Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce hastalıklarımız bir sınav mı?

@idosente, aslında dediğim hiç bir şeye cevap vermemişin yada anlamasın yada verecek cevabın yok. çocuklar sınava tabimi diye kastetmiyorum. onların acıların hastalıklarını uğradıkları olumsuzlukları nasıl mantık çerçevisinde nasıl açıklıyon. neyse bunun içinden çıkılmaz. herkesin görüşüne, inancına saygı duymak lazım.

@idosente, Şefaatçi diye bir şey yok Muhammed Peygamber bile kızına babam peygamber diye güvenme dedi şefaat diye bir şey yok.

Halk isyan çıkartmasın diye uydurulmuış sınav muhabbeti

@basari,
Herkesin inancı kendisini bağlar.Oturan boğa veya başkasının inancının ya da inançsızlığının kimseye bir zararı yok.
Gereksiz,bomboş polemikler yatatmaya çalışmayın lütfen
Kimseye bir zararı olmayan konulara saygı göstermeyi öğrenin artık.

@Polmiks, uygulanabilirliği örneklerle mevcutken tam tersini düşünmek kendini sınavımızı kendimiz yaratıyoruz anlamına geliyor. Çilecilik içimize işlemiş

Sinav oldugunu dusunmuyorum. Sinav varsa esit sartlar altinda sinava tabi olmaliydik. Birileri laylaylom yasarken ben niye sinava tabiyim ki? :) Bu biraz kendini teselli etmek gibi geliyor. :)

Ote yandan bu durumdan oturu isyan etmemeliyim cunku saglik da dahil olmak uzere dunya nimetleri ve dunya gecici. Bunun farkinda olmak ve isyan etmemek gerekiyor.
Inanan birine gore Tanri sevgisi her seyden ustun olmali ve kosulsuz olmali. Kosullara -bana bunu bunu verseydin seni severdim, sana tapardim- gibi dusuncelere bagli olmamali. Seven kisi her seye ragmen sever. Gercek sevgi asla son bulmaz ve kosulsuzdur.

Hastalik sinav mi? Net cevap: Hayir, bence degil ama bir sinav haline gelebilir. :)

Ayrica gercekten de bir baskasinin inanci bizi baglamaz. Su acidan bu soyleme gicik oluyorum: Su kisi musluman olmus da su kisi ateistmis de. Ee, bana ne? Insan cok mu saglam bir tas? Sulu, kaygan bir zeminde, karakteri de boyle. Idol olarak gorup o X kisisinin ardindan gidip tebrik mi etmem gerekiyor? Hüloğğlamali miyim? Yoo.

Bu bir sınav elbette. Sınav sorularının puanı, zorluğu nispetinde fazla olur elbet. Yeterki elimizden geldiğince doğru cevap vermesini bilelim. Benim bu hususta cevap vermekte zorlandığım bir durum var. Şöyle ki, biz inancımız doğrultusunda imanlı bir şekilde öbür aleme intikal ettiğimizde, dünya hayatında yaşadığımız bu sıkıntılara karşılık olarak mükfatlandırılacağımızı ve cennete gideceğimizi düşünüyoruz. (inşallah diyelim) Peki, zengin, engeli olmayan, iyi kalpli, hayır ve hasanette eli bol olan imanlı birisi de öldüğünde inanışımıza göre cennete gidecek. Bizim bu dünyada çektiğimiz sıkıntılar, yaşadıklarımız, belki elimizde olmatdan yaşattıklarımız nolacak? Mertebemizi mi yükseltecek? Yine de burada çektiklerimizin, buradaki olmamışlıklarımızın karşılığı olabilecek mi bulduklarımız? Unutturabilecek mi? Üstelik, yan komşumuz aynı mevkiye bir eli yağda bir eli balda gelmişken.

@ENGELLEKTUEL, madalyon falan yok herşeyin karşıliğını alacaksın fakir. bile cennete girerken sırada ön saflarda olacak zengin ve iyi yaşam sürenler milyarlarca insanı bekleyecek Madalyon arama Allah a güven kimsenin hakkı kimsede kalmaz

@Polmiks, tabii ki inanıyorum inanç meselesi bu kimse inanmak zorunda değil ama ben inanan taraftayım herşeyin bedeli var

@Oğuzzz, hak zenginlik fakirlik bu dunyaya özgü değilmi

öte dünyada eşit olacağız oyle

ama bu konuya nasıl bağladın anlamadım

bu dunyada acı ceken yada fakir olan ne düşünmeli ölünce eşitlenecez diye mutlumu olmalı :)

@anonymous, "youtube dan izleyin"e tıklayın kaynaktan açılır .Eski vaiz dinsizde mutlu olduğunu anlatıyor

Üst Alt