Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce hastalıklarımız bir sınav mı?

Her nefis bir gün ölümü tadacaktır.

İnsanları yaptıkları, yapmadıkları ve düşünceleri ile yargılamayın.

O yargıyı yapacak da karar verecek de biz değiliz.

İnanan karar mahkemesini bekler, inanmayan da toprak olup besin zincirine katılacağı zamanı gözler.

Hee sınav, sınavı kazanırsak genel sekreter oluyoz

Herkesin hataları var, günahları var, sevapları var. Bunun bize faydası ya da zararı öbür dünyada olmayacak ama insan söyle Allah yazan , namaz kılan birini görünce içi ısınıyor, bir yakınlık hissediyor. Ha çok kötü biri de olabilir bu kişi ama onu istemeden düşünemiyorsun. Yaşadıklarımız bir sınav olmasa hayatın hiç bir anlamı kalmazdı, ilahi adalet diye bir şeyden söz edilemezdi. ya bu dünyada ya da öbür dünyada bunların karşılığı olmalı. Ben bu hastalık sayesinde bir çok avantaja sahip oldum; iş , eş , çoluk cocuk, askerlik muafiyeti, başka aklıma gelmiyor şuan, geldikçe yazarım.

@osmangazi,
Hastalık sayesinde senin gibi iş,eş,coluk çocuk sahibi olanlar mı daha fazla hastalık yüzünden iş,eş çoluk cocuk sahibi olamayanlar mı?

@Lilith76, sizinle benzer fikirdeyim. Dinde zorlama olmaz. Fikir ayrılıkları nedeniyle kırıcı tartışmalar yaşanabiliyor. Böyle olmaması lazım.

@sokr@t, """Günahsız yavrucaklarda hasta oluyor beklenti içine girmiyorlar mesela bilemezler sonuçta neyin neden olduğunu ?"""

Diye yazmışsın. Bu tespitinde haklısın ama ben daha ziyade akli olarak soyut düşünmeye geçmiş ve ibadetten sorumlu kişileri kastederek yazdım

@sokr@t, bu dünyada mükafatını görmem belki dezavantaj da olabilir, iyice düşünmek lazım. Ben ahiret hayatına inanan biriyim, bunlar olmasaydı belki diğer tarafta daha ileride olurdum. Bu dünyada mükafat görmemiş olmak da ileride bunlara sahip olamayacaklar anlamına gelmez. Şu an eşi olmayan ileride evlenir, işi olmayan işe girer, çocuğu olmayanın çocuğu olur bunu bilemeyiz. Bir kaç kez başından evlilik geçen, memurluk yapan , öğretmenlik yapan insanlar forum da bile var.

@Descartes, tamam biliyorum da sen günahlara kefaret oluyor biz öyle inanıyoruz demişsin ya bende hastalık çoluk çocuk,dindar ,dinsiz herkesi bulabiliyor günahlara kefaret bile olsa çoluk çocuk bundan ne anlasın ya da ne günahları var onların gibisinden yazdım.

@osmangazi, forumda başından evlilik geçen memurluk yapan illa ki var tabii ben genel anlamda söyledim sen çoluk çocuk sahibi ya da iş, eş sahibi olmanı hastalık sayesinde demişsin ya hastaların çoğunluğu asıl hastalık yüzünden bunlara sahip olamıyor demek istedim.

@sokr@t, Yani bir kişi dindar olsa da olmasa da başına sıkıntı gelebilir. O yüzden günahlara kefaret olma tek başına bir ölçüt değildir. Bunu mu diyorsun ?

İslam inancına göre müslüman iken müslümanlığın bazı kurallarını ya da Allah ı inkar etmek ve yok saymak irtidat etmek kapsamına giriyor.İrtidat eden kimselere mürtet deniyor ve mürtet olmanın cezası ise ölüm.
İşte asıl sorun burdan kaynaklanıyor bence.
Şimdi ben müslüman ülkede doğmuşum.Belki o yüzden belki karakterim böyle bilmem ama bazı konularda islam inancı benim aklıma ve kalbime hitap ediyor ama bazı konularda etmiyor.Ülkeye şeriat gelmesi durumunda beni öldürecekler.
Bu konuyu araştırdım.Ulema nın çoğunluk kısmı mürtetin cezasının ölüm olması gerektiği konusunda hemfikir ve fikirlerini Kuran da bulunan bazı surelere ve bir hadise dayandırıyor.
Hadis kısmına hiç girmeyeyim.Çünkü ben bazı hadislerin uydurma olduğunu düşünüyorum fakat Kuran da mürtet kişinin öldürülmesi gerekir diye bir kurala rastlamadım.
Bahsi geçen surelerden biri Bakara suresi ve onun bir ayeti ve bu konu o sureye daha çok dayandırılıyor ama ben mürtet kişinin öldürülmesi gibi bir anlam çıkaramadım o ayetten.
Neyse sonuç itibariyle herkes istediği inanca sahip olmakta ve bu inancı ifade edebilmekte özgür değilse,orada büyük bir sıkıntı var demektir.
Bana ne kadar saçma veya yanlış gelse de ben herkesin inancına saygı duyarım ama öldürme baskısı ile veya herhangi bir şiddet eylemi ile zorlanmaya karşıyım.

