Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şizofren hastaları, hastalıklarını kabul edebilir mi? Deneyimler..?
Konu aslında evlilik değil birisiyle sevgiyi karşılıklı olarak paylaşabilmek fikrimce evlilik bir kurumdan ibaret ama sevilmek ilgi görmek ayrı bir cennet bunu istemeyende yoktur
Başı bağlanmak diye bir deyim vardır eğer evlenmezsen bazı haklardan mahrum kalıyorsun.Örnek veriyorum partnerin başka biri ile zina yaptığında hukuk nezdinde hakkını arıyamıyorsun,tazminat davası açamıyorsun.Ya da eşin terketti kayıp ilanı veremiyorsun.
Ben sadece evlilik hakkında düşüncelerimi söyledim hastalıkla ilgisi yok çevremden de örnek verdim evet zaten ruhsal olarak insanlara ön yrgılar maalesef toplum olaraktan sevmek sevilmek güzel duygular elbette ama bir gerçek var inanın oda şu evlilik için acele etmeyin.. Zaten velilerin çoğuda mutsuz
Bir kuru ekmek bir hırka ritüelini ben de yapmıştım, cahillik işte, tasavvuf kitabında okuduğumu yapmıştım, o kadar zayıflamıştım ki açlıktan ölebilebilirdim.
Kabul etmezler, biri de sen hastasın derse inkar ederler. toplum da şizofren olduğunu bilmeyen çok hasta vardır mesela. Dr. giden birine bile Dr. direk sen şizofrensin demez. şizofrenin de kendi arasında sınıflaması vardır.
Mesela bende hasta olduğumu kabul edenlerdenim. Ama ailem bunu pek benimsemez. O kadar güçlü olduğumu zannederler ki benimle her an çatışma halindedirler. Halbuki o kadar yıpranmışımdır ki bazen cevap vermek yerine aman sizsiniz der geçerim. Şunu unutmayın birisi kendini hep haklı ve sütten çıkma ak kaşık sanıyorsa o insanla yol alınmaz bu aileniz olsa dahi böyledir. 30 yaşında evlendim ve bundan önceki süreç ailesel kavgalarla, hakaretlerle ve küfürlerle geçti. Siz şimdi diyorsunuz ki hasta olduğunu kabul ediyor musun? Evet kabul ediyorum ama bunu tetikleyen faktörün de bizzat ailem olduğunu benimseyerek kabul ediyorum. Görüşmek bile istemiyorum ailemle arada bir içime bir öküz oturuyor ama yapacak bir şey yok.
Yani... insani asosyal yapar hayattan kopartir dolayisiyla kisinin psikolojisi de pek saglikli kalmaz
Hayatta hic baska amaciniz yok mu?
Ben aynı seyi devamli yapınca sıkılırım mesela
Hem bilgisayar oyunu size ne katıyor? Sonunda bir artisi yok, diyelim 1 ay oynadınız , 1 ay sonunda daha mı bilgili olacaksınız yoksa daha mı kalifiye?
Bos isler vesselam...
hayatta tek amacım oyun oynamak hiç evlilik filan düşünmüyorum hiç sevgilimde olmadı zaten arkadaşım da yok asosyal olabilirim galiba .))
baba parasıyla yaşıyorum napalım.)