Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastaları, hastalıklarını kabul edebilir mi? Deneyimler..?

onlari hapse.
sen bulasma onlara. kitap oku. resim yap. kitaplardan daha iyi arkadas yok.

bir gün herkes hastalıklı olcak ya şimdi ya da 70 yaşında!!

Ben hastalandığımda en son sürekli pc kucağımda twitter youtube mekik dokuyordum.Kulağımda kulaklık sürekli tweet okuyup,tweet atıyordumve kimseyi takip etmeyip takip edenleri de takipden çıkarıyordum.Kendimi vip zannediyordum fırsat buldukça e-5 karayolunda yarış yapıyordum.Yarıştan önce mutlaka Starbucks’a uğrar caramel frappuchino alıyordum.Son ses müzikle sigara eşliğinde içeceğimi yudumlayarak geziyordum.Şimdi en fazla 15 dakika müzik dinliyorum,otomobil de müziğin sesini hiç açmıyorum.Twitter’a arada sırada giriyorum,hız yapmıyorum.Küçüklüğümden beri otomobil yarışı oyunları oynuyorum.

Herkese niye söyledim, benim hasta olduğumu akrabalarım bile bilmiyor. Bunu saklamak için bir sürü yalan söyledim, ama birgün gerçek ortaya çıkacak.

Konunun basligi ve icerigi de kismen olmak uzere değişmiş
Ukican06
Bana verdiginiz cevaba bakarak asosyal olmanin, hayatta tek amacinin baba parasıyla oyun oynamak olan birinin ruh sağlığı çok da yerinde degildir.

selda*

Ben de çok hocaya gittim, başka ile bile gittim, ama benden üç harfli çıkmadı.
Dediğiniz gibi çaresizlikden tasavvuf zannettiğim şeyi yaptım, gerçekten çok büyük metafizik sıkıntılarım vardı.
Şu an stabilim, ama sıkıntılarım tamamen geçmedi.

Her şey insanın elindedir.Umursamaz bir davranış sergilemek gerekmekte.Sürekli kendimizi yenilemeli hayatta bende varım demeliyiz.
boş işler beyni öldürür.gelişime ve değişime açık olmak gerekir.İnsanların sizin hakkınızdaki bildiği ve bildiğini zannettiği hiçbir şeyi umursamamalısınız.Herkes aynaya baksın.
Hasta olmak engelli olmak bireyin kendi seçimi değildir.Allah beterinden korusun.Önemli olan engelleri aşabilmek.İnsanın kendi kendine koyduğu engeller en kötü olanıdır.

Ölümlü dünya diyeceksin bakacaksın dalgana kimse mutlu değil ki zaten face e tvitter e resim koyanlar gülücük atanlar çok mu mutlu sanki al ben de atıyorum bak gayet kolay :) :eek:...

atipik psikoz raporum var ve halen kabullenemediğim huylarım var

Merhaba
Bende ses görüntü koku yok.Şüphe vardı.Yedi ay sonra geçti.Clonex 350 kullanıyorum.Şizofrenin Ben hangi grubana giriyorum.Bilen biri varsa cevaplasın.???

Zeldox Akineton Efexor kullandım.En güzeli Clonex.Mutluyum

Ukican06

depresyon olabilir
ögrendinizmi hastalıgınızı neymiş hastalıgınız

sleeping beauty nerden anladın zeki oldugunu

[FONT=Georgia]şizofreni beyin mr da mı belli oluyor acabq

bu soruyu soranın zekasından şüphe ederim
[/FONT]
:cool::cool::cool:

Bir şizofren hastası kesinlikle hastalığını kabullenmez kardeşim ve her defasında soru işaretleri devam eder hayatı boyunca anormallikler yakasını bırakmaz For example me!!! :D
Bütün yaşadıklarım kafamda ve unutmuyorum bazı parçalar oturdu bazı soruların cevabını buldum bazılarıysa muallak cevaplarını bulduklarım yüzde 3...

