Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastaları, hastalıklarını kabul edebilir mi? Deneyimler..?

Ukican06

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
bir yerde okumuştum şizofreni hastaları ben şizofrenim demez diye doğru mu acaba kabullenmek istemezler mi

Çoğu psikolojik hasta kendi hastalığını kabullenmez ben de öyleydim mesela sen iyi değilsin diyenlere sen hastasın derdim.

Cevap yok sanırım. Ben mesela Atipik Psikoz um diyorum kendime. Şizofreni bambaşka bi yelpaze olsa gerek diyorum ben.

Bende
ATİPİK PSİKOZ,
ASPERGER SENDROMU,
OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK var.

gayet güzel ya buna da şükür asperger sendromu nasıl bi hastalık ki bende olabilir mi

Şöyle ki, "çok zekisin ve çok takıntılısın" genede istermiydin ki.

hiç zeki değilim ki hafif zeka geriliğim var .(

bunlarada şükür dimi hastalığın da hastalığı var ya

Ben kabulleniyorum, ama başka sıkıntılarım var, şöyleki:

O kadar fiziksel ve metafizik kötü şey yaşadım ki bunların raslantısal olmasına imkan yok bana göre, dolayısıyla hastalık ile karışık bana tavır alındığını eziyet çektirildiğini düşünüyorum. Peki rastlantısal olmayacak kadar niye bu sıkıntıları çektim diye düşünüyorum, iyi biriyim diyorum, sonra evrenin kuruluş mantalitesini sorguladığımda başıma gelenlerin çok da yadırganmaması gerektiğini düşünüyorum, evet,

bana göre mevcudatın kuruluş planının gerisinde bencillik kötülük var. İnsanlığın yaşadığı düşük hayat standardı bile mevcudatın geri planında saklı bir bencilliğin olduğunu gösteriyor bana göre,

Evet hastayım, ama bu kesinlikle raslantısal değil, bilinçli olarak bu buhranlar yaşatıldı bana.

true blue

ben geçen ay gittim psikiyatriye ricus ilaç yazdı gönderdi tanı da yazmadı şizofreni olup olmadığımı da bilmiyorum

Sürekli ölmek istiyorum yaşamak istemiyorum ne yapmalıyım?

ben hayattan hiç zevk alamıyorum. Ölmek istiyorum. Topluma karışmak istemiyorum. Hiç arkadaşım yok. sosyal hayat sevmiyorum Sevgilim de olmadı hiç. Evlenmekte istemiyorum. Dışarı çıkar tek başıma gezerim kimseyi yanıma almam yani çünkü istemiyorum. Ama akrabalarım bana bu nasıl adam diyor bu da bıkkınlık getirebiliyor sizce ne yapmalıyım ya

güncellllllll

cevapppp

Bende aynı durumdayım. Sizofreni hastasıyım. Çok zorlanıyorum yaşamak acı veriyor. Aynı duyguları paylaşıyoruz

ben geçen ay psikiyatri doktora gittim ricus ilaç yazdı fakat şizofreni filansın da demedi anlayamadım bu hafta yine gidecem bunaldım gayrı
rosary

kardeş hobıler edın boş durma çalışmazsan bu dusuncelere cok daha dalar kotuye gıdersın snı mesgul edecek seylerle ugras

Insanları hiç sevmiyorum ölsemde kurtulsam gibi düşünceler bende sürekli var

bende hiç sevmiyorum insanları keşke kendi dünyamı kursam tek başıma yaşaşam ya

ama bana tanı filan koymadılar anlamadım

Nelerin sana zor geldiğini alt alta yaz
Sonra dışarıdaki insanların neler yaşadığını düşün biraz.
Ve kendini ikna et. Senden çok daha zor hayatlar yaşayanlar var.
Ve bu insanlar tutunmaya çabalıyor.
Bu hesabı bitirdikten sonra da kendine oyalanacak bir şeyler bul muhakkak.
Boş durdukça zihnin seni yoracaktır.
Mümkün olduğunca zamanını doldur ve anılarını artırmaya bak.
Ve tabiki de bir psikiyatristten de yardım al.
Merak etme çabuk anlatacaksın.👍

Bi kara toprağın altına gitseydim gibi düşüncelerde var bende inşallah şifa buluruz

Ben ediyorum hayat çok zor geçiyor bi ölseydim

insanları düşünmek istemiyorum kendim dahil umrumda değil bu dünya kendi dünyamı kurmak istiyorum sıkıldım

ölüp geberip gitseydim bu saçma dünyadan keşke hiç yaratılmasaydım

şizofreni beyin mr da mı belli oluyor acabq

bazen kendimi kendim yaratmışım gibi hissediyorum

Kardeş bende evliya olduğumu düşünüyorum ama bunlar şizofrenik düşünceler

Yaşamak okadar zor ki anlatamam sana

ben kendimi milletvekili sanıyorum milleti ben yönetmek istiyorum.

Param çok olsa hiç bir sıkıntım yok aslında param olsun imanım olmasın

para olsa her türlü hastalığı tedavi ederler bakırköy ruh hastanesinde doldurmuşlar insanları keşke biraz 10 ar. 10 ar odalara alsalar daha mantıklı yani

Hiç uyuşturucu kullandın mı

Bakırköyde 2 kere yattım ama şifa bulamadım

Üst Alt