent bey teşekkürler.

Esasında bende aynen onaylamaları gerektiği fikrindeyim.Kaldı ki sakatlık oranı cetvelinde birbiriyle çelişen bölümler var.Zaten bir şekilde oran düşürümü olursa direkt esastan dava açarım.

Şöyle ki :

Giriş kısmında "İlerleyen karaciğer rahatsızlığının komplikasyonları ödem, generalize asit, özefagus varisi ve hemorajiye yol açan portal hipertansiyon, hepatik ensefalopati ve böbrek bozukluğuna yol açan metabolik rahatsızlıkları içerir."

şeklinde tanımlama yapılırken , tabloda aşağıdaki ifade yeralıyor.

"İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü "

Görüldüğü gibi tabloda ilerleyici karaciğer hastalığı objektif bulguları VEYA dedikten sonra yazılan bulgularla , giriş kısmında ilerleyici karaciğer hastalığı komplikasyonlarını açıklayan bulgular aynı şeyi anlatıyor.Hal böyleyken oradaki VEYA ifadesi anlamsızlaşıyor.

Kaldı ki bütün tıp literatüründe siroz hastalığı geri dönüşü olmayan bir hastalık olarak anlatılır ve tedavi tamamiyle mevcut durumu korumak veya yavaşlatmak amaçlıdır.Ve hastalığın ilk evresi olan kompanse sirozda güç kaybı ve halsizlik dışında şikayet görülmez.Zaten bir sonraki aşamaya geçtiğinde nakil yapılmazsa verilecek erken emeklilik aşağı yukarı 5 yıllık bir emeklilik oluyor:confused:

mendoz;

Konuya dair çok kesin malümatım olmamakla birlikte sizin bilginizin kaynağı nedir? Paylaşırsanız sevinirim.

Zira sakatlık oranı cetvelinde hiç bir karaciğer hastalığının ismine atıfta bulunulmamıştır.Kaldı ki safra kesesi iltihabı veya taşı nasıl karaciğer hastalığı oluyor o kısmı hiç anlamadım.Safra kesesi karaciğerin bir bölümü değil ayrı bir organdır.

Forumlar gibi bilgi paylaşım ortamlarında doğruluğu kesin veya teyitli olmayan bilgileri sıralamanın çok doğru bir yöntem olmadığı fikrindeyim.

Sakatlık oranı cetveli sayfa 78...

Tablo 7-
Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1
Sınıf 2
Sınıf 3
Sınıf 4
Özür Oranı % 15
Özür Oranı % 30
Özür Oranı % 50
Özür Oranı % 95
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve
Beslenmesi iyi ve gücü yerinde
Ve
Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir
Veya
Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve
Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde
Ve
Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü
Ve
Beslenmesi ve gücü zayıf
Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve
Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Merhaba metepe mesajimda mendoz nickli arkadasin mesajini alintilamak ve cevap vermek istemistim ama alinti cikmamis..Ekledigin kismi cokca inceledim.Sahsi yorumum ilk iki seviye kronik hepatiti tarif ediyor.ucuncu seviye ve sonrasi ise siroz veya karaciger kanserini.tabii bunlar benim yorumum.

28 ekimde onaylanan heyet raporum bugun vergi dairesine ulasti.

Kronik hepatit ve/veya siros tanısı için %40 ve üzeri rapor alanlar ve vergi indirimi veya malulen emeklilik için onaylatanlar lütfen bilgi paylaşımında bulunur musunuz?

Sevgili Hasandonmez ;

Yukardaki tabloya baktigimizda , sizin almis oldugunuz % 40 orana karsilik gelen 1 cetvel yok.

Oranlar 15/30/50/95 olarak belirtilmis.

Ya size verilen oran eksik/fazla ya-da Siroz disinda baskaca hastalik var ve bu Balthazarla hesaplanarak % 40 verilmis.

Tam olarak orani hangi hastaliklardan aldiniz. ?

Selim Bey, KRONİK HEPATİT VE KOMPANSE SİROZ tanısı ile rapor verildi.Bu tabloların belirtilen oranlar dışında arada kalan değerler için kullanılmayacağına dair yönetmeliklerde bir madde göremedim.Tablonun mutlak değerler üzerinden kullanılacağı konusunda emin misiniz? Yani demek istediğim 2 kısım arasındaki ara değerlerin kullanılamayacağına dair bir yönerge var mı?

