Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoaffektif deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

acrl79

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben xeplion 150mg lustral 100mg ve cedrina 200mg kullanıyorum sizoaffektif 1.5 yıldır teşhisim var

benim babam da vardı bu hastalık....gerçekten zor bi hastalık....yalniz yaşardı babam....statüsü iyi olmasina rağmen kaçardı sanki o cevresindekilerden....tabi ben de iyi bi çocukluk gecirmedim bu nedenle...
depresyon çıktı malesef bende de....babam asla hastaneye falan gitmek istemezdi ...kisa süreli ilaçlar kullanırdı....genelde kendi kendine konuşurdu.....çocukken anliyamiyodum....şimdi anliyorum neden öyle konuştuğunu.....😌.......

xeplion iğneyi il değişikliği yaptığımdan beri vurunmuyorum. Cedrina kullanmıştım geçmişte. Bu bahar ramelda attım 5 tane. 5 gün ayrı ayrı yani. Onun dışında kendi ricam üzerine invega 3 mg kullanıyorum, yaklaşık 2 senedir. Bazen iyiye gittiğimi düşünüyorum bazen geçmişin izleri etki bırakabiliyor üzerimde.

E.HİLAL
Evet geçmişin izleri ve yaşadıklarım bu hâle getirdi oysaki çok canlı idim şimdi ise umurlarım ilaçlar sayesinde ayakta geçmiş olsun sizede

zamanında içe atılan şeylerin dışa vurumları zaten bu hastalık.

aslında çözümü o kadar basit kolay ki yapabilene,ama işte yapılabilse zaten bu hastalık olmaz....''geçmişi düşünme anı mutlu yaşa''kadar basit aslında herşey,ama dediğim gibi işte yapabilene...!?

@deathless

Sozlerine harfiyle katiliyorum yapabilmek çok önemli

Esasında benim en büyük sıkıntım atak geçirdiğim zaman bilinç kaybı yaşıyorum şöyle örnek vereyim atak geçirdim o an neler olduğunu hatırlamıyorum mesela 25 senedir yaptığım iş var ve bu hastalığa yakalandıktan sonra ne yaptığımı unuttum desem yeri var ve bunları yasadigimzaman 2 3 gün sonra hatırlıyorum bu böyle gidip geliyor ilaçlar sayesinde %50 gibi azaldı şu an bilincim açık ve iyiyim ama atak geldiği zaman her şey hayal oluyor bu tarz bir sıkıntı yaşayan varmı acaba sitede

acrl79....size de çok geçmiş olsun...umarım hep iyi olursunuz....

Bu teşhis bana da kondu bir ara şizofreni den farkı nedir hep merak etmişimdir .

doğaevrim

Çok teşekkür ediyorum

sokrates

Doktorumun bana söylediği bipolar'dan etkileri daha kotu şizofreni'den ise daha ıyi dedi belirti olarak ben bipolar'da mani hiç yaşamadım sadece ağır depresyon şizofrenide ise halisulusayon ve işitsel duyularım oldugu için bu teşhis kondu sevgili sokrates yani bana söylediği bu birde bu ilacları çok uzun yıllar kullanacağımı söyledi

şizofreni hastalarini malesef toplum disliyo ve de anlamiyo ...babamdan bildiğim için.....allah akıl fikir merhamet versin insanlara....yani demek istediğim hastalık zaten zor....bi de toplum dışlamasini çek.....bu noktaya değinmek istedim ....😌

şizofreni hastalarini dislayanlara sesleniyorum...allah akıl fikir versin....nelerle ugrasiyosunuz....

doğaevrim

Aynen
Burda medya'nın ve cahil toplum diye tabir ettigimiz faktörlerin etkisi'de cok malesef haberlerde olaylara baktığımız zaman yok şizofren yok psikoloji tedavi gören diye manşet atmalari anlamsız her psikoloji tedavi gören potansiyel katıl'mi ona bakarsanız yutma sorunu olan uyku sorunu olan aşırı kilosu olan'da psikolojik tedavi görüyor bu kadar anlamsız işte birde özel sektörün yeterince eğitilmeleri gerekiyor bunu iskur"un ruhsal ve zihinsel olarak işçi calistirma şartı getirse bir nebze olsa bizlere ıyi gelecektir bence....