Kim tarafından peki? Arka plandaki karanlık güç ne sizce?

Schopenhauer gibi evreni yaratan biri varsa o şey şeytanın ta kendisi mi diyorsunuz?

Ben bir yaratıcının varlığına ve dünyada olanlara müdahale ettiğine inanıyorum. Ama dünyadaki bunca kötülüğe bakınca yaratıcının gerçekten "iyi" olması pek de akla mantığa yatmıyor.

Emin olun ben de hayatı sorgulaya sorgulaya inanılmaz derecede dehşet verici çıldırma durumlarına düştüm.

Ama yine de bunun bir telafisinin olduğuna inanmak istiyorum. Bu telafi de "aşk" denilen mefhum sadece. Ama kadın-erkek aşkı değil kastettiğim. Güzel olan seviyor istiyor olma durumu.

Nankörlük etmeyeceğim, çünkü çok büyük güzellikler de yaşadım hayatta.

Belki de ölümden sonra yaratıcı hayatlarımıza dair bütün kırgınlıklarımızı gücenmişliklerimizi telafi edecek olan "mutlak güzelliği" sağlayacak.

Ben güzel olanı istiyor olmanın insanı güzel insan yapmaya yeteceğini düşünüyorum.

Onun için sizin bu sorgulayışlarınızın ve yaşadığınız ıstırapların da bir kıymeti var.

Böyle şeyler insanı gerçekten karizmatik hale getirir, ki karizma kelimesiyle tasavvuftaki keramet kelimesi aynı kökten gelir.

Onun için evet, çok zor diyoruz ama aşk-güzeli istiyor olmanın sağladığı güzel olma durumu var ve bu ciddi ciddi yaşıyor olmaya sabretmeye değecek kadar kıymetli.

Her karanlığın ardında bir aydınlık vardır.Bence bizim aşkımız sevgimiz sadece Allah a olabilir öbür türlü bir kadın olsun gerçekten hayat üstümüze üstümüze geliyor.

Ben şizofren hastasıyım. Hasta olduğumu kabul ediyorum. İlaçlarımı düzenlice kullanıyorum. Doktora kontrollerime de gidiyorum. Benim gibi hasta olduğunu kabul eden şizofrenlerde var. Ben hasta olduğunu kabul eden çok sayıda şizofren tanıyorum.

Niye kabul etmesinler arkadaş şizoefektif bozukluk var bende ve herşeyin farkındayım. tedavimi kendim takip ediyorum kamu kurumunda çalışıyorum her şey yolunda ve kendime profesyonel hasta diyorum. ataklarımı dahi önceden sezinliyorum ona göre doktorla iletişime geçiyorum. Ön yargı yerine ön görü sahip olmaya çalışın insanları anlamaya gayret edin yani demem o ki kişiden kişiye değişir bu durum. ha ben en başında bir şeylerin yanlış gittiğini fark edip ailemden habersiz onlar üzülmesin diye kendim doktora gittim onlar sonradan dahil oldular olaya. bu yüzden sıkı bir psiko terapi ve ilaç tedavisiyle şükür bugün çok iyiyim hastalık bitmedi ama ben onla yaşamaya alıştım vesselam

Kabul etmek için, şizofrenin ne demek olduğunu bilmek gerekir.

tek kelimeyle iç görü diyor tıp buna iç görüsü olan ben şizoyum diyebilir

ben kabulleniyom atipik piskozum ve zır deliyim

happyemin
Ha birde ataklarımız hep mevsim dönüşümlerinde oluyor ekliyim.

Ben şizofren hastasıyım ama hala hasta olduğumu kabullenmiş değilim. Etmemde zaten Normal yaşayan bir insanın ilk önce 30 yaşlarda görüp (içinde hafif yeşilimsi beyazımsı bir ışıkla) sonra kafamı tekrar çevirdiğimde aynı insan yapyaşlıydı ve bunu araştırdım Hadislerde insanların cennette 30 lu yaşlarda olacağı yazıyor ve o insan 30 lu yaşlardaydı ve benziyordu aynı kişiye.