Arkadaslar, pc olmadigi icin telefondan yaziyorum.hatalar icin kusura bakmayin.bugun haydarpasadaki heyet surecini tamamladim.heyetin onune ciktim.omurilik ve fitiklarla ilgili el kol muayenesi ve yurume kontrolu yapildi.ciktiktan sonra ismim okundu.oranlari gostermediler.ankara kanaliyla gittigim icin bana rapor vermeyeceklerini soylediler.oranida kesinlikle soylemediler.sadece karaciger icin on sayfada % 30 yazdigini gordum.omurilikteki sorunum cerrahi gerektirdigi icin normal olarak % 18 vermeleri gerekiyor.Ama bu adamlara guvenemiyorum.boylece endiseli kaldik yine anliycaniz..

Şimdi gelelim maceralara..Beni 6 aydır süründüren gastroentereloji doktoruna cuma günü gittim.Bütün raporlarımı önüne serdim.Tabii kendisinin yok yere süreci uzatmak için istediği endoskopi raporunuda.Adam bu raporu aldı önüne ve güya inceliyormuş gibi yaparken, bir baktım uyuklamaya başladı.Hatta o kadarki ara ara kafa öne düşmeye başladı.Ben bir kaç kez seslenerek uyarmaya çalıştım.Yaklaşık on dakika bu şekilde geçti.en sonunda yine inceliyormuş gibi yaparken en sonunda karaciğerinde biraz yağlanma var dedi.Ben yine ya sabır çekerek adamın eline biyopsi raporunu tutuşturdum.O ana kadar adam biyopsi raporuna bakmaya lüzum dahi görmemişti.Biyopsi raporunu okumaya başlayınca doktorun gözü açılmaya başladı.İkinci sayfayıda okuduktan sonra başladı bir şeyler yazmaya..NEyse çıkınca hepatit b ye bağlı karaciğer sirozu yazdığını gördüm.Hale bakarmısınız kaderimiz kimlerin elinde?

Şaka değilmiş Bülent Bey hem de daha beteri de oldu..Benim çilem bitmeyecek anladım artık.10 gün önce Haydar Paşa Numune Hastanesinde rapor sürecini tamamladığımı düşünüyordum.2 gün önce ise aradan 10 gün geçtiği için oranı öğrenmek üzere hastaneyi aradım.Bana raporumda gastroentereloji ile ilgili eksiklik olduğunu hastaneye eksiklikleri tamamlamak için gelmem gerektiğini söylediler.Ya böyle bir şey var mı? Arayıp sormasam haberim bile olmayacak.Madem eksiklik var beni o gün neden gönderdiniz? Üstelik ben aramadan haberde vermiyorsunuz?Nasıl olacak bu iş bilemiyorum..

Şimdi arkadaşlar bende sizlerden görüş istiyorum.Normalde uyku bozukluğu konusunda özel bir uyku kliniğinden alınmış raporum var.Nöroloji doktoruna bunu gösterdiğimde bundan oran alamazsın diyerek başından savmaya kalkıyor.Ben de cetvelde karşılığı olduğunu söyleyince ilaç iç geçer gibi saçma sapan bir cevap veriyor.Ben yarın hastaneye gittiğimde bununla ilgili nasıl itirazda bulunabilirim?

Kimse cevap vermedikçe ben bilgileri güncelliyorum.Bugün hastaneye gittim.Raporu gördüm.Kronik hepatitten % 30 vermişler.Omurilik için ise ameliyat olmam gerektiğini söyleyen fizik tedavi doktoru % 0 yazmış.Yani karaciğerden sürpriz beklerken garanti olan bölümden gol yedim.Bu arada beni çağırma sebeplerini rapor üstündeki not kağıdından okudum.Dahiliye doktoru gastrocunun assit,varis,sarılık var mı? beslenme durumunun yazılmasını istemiş. Üst tarafta da hastada siroz da var yüzde alır mı yazmış.Şaka gibi değil mi? Hepatitten oranı vermiş sirozdan da alır mı diye soruyor:) Neyse gastrocu ilgili açıklamaları yazdı.