Son düzenleme:
Çocuk yaşta ölenler zaten direk cennete gidiyor. Ölmese büyüyünce yoldan çıkacak belki cehenneme gidecek. O zaman da düşünce tersine çevriliyor, çocuklar niye ölüyor diyenler yerine biz niye çocukken ölmedik , direk cennete giderdik diyebilir.

@Descartes, hastalıkların sebebi günahlara kefaret olma tabii ki tek başına bir ölçüt değildir ve olamazda sende böyle bir şey demedin ben şunu demek istedim küçük bir çocuk ya da bebek bunu bilmez mesela yetişkin inanan biri günahlara kefaret der moral bulur dayanma gücü bulur hatta hastalığına bile şükredebilir günahlarına kefaret olduğu için çocuk ya da bebek bilemez dayanma gücü de bulamaz ya da hadi inananın günahlarına kefaret oluyor dinsiz cezasını çekiyor diyelim çoluk çocuk neden hasta oluyor nedir sebebi ?

@osmangazi, çocukken mi karar veriliyor daha bir insanın cehennemlik olup olmadığı da ölmesi daha hayırlı oluyor anlamadım .:unsure:

İnanmak iyi geliyorsa, inandığınızda yaşamınız daha mutlu oluyorsa, kendinizi söylenenle ikna edebiliyorsanız, inanın.
Bu söylencelere ikna değilseniz ve inanmıyorsanız da inanmayın. Hayatınız daha iyi nasıl olabilecekse onun peşinden gidin.
Ama inanmanız ya da inanmamanız başkalarına eziyete dönmesin.

@OturanBoğa, nasıl yani hayatımız daha iyi nasıl olacaksa onun peşinden gidelim inanmak beni daha mutlu ediyorsa inanayım mı ?

@OturanBoğa,
Benim inancım asla inanmayana eziyet etmeye dönüşmemeli.
İnanç soyut kavramdır.Herkes içine sinene inanma hakkına sahip olabilmeli.

@Lilith76, kimsenin kimseye eziyet ettiği yok zaten mesajın kime yazıldığı da meçhul .:unsure:

@sokr@t,

Din ya da Tanrı inancı duyguyla ilgiliyse, herkes kendi duygusuna kapılır gider zaten. Akılla ve okumakla-bilmekle ilgiliyse, bu durumda insan inanamaz. Yani "inanayım bari" demez ateist ya da agnostik olan biri. :)
Her kim arada kalmışsa, ya okusun ve düşünsün ateist olsun ya da soru işaretlerini bir yana bırakıp ne deniyorsa inansın. Bu ona mutluluk sağlıyorsa, Matrix'deki gibi, yapacak bişey yok. Onlara sadece huzur dileyebilirim.
Bir de tabii bana karışmamalarını, beni susturmamalarını, kendi inançlarını/inançsızlıklarını başkalarına dayatmamalarını isterim, şart koşarım.

@sokr@t,
Ben eziyet derken,islam inancına sahip olanların,ateist,deist veya agnostik olanlara eziyet etme ihtimalini kastettim.
Bir yanlış anlaşılma olmasın lütfen.Tabi ki şu an kimse kimseye eziyet etmiyor ama ileride de kimse kimseye inancından dolayı eziyet etmesin demek istedim.