Sizce neyi gördüm? O insanın cennette olacağı halini bu çözümlediklerimden biri. Ben asla hasta olduğumu kabullenmiyorum bu yüzden sadece çözümlenmesi gereken çok fazla soru işareti mevcut hepsi kafamda ömrüm yettiği sürece de çözmeye çalışacam ama aynı zamanda da ilaçlarımı ve ataklarımı yakından takip ediyorum kendime bakıyorum da.

sleeping beauty
Bunu yaşayan bilir rezil olup olmadığını bırakta hastalığı geçirenler söylesin sen bilemezsin gördüğün bir iki örnekle genel bir kanıya varamazsın.

şizofrenler remisyonda ben şizoyum diyebilir ama ilacı bıraktıgında kabullenmez karşı koyar akıl gider ilaçları yutmaz ben hasta degilim der yaşadıgı ruhsal dünyayı gerçek zanneder hastalıgı ret eder

Şizofreninin ana unsuru yaş geçtikçe gerçeklikten kopuşun giderek artması.

Ben de başta şizofreni teşhisi aldım raporlarım da var ama sonra sonra doktor bipolar teşhisi koydu.

Mizacımın kesinlikle değişken olduğunu biliyorum çünkü ruh halim günden güne gördüklerimin duyduklarımın okuduklarımın vs. teşhisiyle şiddetli şekilde değişiyor.

Ama şizofrenide kişi gerçekliğe aykırı düşünceler içinde olsa da bu aykırılığı fark etmiyor normal hayat böyle diyor. Bir nevi mantığı yanlış kullanma durumu.

Tabi bir şeyin gerçekliğe aykırı oluşu ve normal olanın ne olduğu esasen çok cılız bir muhakeme şekli. Yani Almanya'da ailene cin gördüm desen tımarhaneye yatırırlar ama Türkiye'de cinci hocaya götürürler. "Kültürün kabul ettiği gerçekliğe aykırı olma" diye bir tabir eklenmiş halde psikoz denilen hastalık için. Şizofreni de bir psikoz -ki psikoz bu tarz hastalıkların genel adı- bipolar tip-1 (en ağır ve psikotik emareler olan psikoz) de psikoz.

Bu açıdan psikozlu birinin esasen bu durumu fark etmesi ve mantığı doğru şekilde kullanması onu değiştirecek olan. Bana dışarıda 8-10 senedir insanlar ben psikiyatrik durumumu anlattığımda senin öyle bir şeyin yok numara yapıyorsun dedi devamlı. Aslında mantığı kullanmayı öğrendiğiniz takdirde psikozlu duruma kapılmamayı sağlayabilirsiniz. Ama bu da ciddi derecede tecrübe gerektiriyor. Bir de psikotik durumu tetikleyen din-tasavvuf-komplo teorileri gibi şeyleri ciddiye almamak kapılmamak elzem. Zaten bu devirde tutup da 5 vakit namaz kılmak bile çok ağır bir yük haline geliyor insanı ciddi derecede zorluyor. Onun için de neredeyse kimse kolay kolay din konuşmaz 5 vakit namaz kılmayı vs. de umursamaz Türkiye'de. İşte din de böyle bir şey inanıyorum de geç derler.

Bana en son atipik psikoz teşhisi koyuldu.Daha öncesinde bipolar ve şizofreni teşhisleri de koyulmuştu.2005 te bana kokteyl ismi verilen bir iğne vurdular.O zamandan beri hastalığımı kabullendim ve iyileşme sürecine girdim.
Şu an hastalıkla ilgili bir sorunum yok ama unutkanlık ve dikkat bozukluğu hayatımı mahvetti ve halen ediyor.

Üst Alt