Bende heyet katına çıktım.Baktım başka bir nöroloji doktoru var.Anlattım uyku bozukluğunu ve polisomnografi testimi ve raporumu gösterdim.Önce oran olsaydı yazılırdı dedi.Bende çıkardım sakatlık cetvelini bakın hocam uykuda düzensiz periyodik bacak hareketleri rahatsızlığı koşulsuz % 10.Doğru söylüyorsun dedi yazdı oranı:)

Ordan çıkınca fizik tedavi doktorunun yanına girdim.Başka doktor vardı.Bakın hocam dedim, bu raporum bu doktorun yazdıkları.2 adet extrude disk hernisi ve myelomalazi yazıyor.Ama oran % 0. Hoca baktı extrude disk hernisi varsa oran verilir.Ama diğer doktor arkadaşımın yazdığını düzeltemem.Pazartesi klinikte görüşüp izah edin,anlayış gösterecektir dedi.

Yani an itibariyle elimde % 30 kronik hepatit + % 10 uyku bozukluğu olan bir rapor kapağı mevcut.Rapora yapılan her eklemeli halinin fotoğrafını çekerek oluşacak bir sorunda delil olarak kullanmak üzere kaydettim.

Pazartesi umuyorum ki son kez hastaneye gidiyor olacağım.Mevcut oranları koruyarak fıtıklar için en düşük oran olan % 8'i bile alsam % 42,6 oran almış olacağım inşallah..

Bugün yine hastanedeydim.Son durum şu uyku bozukluğu % 10+ Kronik hepatit B % 30 şeklinde oranlar kesinleşti gibi..Ancak fizik tedavi doktorunun gazabına uğruyorum ve ne kadar konuştuysam ikna edemiyorum..Forma tanı kısmına yazdığı cümle şu : " c6-c7 extrude disk hernisi + myelopati + sağ kol flex. 4/5"

Peki bu tanının ardından oran kaç yazmış? "%0"

Şaka yapmıyorum arkadaşlar.Bu doktor ,beyin cerrahı olan doktor, diğer fizik tedavi doktoru kesin ameliyat diyor.Ve fakat iş oran yazmaya kalınca her şey farklılaşıyor.Kadına cetveli açıp gösteriyorum.Bakın hocam fizik tedavi ile düzelebilen fıtıklar dahi %8 oran cetvelde bana nasıl sıfır verirsiniz diyorum.Mantıklı bir açıklama yok.Tek bildiğim bu kadın bana oran yazacakken heyetteki ortopedi doktoru kafasını karıştırdı.Adam benim yürüyüş bozukluğuma baktı.Ama bu netice olarak bambaşka bir konu.Benim yürüyüş bozukluğumun olması ekstra değerlendirme konusu.Tablo 1.2 'den her halukarda oranı vermek zorunda.Ancak bunu kime söylediysem heyettekilerde dahil dinletemiyorum.Başka bir doktor var o oran verilmesi gerektiğini söylüyor.Ancak diğer doktor yazdığı ve imzaladığı için kendisi düzeltmeye yanaşmıyor.ne olacak şimdi bilmiyorum.Sonuç olarak % 37'de takıldık kaldık.

Vallahi Hasan bey, yazacak bir şey bulamıyorum. Ancak yazdıklarınızı okuyup bilgileniyoruz... Dilerim sonu güzel olur.

Bülent bey selamlar,Haydarpaşada uzun süre mücadele ettim.Karaciğerden sadece hepatitle % 30 verdiler.Alakasız şekilde assit yok, varis yok diye sirozu görmezden gelip,suçu cetvele atıyorlar.Neyse..

Uyku bozukluğunu daha önceki hastane dikkate almamıştı.İlk başta burası da dikkate almadı.Ancak itiraz ettim ve cetveldeki bölümüde göstererek haklılığımı ispatladım ve % 10 oranı da burdan yazdırdım.

Ne varki en güvendiğim bölüm olan boyun fıtığı konusunda resmen duvara çarptım.Doktorlar açık bir şekilde tanıyı forma yazıp karşılık gelen orana sıfır yazdılar ki, bu yaptıkları yönetmeliğe aykırı bir durumdu.İki adet doktor oran yazmamakta ısrar etti.Üçüncü doktor ise oran verilmesi gerektiğini söylemesine karşın, iki doktor oran vermemişken benim vermem doğru olmaz diyerek işin içinden çıktı.

