Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastaları, hastalıklarını kabul edebilir mi? Deneyimler..?

2004 ten beri şizofreni rahatsızlığım var. Zor bir rahatsızlık insanın dengeleriyle oynuyor. Birde halen arada birde olsa yansımalar görüyorum. Eskisi gibi ürkütücü değil ama. Sanırım en kötüsü de bu rahatsızlığın çoklu kişilik bozukluğundan evrilmesi. İçindeki o diğer kişilikleri tek tek ölüme mahkum etmek çok zor bir durumdu. Şöyle bir geçmişe bakıyorum da ne çok şeyin yorgunluğu var üzerimde diyorum. Şimdilerde ise kısmetse baba olacağım. En büyük korkumsa bir gün çocuğumun aynı durumları yaşaması. Yaşarsa da en büyük destekçisi ben olurum. Dua edin arkadaşlar birbirinize. Aramızda öyle insanlar var ki karıncaya zarar vermemek için yere bakarak yürür de kıymetini bilmezler. Ne demişler Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir. ♥

Aslında bizim toplumda şizofrenin tanımı yanlış anlaşılmakta, halbuki şizofren hastaları hassas kişilerdir. sadece beyin kimyasallarının düzensizliğiyle yaşanan bir durumun kişide farklı durumların ortaya çıkması hastayı ister istemez ifadesiz bırakıyor.
yani bu hastalığı çoğu kişi belirli bir evreden sonra kabul ediyor. toplumda yanlış anlaşılma korkusuyla hastalığını ifade edemeyenlerin çoğu bunu kendi de kabul etmek istemez. sadece bununla yaşamayı öğrenir.

şizofrenlerın allah yardımcısı olsun psikiyatrik hastalıkların ıcınde en agırı kısıyı gerceklerden koparır.

sleeping beauty

Bu yaptıklarına duygu durum bozukluğu deniyor ve seni anlayabiliyorum.

Paranoya
Ama ilaçları bıraktığımızda kendimizi daha zeki hissediyoruz birde durum var ama patlama ihtimalin yüksek ben ilaç kullanmak yerine 3.5 yıl 15 günde depo iğneler var onu yaptırdım şimdi ayda 1 e düştü sadece ayda bir iğne yaptırıyorum ve kafam çok rahat ilerde 3 ayda 1 e düşecek. Bence iğne kullanırsanız daha rahat edersiniz ilacı unuttum derdi olmuyor en azından.

Sizosalgun
ilacını düzgün kullanıp ataklarını saptayabiliyorsan problem olmuyor.Pek Normalsin yani.

sleeping beauty

Aynı fikirdeyim.

Psikolojik rahatsızlığı olan insanlar hep iyi insanlar zaten bu konuda görüş ayrılığı varsa tartışabiliriz çünkü menfaat uğruna diğer insanları hiçe sayan insanlar ve yaptıkları bizi bu duruma sokuyor haksız mıyım arkadaşlar?

130007336_10164719824440088_4105260735097481291_o.jpg

kitap okuyan kadın kocaman kafa erkek çoçuğu bulamadım

Çocuk yok zaten görüyorsan şizofrensin kapiş.

Ben şizofren değilim o zaman :)

oluyor adli tıpta bazı hastanelerde resimle biliyorlar şizofrenleri ne görüyorsun diye soruyorlar resim gösteriyorlar

bana resmini çizmemi istemişlerdi gördüklerimin

Bizim gibi insanları biz doktordan daha iyi anlıyoruz bence.

sleeping beauty araştırdıgımı söylüyorum işim olmaz zaten burda hastaneler berbat akıl hastanesine giren dahada zır deli olur çıkar:cool::cool::cool::cool:

orası avrupa orası farklı burası türkiye

akıl hastaneleri ayaktan tedavi var tedavi olmak isteyen olur bide yatarak oluyor yatarak kapalı alan oluyor

ama çok eğlenceli ya dans ediyorduk havalara zıplıyorduk xd

Ukican06...ne qördün sen o resimde acaba ...bir de sana mi qaldi acaba henüz bebek yapmamislar demissin..😹😹😹

istanbul da Erenköy ruh ve Sinir hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi var psikolokik hastalıklar konusunda en iyi hastanelerden biri.Burda en fazla 1,5 ay tedavi görülüp dışarı taburcu ediliyor.Hastanenin dış mekanı var ve fıstık çamları içinde huzur veriyor.Benim tanıdığım hastalığını hiçbir zaman kabul etmedi zorunlu yatış ile yatıyor.

gelinbiraz dertleşelim dam düşeni damdan düşen anlar

merhaba arkdaşlar ben fatih...
bundan yıllar önce kötü hissetiğim için hastahaneye gittim o gün bugündür kurtulamadım...
bana sorarsanız ben bildiğiniz psikopatım...
ama doktora sorarsanız hatta hangisine sorarsanız sorun şizofrenim...
yani şimdi ben birini öldürsem şizofren değilim onlara göre...
ama zaten normaldede değilim şizofren...
şimdi ben bu durumda ne yapıyım bana biraz akıl verin ama düzgün olsun ilaçlarla ilgili olmasın teşekkürler...:rolleyes:

doktora şizofren değilim diyorum anlamıyorlar...

ha bu arada sıkılıyorum hemde deli gibi hemde herşeyden bana uyaran birşeyler lazım işde bunun için gittim doktora

Fatih4972

Yukarıda ki mesajında kendini psikopat olarak ifade etmişsin. Psikopatlık uyumsuz kişilik özellikleri ile kümelenmiş bir kişilik bozukluğudur. Psikopatlık yetersiz duygusal tepkiler, empati eksikliği, zayıf davranış kontrolü, antisosyal sapkınlıklar ve kriminal davranışlarla sonuçlanan nöropsikiyatrik bir bozukluktur. Psikopatlar işlenen suçların büyük bir oranından sorumludur.

Son düzenleme:
Üst Alt