Toplumun dışlaması konusuna gelince geçmiş hayatımda tanıdığım kimseyi ne görmek ne de sesini dahi duymak istemiyorum şu an da ne mi yapıyorum kimse ile samimi olmamaya özen gösteriyorum kısaca toplum kendine baksın önce .

günümüzde tüm insanlık tesla 'nın buluslarindan yararlaniyo....demek ki adam dehşet zekaya sahipmiş.....ama ona kuslarla konustugu için deli diyenler de var.....😌...şizofreni genelde yüksek zekaya sahip olan kişilerde cikiyo....buna da değinmek istedim....😌....acrl79....boşver bu tür hastalari dislasin dursunlar....dimi....😌

doğaevrim

Evet diyorum farkındayız farkindaligimizi bilsinler ☺️

sokrates
Çok güzel bir yorum bende eskiye dair hiç bir şey istemiyorum sokrates ekt mi olsak acaba☺️

acrl79...aynen....bilsinler değerimizi....😌....farkindaligimiz çok yüksek.....😌....cok da zekiyiz yani.....😌....alla alla...dimi....😊

Aşırı hassas belki de alıngan olmak lafı sözü kafaya takmak zihinden atamamak hastalığımızla mı ilgilidir?

sokrates

Tabiii etkisi var düşün biz herkesi kendimiz gibi görürüz zannediyoruski bizim gibi düşünüyor art niyet aramiyoruz ama sonra bakiyozki oww seutan gibi biri cikiyor bu sefer kafaya takiyoruz diyoruz niye boyle yapti niye boyle soyledi bu hastaligimizla birlesince bu sefer beynimiz error veriyor bence hastaligimizla ilgisi var keske olmasaydi biz oyle ya salla gitsin kafaya takmayalım deseydik hasta olmazdik

acrl79 beni en çok hasta eden şey bu oldu zaten laf sokan hased ukala çokbilmiş v.s. tip insanların konuşmalarını hep taktım hep iyi niyetle cevap verdim dost ayağı yapıp yanaşan muhatap olduğum tiplere tabii obsesif bir insana dönüşünce zamanla aklıma bu tip düşünceler gelip beni rahatsız etti yok şöyle cevap verseydim böyle deseydim muhattap olmasaydım hatta keşke iki tane ağzına çaksaydım konuşturmasaydım falan hep "keşke " evet insanı "keşke"ler hasta ediyor çok isterdim gamsız biri olmayı mesela adam dayak yiyor ertesi gün unutuyor ben en ufak iğneleyici bir sözü hele ki sevmediğim birinden geldiyse atamıyorum zihinden berbat bir durum.

sokrat...acrl79....aynen katılıyorum size ...hassas yapı da olunca ne yazık ki böyle oluyo....hep iyi niyet gösteriyoruz....kirmiyalim diyoruz insanları....ama bi yerde patliyoruz biz de yani....tepki koyuyoruz....napak dimi....hep biz mi iyi niyetli olalim ama ....😌magduruz mağdur.....👶

acrl79
Şizoaffektif bozukluk ne oluyor tam olarak? Benim tahminimce (şizofreni+depresyon) gibi bi şey galiba yani şizofreni duygu durum bozukluğu. Belirtilerinden bahsedermisin sakıncası yoksa

acrl79
Ekt bana yapıldı. Eskiye dair hiç bi şeyi silmiyo sadece beyinin bazı kimyasal maddelerinin salınımını düzenliyo dopamin serotonin insülin vs.