Baktım sorunu çözemiyorum.Aldım evrakları gittim hastaneye.Orada raporu hazırlayan memurlarla görüştüm.Dedim ki burada tanı kısmında yazanları karşılığındaki oran sıfır olsa da rapora yazıyor musunuz? Evet dediler.Bunun üzerine ben de daha fazla zaman kaybetmemek için gerekli uyarıları yapıp evrakları teslim ettim.

Amacım şu : Ben Ankara' da ki heyetin kafasına göre oran düşürdüğüne inanmıyorum artık.Bence bütün sorun hastanelerde ve doktorlarda.Yapmaları gereken işe ve uygulamaları gereken yönetmeliklere ve eklerine zahmet edip bakmadıkları için bu sorunlar yaşanıyor.Bunu neden düşünüyorum? Çünkü görüyoruzki bazı raporlarda Ankara hatalı düşük verilen oranları kendi yükseltiyor.Bunun örnekleri var.Ben de tanı yazıldıktan sonra Ankara'nın oranı düzelteceğini umuyorum.Düzeltilmezse bile İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmeden önce Ankara'ya itiraz edip tanıya uygun oranı talep ederim.

Kısacası benim son durum budur.Umarım herşey yolunda gider..

Hasan dönmez,
sadece hepatit b taşıyıcı olursa insan vergi indirimi için ;% ... Oran alabiliyor mu ?
Siroz yoksa, taşıyıcı için de örnek % 15 - 20 gibi
oran veriyorlar mı ?

Sen hangi hastane de bu işlemleri
yaptırdın ? Bir mahsuru yoksa öğrenmek mümkün mü ?

VE UYKU BOZUKLUĞU için de puan alınıyor mu ? uyku bozukluğu siroz'dan etkilendiğin için mi ?
daha evveli olan bir rahatsızlıkmıdır ?

Hepatit B karaciğere hasar veriyorsa % 15 ile % 30 orasında oran alınabiliyor.

Uyku bozukluğu ise ayrı bir rahatsızlık.Benim bacaklarımda uykuda periyodik bacak hareketi bozukluğu var.

Hasan kardeş

Bana dr sadece taşıyıcısın, ilaç dahi yazmaya gerek
yok dedi ...

Bu durumda vergi indirimi için
işlem yapılmaz o zaman değil mi ?

Sen şimdi ankaradan onaylı
% 40 özüre sahipmisin ?

Şişli etfalden %40 raporum var.Ancak Ankara eksik bilgi sebebiyle Haydarpaşaya gönderdi.Orasıda son halini görmemekle birlikte %30 verdi.

Arkadaşlar, mutlu bir haber paylaşayım sizlerle..Bu sabah aradım Ankara'yı Haydarpaşa'dan % 43 olarak giden raporum Ankara'da aynen onaylanmış.28.09.2012 tarihinde postaya verilmiş:)

Sanırım Haydarpaşa heyeti son anda itirazlarımı dikkate alarak fıtıktan %8 oranı vermiş :)

Teşekkürler darısı diğer haber bekleyenlerin başına:)

Hasan dönmez kardeşim...

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun... Rabbim sağlıklı günlerde
nasip etsin...

Arkadaşlar, yaşanan onca aksilikten sonra vergi indirim yazımı bugün vergi dairesinden elden teslim aldım.Yarın banka insan kaynaklarına kendi elimle teslim edicem.Bir aksilik olmazsa 30 kasım itibariyle emekli oluyorum.Şuanda insan kaynaklarından emeklilik sonrası bankada çalışmam konusunda çıkacak kararı bekliyorum.

Bu arada vergi indirim raporum 28.10.2011 itibariyle geçerli olacak.Bu durumda bankam 3.derece için bana ne kadar ödeme yapacak bilen var mı?

Hasan kardeş

Hayırlı uğrulu olsun inşallah
güle güle
kullan...

Eeeeee şimdi ne yapmak gerek ?

Vergi indirimi imkansız oldu...
Başka bahara mı ?

hepatitten derece alan arkadaşlar olursa buraya yazarlarsa bizede yol gösterici olur:eek:

Üst Alt