@Lilith76, yok asıl şimdi yanlış anlaşılma olmasın .:)@OturanBoğa inanmanız inanmamanız eziyete dönüşmesin demiş ya mesajında sende altına benim inancım eziyete dönüşmemeli yazınca O'nun da ismini etiketelyince onun yorumuna binaen yazdın sandım O yorum için dedim kimsenin kimseye eziyet ettiği yok bende forumdakileri kastederek yazdım neyse biraz karışıklık oldu galiba anlaşılmıştır .:)

@pcaspcas, Çocuk ölümlerini olumlamıyorum sadece bunu her fırsatta çocuk ölümleriyle yaratana suç atılamayacağını anlatmak istiyorum.

@osmangazi,

Neden suç atılamaz? Her şeye kadir, haberi olmadan yaprağın dahi kıpırdayamayacağı kadar kudretli, insanların her şey için dua edip şifa ve çözüm dilediği yüce varlık, inananların "duamız karşılık buldu" diye sevindiği bir düzende, 3 aylık bebeğe tecavüz edilirken, Gazze'de on binlerce çocuk öldürülürken, bir sürü çocuk suistimal edilip acı çektirilirken nerede diye sormaya hakkımız yok mu? Karnın ağrısa duana karşılık veren yaradan, bunca korkunçluğa neden olan düzene neden müdahale etmiyor diye sormak hakkımız değil mi? Yaprağı sallandıran varlık bebeğe tecavüz edilirken nerede? Ya aslında bir müdahale yok, ya da ortada bir sıralama hatası var! "Öncelik lütfen acı çeken insanlarda olsun" demek gayet de hakkı inananların. Benim karın ağrım dua ile geçerken yanımdaki evde çocuğa tecavüz edilmesi ile ilgilenmiyorsa yaradan, rica ederim benimle de ilgilenmesin!

Bilmem mantığımı ifade edebildim mi? Bu çelişkiyi "ama cennete gidecek" diyerek geçiştirmek, geride kalanların yaşadığı korkunç acıyı "sınav" diyerek geçiştirmek insan için bile ayıp.

Diğer yandan, inanan inansın tabii. Ama ortada "tanrı var" diye dolananlara "bunlar olurken tanrı nerede" diye sormak anamızın ak sütü gibi helaldir.

@osmangazi,

:):):):) Yapma yahu. Çocukça şeyler bunlar... Neyse, dediğim gibi, sorular basit ve sormak her inananın hakkıdır. Herkes bildiği gibi devam etsin.

@osmangazi,
Soru kötülük ve şeytan kimdir,nedir değil.
Soru şu,Tanrı varsa niçin masumların zarar görmesine,kötülüğe uğramasına izin veriyor.
Belli bir yaştan sonra insanlar ektiğini biçiyor olabilir ama çocukların,bebeklerin hepsi masumdur.
Öyleyse Tanrı niçin bu masumların kötülüğe maruz kalmasına izin veriyor?
Bunun iki sebebi olabilir diyor inanmayanlar.Birincisi Tanrı yoktur,ikincisi Tanrı kötüdür.
Benim yorumum yine aynı.İnanmak ya da inanmamak özgürlük kapsamındadır.Kimse inanmaya ya da inanmamaya mecbur bırakılmamalı.

Bir TV programında şöyle bir söz geçiyordu:Umut yoksa Tanrıya inanmıyorsun demektir.İçimde manevi bir boşluk var.Geçmiş olumsuz tecrübelerim bende o boşluğu yarattı.Kendimi hep umutsuz vaka olarak görüyorum.Çünkü,hayat beni mükafatlandırmadı.Atı alan Üsküdar'ı geçti ben hâlâ yerimde sayıklıyorum.Belki de o boşluk beni hasta ediyordur acilen hayatımda olumlu bir gerçeklik olması gerekiyor ki fikrim değişsin.Çocukken hayatın bu kadar acımasız olduğunu bilmiyordum.Deneyimleyerek ve görerek gençliğim çürüdü.Şimdi Allah beterinden saklasın diye ibadet mi etmem gerekiyor o zaman şeytana ne gerek var.Kafa karışıklığım beni devinimsizleştiriyor.

@Lilith76, soru Allah kötüdür diyen birine nasıl cevap verilir olacaktır hikayede.

Allah insanlara günah işleme özgürlüğü vermiş ama onlara da bu ve öbür dünyada cezasını verecektir.

Ben ahiret inancı olmayan birine , bebeklerin doğar doğmaz müslüman olduğunu ve bebek veya çocuklar ölürse sorgusuz sualsiz cennete gideceklerini anlatamam ki. Bunun için önce ahirete inanması lazım karşıdakinin.

Son düzenleme:
Üst Alt