Merhabalarr benim karısık karısık teshisler koyuyor ilk atipik psikoz sonra sizofreni şimdilikte şioaffektif bozukluk şimdi deki arasıra kulagımda sesler geliyor duuuuuuu gibi bende gülüyorum :D 5 yıldan beri çok ilaç kullandım fayda göremedim hiç hastanede yatmadım artık toplum ruh saglıga gidiyorum şimdilik ilaçlar prozac 20 mg abilify maintena 400 mg enjektör zestat 30 mg kullanıyorum şimdilik çok iyiyim arasıra sesler geliyor ama o kadar olacak..

bende de sokrates..arkadaşımızın ki gibi geçmişi unutamama sürekli hatırlama hastalığı var ama şizofren değilim, benim ki yalan yok biraz da kin bağlamamdan kaynaklanan bir kişilik durumu...bunun sebebi bizim insanlara o ilk anda iyi yaklaşımlarımızdan dolayı cevap verememek daha doğrusu vermemek içimize atıp sonradan hatırlayıp sinir olma durumu...yani ilk o tartışma veya bize laf söylendimi cevap versek şu an daha rahat olurduk sinirlenmez kafaya da takmazdık...ha bu arada cevap vermeme durumu korkudan değil o andaki iyi niyet samimiyetden dolayı tabii ki kimseden korkumuz zaten olamaz..

muratak1988

Kesin bi teşhisin koyulabilmesi için hastaneye yatman lazım. Hastanede beni gözlem odası denilen bi odaya kapatıp 3 hafta davranışlarımı gözlemlediler. Doğru teşhisin konulabilmesi için senin anlattıklarından ziyade doktora, davranışların önemli. Gördüğün halüsinasyonlar sesler karşısında vediğin tepkiye bakıyorlar bu halüsinasyonlar günlük hayatını ne kadar etkiliyo yada davranış bozukluğun anormalliğinin olup olmadığını tespit ediyorlar , sana bazı testler yapıyorlar deyim atasözü tamamlama yada ne anlama geldiğini söylemen kendini nasıl hissettiğin konusunda ölçek veriyorlar değerlendirmen için resimler gösteriyorlar sana ne ifade ediyor diye bu resimler hakkında hikaye yazdırıyorlar vs. Buna benzer şeyler yapıyorlar zekanı ve konuşma IQ ‘nü test ediyorlar,aileden alınan öyküyle bütün psikiyatrik belirtileri bulguları değerlendirip tanı koyuyorlar. Bide oradaki insanlara nasıl davrandığına ne kadar sabırlı olduğuna kişiler arası iletişiminede bakıyorlar.Senin anlattığın öyküden çok bunların seni nasıl etkilediğini değerlendiriyorlar.

Peri1995
valla yatırmak doktor istedi ben yatmadım ayaktan tedavi görüyorum yarın kontrole çağırdı yarın gidicem hayırlısı ya

Merhaba benim teşhismde yakın zamanda koyuldu. Önceden ne kadar saçma gelirdi böyle şeyler annemdede yüzde 80 vardı anlamazdim çok saçma gelirdi herşey hastalığına dair ama 3 4 kere atak geçirdim ataklarımdan sonra nasıl böyle şeylere inanıyorum salakmiyim diyebiliyor un ins bidaha olmaz ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ama eskiden olan canlılık hayat dolu bakışlarım yerine hayata küs vazgecmisligim var üzerimde bir türlü atamıyorum üzerimden sadece ben mi boyleyim sizdede boşvermislik oldu mu bu arada sizoaffektif depresif tip teşhisi koyuldu bazen üzülmeye değmez bu hayat deyip kendimi bırakıyorum üzülmemek için vazgeçtiklerime arkama bakmaz oldum. Sağlıcakla kalın.

Bayadir tedavi goruyorum bende ses duyma hayaller yok ama enerjim yok mesela hic ölü gibiyim.

Üst Alt