Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastaları, hastalıklarını kabul edebilir mi? Deneyimler..?

Koalaaa Şimdi arabeske bağlamayalım 🙂 gün doğmadan neler doğar umudunu yitirme çözüm odaklı bakmaya çalış.

tapasya

Konu aslında evlilik değil birisiyle sevgiyi karşılıklı olarak paylaşabilmek fikrimce evlilik bir kurumdan ibaret ama sevilmek ilgi görmek ayrı bir cennet bunu istemeyende yoktur

Başı bağlanmak diye bir deyim vardır eğer evlenmezsen bazı haklardan mahrum kalıyorsun.Örnek veriyorum partnerin başka biri ile zina yaptığında hukuk nezdinde hakkını arıyamıyorsun,tazminat davası açamıyorsun.Ya da eşin terketti ‘’kayıp ilanı’’ veremiyorsun.

Ben sadece evlilik hakkında düşüncelerimi söyledim hastalıkla ilgisi yok çevremden de örnek verdim evet zaten ruhsal olarak insanlara ön yrgılar maalesef toplum olaraktan sevmek sevilmek güzel duygular elbette ama bir gerçek var inanın oda şu evlilik için acele etmeyin.. Zaten velilerin çoğuda mutsuz ☺️☺️

Bu tarz hastaların en büyük şifası Allaha yakın olmalarıdır. Kafayla konuşmak yerine Allah adamasıdır kendini. :)

bazen kabul ederler bazen etmezler,örneğin ben..

Vtecll

Ne çözümü kardeş millet bizim yaşımıza gelene kadar kendine harem kuruyor bizde kendimizi böyle avutuyoruz işte

Niloya

Bir kuru ekmek bir hırka ritüelini ben de yapmıştım, cahillik işte, tasavvuf kitabında okuduğumu yapmıştım, o kadar zayıflamıştım ki açlıktan ölebilebilirdim.

selda*

Eremedim hocam, ama bendeki hastalık bundan değil, daha öncede vardı, aslında hastalığım beni bu ritüele sürükledi, sıkıntılarım geçecek zannettim.:cool:

true blue

Umutsuzluk ve çaresizlik işte insana böyle şeyler yaptırabiliyor, beni de küçükken hacıya-hocaya götürmüşler belki iyileşirim diye...:cool:

Kabul etmezler, biri de sen hastasın derse inkar ederler. toplum da şizofren olduğunu bilmeyen çok hasta vardır mesela. Dr. giden birine bile Dr. direk sen şizofrensin demez. şizofrenin de kendi arasında sınıflaması vardır.

bende bazı zamanlar bir kabul ediyorum bir zamanlar hasta değilim herşey gerçek diyorum

bu tanılar konmus ınsanlar elınde iyileşti belgesını almadan ılacsız yasamaya alısmadan ben ıyılestım dememelı iyisen bıle ılaclar sayesındedır.Kendı kendımıze doktorculuk oynamayalım 6 sene kafa patlatmadık bu konulara :D

İnsanlar o kadar acı çekecek bir de cehenneme mi girecek

Aklımda sorular sorular :(:confused:

@selda* sorma ya dinden çıkma isteği o nolcak peki😞😔 ama şükür olmadı ne olacak bizim bu halimiz yaaaa😞:(:confused:

Mesela bende hasta olduğumu kabul edenlerdenim. Ama ailem bunu pek benimsemez. O kadar güçlü olduğumu zannederler ki benimle her an çatışma halindedirler. Halbuki o kadar yıpranmışımdır ki bazen cevap vermek yerine aman sizsiniz der geçerim. Şunu unutmayın birisi kendini hep haklı ve sütten çıkma ak kaşık sanıyorsa o insanla yol alınmaz bu aileniz olsa dahi böyledir. 30 yaşında evlendim ve bundan önceki süreç ailesel kavgalarla, hakaretlerle ve küfürlerle geçti. Siz şimdi diyorsunuz ki hasta olduğunu kabul ediyor musun? Evet kabul ediyorum ama bunu tetikleyen faktörün de bizzat ailem olduğunu benimseyerek kabul ediyorum. Görüşmek bile istemiyorum ailemle arada bir içime bir öküz oturuyor ama yapacak bir şey yok.

engelliyim diye dalga geçiyorlar napmalıyım?

engelliyim diye dalga geçiyorlar deli deli diyorlar kendimi nasıl motive ederim?

Değiştirelim de onlara

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sürekli bilgisayar oynamak psikolojiyi bozar mı?

sürekli bilgisayar oynamak psikolojiyi bozar mı?

alisirsin.
olmadi al sopayi yuru uzerlerine. adami siz delirtiyorsunuz diye.

Yani... insani asosyal yapar hayattan kopartir dolayisiyla kisinin psikolojisi de pek saglikli kalmaz
Hayatta hic baska amaciniz yok mu?
Ben aynı seyi devamli yapınca sıkılırım mesela
Hem bilgisayar oyunu size ne katıyor? Sonunda bir artisi yok, diyelim 1 ay oynadınız , 1 ay sonunda daha mı bilgili olacaksınız yoksa daha mı kalifiye?
Bos isler vesselam...

@Ukican06

ben pc olmadan duramam oynamadığım zaman hasta olurum en çok mmorpg oyunları

hayatta tek amacım oyun oynamak hiç evlilik filan düşünmüyorum hiç sevgilimde olmadı zaten arkadaşım da yok asosyal olabilirim galiba .))
baba parasıyla yaşıyorum napalım.)

Üst Alt