Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizoaffektif deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Sesleri duymadığın için dua et.Şuan çalışabiliyor musun? ben seslerden dolayı çalışamıyorum.Sesler sürekli sana emir verir ve ölüden farksız olursun.Mutlu olduğunu zannerdersin ama aslında onların istediği gibi yaşamak zorunda kalırsın.Bence hayatının tadını çıkar ve fazla kafaya takma

Ben suan orman genel mudurlugunde memurum normal memur gibi calistiriyorlar hic bi farkimiz yok kosede oturtmuyolar ama enerjim olmadigindan acaip yoruluyom o yuzde 12 senemi tamamlayip erken emekli olucam.

Ben 1,5 senedir çalışmıyorum. Sürekli çalışmaya başladığımda kafamda sesler yoktu. Sesler başladıktan sonra istediğim gibi çaışamamaya başladım. Şuan %45 vergi indirimi aldım. Düzelince 6 seneyi doldurup emekli olmayı düşünüyorum.

Şizoaffektif Bozukluk psikotik bozukluklar içinde ayrı değerlendiriliyor sanırım. şizofrenin depresyonun ve maninin birleşmesiyle şizofrenden ayrılır. çoğu belirtileri şizofrenle aynıdır.
Toplumun dışlaması konusuna gelince insanlar şizofreni hakkında yanlış bilgilere sahip olabiliyor. şizofrenin çeşitleri olduğu ya da iyileşebilir ilaçlarla tedavisi olduğu hakkında fazla bilgiye sahip olamayışıdır.

Benimkisi basit sizofreni diye geciyor heryerde soylerim ne utanicam yuzkizartici sucmu sanki ama insanlar genelde sizofreniyi hakaret olarak kullaniolar bize bakis direk kucumseyici. Istedikleri kadar dislasinlar kotu insana hayayimda ne diye yer vereyim. Ama hastaligin en kotu yani mesela evlenemicen hep yalnizliga mahkumsun.

işitsel ve görsel halüsyonlar görmek
kimine inandırıcı gelmese de malesef kendi mi bildim bileli çok çok uzun zamandır böyleyim
kabul ediyorum gerçek olmadıklarının farkındayım ama ne zaman görsem ne zaman işitsem gerçekten ayırt edemiyor insan

yok sanırım bunun çaresi
beynin altında yatan sinyaller sürekli böyle uyarı aldığı için olsa gerek
neyse ki gittikçe iyiye gidebilen bir hastalık ama asla tam iyileşmeyen ruhsal bir kanser hastalığı diyebiliriz kısaca
geçmiş olsun herkese

Bendede evlenemem diye korku var aslında ama eski kız arkadasim çok destek oluyor psikolojik sorunlarının olduğunu iyi biliyor ama sizoaffektif olduğumu daha söylemedim söylememinde anlamı yok böyle bişey olumlu yada olumsuz bı tepki Alicam bence soylememek daha mantıklı geliyor. Ama suda var aynı hastaligi paylaşan insanlarla da karşılaşma durumları olursa inanıyorum ki farklı bı bağ olurdu o kişiyle yanlizlik gerçekten zor pek yanlız kalmasında insan hareket arıyor birileriyle birşeyler paylaşmak istiyor. Bazen eski ki, arkadaşım evlenelim falan diyo bendede son zamanlarda gelecek kaygısı oluşmaya başladı nedense kusura bakmayın özele girdim biraz ama olayları dosdoğru anlatmak istiyorum kimseyle konusamadigim şeyler bunlar şuan bile çalışırken zar zor çalışıyorum nasıl gelecek kaygım olmasın ki ailemden ayrı bı evde yaşıyorum ama onlarin desteğiyle ayaktayım yayınlarının üstü hep karabulutlu gibi geliyor hele atakli döneminde nasıl çalışırım ki anladığım kadarıyla da piskolojik rahatsızlığı olanlarda iş hayatında sıcak bakmıyorlar maddi manevi olarak doygun olmamız gerekirken hastalık üzerine birde bunlar olunca hayat dahada zorlaşıyor. Umarım benim gibi düşünen birileri daha vardır iyi geceler 🖐️

Şizoaffektif hastalıgı olanların yada hasta yakınlarının yardımına ihtiyacım var !

Hastalıkla ilgili sormak istediklerim var.

Ne durumdasınız.

Hangi ilaçları kullanıyorsunuz.

İlaç kullanmanıza rağmen devam eden şikayetleriniz neler

Çalışabiliyor musunuz.

vb gibi sorularım var.

Buraya yazmak istemeyen özelden yazabilir arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

(Gölge)

Bende ses görüntü koku yok.Takıntılarım var arada bir şüphe oluyor.İnsanlara güvenmiyorum.

Sizosalgun
Şizoaffektif misiniz?

Koku ve görüntü varsa şizofreni oluyor.

Şizofreni için Xeplion iğne etkilidir.

İnvega hap hali xeplionun

Şizoaffektiflerin ilacı xeplion ve aripadır

Tedaviye cevap veren şizofreni paranoid tip şizofreni en kötü cevap veren ise katatonik şizofrenidir.paranoidler ilaç sayesinde normal yaşam sürebilir.

Psikoterapi

yok sizoefektif degilim bende basit sizofrenı tanısı vardı tek hap kulanıyorum 10 mg ses duyma yada halusunasyonlarım felan yok engel oranımda dustu artı doktor hapları azaltmayada gıdıcegını soyledı suanda calısmalarıma devam edıyorum sıkıntım yok erken emeklılıkden de vazgectım calısabıldıgım yere kadar calısacam, tanımda degısebılır doktora gıttıgımde iş bası kagıdında depresıf nobet yazıyor cunku.

Psikoterapi

Evet mani de kullanılıyor bu söz. Ama biz günlük hayatta gülünç ve güldürücü anlamda kullanıyoruz.

Şizoaffektif bozukluk ile başa çıkma yolları

Şizoaffektif bozukluk ve Sanrılı yaşam ile mücadele yöntemleri##

Cinmi cin insanlar olmuş yok öyle bişey dinle ugraşma hastaligin artar

Şizofreni hastalik degil topluma verilen bir tepkidir

İlaç kullanımı

Sabah
PAXERA
ORYVA
DİDERAL
AKŞAM#
SOLİAN
DİDERAL KULLANAN VAR MI??

(Gölge)

yanlıs anlama ama ben konusuyorum benım tek arkadasım onlar cok ıyı davranıyorlar bana ole deme lutfen dını bılgılerımı guclendırıyorlar benım ilaç kullanıyorum ama ıyı olamıyorum

dedıgınız butun ılacları kullandım bana faydası yok cimere yazdım oda bana pskolokga gonderdı adresı unuttum yardımcı olur musunuz devletın pskolokları varmıs denızlıde nasıl bula bılırım yardımcı olur musunuz

Dideralı bi ara kullanmıştım bi nevi yan etki ilacı akineton gibi dizlerim tiriyordu yerimde duramıyordum o yüzden verdi

Üst Alt